לאחר סקר שוק מעמיק...

יוסיא

New member
לאחר סקר שוק מעמיק...

אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה באוקטובר....והחלטתי לעשות קורס ברמנים בשביל שתהיה לי עוד אופצייה לכלכל עצמי במהלך הלימודים. יש לי בדיוק חור של חודשיים מה שמאפשר לי במיידי לעשות קורס ברמנים. נכנסתי לכל האתרים....קראתי את כל מה שיש לקרוא...שלחתי להם הודעה במייל ולמחרת התחילה התופת !!! ראשונים התקשרו אלי בר מאסטר...נזקפת נקודה אחת לטובתם על שהיו ראשונים... סוכן המכירות שלהם היה די נחמד והכי "נשמע "אמיתי מכולם. הדבר היחיד שעצבן אותי הוא השימוש החוזר וחוזר בגימיק.... מקצוע לכל החיים...:) ( אני עצמי גם איש מכירות בעברי ומזהה את הנסיונות למכור) סיפר על הקורס והציע את שהציע... אחר כך דיברתי בטלפון עם בר טנדר....( לא הפסיקה לקדוח) ייאמר לזכות הנציגה שמופע וורבלי כזה עוד לא ראיתי מימיי....לא ידעתי שאפשר לדבר כל כך הרבה כל כך מהר ובלי צ ורך לנשום אפילו... לאחר מכן...כמעט אחרונים דיברתי עם זמן אמיתי. לצערי הנציגה לא ממש הרשימה אותי ולא הרגשתי שהייתה כימיה טובה בינינו( מה שמאוד חשוב לי בתור לקוח). עצבן אותי העובדה שכשאלתי אותה : אתם הכי יקרים בשוק....למה לי לבחור בכם? היא בחרה מכל הסיבות בעולם ...ואמרה לי : כי מה שהכי יקר הוא הכי טוב. משפט זה עצבן אותי....קודם כל כי הוא לא נכון.... כן המחיר עוזר לאמוד את טיב המוצר ומחלק את השוק לקטגוריות...אבל לא הכי יקר הכי טוב....מעורבים פה עוד משתנים..כמו שיווק אגרסיבי...מוניטין.....וכו'. בכל מקרה בגלל שמכל הסיבות היא בחרה לומר לי זאת....הרגשתי קצת לא בעניין. עוד דבר שחרה לי....אך היום הוא הוסבר לי יותר טוב...הוא שהקורס לא התאים לי מבחינת השעות....וההצעה של בית הספר הייתה שאקפיא את קורס הפליירינג ( אותו אני לא רוצה בכלל אך מפאת הפיקדון אני חייב), ואת שאר החומר התאורטי שאפסיד בצהריים כי שעות הקורס לא מתאימות לי...אשלים "בין לבין". המשפט הזה לא עשה לי כל כך טוב....בין לבין..נשמע לא מקצועי משהו... היום הוא הובהר לי שה"בין לבין" זה בצירוף לכיתה אחרת. אני עמדתי על כך מראש שאני רוצה קורס של יומיים בשבוע וה"בין לבין" יוסיף לי ימים כך שזו לא אופצייה בשבילי. שמעתי רבות וטובות על בית הספר ,חבר מאוד טוב שלי עשה שם קורס.... אך כנראה כשהכימיה לא טובה מההתחלה....אני מעדיף להקשיב להאנץ' שלי. בעיקרון אתמול חפרו לי במח כל הנציגים ועשו הכל בשביל ליצור ממני תלמיד חדש.....שיגעו אותי...וגמרו לי את הבטרייה של הפלאפון פעמיים!! בעיקרון מבחינת תכנים כולם מציעים אותו הדבר בערך....עם ניואנסים קטנים לפה ולפה... אז מבחינתי מה שנשאר זה להחליט לפי כימיה...לפי מיקום גאוגרפי..... לפי מחיר..... החלטתי ללכת ולראות את המקומות....לפני שאני מחליט.....נפל הפור והלכתי ראשון לברטנדר.... נכנסתי בדיוק באמצע שיעור..וראינו איך מתנהל שיעור...במקרה היינו גם בכיתה נוספת שם שבדיוק עשתה את מבחני הסיום שלה. התרשמתי לטובה מהמקום...וויתרתי על לראות עוד מקומות מפאת ההחלטה המוקדמת שלי....וגם שלא בא לי לנסוע להרצלייה כל פעם. מבחינת מחיר בערך אותו הדבר עם שינוי קל לזמן אמיתי. אז זהו...הבאתי מקדמה וטפסים לפיקדון....ונקווה שיהיה בסדר. קמתי בבוקר למחרת....וקיבלתי טלפון מלימון...אמרתי לבחורה הנחמדה שקצת מאוחר כי אתמול הייתה המערכה....היא אמרה שניסתה לתפוס אותי אבל תמיד היה תפוס.... בטח שיהיה תפוס....כי שיגעו אותי כל היום כל שלושת בתי הספר האחרים :) בכל מקרה היא הציעה לי בערך את אותם התכנים + גימיק נחמד של MP4 + מחיר שאי אפשר לעמוד בפניו...ממש מחיר נמוך.... דיברתי גם בהמשך היום עם זמן אמיתי...שבשיחה זו הבהרתי כמה נקודות שלא היו מובנות לי. בסופו של יום נשארתי עם בחירתי בברטנדר....כי אני באמת מאמין שבצמרת בתי הספר התכנים אותם תכנים....רק ניאנסים קטנים אחרים בנוגע לגימיקים כאלו ואחרים. לכל אילו שמתעניינים במחירים ורוצים שאחסוך להם את התופת והבלבול שאני עברתי.... הנה המחירים וההצעות : לימון- הכי זולים...קיבלתי הצעה של3600 +MP4 מתנה...או חבילת אלכוהול...(משהו כזה). הרצלייה פיתוח ברמסטר- מחיר ביניים3990 ממוקם בהרצלייה בבית ספר תדמור ברטנדר- 4300 בערך.... ממוקם בנמל תל אביב זמן אמיתי - 4700 בערך... ממוקם בפלורנטין ישנם כמה מסלולים....אני אישית בחרתי בקורס של הפעמיים בשבוע....( שהבוס לא יפטר אותי) ישנם חלק שמשתמשים באלכוהול חוץ אמיתי כל הזמן.... ישנם חלק שמשתמשים באלכוהול תוצרת הארץ כל הזמן... ישנם חלק שמשתמשים במיים לתירגולים ואלכוהול לטעום ולראות מה זה.... שינויים מינוריים לכאן ולכאן... בסופו של דבר כל אחד יבחר ויעשה את השיקול שלו לפי מה שליבו וכיסו מצווים עליו בין היתר... בהצלחה לי ולכולם... יוסי

