לאיזה מוסד חינוכי אתם שולחים את

לאיזה מוסד חינוכי אתם שולחים את

הילדים (אם בכלל)? ממלכתי? פרטי? יהודי? לא יהודי? ומה אתם עושים כשאתם נתקלים במשהו שלא מוצא חן בעיניכם?

הבת שלי בבית ספר בינלאומי פרטי

חלק מרשת בריטית. לגבי השאלה שלך - עניתי לך שם.

iditbs

New member
קודם כל לא להתעצבן...

אנחנו שולחים את בת ה 8 שלנו לבי"ס ציבורי מתוך ידיעה שבי"ס ציבורי טוב עם הורים מעורבים יכול להיות טוב בהרבה מבי"ס פרטי. גם אצלנו אחד התפקידים המרכזיים של ועד ההורים הוא לגייס משאבים נוספים לביה"ס. (משאבים זה לא רק כסף אלא גם כח אדם של הורים מתנדבים ותוכניות אקסטרקוריקולריות) אין ספק שיש לזה משמעות עצומה! גם אני נתקלתי בצורות גיוס כספים שהיו ממש לא לרוחי כמו מכירת ספר קופונים שהוא עבורי, באופן אישי, חסר תועלת לחלוטין ואני לא רואה שום סיבה לממן את ההוצאה שמקבלת 50% מהרווחים. דבר אחר שנראה לי ממש לא תקין היה שמורה שכיתתו מגייסת הכי הרבה כסף ע"י מכירת ניירות עטיפה לחגים מקבל ארוחת צ´ופר במסעדה. (ולא נראה לי שאני צריכה להסביר יותר) שוחחתי עם בתי והסברתי לה שיש הרבה דרכים לתרום כאשר סרבתי לקנות מה שאיננו צריכים (וזה גם פן, בעיני, של חינוך לצרכנות נבונה). זה לא היה לרוחה אבל היא רואה הלכה למעשה איך אנחנו כן תורמים (השתתפות בפסטיבל שנתי, רכישת ספרים ביריד הספרים וכמובן התנדבות לעבוד באירועים כגון אלה ובכיתה לפי בקשת המורה) אז כמו שהבנת אנחנו לא משתתפים בכל דבר אבל ממה שכן, בהחלט נוצר עלינו דימוי של הורים תורמים ואכפתיים. מה שחשוב זה לעשות מה שאפשר ונכון בעינייך ולהתעלם באלגנטיות מהשאר. רק עוד עיצה קטנה, מנסיון ארוך שנים עם מורים, כל מה שיש לך לומר, כדאי תמיד להתחיל במילה טובה (ותמיד אפשר למצוא משהו) אחרי זה האזניים קשובות והגישה הכללית חיובית (זה גם תורם לתקשורת טובה גם בעתיד) ואחרי הכל, אלה האנשים שמטפלים ביקרים לך ואת לא רוצה לפגוע ברגשותיהם.

יורי CA

New member
הכל נכון, ועוד משהו

אם את מתכוונת לדבר עם המורים על זה, כדאי לך לחשוב קודם אם בכלל את יכולה לשנות משהו. כל השיטות שהוזכרו פה (Box Tops, Sally Foster, Spellathon וכו´) הם חלק מהתרבות של בתי הספר בארה"ב. לי באופן אישי לא נראות חלק מהשיטות האלה, ומעבר לכך יש לנו את המגבלה שאנחנו לא מוקפים במשפחה וחברים, שעליהן נבנות חלק מהשיטות האלה. לנו היה ברור שאין לנו סיכוי לשנות משהו, ולכן הסתפקנו בלהסביר לבנות שבמשחק הזה אנחנו לא משתתפים. הם קיבלו את זה, והמשכנו הלאה.

