לאיזו מפלגה ראוי להצביע?

ואם אני מרגיש שמרצ מייצגים את דעותיי להצביע לה?

השואלת שאלה מה דעת תורה בעניין ועל פיה למי ראוי להצביע, אני לא חושב שהתשובה היא "עשה כפי הרגשתך"

רמי אב

New member
השאלה היא האם כדאי בכלל להצביע בכנסת?

הנה היו בחירות ויש חשש לבחירות חדשות כי המפלגות הקטנות יותר, הבית היהודי,כולנו,וישראל ביתנו, מתעקשות לקבל תיקים שחשובים להם כאשר הליכוד מתנגד כי הוא טוען שהוא קיבל הכי הרבה מנדטים בבחירות האלה ושלו יש זכות לקבל את התיקים החשובים, ויצחק הרצוג לא רוצה להקים עם נתניהו ממשלת אחדות, אז במצב כזה מה נותר חוץ מהליכה לבחירות נוספות?
בנושא של מפלגת יחד שהפסידה בבחירות, אני לא מבין למה לעשות פילוג? מה יצא מזה?
שהמפלגות החרדיות איבדו לפחות 4 מנדטים?
האם כדאי לפי ההלכה בלי מוסר להסכים להשתתף בבחירות? מי יוצא מזה?
שעוד שנתיים אם לא פחות שוב תהיינה בחירות חדשות ושוב ושוב? עד מתי?
כאשר עם ישראל לא מאוחד זאת בעיה.
ואם זה נכון מה שטוענת התקשורת החרדית שמר"ן זצ"ל העדיף את הרב הנכבד אלי ישי שליט"א ובגלל שאיימו עליו באין ברירה הוא העדיף שיושב ראש התנועה יהיה הרב הנכבד אריה דרעי שליט"א, ושהמנהיג הרוחני של מפלגת ש"ס יהיה הרב הנכבד שלום כהן שליט"א, נראה לי שיש על מה להצטער,
אני חושב שמפלגת ש"ס לא צריכה להתחרד כי איך בצורה כזאת ציבור שומרי המסורת יתמוך בה?
אז כן, אדם חרדי יכול להבין את הרב הנכבד שלום כהן שליט"א שאיפה שמותר להחמיר עדיף להחמיר, אבל לציבור שומרי המסורת זה עלול להראות לא טוב, אז מה יצא מזה? שנראה שציבור שומרי המסורת העדיפו לחזור למפלגת הליכוד חלק יותר קטן למפלגת כולנו?
התוצאה בשטח לדעתי עצובה מאוד,
אולי באמת עדיף עד שאין שלום בעולם החרדי ללכת לפי המלצת הרב הנכבד אמנון יצחק שליט"א, אולי הכוונה פה היא שמי שיכול שיחרים את הבחירות עד שיורידו את אחוז החסימה? או שיעלו את אחוז החסימה ושמפלגה מסויימת שתתחייב להגן על החרדים תקבל על זה בתור פרס יותר כסף מהמדינה?
לי באופן אישי בלי נדר קשה לי להאמין שאם תוך כמה חודשים שוב תהיינה בחירות שיהיה לי בכלל חשק להצביע.
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
מאוד כדאי לך להצביע בבחירות

אלא אם כן יש לך רב מובהק, שלו אתה שומע בכל עניין ועניין, ודעתו הברורה לא להשתתף בבחירות כלל, והוא מורה כך לשומעיו.

ואין לך שום חשש מכל מה שקרה ויקרה ותוכנן והופר ומסתבר ונובע ויחזור ויקרה בעוד שנתיים, ומכל מה שמורה רב אחד (או מיעוט רבנים) בניגוד לרוב הרבנים, והוא אינו רבך המובהק כנ"ל.
ואין לך שום חשש אפילו אם רבך טועה ומטעה. יש לך מצווה: כל אשר יורוך, ואין לך מה לדאוג למקרה של טעות.

זה פורום הלכה, לכן קולות התקשורת החרדית לא מעניינים את הפורום, בדיוק כמו שלא מעניין אותה קול פקיעת הביצים שרתחו עד אידוי במטבחו של אי מי.
בתשובתי ל"מאליו יובן" פירטתי מה אומר ספר החינוך על 3 מצוות חשובות בנדון, שמשמעותן לשמוע לחכמי התורה, וכתוב שם שגם אם החכמים טועים זה לא בעיה כלל בשבילנו. כי חחובתנו לציית לכל מה שהם אומרים, כולל טעות.
וכתוב שם שאסור שנעשה כפי דעתנו ומה שנראה לנו וכפי הבנתנו. ואם נראה לנו שזה לא נראה טוב, ומזה לא ייצא טוב, ושהתוצאה בשטח עצובה, ואחוז החסימה, ואם יש או אין לנו חשק להצביע וכו' - כל הדעות שלנו אינן דעת תורה ואסור לנו לעשות מה שהן אומרות. אלא רק לשמוע לדברי חכמי התורה, כפי שמפורט באופן שאי אפשר לטעות ב-3 המצוות האלה, כדברי ספר החינוך.