דיקלה21

New member
../images/Emo49.gif

ואגב אני אומרת שאם היית מתעקש ומשחק בהם קצת בסגנון "בבי"ס הזה מציעים לי קורס בסיסי על חשבון הפיקדון וכאלה" היית מקבל את הקורס הבסיסי (בלי הפלרינג) על חשבון הפיקדון מייד.תאמין לי שהם-כלומר כל בי"ס- יעשו הכל בכדי לזכות בעוד תלמיד, רק שהמתחרה לא יקבל אותו חס וחלילה, הם יבואו לקראתך וידה ידה ידה... סתם דוחפים את הקורס על הפלרינג,למרות שחלק לא מעוניינים,ואומרים שזה חייב כי רק זה על חשבון הפיקדון ואם רוצים את הבסיסי אז צריך לשלם במזומן, לכל החיילים המשוחררים, ועובדים עליהם (כי הוא יותר יקר מן הסתם) זהו,אלה היו 10 שניות על איך לעשות 4470 ש"ח מהר. (אני סתם כועסת כי גיליתי שיכלתי לבחור במקום אחר קורס בסיסי בפחות כסף..) שיהיה לך המון בהצלחה.

יוסיא

New member
מאוד מבין לליבך דיקלה

מה גם ששוחחתי עכשיו עם שניים מחבריי שהיו כבר ברמנים מוצלחים בעבר... ושניהם אמרו לי שלא כדאי לי לעשות קורס...זה סתם חרטה... תשב בבית , תלמד את הקוקטיילים ותיקח קורסים קטנים ויותר ממצים בכל תחום. אם זה ביין או בוויסקי וכדומה. וואי :( איזה באסה הוציאו לי קצת את הרוח מהמפרשים כי אני יודע שהם צודקים.החבר'ה בענף כבר המון המון זמן... זה פאקינג4000 ש"ח

