לא צריך להזדעזע
ואין אופציה אחרת, כבר כתבתי. הגננת יכולה להצטלב בבית שלה, (לדעתי)ולא ללמד את הילדים בגן, ילד רואה ומחכה את המבוגרים, וככה רוכש לו הרגלים מסויימים, וזה לא רציתי שיקרה. אני לא מגדלת את הילד שלי רק כיהודי כי הוא לא רק יהודי, ואת הדברים האלה לקחתי בחשבון כשנישאתי ליווני אורטודוכסי. שנינו לא דתיים ושנינו מקבלים את המסורת ואת האמונה של האחר באהבה ועניין גדול. אמרתי שלא היה אכפת לי לחשוף את הילד לכנסיה אם אביו היה רוצה ולא כי הגננת...והתכוונתי שהיא לא תקבע לי את צורת החינוך הדתי שהילד שלי יקבל אלא אנחנו הוריו. בן זוגי לא הולך מעולם לכנסייה, ובפעמים הספורות שכן היינו זה היה בחתונות, ואז הוא כן הדליק נר עם אביב וזה ממש לא הפריע לי. בעניין המסר הכפול, אני חושבת שהילד לומד שיש יותר מדת אחת, מנהגים אחרים, שפה אחת...וכו וזה דווקא יתרון. המסר הוא שאמא חוגגת ככה, ואבא ככה, ובגן הגרמנים ככה...וזה בסדר גמור. וכשיגדל אני מקווה שיבחר לבד מה מתאים לו, ולא כמובן מאליו כמו רבים מאיתנו, שממש לא שואלים שאלות ומקבלים הכל משמיים.... אני לא אתלה צלב בבית, אבל אני לא יכולה למנוע מבן זוגי, כל אחד באמונתו יחיה, הרי אלוהים יש רק אחד וכל השאר קישקוש. כבר סיפרתי פעם בפורום להיות הורים, יש לנו כאן ישראלי שנשוי עם אישה כומר. כן, ויש שם קבלה וסובלנות . האם אתה מכיר רב שהיה מתחתן עם גויה? מה היא אהבה אם לא קבלה? (גם של מישהו השונה ממך באמונתן)