לאלה החדשות שביקשו ואלה שיבקשו

מיכל153

New member
לאלה החדשות שביקשו ואלה שיבקשו

היי הנה הסיפור שלנו : בקשו ממני לספר אותו גם פה החדשות. יש לנו 4 ילדים. ליאור בן 13 בכיתה ח´ מקדמת(בעזרת ועדת השמה). יש לו הפרעת קשב וריכוז, דיסגרפיה ודיסקלקוליה. הוא קיבל ריטאלין שעזר לו מאוד בריכוז, אבל הוא הפסיק אותו לבדו. הוא היה בעבר בטיפול בדרך אומנות בבוצה, אבל זה לא ממש תרם לו. הוא היה אצל מורות מתקנות, אבל השיפור הוא מזערי. הוא היה אצל קלינאית תקשורת וגם אותה הוא הפסיק לבדו. כרגע יש לו מספר בעיות בביה"ס: איחורים, חיסורים, הכנת שיעורי בית, והעתקה מהלוח בכיתה. כרגע אנחנו בטיפול פסיכיאטרי , אםך רק בהתחלה. יש גם פסיכולוגית. גם שם הוא לא כל כך רוצה ללכת לפסיכולוגית. הוצע לנו טיפול בחיות וגם תרופה להקלה בתקשורת. ליאת בת 12 ילדה "רגילה" בכיתה ו´, עולה לחטיבה. שלי בת 2 ו-10 חודשים. היא היפוטונית(טונוס שרירים נמוך), היפרסנסטיבית(תחושתיות יתר), ויש לה אפרקסיה(בעיה בתכנון תנועה). היא לא מדברת ורק עכשיו מוציאה צלילים ראשונים. היא היתה המון בפיזיוטרפיה, קצת ריפוי בעיסוק ועכשיו קלינאית תקשורת. היא לא משתפת פעולה כל כך אצל הקלינאית וגם בפיזיוטרפיה כך היא היתה. היא הולכת לגן שיקומי בשנה הבאה. אייל בן ה- 11 חודשים, היפוטוני ועובר טיפול בפיזיוטרפיה. בקיצור לא קל!!! שאלות אענה ברצון. ביי מיכל153

מיכל - מורידה לך את הכובע !

לא קל בלשון המעטה! איך מתמודדים עם כל זה? מה הרופאים אומרים לגבי העתיד? האם אלה בעיות חולפות? ראיתי היום בערוץ 2 תכנית מצויינת על ליקויי למידה, יש היום שיטות מצויינות להקל עליהם! הפצצתי אותך בשאלות, אני יודעת. גאיה וזיו ששולחים לכם

מיכל153

New member
קשה להתמודד, אבל אין ברירה.

היי לא בוחרים ילדים בחנות !! מה אומרים הרופאים ? לא חושבים כרגע על העתיד . כל יום ביומו. הבעיות לא חולפות. איזה תוכנית ? חבל שלא ראיתי!!! ביי מיכל153

tonti

New member
מיכל! מעריצה אותך../images/Emo140.gif

גם בעלי מעריץ. איך סיפרת את זה בקלילות, כאילו זה שום דבר. את כל התופעות שתארת איבחנו מגיל ינקות? או מאוחר יותר?

אני עוקבת אחרי העדכונים שלך כבר

מזמן, את אלפי הכובעים שהורדתי בפנייך, אני אוגרת בארון, וכבר יש ארון מלא!!!
המון הערכה, המון הצלחה והמון אהבה!!! גית

מיכל , כמו בכל הודעה שלך ../images/Emo24.gif

הערצתי אלייך מתגברת. כל הכבוד לך - את אמא מדהימה

מיכל , כמו בכל הודעה שלך ../images/Emo24.gif

הערצתי אלייך מתגברת. כל הכבוד לך - את אמא מדהימה

רותי ע

New member
מיכל ../images/Emo24.gif

כל פעם שאני קוראת את ההודעות שלך אני ממש מעריצה אותך. את יכולת ההתמודדות שלך. את השלווה בה את מספרת על כל הקשיים. על הכוח שלך להמשיך ולהישאר אופטימית. לפעמים זה מגמד את כל הקיטורים שלי ושל אחרות על קשיים קטנים ומטופשים יחסית. יש לילדים שלך מזל גדול שיש להם אמא כזאת

popo11

New member
../images/Emo104.gif דעה לא פופולרית

ואני מתנצלת מראש על השאלות הלא-מקובלות והפולשניות. אם את לא רוצה לענות או רותי רוצה להוריד - אין לי בעיה. האם עשיתם אבחון גנטי ? מה קורה בהריונות ? אתם דתיים ? נשמע לי נורא קשה להתמודד עם 3 ילדים בעייתים. איך ליאת מגיבה לאחים שלה ? היא בטח סובלת מעודף תשומת הלב שמקבלים השלושה ה"קשים".
,
י איתך. סיון

anat30g

New member
בורות

השאלה שלך היא לא "לא פופלרית" היא פשוט מעידה על בורות בנוגע לבעיות / מחלות שאפשר לאבחן באיבחונים גנטים. עד כמה שידוע לי יש קשר גנטי בבעיות שמיכל תיארה - אבל אף אחת מהן איננה ניתנת לאיתור בשלב העוברי. יש ילדים שיש להם בעיות זהות למה שמיכל תיארה שנובעות מלידה קשה, מפגות... הרפואה של היום לא מסוגלת לטפל ולמנוע אותם. "הבעיתיות" שמיכל תיארה היא קשה אולי - אבל מהכרה שלי ילדים עם בעיות דומות - הילדים הללו נורמלים מבחינה שיכלית - הם דורשים טיפול בשלבים ההתפתחותיים והמון השקעה של ההורים - אבל בסופו של דבר ההשקעה משתלמת - הילדים הללו גדלים להיות מבוגרים רגילים - כי בחברת המבוגרים - לא כולם צריכים להיות אלופים בכדורגל בשביל להיות פופולרים בחברה (בעיה של הרבה ילדים עם בעיות של היפוטוניה למשל), מבוגרים יכולים לבחור את העיסוק שלהם ולא חייבים להכין שיעורי בית משעממים (בעיה של ילדים עם הפרעות קשב וריכוז)... בקיצור - הקושי הוא רב - אבל ההשקעה משתלמת - אני ראיתי את זה קורה ואני בהחלט מחזקת את ידיה של מיכל - את זקוקה לאנרגיה רבה - אבל אני בטוחה שתראי שזה משתלם. ענת