למוניה

New member
גן קתולי../images/Emo98.gif

טוב אז לרקע, אנחנו גרים בכפר קטן ומקסים הרחוק 120 ק"מ מקהילה יהודית גדולה שיש שם גם בית ספר וגן יהודי, אז אין לנו שום אופציה אחרת. בתחילת השנה, באחד הימים הגעתי מוקדם מן הרגיל לקחת את אביב, והם בדיוק נכנסו לארוחת צהריים. נכנסתי גם ולהפתעתי
אני רואה את הגננת מתפללת, ומצטלבת, כל הילדים התבוננו בה, ורק כשסיימה התחילו לאכול. מיותר לציין שהייתי בהלם, התחשק לי לשחרר צעקה כזאת של "הצילו". טוב, כל הסופשבוע תכננתי וחשבתי מה אני הולכת להגיד, ואם בכלל יש לי זכות הרי זהו גן קתולי. אבל מי כמוני ישראלית (ויש שיגידו חוצפנית
) תשתוק? לנסות לא מזיק. וביום שני דיברתי עם מנהלת הגן,הסברתי לה שאין לי כלום נגד הנוצרים, אני נשואה לנוצרי אבל אנחנו בבית נגד חינוך דתי מכל סוג שהוא, מסורת כן אבל דת לא. אין לי התנגדות שאביב ילך לכנסיה מידי פעם אם לאבא שלו זה חשוב, אבל לא כי לגננת זה חשוב....חוץ מזה יש בגן עוד ילדים מדתות שונות. היא מצידה אמרה שזה מה שהכנסייה מצפה מהם, (להצטלב בארוחות) אבל הבנתי שזו לא הוראה מלמעלה, והלכתי על זה....אחרי חצי שעה של דיבורים היא אמרה שתדבר עם הגננת, ויראו מה אפשר לעשות. ואכן לאחר כמה ימים, קראו לי לשיחה והודיעו לי שהם החליטו לא להצטלב יותר, ובמקום זה להחזיק ידיים כולם, ולשיר שיר תודה לבורא שנותן לנו מפרי האדמה וכו.... הייתי גאה בעצמי שהצלחתי, ואני מאוד מעריכה אותם על זה שגילו התחשבות גדולה, אם זה היה קורה בארץ היו מעיפים אותי לכל הרוחות לא? זוהי סובלנות לשמה, והם כל כך מקבלים את האחר (לעומת הסטיגמה שיש עליהם). טוב לא נגזים, לא כולם כאלה מקסימים
אבל בכל מקום יש ויש. ודנה, בקשר לתרומות.... אצלינו בגן מארגנים שוק פעמיים בשנה, שההורים תורמים מזמנם ומגיעים להכין עבודות יד אבל דברים ברמה, ואחר כך מוכרים אותם. מכינים גם עוגות ומוכרים והכסף כמובן הולך לגן.

../images/Emo10.gifלמוניה- גן קתולי

די הזדעדעתי לקרוא שאת שולחת את הבן שלך לגן קתולי...אין כבר אופציות אחרות? את לא יכולה לבוא בטענות לגננת שהיא מצטלבת, אבל יפה מצידה שהיא הבטיחה לא להתפלל ולהצטלב. (את יכולה לבדוק?...) ונקודה מתמיהה נוספת: אם לא אכפת לך שהילד ילד עם אביו לכנסיה מידי פעם, מה בעצם הההבדל? האם הוא לא מצטלב ומתפלל לישו בכנסיה?! חבל לבלבל את הילד.תחשבי על מה שאת עושה ועל המסר הכפול שהילד מקבל. ------------------------------------------------------------------- אח של חברה שלי היה נשוי לקתולית הולנדית. לילדים נתנו שמות ישראלים. האם אפילו דיברה על גיור. כשהגיע הזמן לרשום את הילדים לבי"ס, האם רשמה את הילדים לבי"ס פרטי, קתולי, וטענתה היתה כי החינוך שם טוב יותר מאשר בבתי הספר הציבוריים. כעבור מספר שנים, האם הכניסה לבית צלבים ושאר פריטים קתוליים. ------------------------------------------------------------- ואגב זה, אני שולחת את בנותי לביה"ס הציבורי. כל הסביבה נוצרית- דתית מאד. עלתה גם הצעה לקיים תפילה בבוקר. כיוון שהיו מתנגדים לרעיון, הם מקיימים דקת דומיה, בה הנוצרים מתפללים (בלב), והאחרים סתם חולמים בהקיץ... -----------------------------------------------------------

ronnieyuval

New member
אני לא מבינה מה הזעזוע

הרי למוניה מספרת שהבעל שלה אינו יהודי. אם כך אז סביר להניח שהיא לא תיארה לעצמה שאורח חייה יהיה דתי לאומי... מה רע בכך? האם לאב אין מילה בחינוך ילדיו? ומה זה משנה בעצם, אם הוא יהודי או לא? דת היא דבר מאוד שולי להרבה אנשים, כולל אותי. אני מייחסת חשיבות רבה יותר לדברים אחרים שבעיני קריטיים יותר מאשר האם הוא דתי או לא, האם הוא יהודי או לא. אני לא חושבת שיש כאן מסר כפול בכלל - האם היא יהודיה והאב נוצרי. ככה זה. כמו שיש משפחות בהן אחד ההורים לבן והשני שחור, או אחד ישראלי והשני לא. אם להורים זה לא משנה והם חיים את חייהם בשלווה, למה זה צריך לשנות לסובבים אותם?

iditbs

New member
אבל להורים זה כן משנה!