דיקלה21

New member
הם צודקים

מבחינת הקורס אני חושבת שהלימוד היה סבבה ומקיף. אבל זה באמת פאקינג 4000 ש"ח זה יקר מאוד. לי אישית גם הלך כסף על נסיעות+אוכל וכאלה..אז בכלל הקורס הזה עלה לי ביוקר.עכשיו אני מרגישה את החור בכיס כשאני רוצה לשלם שכר לימוד לאוני'..... לפני 4 שנים היה בי"ס לברמנים במטרוק (אם שמעת) בכל מקרה שם היה עולה קורס ברמנים 1500 ש"ח לחיילים משוחררים (תרגול עם אלכוהול אמיתי וכאלה), אבל מאז בוא נגיד, שהקטע הזה של לעשות קורס ברמנים הפך להיות פופולרי, ובתיה"ס תפסו על זה תחת והעלו מחירים בטירוף. ואנשים כאילו חושבים עכשיו שזה מובן מאליו שבכדי להיות ברמן צריך לעשות את הקורס הזה. אז זהו שלא, יצא לי לדבר עם כמה ברמנים שלא עשו קורס בכלל, ויש להם יותר עבודה ממני, אנשים שפשוט התחילו בתור חברים של ברמנים שהביאו אותם לעבוד ולימדו אותם הכל, ולאט לאט מהאינטרנט הם למדו יותר ויותר. יש מקומות שדורשים קורס,אמת (למרות שכל מה שבאותם מקומות שואלים אותך אפשר להשלים ע"י שיטוט באינטרנט), אבל יש גם המון מקומות שלא. אני במקומך הייתי הולכת על הזול ביותר, כי כולם ממילא מעבירים את אותו התוכן.

רוניM

New member
הקורס הבסיסי לא מוכר ע"י משרד

העבודה ולכן לא ניתן לעשות אותו ע"ח הפיקדון

יוסיא

New member
זה העניין..שדוחפים עוד דברים

וככה החשבון מתנפח... ומגיע גם לסכומים של 5000 ש"ח. ממש חגיגה עושים על כל החיילים המשוחררים...

Symbolic

New member
באמת הוא לא מוכר?

אני באופן אישי כמובן לקחתי את המורחב על הפקדון. סיימתי את הבסיסי, קיבלתי את התעודה, ופשוט לא המשכתי. היות ואני ירושלמי, והקורס המורחב במתכונת שלי מתקיים רק בת"א, החלטתי שההרחבה ממש לא שווה את המאמץ שכרוך בנסיעות, מאמץ שדיי נשבר לי ממנו בקורס הבסיסי, מהנה ככל שהיה. חבר שלי עשה את ההרחבה, אמר שהיא מיותרת לחלוטין, סתם עוד זריקת כסף. תכל'ס באמת מנצלים פה חיילים משוחררים, שאומרים "זה על הפקדון, זה לא כמו כסף מזומן" אז לא אכפת להם לשים 1500-2000 יותר. אבל שוב - ביזנס זה ביזנס. אף אחד לא שם לך M16 לרקה ומכריח אותך ללכת לקורס. ושוב לשאלתי - ההסמכה שקיבלתי מבארמאסטר היא לא מוכרת ע"י משרד התעסוקה? לא שזה משנה הרבה - גם ככה התעודות האלה שוות לתחת בערך במציאת עבודה, אבל עדיין.. אשמח לתשובה תודה

דיקלה21

New member
אם שילמת

על חשבון הפיקדון כנראה שהוא כן מוכר. (אז שילמת רק על הבסיסי בסוף כן? או ששילמת על המורחב והחזירו לך את הכסף?) לגבי מכריחים או לא- מישהו שממש רוצה לעשות את הקורס הזה (למשל אני..), ושומע בכל בי"ס את אותו קטע- אתה חייב לשלם על הקורס המורחב על מנת לשלם על חשבון הפיקדון. (ובוא נודה בזה לרוב האנשים אין יותר מדי כסף
אחרי הצבא-אז הפיקדון נשמע כמו אחלה פתרון), אז אין לאותו אחד יותר מדי ברירות בסוף- או לוותר כי אף אחד לא מוכן להתפשר (ואתה יודע מה, אפשר להתפשר אם מתמקחים-ככה אני חושבת) או לוותר על הקורס שהוא כ"כ רוצה. מה נראה לך שיהיה? הוא לא יוותר לרוב. וזהו, ככה הם מרוויחים עוד 1500-2000 על המורחב אלק. אז זה לא להצמיד רובה לרקה, אבל זה גם כן סוג של סחיטה. בכל אופן, למי אכפת מוכר לא מוכר, ע"י משרד התעסוקה (עובדה היא שאתה שילמת על קורס בסיסי מהפקדון), ממש מעניין ת'תחת של מישהו שמעסיק אותך..מספיק שאף אחד לא מסתכל על התעודה הזו, מסתכלים על מה שאתה יודע, לא יודע- ישלחו אותך הביתה.

Symbolic

New member
נראה לך ששילמתי רק על הבסיסי?

מה הם פראיירים? שילמתי על הקורס הכולל, והחלטתי לא להמשיך לעשות את ההרחבה, מבחירה שלי. מובן מאיליו שלא קיבלתי שקל חזרה ושילמתי בסופו של דבר ע"ח הפקדון קורס מלא (אאל"ט 3000 שקל)

DBarmaN

New member
תראה בתור אחד שסיים קורס ב...

