לאיזה מוסד חינוכי אתם שולחים את

לימוניה - כל הכבוד../images/Emo20.gif

הצורה בה החלטתם לחיות, הכבוד ההדדי, הצורה היפה שבה את עונה לשאלות שנשאלת פה - קבלי את הערכתי המלאה. לדעתי את צודקת ועושה דבר נכון. הילדים יזכו להיות מבוגרים סובלניים וטובים יותר. כשיגדלו יוכלו לבחור לעצמם את דרכם. ואכן...מגן דויד או צלב על הצוואר אלו רק סימנים חיצוניים. ביתי לומדת בבית ספר ציבורי אמריקאי, בחגים היהודיים באנו לכיתה וחגגנו והילדים בכיתה עשו פעילויות יצירה שונות שקשורות לחגים היהודיים, בחגים הנוצריים היא דיברה על סנטה קלאוס ואספה ממתקים בהלואין. מכיון שאנו יהודים ללא נוצרים במשפחה לא הוכנסו סממנים נוצריים הביתה, אבל אם הייתי כמוך משפחה מעורבת אני בטוחה שהייתי עושה גם את זה. הילדה שלי לא גדלה מבולבלת בגלל שהיא פוגשת כרגע שתי דתות. היא יודעת שהיא יהודייה והיא למדה שיש גם דברים אחרים. אין בכך שום פסול, נהפוך הוא. לדעתי, בעתיד זה רק יתרום לנקודת השקפה מפוקחת בכל הקשור לנושאי דת וסביבה.
 
ט"ו בשבט שמח גם לך! ../images/Emo13.gif

אם יש איזון,וחשיפה לחגים שירים , סיפורים וכו´ זה טוב!
 

antike

New member
בית ספר פרוטסטנטי

בני הולך לנית ספר פרוטסטנטי בגרמניה מספר פעמים בשנה אני נותנת בכתו הסברים על החגים היהודים לוח השנה ועוד לדעתי כתו מקבלת זאת יפה והם יודעים על היהדות יותר מבתי ספר אחרים באזור
 

ronnieyuval

New member
גן פרטי אמריקאי

דווקא במוסדות החינוך היהודיים כאן (לא מנסיון אישי אבל מנסיון של חברים) יש גיוס תרומות הרבה יותר מעיק... בינתיים בגן של יובל נתקלתי רק במכירה אחת לקראת החגים (כריסמס, חנוכה, קוואנזה...) שנערכת ע"י חוברת שההורים מקבלים לביתם ואמורים למכור למשפחה וחברים את המוצרים מהחוברת... זה *מאוד* אמריקאי, וזו לא פעם ראשונה שאני נתקלת בזה (אנשים שעבדתי איתם או למדתי איתם הציעו לי בעבר לקנות...). את הסכום משלמים להורה שמעביר את הכסף לגן, ואח"כ מקבל את המוצרים ומחלק לקונים. הרווחים הולכים לגן. אני לא מתחברת לזה בכלל.... לכן זרקתי את החוברת לסל וחסל. מה, אנחנו לא משלמים לגן מספיק? 260 דולר בשבוע... רבאק! עכשיו שאני חושבת על זה, הם גם מבקשים כל חודש בעלון שלהם אם ההורים יכולים "לתרום" לגן צעצועים וספרים וכל מיני דברים... לאן הולך התקציב שלהם בדיוק? אבל סה"כ אני מרוצה מהגן מאוד, ואם זה לא מתאים לי אני מתעלמת. לא מכריחים "לתרום".
 
קראתי את ההודעה שלך

האמת שזה מרגיז אותי, כי לדעתי זה מלמד ילדים שעל הצטיינות בלימודים מתגמלים בכסף, זה לדעתי האישית משהו שנוגד את כל ערכי החינוך שאני רוצה להנחיל לילדים שלי. באופן עקרוני אני חושבת שלו זה היה הילד שלי, הייתי נמנעת מלאפשר לו להשתתף בתחרות כזאת, ומסבירה שאנחנו חיים במדינה זרה שבה הדברים נעשים אחרת אבל אצלנו זה לא מקובל. אולי לא הייתי שולחת אותו לבית הספר באותו יום ונמנעת מויכוחים מיותרים. מצד שני אם זאת המערכת (ואני מבינה היטב את הכעס שלך) אולי אין הרבה מה לעשות, מלבד להסביר חזור והסבר לילדים מה הערכים הכן נכונים לדעתך. ולגבי מסגרות חינוכיות, כשאגיע לשם אשמח להשתתף בדיון. בינתיים אני יודעת שאני בהחלט מחפשת מסגרת ישראלית/יהודית לבן שלי, אם זה מעון או גן או בי"ס בהמשך, חשוב לי שהתרבות הישראלית והחגים היהודיים יהיו חלק מהיומיום שלו, ולא אלו הנוצריים, כיוון שאני מתכוונת לחזור לישראל ביום מן הימים.
 