לפחות לאם, אחרת למה הפריע לה שמצטלבים שם? וחוץ מזה לא תמיד זה כ"כ פשוט להיות משפחה מעורבת כמו שאת מתארת. ובמיוחד כשמדובר בקתולים. חברה שלי נשואה לקתולי שאינו חי חיים דתיים כך שזה באמת לא כ"כ הפריע. אלא שהוריו היו דתיים וכל הזמן אמרו לה שהם מתפללים לישו שהיא תמצא את האמת ותהפוך קתולית. הלחץ שלהם היה כ"כ גדול שהם עברו לצד השני של היבשת. שם היא סופסוף הצליחה להרות (באופן טבעי) אחרי שנים של טיפולים כאשר גרו קרוב להוריו המעיקים. -סיפור אמיתי! מאז היא פוחדת נורא להשאיר את הילדה עם אותם סבא וסבתא לבד כדי שלא יטבילו אותה מאחורי גבה!

ronnieyuval

New member
את צודקת

זה לא תמיד כל כך קל, כי כל אחד מאתנו הוא שונה וכל אחד מקבל דברים בצורה אחרת. כמו שכתבתי למטה - כנראה שמה שנראה שולי בעיני אינו כך בעיני אחרים ואני מתנצלת אם השלכתי מדעותיי הפרטיות על הודעה של מישהו אחר... לי זה היה נראה שמה שהפריע שם בעיקר היה לא עצם ההצטלבות, אלא זה שזה לא בא מאבי הילד אלא מהגננת. הרי לכנסיה הוא כבר לקח אותו... אני מצטערת בשביל החברה שלך, נשמעת "חוויה" לא נעימה. מקווה שהעניינים נרגעו להם שם עכשיו שהם התרחקו מההורים.

../images/Emo140.gifלרוניובל

הנקודה היא שמפריע ללמוניה שהילדים מתפללים לישו ומצטלבים בגן, אבל לא מפריע לה שהילד הולך לכנסיה עם אביו. (ומה עושים בכנסיה? מתפללים לישו ומצטלבים!) מה ההבדל?... ------------------------------ בהחלט מסכימה איתך ששהרמוניה בחיי המשפחה היא שקובעת ולא מה צבע/דת/ לאום בן הזוג. זו לא הנקודה שהעלתי. ----------------------------------------------------- ט"ו בשבט שמח!

ronnieyuval

New member
אני הבנתי את זה אחרת קצת....

מבחינתי, גם אם בגן של בתי היו מתפללים תפילת המזון ומבקשים שהילדים יחבשו כיפות הייתי מתעצבנת.... אין לזה דבר ספציפי לנצרות, אלא לדת עצמה. יכול להיות שקצת השלכתי מעצמי על ההודעה של למוניה וסליחה על כך...
חג שמח וגם... שבת שלום!

ronnieyuval

New member
זה ברור, ווטסון ../images/Emo8.gif

מכיוון שבאזור מגוריי ניתנת לי האפשרות לבחור בין המון גנים (דתיים מכל הסוגים, ולא דתיים בכלל) אני יכולה להיות חכמה על קטנים ולהגיד שאני בחיים לא הייתי שולחת לגן או בי"ס עם צביון דתי, יהיה זה גן קתולי, יהודי, או בודהיסטי. ברור שגן קתולי מטבעו הוא דתי, וצר לי שללמוניה אין אופציות אחרות.