תגובה

יש הרבה דעות כמספר המפלגות הדתיות\חרדיות, מה שבטוח על פי התורה צריך להצביע למפלגה שחבריה שומרי תורה ומצוות, ומפלגה שחבריה נשמעים לרבנים ולא רק "מתייעצים" איתם.

דעת תורה אומרת להצביע לחובשי כיפה

אבל לא בהכרח לחרדים
פשוט מפריעה לי המסחרה סביב זה
יש אברכים שמחוייבים ע"י רבם להצביע למפלגה מסויימת וזה חורה לי
אני מנסה להיות זהיר אבל זה ככה

נכון ועשית ככל אשר יורוך

אבל מפריע לי הפילוג וההשתייכות לצד מסויים תוך גזענות לצד האחר
זה נושא רגיש מידי וזה מה שמעכב את הגאולה

תגובה

אני מנסה להבין מה הקשר בין שתי ההודעות שלך למה שכתבתי ולא מצליח...
אני לא אמרתי להצביע לחרדים (אולי ההודעה שלך הופנתה אליי בטעות במקום לאופירה).
&nbsp
ולא, דעת תורה לא אומרת להצביע לחושבי כיפה, מי הדעת תורה הזו? שמעת על רב שאומר להצביע ליש עתיד כי שטרן, פירון וליפמן חובשי הכיפה שם? (פירון אפילו רב, וראש ישיבה לא סתם חובש כיפה...)
&nbsp
מה הקשר גזענות? יש גזע של חרדים וגזע של חובשי כיפה סרוגה? וגזע של גלויי ראש?
&nbsp

אנסה להסביר

כשאמרתי חובשי כיפה התכוונתי למפלגה דתית שנציגיה עוסקים בתורה ומצוות
כשדיברתי על גזענות התכוונתי למה שקורה בעולם התורה
בין ספרדים לאשכנזים ויש שם גזענות לצערי הרב והרבה
עכשיו
יש גזענות גם בין דתיים לחילוניים
ובתור חילוני לשעבר אני מכיר את הגזענות משני הצדדים
כולנו יהודים אשכנזים ספרדים דתיים וגם חילונים

קליטו

New member
יש גזענות

מה לעשות שלא כולם שומרי מצוות.
חשוב לציין שמפלגת הבית היהודי
לא מחויבת לתורה/רבנות/רבנים/הכרת תודה
אם יבוא להם בטוב להתחבר ללפיד אז
הם יתחברו איתו וישתפו איתו פעולה, העיקר שהם ישבו ליד השמנת והתותים

אמרת שבנט יתאחד עם לפיד בשביל השמנת

עובדתית אריה דרעי וליצמן יישבו בכל ממשלה
בין ליכוד בין עבודה בין ממשלת אחדות וזו עובדה
בנט לא יישב בממשלת שמאל גם לא בשביל כל השמנת והתותים שבעולם

אופירA

New member
מנהל
תפריד - אתה מערבב וזה גורם לך לצער

בעולם התורה קורית תורה. יש לימודי תורה, יש חידושי תורה, יש גדולי תורה.
בעולם החרדים יש אנשים, ואנשים זה בהחלט בעיה. "ראיתי בני עלייה והם מעטים" - זה אומר שאלו שאינם בני עלייה הם רבים מנשוא.
זה מה שיש. צריך לדעת בדור יתום כזה להפריד את מבט התורה ממבט האנשים והחברה.
אתה רוצה לראות את עולם התורה? תראה את גדולי ישראל בני ה-90 ומעלה. שעולמם רק בתורה, ולא בשום מחלוקת שאינה לשם שמיים וריח דבש ובשמים נודפים ממנה, ולא בשום פילוג חברתי. כל השטויות האנושיות הן הבל וזבל בעיניהם. רק תורה וטעמה הם מרגישים, ותו לא.

אל תסתכל על חובשי כיפה ושטריימל וחרדים. זה לא עולם התורה. אני חיה ביניהם יותר מ-20 שנה. יש ביניהם נודפי ריח דבש ובשמים, ויש ביניהם רודפי נשים (ל"ע), רודפי מחלוקות, רודפי חדשות, רודפי תאוות אכילה, תאוות בצע, סובלי קטנות המוחין, בעלי יצרים שפלים.
אני אחת מהם. ומסתבר שמכל יהודי לפעמים נודף ריח דבש ובשמים, ולפעמים ריח הביבים. ולפעמים בעת ובעונה אחת!

לכן הולכים לבחור עם מקל כביסה על האף, ועד כמה שאפשר בלי לקרוא "חדשות" ו"אתרים חרדיים" ו"קווי נייעס" שהם מזבלה אנושית שלמה ולא שום דעת תורה. אתה מקבל מידע מהמזבלה, וחושב גזענות ופלגנות ועסקנות ושטויות. העסקנים סובלים מאגו נפוח, מבעיות אישיות, מקשיי התמודדות עם דעות שונות. עזוב אותם, זה הטפל, אל תתן לו כוח של עיקר כי זו עצת היצר.
תראה מי הרב שם, מי דעת התורה, מי גדול התורה. לא מי הפרשן/השדרן/הפעיל/הדביל/הכתב/המחק/המקק/דג הרקק/הבלק.