דנה, אצלי הילדות הולכות לב"ס ציבורי

וגם שם יש המוווון רעיונות מאד "יצירתיים" לצורך שנור. למעשה, כל השיטות שנמנו כאן לפני קיימות בבית הספר, ובנוסף לכך גם מכירת מנויים למגזינים לילדים/נוער, וגולת הכותרת היא ה-Box Tops, אותם "בולים" המודפסים על אריזות שונות של מאכלים. הילדים אוספים אותם באדיקות, משום שעל כל בול שכזה מקבל בית הספר 10 סנטים לטובת "רווחת התלמידים"
גם אצלינו קיים ה-Spellathon, אבל המתכונת קצת שונה: על כל מלה שהילד הפרטי שלך איית נכון, את מתחייבת לתרום את הסכום שהבטחת. מעבר לזה, אין שום פרסים לא לתלמיד המצטיין, ובוודאי שלא למורה. אז נכון שגם כאן יש בעיה חינוכית מסויימת, אבל נדמה לי שהיא קטנה יותר. האמת היא, שהשנה ועד ההורים הגדיל לעשות, וגם הדפיס חולצות/סווטשירטס/מכנסיים עם הלוגו של בית הספר, והציע אותם למכירה הן לתלמידים והן להורים, ובצורה כזו גייסו עוד כספים. כנראה שכשאומרים על אמריקה "ארץ האפשרויות הבלתי נגמרות", מתכוונים גם לשנור
 
גם אצלינו יש מגוון יצירתי

של רעיונות ל"שנור" (בכריסטמס בית הספר הדפיס מגבות עם דיוקנאות של כל הילדים (שהם צירו בעצמם), בעבר היו סינורים דומים, ברכות לכריסטמס בעיצוב הילדים, יריד שעשועים וכו´ - אין לי בעיה עם זה בכלל. אם בית הספר צריך לגייס כסף, וזה לטובת הילדים, אני מוכנה לתרום ואני נותנת כמה שאני יכולה. אבל הרעיון העקרוני שלא מצא חן בעיני בתחרות האיות הזאת הוא א. שנותנים לילדים "תמריץ" בצורת כסף תמורת לימודים ב. שהתחרות הופכת להיות לא רק תחרות על מי יצליח לאיית הכי הרבה מילים נכון, אלא גם מי יאסוף הכי הרבה כסף, כשלכמות הכסף אין, בסופו של דבר, קשר ליכולת לאיית. אני עדין עסוקה במחשבות איך להסביר לאביגיל את הענין (אם בכלל).
 
לא יודעת, אולי ../images/Emo22.gif

אבל אני זוכרת שכתבת שאת גרה בין קופרטינו לסן-מתאו, אז אני לא לגמרי בטוחה. את מוזמנת לכתוב לי במסר האישי, אם את רוצה (בסוף נגלה שאנחנו בכלל מכירות O-:)
 

Gefen

New member
ואצלי...זה מעורב

נדב הולך לגן יהודי מאז ומתמיד- כך יצא. ואמיר- לגן רגיל, משום שאין מקום בשבילו בשום גן יהודי, יש פה במלבורן רשימות המתנה מפה עד מחרתיים בגנים היהודיים בגיל הזה... מנסיוני מגני ילדים בארה"ב וגם פה- אין על הגנים היהודיים- החינוך היהודי הוא ברמה גבוהה ובסטנדרטים מאוד גבוהים. יש גם אצל היהודים משהו מאוד חם ולבבי שמאוד חשוב לי. בקנזס אמיר היה בבית חב"ד ומאוד אהבתי אותם (בכלל אני חסידה גדולה שלהם מאז אני חיה בחו"ל..) וכשמשהו לא מוצא בעיניי, אני מיד אומרת. לא שומרת כלום בבטן, כזאת אני.
 

ronnieyuval

New member
הגנים היהודיים אצלנו הם זוועה

הגן פתוח 3 וחצי שעות ביום במקרה הטוב, לא מקבל מתחת לגילאים מסויימים, יש להם חוקים נוקשים לילדים (אסור מוצץ, אסור בקבוק, אסור ואסור ואסור...) ואם הילד שלך לא קונפורמיסט ולוקח לו יותר מיומיים להתרגל לגן אז הוא נחשב "בעייתי"... ממש הרגשה מגעילה, כאילו הילדים צריכים להיות חיילים... יש לי חברה שזה קרה לה עם הבן שלה, ובסוף היא הוציאה אותו משם והחזירה לגן נהדר אמריקאי לחלוטין שהילד פורח בו! ולמה הילד היה "בעייתי"? כי הוא לא ישב בשקט בריכוז.... בן שנתיים וחצי!
 