למוניה

New member
לא צריך להזדעזע

ואין אופציה אחרת, כבר כתבתי. הגננת יכולה להצטלב בבית שלה, (לדעתי)ולא ללמד את הילדים בגן, ילד רואה ומחכה את המבוגרים, וככה רוכש לו הרגלים מסויימים, וזה לא רציתי שיקרה. אני לא מגדלת את הילד שלי רק כיהודי כי הוא לא רק יהודי, ואת הדברים האלה לקחתי בחשבון כשנישאתי ליווני אורטודוכסי. שנינו לא דתיים ושנינו מקבלים את המסורת ואת האמונה של האחר באהבה ועניין גדול. אמרתי שלא היה אכפת לי לחשוף את הילד לכנסיה אם אביו היה רוצה ולא כי הגננת...והתכוונתי שהיא לא תקבע לי את צורת החינוך הדתי שהילד שלי יקבל אלא אנחנו הוריו. בן זוגי לא הולך מעולם לכנסייה, ובפעמים הספורות שכן היינו זה היה בחתונות, ואז הוא כן הדליק נר עם אביב וזה ממש לא הפריע לי. בעניין המסר הכפול, אני חושבת שהילד לומד שיש יותר מדת אחת, מנהגים אחרים, שפה אחת...וכו וזה דווקא יתרון. המסר הוא שאמא חוגגת ככה, ואבא ככה, ובגן הגרמנים ככה...וזה בסדר גמור. וכשיגדל אני מקווה שיבחר לבד מה מתאים לו, ולא כמובן מאליו כמו רבים מאיתנו, שממש לא שואלים שאלות ומקבלים הכל משמיים.... אני לא אתלה צלב בבית, אבל אני לא יכולה למנוע מבן זוגי, כל אחד באמונתו יחיה, הרי אלוהים יש רק אחד וכל השאר קישקוש. כבר סיפרתי פעם בפורום להיות הורים, יש לנו כאן ישראלי שנשוי עם אישה כומר. כן, ויש שם קבלה וסובלנות . האם אתה מכיר רב שהיה מתחתן עם גויה? מה היא אהבה אם לא קבלה? (גם של מישהו השונה ממך באמונתן)

ronnieyuval

New member
איזו הודעה יפה כתבת!

כיף לראות שיש אנשים שחיים בכזו הרמוניה אחד עם השני, בלי לתת לדברים שוליים שכאלה להפריע לאהבתם ולחיי המשפחה שלהם.

ללמוניה

טוב לחיות ולגדל ילדים באהבה, סובלנות והרמוניה. ------------------------------------------------- מצב בו הילד מושפע רק מהוריו הוא מצב בלתי אפשרי. בגן הקתולי לא מראים 2 צדדים או 2 דתות. מראים את הצד הקתולי בלבד. כשהגננת מספרת לילדים סיפורי תורה, ישו תמיד הדמות המרכזית.הם מעוותים את התורה לצרכיהם.החגים שחוגגים בגן הם חגים נוצרים. אני מבינה שאין לך ברירה אחרת. בהבדל מגן חילוני, הגן הקתולי מדגיש את הצד הדתי, כי זו מהותו של גן דתי. ילדים של חברה (נוצרית) לומדים בגן קתולי,(ובבי"ס קתולי), ואני רואה מה הם לומדים שם. לימודי הדת הם חלק אינטגרלי מתכנית הגן.ביה"ס. לדעתי את משלה את עצמך אם את חושבת שעניין ההצטלבות והתפילה הם כל הענין. זה מעבר לזה. הילדות שלי למדו בארץ, ואח"כ פה, בבי"ס ציבורי חילוני. הן יודעות שיש יותר מדת אחת, ושדתן שונה מהנצרות. אנחנו משפחה חילונית, אבל חשוב לי להדגיש וללמד אותן על שייכותן לעם ישראל, לאו דווקא מהבחינה הדתית אלא מהבחינה הלאומית הסטורית.