popo11

New member
../images/Emo104.gif מודה ומתוודה ../images/Emo122.gif

אין לי מספיק ידע בנושא, ועל כן אני שואלת. אני מסכימה שלא כולם חייבים להיות אלופים בכדורגל. גם להיות פופולרים זה לא מטרת-על בחיים. שמחתי לשמוע שאין בעיות שכליות. זה הבסיס, לפחות בעיני, לפתרון הטוב ביותר של המצב הקשה שבו הם ומיכל (ובעלה) נמצאים. כל הכבוד למיכל על ההשקעה הרבה, הכוחות הנפשיים והפיזיים ! סוף-שבוע נעים לכולם !

מיכל153

New member
תשובה לכולם עש עכשיו :

היי תודה לכולם על המחמאות הרבות והתמיכה שאני מקבלת!! כתבתי כל זאת, כי נתבקשתי בעת האחרונה ע"י רבות מהחדשות לספר את כל הסיפור אם ע"י מסרים ואם ע"י הודעות בפורום עצמו. אני מספרת בפעם אחת לכולם (כמובן לא כדי לקבל עוד צל"שים בפעם המי יודע כמה). לספר זה קל לעומת הטיפול בכל זה. תבינו, כל זה בנוסף לריצות הרגילות של כולם. אצל ליאור היו סימנים. את זה רק הבנו בכיתה ב´ כשעשינו לו אבחון כדי לקבל מורה מיוחדת שתתאים לו, כדי להעזר בה בשיעורי הבית. ילד ראשון - פחות נסיון. גם המודעות היתה מאוד קטנה. בטיפת חלב אמנם אמרו שיש איחור בהתפתחות, אבל אמרו שאין מה לעשות. את רופא הילדים זה בכלל לא הטריד. ליאור לא היה מרוכז כבר בהתחלה כשהייתי מקריאה לו סיפור. ליאור כבר אז היה "מרחף". הוא עשה הכל לאט וביקש המון עזרה בביצוע פעולות פשוטות. למקרר היה מגיע לעיתים קרובות, כי זה היה בגלל התסכול. אצל שלי ואייל - המודעות שלנו ושל הצוות הרפואי היתה גדולה. גם בביה"ח, גם בטיפת חלב ורופא הילדים שכמובן בינתיים התחלף. אייל נולד בניתוח קיסרי בגלל מצוקה נשימתית. שלי נולדה עם חבל טבור סביב הצואר ולא בכתה בהתחלה (שזה סימן נוסף למצוקה). כשיש ילד אחד לקוי למידה, יש סיכוי שיהיו עוד, כי אומרים שזה תורשתי. לא ידוע לי על אבחון גנטי בדברים אלה. ההריונות היו תקינים ואנחנו לא דתיים. כל זה לא הפריע לנו לעשות עוד ילדים, כי כמו שאמרה anat30g הם בסה"כ ילדים מאושרים וגודלים למבוגרים נורמלים. זהו לא פיגור שכלי או שיתוק מוחין. יש במה לטפל. גם לנו כמובן יש אושר מהם, עם כל הקושי. בעבר חשבו שילדים כאלה הם עצלנים ומופרעים. את ליאור חשבנו בהתחלה לעצלן עד שעשינו את האבחון בכיתה ב´(אז הבנו שכבר ראינו את הסימנים האלו בעבר). האבחון בכיתה ו´ לפני המעבר לחטיבה היה יותר מדויק וממצה. אומרים שעם הגיל נוצרים פערים עם החברה הרגילה, כי יש יותר דברים להתמודד איתם. אנחנו חושבים על הזמן הקרוב ולא מתעסקים בעתיד הרחוק. יש מספיק דאגות לעכשיו. ליאת "מקנאה" בכל השאר על תשומת הלב, ולצערי לפעמים אני שוכחת ממנה יותר מדי. אני מנסה מידי פעם לא לשכוח, אך גם אני בן אדם לא מברזל וגם לי יש שבירות וחוסר אונים במצבים קשים. צריך לפעמים המון יצירתיות. זהו לבינתיים ביי מיכל153

מיכל - משהו מעודד

רציתי לומר לך שבתכנית בערוץ 2 על ליקויי למידה התארחו אב וביתו שהקימו מכון לליקויי למידה. התפעלתי משניהם משום שהם נראו אנשים מצליחים רהוטים ואינטלגנטים מעל הממוצע. מסתבר ששניהם ליקויי למידה בעצמם והיו צריכים להתמודד בעצמם עם הרבה קשיים בילדותם. אני זוכרת ששם משפחתם הוא ורד וכל המשפחה (האב והבנות) ליקויי למידה! נכון שזו התמודדות קשה בעיקר בילדות אבל אפשר להתגבר על המיכשולים ולהצליח בהמשך. מאחלת לילדייך הרבה בהצלחה. גאיה

רותי הכ

New member
מדובר במכון שחר לליקויי למידה

אין לי עוד פרטים כי גם אני פספסתי את התכנת אבל ספרו לי

למעלה