אלון הולך לגן יהודי/דני

גננת אחת ישראלית ואחת דנית. הגן חם ויחסית לגנים הדנים נחשב גם טוב יותר. בגנים הדניים עד גיל 3 נקרא נרסרי, ומגיל 3 גן.
 

kloei

New member
פעוטון איטלקי

דנה , טוב ששאלת את השאלה כי בדיוק היה לי לפני כמה ימים נושא שהעיק עלי ותהיתי מה כדאי לעשות. העניין הוא כזה: בגן של מורן (ילדין מגיל שנה עד 3 ) יש בבוקר עד 9 זמן להורים להביא את ילדיהם לפני שהגננות מתחילות בתוכנית. במסגרת הזמן הזה שמתי לב שהן מראות בטלוויזיה לפעוטות סרטי דיסני או טלאטאביז. לא ממש חשבתי על זה עד שיום אחד שמתי לב שהטלוויזיה היתה בווליום גבוה למדי ונשמעו ממנה צעקות. שאלתי את הגננת אם זהו סרט של דיסני (מאחר ולא ראיתי את המסך מדלת הכניסה) והיא ענתה לי שכן הסרט הוא של דיסני ושמו "מפלצות". נסעתי לי לעבודה והדבר מאוד הטריד אותי: א. בגלל שלא נראה לי שהסרט הזה, גם אם הוא של דיסני, מתאים לפעוט בגיל שנתיים. ב. הווליום בכל מקרה היה מאוד גבוה. ג. בחדר לא היו עוד אפשרויות למי שלא צפה בטלוויזיה. ד. החדר היה חשוך למדי בשביל צפייה בטלויזיה. בקיצור יצאתי משם באותו בוקר די מרירה ולא ידעתי איך עלי לפנות אל הגננות כדי להסביר להן מה אני חושבת. אז מה דעתכן/ם?
 

ronnieyuval

New member
../images/Emo31.gif לא אהבתי את הסיטואציה

אני לא מכירה את הסרט (שמעתי עליו אך לא ראיתי אותו) אבל באופן כללי סרטי דיסני אינם מתאימים לילדים רכים בכלל! בנוסף, אני לא חושבת שבגן צריכות להיות בכלל טלויזיות. וכן צריכה להיות גישה לצעצועים וספרים גם ללא עזרת הגננת. ודבר נוסף - ילדים מגיל 1-3 באותה הקבוצה? טווח גילאים קצת רחב מידי לטעמי... אפילו בין גיל שנה לשנה וחצי יש הבדלים עצומים. מצטערת אם אני נשמעת קצת קיצונית, אבל כל הסיטואציה לא נשמעת לי נעימה.
 

סנדייז

New member
אצלי הילדים הולכים לבית ספר ציבורי.

בבית הספר הזה יש גם גנים בדומה לחטיבות צעירות בארץ והם ברמה גבוהה. לפי הרשימה שנתבקשתי לקנות לעדן בתחילת שנה שאלתי את הגננת אם הם מכינים אותם לאוניברסיטה. יש שיעוריי דת(מעט מאוד)ובשיעורים האלה הילדים שלי יוצאים ללמוד ספרדית. בכלל הם מודעים לכך שאנחנו בני דת אחרת.ובכל דבר שקשור באיזה שהיא צורה לדת,הם שואלים אותי לפני כן. לשמחתי הרבה בבית הספר הזה לא שמים דגש רב על דת והחגים שלהם (למעט חג המולד,שבחג זה בני השתתף במסיבה מהסיבה שלא יהיה שונה מאחרים לומר שלא סבלתי בפנים מלראות את זה?יהיה לא נכון לומר.אבל ההיגיון גבר) קלואי,ממש לא לעניין שמדליקים טלויזיה בגן ועוד בעוצמות גבוהות. הם לא שמעו וקראו שעוצמה גבוהה מזיקה לשמיעה? לדעתי את חייבת לדבר עם הגננת על הנושא.יש הרבה אמצעים להעסיק את הילדים גם אם הגננת עדיין לא הגיעה:משחק חופשי,פינות משחק,קופסאות משחק והיד עוד נטויה
. חג שמח ושבת שלום דרורה
 