למוניה

New member
בהחלט מסכימה

שיש השפעה מסויימת, אבל בכל זאת אין לי חששות שאביב לא ידע מי הוא או מניין בא. כל הגנים בגרמניה שייכים לכנסיה, אין אפילו גנים פרטיים. זה נשמע לנו קצת מפחיד גן קתולי, אבל חוץ מפסחה וכריסטמס אין להם שום פגישה עם הכנסייה או הכומר, וזה לא אינטנסיבי כמו שזה נשמע. בכריסטמס הכומר התחפש לסנטה קלאוס והביא שק עם מתנות לילדים. זהו.מה כל כך נורא? דווקא עליז ומשעשע. ומי שרצה הלך לכנסיה אחר הצהריים, אנחנו לא הלכנו כי זה לא מעניין אותנו. גם לבית הכנסת לא הלכתי כבר 10 שנים. בלימודי הדת בבית הספר כל מי שרוצה יוצא מהכיתה. זה לא חובה להשתתף, אבל אני לא מתכוונת לאסור זאת על ילדי, דווקא איסור מגרה יותר, ואני חושבת שזה מאוד מעניין לשמוע וללמוד. אני מבינה את רצונך ללמד על השייכות לעם ישראל, אבל אצלך אין ספק והתלבטויות כי אין את החצי השני, שצריך להתחשב בו.(וכך גם אין חופש בחירה) אני גם בטוחה שלאביב תהיה זיקה לארץ, כי גם לנו יש. והכי חשוב שיהיה מאושר.

iditbs

New member
ללמוניה, אני מקוה של אכפת לך שאני

שואלת... אבל משהו קצת מטריד אותי בהודעה שלך. את אומרת ששניכם לא דתיים ושלקחת בחשבון כל מני דברים בקשר לעתיד ומצד שני את אומרת שלא אכפת לך לחשוף את בנך לכנסייה אם אביו היה רוצה וכן לתלות בבית צלב אם בן זוגך רוצה האם דבר כזה זה לא יהיה סימן שמשהו מכם כן הופך דתי?) וחוצמיזה איך את יכולה "לאזן" את זה ביומיום שלכם (כדי שאביב באמת יוכל להיחשף ולבחור), כשאתם כל כך רחוקים מהקהילה היהודית?

ללמוניה ועידית

מעניין שאותה תהייה (דתית) שהעלתה עידית עלתה גם במוחי. -------------------------------------------------------------------- לא ביקורי הכומר הם הבעיה. הנקודה היא שכל ההווי , הלימוד, הסיפורים הם סביב ישו. האם בגן נערכים שיעורי דת שמי שאינו מעונין יכול לצאת או בבתי הספר? אני לא בטוחה שהבנתי. אם אביב ילמד בשעורי הדת הנוצריים, מי יאזן את התמונה לגבי הצד היהודי? משונה לי לשמוע שכל הגנים בגרמניה הם קתוליים. את בטוחה?! הרי יש גם פרוטסטנטים?! מה לגבי בתי הספר? ------------------------------------------------------------------ דעתי האישית: לי מאד חשוב, ללא תלות במוצא בן הזוג,(שיכול להיות בן כל דת כל עוד אינו דתי),שילדי יהיו יהודים, ויותר מזה- ישראלים. אבל כל אחד מחנך את ילדיו כראות עיניו. ---------------------------------------------------------------- פה, בארה"ב יש הרבה נישואים בין-דתיים, והילדים מבולבלים וקרועים בין שני העולמות. ילד בגיל כזה אינו מסוגל להחליט איזו דת הוא מעדיף. אולי יהי לו קל להזדהות רק עם הנצרות כי זה מה שהוא ראה, למד והתנסה, וגם בגלל שכולם מסביבו נוצרים. תחשבי על זה...זה מה זאת באמת רוצה?

למוניה

New member
טוב אז ככה

אני חושבת שלא הבנת אותי, אם תולים צלב, או שמים מגן דוד על הצואר זה לא הופך אדם לדתי, אלו סימבולים של דת שאנחנו שייכים אליה ולא כל אחד שעונד כזה דבר הוא גם לא נוסע בשבת ושומר מצוות....וגם אם חוגגים פסח בבית כנסת עם הקהילה ובאותה צורה חג נוצרי, זה שוב לא יוצא מאיזון. אנחנו לא רחוקים מקהילה, אנחנו רחוקים מקהילה שיש גם גן ובית ספר. אנחנו קרובים לקהילה יהודית לא מעניינת ולכן אנחנו לא מעורבים, בנינו לנו קהילה ישראלית שאיתם אנחנו חוגגים את החגים ומבלים יחד, אבל ללא בית כנסת אלא בבתים של האנשים. אביב חשוף לחגים, לשירים, לספרים, לסרטים, לאורחים ולארץ 3 פעמים בשנה. היום אנחנו חוגגים ט"ן בשבט עם כל החברה, חג שמח לכולם. מקווה שהבהרתי את עצמי, ובכלל לא מפריע לי שאת שואלת, לכן אנחנו כאן.

למעלה