גם אחרי שבחרת מפלגה שמטרתה תורת ישראל לעם ישראל - אין מנוס מהשטויות שתצטרך לסבול מעסקניה ומיצריהם. זה אנשים. גדולי התורה מביאים זאת בחשבון כשהם בוחרים אנשים להיות שליחיהם. בשביל זה נועד מקל הכביסה. אפשר להשאירו כל השנה, לא רק בבחירות (להחליף בטישיו מבושם, מסיבות טכניות).
אבל עדיף הזבל הזה, כשהוא מלווה את המטרה: תורת ישראל לעם ישראל. ולא הזבל בטהרתו, כמטרה, עם כמה אמירות של "דת" ו"תורה" בנטיפים זערוריים.

asaf2000

New member
כמה נכון

אני "קיבלתי על עצמי" בשבועות האחרונים לא לשמוע חדשות ושידורי אקטואליה, לא לדבר על פוליטיקה ולא להגרר לשיחות של "נו, למי אתה מצביע?" וברוך השם אני מנותק מכל הזבל ומכל המסכנים שבמקום לעסוק בדברים חשובים עסוקים כל הזמן בדיבורי הבל על פוליטיקה ומחלוקות.

אם שאלת על דעת תורה?

שאל את רבותיך ועשה על פיהם.
רבותי הורו להצביע "ג" ליהדות התורה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

קליטו

New member
חובה קדושה

להצביע למפלגה תורנית.
חשוב לציין שמפלגת הבית היהודי
היא מפלגת ציונית כללית,
ודעת תורה לא בדיוק מעניינת אותם.
שמעתי את ח"כ בן דאהן שהודה בזה,
והסביר שככה מאחדים את העם,
וזה כדי להיות מפלגה גדולה.

אופירA

New member
מנהל
ובכלל, יש מפלגות חובשות כיפות, כגון הבית היהודי

שאינן שומעות לדעת תורה ולגדולי הדור מכל סוג שהוא.
אין ללכת שולל אחר הכיפות.
גם הנשיא ריבלין שם כיפה (לפעמים). גם הלשעבר קצב לומד באגף התורני...

מפלגה תורנית ששמה לנגד עיניה את תורת העם היהודי - זו דעת התורה.
ברור שיהודי חרדי שיש לו רב צריך לשמוע בקולו (ולשים לב אם באמת שמע בקולו...).
ומי שאינו יודע את מי לשאול, כי עדיין חי באורח חיים חילוני ואינו מתחכך בקהילה יראת שמיים - גם לו לא קשה לדעת מי המפלגות השומעות לקול דעת התורה של רבניהן.

אז זה לא באמת משנה

אם זה ש"ס, יחד או יהדות התורה?
ד"א יש קיצוניים שאומרים שעדיף לא להצביע בכלל, מיעוטם אפילו מרחיקים לכת והולכים להצביע לערבים (אני יודעת בוודאות כי אישתו של איזה סאטמר אמרה לי).

אופירA

New member
מנהל
אין לי מושג איך את "זוכה" ליפול על אנשים הזויים

אמנם פעם אחת, "רבנית גדולה", אמרה לי שאם אלבש פאה, יהיו לי צרות.
אבל קניתי פאה וחבשתי אותה, כי רב גדול בתורה וירא שמים (שהיא שלחה אותי לשאול אותו...) הורה לי לעשות זאת. וגם הרבנים שלימדוני במדרשה. אז לא היה לי ספק בכך.
היו לי צרות אח"כ, כי תמיד יש לי צרות, כי יש לי קשיים בנפש, ואין קשר לפאה. להיפך - למרות הניסיון, שמעתי בקול רבנים ולא פניתי לרהבים ושטי כזב.
שטי כזב זה גם אשה טובה שלא שואלת רבנים, אלא ממציאה "חומרות" על דעת עצמה בצניעות, ב"חינוך" ילדיה ועוד, ומורה להפר הוראת מורי הלכה!

אם הרבי מסאטמר הוא הרב המובהק שלך, ואת שואלת אותו כל דבר ומקיימת את פסקיו - קיימי את דברו בנוגע לבחירות (בררי מהו דברו, ולא מפי אשתו של איזה). אם הוא לא - עשי טובה לעצמך, ולכי עם דעת רוב רבני העולם החרדי - אשכנזי/ספרדי/חסידי.
מה דעתם? להצביע מאוד (עם מקל כביסה באף). אני לא אשתו של איזה, אז אני יכולה להעיד בפנייך...
.

סביר להניח ש-3 מפלגות אלו ישתפו פעולה בכל הנוגע לגזירות על התורה והמצוות, כפי שפחות או יותר היה עד היום.
נחיה ונראה.

למעלה