אורלי 2

New member
הגדולה הולכת לבית ספר "פאבליק"

והקטנה לגן אמריקאי מדהים. ראיתי פה הרבה גנים ויצאתי מהם בוכה, ברובם זה פשוט בייביסיטר של בנות טיפש עשרה חסרות כל חיבה לילדים. בסוף מצאתי גן נפלא עם גננות מסורות ומבוגרות בעלות הסמכה והכי חשוב יחס חם ואוהב. יש כאן גן יהודי אבל הוא יקר מאוד .
 
../images/Emo51.gif על כל התגובות

זה מכניס דברים לפרופורציה. קודם כל - אני מקבלת את כל העצות. לוקחת נשימה ארוכה לפני שמתחילה לתת ביקורת (וגם זה - אחרי מחשבה והתלבטות, ברור לי שאי אפשר לשנות את השיטה במיוחד כשאתה זר במקום כלשהו. אנחנו באנו הנה בשנה שעברה, ואז שלחנו את אביגיל ל nursery לא רחוק מכאן. זה היה גן לילדים בגילאי 3.5-4.5 שפעל בשתי משמרות. משמרת בקר (0905-1130) ומשמרת צהרים (1305-1525). זה ממש מעט זמן, ואני בקושי הספקתי משהו בזמן שהיא הלכה לשם, אבל לדעתי זה בדיוק הספיק לה - להתארגן על עצמה, על קשרים חברתיים ובמיוחד להשתלט על השפה. להזכירכם: לפני שבאנו הנה גרנו ביפן ושם אביגיל הלכה לגן ילדים מקומי ודיברה יפנית שוטף. עם הגיעינו לכאן היא היתה צריכה ללמוד שפה חדשה מאפס. עכשיו היא הולכת לבית ספר, מפני שזה החוק בבריטניה: צריך להכנס ל reception class בסמסטר שלפני גיל 5. לו זה היה אפשרי הייתי מעדיפה שתלך עוד שנה לגן, או אם היה לנו יותר כסף הייתי בודאי מעדיפה שתלך לבית ספר פרטי שבו ממשיכים במסגרות שדומות לגן עד גילאים יותר מאוחרים. אבל לצערי זה בלתי אפשרי. בחרנו לגייל בית ספר ציבורי קטנצ´יק בכפר מחוץ לעיר שבה אנחנו גרים (אין כאן בתי ספר יהודיים בכלל כך שהשאלה לא עלתה על הפרק), כדי שיהיה לה יותר קל להתרגל וכדי שהיא לא "תלך לאיבוד". גם ככה היא ביישנית ולוקח לה די הרבה זמן להפתח ולהתרגל לתפקד בסביבה חדשה (אני חושבת שזו תוצאה של המעברים הרבים שעברנו). זה גן לא דתי, אבל בבריטניה יש דת מדינה ויש תכני דת מסויימים שהם מחויבים להעביר. המנהלת הסבירה לי שהיא לא יכולה להמנע מכך, אבל היא מוסיפה תכני חגים של דתות ולאומים נוספים, ככה שהילדים בבית הספר נחשפים לתרבויות ולדתות נוספות. הם חוגגים את ראש השנה הסיני, מציינים את הדיוואלי וגם את כריסטמס, והשנה הם חגגו גם את חנוכה. אני הוזמנתי לדבר על החג ולהדליק נרות, והמורה של אביגיל הדפיס דפי צביעה בנושא חנוכה מהאינטרנט (כולל מילים בעברית
). ישנם בבריטניה בתי ספר ציבוריים שקשורים לכנסיה זו או אחרית, ואז יש בהם דגש חזק על נצרות. בכוונה בחרנו לאביגיל בית ספר עצמאי שלא קשור לאף כנסיה, כמו שלו היינו חיים בארץ לא הייתי שולחת אותה לגן של ש"ס או לממלכתי דתי. עקרונית אני לא מצפה מבית הספר שינחיל לבת שלי תכנים יהודיים או ישראלים - אני משתדלת לעשות את זה בעצמי ואני חושבת של
יש השפעה משמעותית בתחום הזה. אבל אני כן מצפה מבית הספר שידגיש ערכים של פתיחות וסובלנות. בתחום הזה עוד לא התאכזבתי
שוב יצאה לי מגילה ארוכה - תודה למי שהגיע עד הלום.
 
למעלה