זמן אמיתי אני יכול לומר לך בוודאות שאומנם אני לא מכיר את כושר השיכנוע של המזכירות שם אבל המדריכים והאווירה שם סבבה לגמריי אנשים מדברים איתך בגובה העיניים ואתה באמת מרגיש חלק ממשהו גדול. חוצמזה למרות שאני מסכים איתך בנוגע לזה שהמשפט "כי יקר זה טוב" מגוחך וזה לא תמיד נכון ... אין ספק שלמקום יש סיבה מסוימת למחיר המופרז "כביכול" ...הם באמת יכולים להרשות לעצמם להרים קצת את האף...הם מספקים לך ידע מקיף בנוגע לכל מה שברמן צריך לדעת בין אם זה יין,קפה או אלכוהול וכמובן מביאים לך את המדריכים הכי מקצועיים והכי ענייניים ומגניבים שהכרתי. ועוד דבר הבעיה היא לא לבחור באיזה קורס או אם בכלל להיות ברמן כלל הנוגע לדעתי זה כמו ללכת ללמוד לתקן צמידים יש לך את הכישור אבל אין לך את העבודה ....ולמצוא עבודה בתור ברמן זה לא פשוט ופה החלק הכי יפה בזמן אמיתי (למרות שאני חייב להודות שלא יצא לי להכיר את המקומות האחרים) ...חברת ההשמה של זמן אמיתי צמודה לך לתחת עד שאתה מוצא עבודה ולפי מה שהבנתי גם אחרי זה אם תרצה להתקדם. נ.ב - כל מה שנאמר כאן מניסיון בלבד ...;]

יוסיא

New member
תראה..אני מאמין בלשים את הקלפים

קודם כל אם מגיע קומפלימנט אז צריך לומר אותו. אין לי שום דבר נגד זמן אמיתי, אני בטוח שזהו בית ספר מעולה , שמעתי עליו רבות וטובות גם מחבר שעשה אצלהם גם מסתם אנשים וגם ממתחרים ( כאלו שהיו מספיק הוגנים ובטוחים בעצמם). גם חבר שלי שעבד אצלהם אמר לי שלא עזבו אותו עד שהוא מצא עבודה...בסוף הוא עבד כברמן במועדון מזרחית...וסגר את העניינים בוודקה רדבול
. בכל מקרה אני עדיין מאמין שכשמדובר ב2-3 בתי הספר המובילים התכנים הם אותם תכנים . מעניין איך תפעל מערכת ההשמה של ברטנדר אליה נרשמתי...כנראה שעוד חודיים אדע :)

polekiko

New member
היי.. בתור תלמיד לקראת סיום קורס

בבית ספר לימון, אני יכול להמליץ לך בחום על הקורס... באמת שהקורס מ-ע-ו-ל-ה ואני לא מנסה לפרסם ולא עובד איתם או שום דבר אני פשוט מרוצה מאוד מהקורס וכך גם חבריי לקורס המדריכים ברמה גבוהה ונחמדים, האוירה מעולה, המתנות באמת טובות.. הקורס הזה פתח לי עולם שלם של אלכוהול ואני ממליץ בחום.. אם יש שאלות בכיף לשאול אותי ואגב אפשר להכנס לאתר שלהם ולראות איך אנחנו מתפקדים בפורום, המדריכים עונים לנו על שאלות מהבית בפורום, ועוזרים לנו גם בוגרים ותיקים של הקורס פשוט חוייה..

C0BRA

New member
היום היה השיעור השני שלי בלימון

פשוט כיף, חברה סבבה, מדריך ממש מגניב, סה"כ אחלה של מקום ממש מומלץ, אני בכלל הייתי צריך ללמוד בברטאנדר אבל ביום שבו הייתי אמור להרשם תקשרו אלי מלימון, למזלי בחרתי בלימון.

polekiko

New member
אני רק אגיד לך

שהיום היה לי מבחן עיוני מסכם ותירגולים אחרונים לפני המבחן המעשי. זה פשוט לא יאומן כמה אתה מגלה בסוף הקורס שאתה מבין באלכוהול בצורה מדהימה, אתה יודע לעבוד, טוב ומהר, וגם לשרת לקוח בצורה הטובה ביותר.. פתאום אתה מוצא את עצמך מכין קוקטיילים ומוזג משקאות כשזה אשכרה בא לך טבעי וכבר בתוך התודעה שלך. מדהים. אני מצדיע ללימון. באמת.

C0BRA

New member
איזה כיף לדעת שבסוף הקורס

אפשר להגיע לרמת ידע כזאת גבוה, בהצלחה

למעלה