לאלה שיצאו כבר למסע... שאלון קצרצר

לאלה שיצאו כבר למסע... שאלון קצרצר

מתי יצאתם למסע? למה יצאתם למסע? מי ממן לכם את המסע? מטעם מה יצאתם למסע..? ולאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...?

אני יתחיל...

מתי יצאתם למסע? ב20/4-27/4-06 למה יצאתם למסע? למה שאלה טובה חח אממ כי הנושא הזה נורא עניין אותי אז וגם עכשיו נורא מעניין אותי.. וגם בגלל שסבא שלי נורא רצה שאני אצא ותמיד זה היה מובן מאליו.. מי ממן לכם את המסע? אממ סבא שלי השאיר לי חשבון מיוחד לפולין כולל בזבוזים.. מטעם מה יצאתם למסע..? מטעם הבצפר.. ולאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...? אממ יש כמה רגעים לטקס במיידנאק שאני קראתי שמה ולעלייה למטוס בדרך לשם.. וזאת רק אני שבוכה כל פעם ששרים "התקווה"? מאז המסע אני בוכה כששרים התקווה

אני :

מתי יצאתם למסע? 27.4.06 - 20.4 למה יצאתם ? כי אני חושבת שזה אחד הדברים החשובים שחייבים לחוות. בנוסף לכך סבתא רבא שלי ז"ל הייתה תמיד מפרת איך היא ברחה והתחבאה מהנאצים ורק לפני כמה שנים מצאנו מסמכים המעידים על כך שבעלה נרצח במיידאנק. < לא ידענו לפני כן היכן הוא נרצח, היא לא דיברה על זה..> בקיצור זה נושא מסקרן שאין עליו הרבה תשובות ורציתי לדעת כמה שניתן לדעת.. מי ממן לכם את המסע? אבא אימא <אפילו לא התלבטו !! > מטעם מה יצאתם למסע? מטעם ביצפר לאיה רגע אני הכי מתגעגעת? להכלללללללל !! אבל במיוחד לרגעים ששרנו את התיקווה בצעקות וניחנקנו מהדמעות , מתגעגעת לשיר את "עלה קטן שלי " , לצעוד במצעד החיים ופשוט להתגאות במדינה שיש לנו !!! וזאת לא רק את שבוכה מהתיקווה אני בוכה גם מ"שמע ישראל" של שרית חדד , "עלה קטן שלי ", ועוד שיר באידיש ששרנו בטקס בטרבלינקה. לפעמים יש לי פשוט צורך להקשיב לשירים, לראות את התמונות ופשוט לבכות.. :\

יו כמה אנחנו שרנו את השיר "עלה קטן"

חחח בהתחלה אף אחד לא שר ומצאנו את עצמנו צועקים עוד הפעם, עוד הפעם חחחח

עונה!

מתי יצאתם למסע?6-14/3/06 למה יצאתם למסע? כי עניין אותי לראות הכל בעיניים שלי מי ממן לכם את המסע? ההורים מטעם מה יצאתם למסע..? בצפר ולאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...? להכללללל

אני:

מתי יצאתם למסע ? 30.3-6.4/2005 למה יצאתם למסע ? מאוד עניין אותי היות ואני נכד לניצולי שואה. מי ממן לכם את המסע ? ההורים מטעם מה יצאתם למסע ? בית ספר לאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים ? להכל!!

גמני../images/Emo70.gif../images/Emo104.gif

מתי? אפריל 06 למה? לדעתי כל יהודי צריך לנסוע לשם אפילו רק כדי לזכור בשביל הדורות הבאים מימון? ההורים (לצערי) מטעם מה? הבצפר געגוע לרגע: התקיעת שופר שלי במיידאנק (איך רציתי להעיר את כולם ולהוציא לנאצים ת'אוזניים)

red butterfly

New member
חדשה פה :) ../images/Emo204.gif

מתי יצאתם למסע? 6-13.9.06 למה יצאתם למסע? כי זה עניין אותי, רציתי לראות הכל בעיניים שלי ולנסות להרגיש אפילו טיפה את מה שמי שהיה שם באותם ימים הרגיש (כמובן שאחרי המסע הבנתי שזה בלתי אפשרי). רציתי גם להגיע למקומות שבהם סבא וסבתא שלי היו בזמן המלחמה אבל זה לא הסתדר
וגם כי לדעתי כל יהודי חייב להגיע לשם. מי ממן לכם את המסע? ההורים. מטעם מה יצאתם למסע..? בצפר. ולאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...? להכל.. פשוט הכל. בעיקר להרגשה הזאתי שלא יצא לי להרגיש לפני שיצאתי למסע..

R e A

New member
שנה פחות שלושה ימים

מתי יצאתם למסע? 23.10.05 למה יצאתם למסע? שאלה קשה מדי. כי הרגשתי צורך לצאת למסע שכזה. מי ממן לכם את המסע? חצי אבא חצי אני מטעם מה יצאתם למסע..? מטעם בצפר ולאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...? להכל. כל פעם שאני חושב על המסע רצות לי תמונות בראש ואני פשוט מתגעגע להכל. אבל מה שמסמל לי את כל המסע הזה, זה רגע אחד ביום האחרון למסע. עמדנו בטרבלינקה, כל המשלחת, במעגל, מחזיקים ידיים וברקע מתנגן השיר "רקמה אנושית אחת". שום דבר לא ריגש אותי כמו הרגע הזה. הוא סימל כ"כ הרבה דברים.

Pukipsey007

New member
תשובות../images/Emo26.gif

2004 אפריל, כי היה לי חשוב, ההורים+מלגה ביה"ס להיות עם כולם..

NYMets Man

New member
אני לא מאמין שעברה שנה

מתי יצאתם למסע? 27 אוקטובר 2005 למה יצאתם למסע? כי עוד שנים לפני זה ידעתי שזה פשוט מסע שהוא חובה ואני הולך לחוות דברים שכנראה לא אחווה בחיי יותר מי ממן לכם את המסע? הורים מטעם מה יצאתם למסע..? תיכון ולאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...? מהרגע שנחתנו בפולין עד הרגע שעזבנו את האדמה

yuvalika81

New member
עונה :)

מתי יצאתם למסע? 11.10.06 למה יצאתם למסע? כדי ללמוד ולראות הכל בעצמי מי ממן לכם את המסע? ההורים מטעם מה יצאתם למסע..? בצפר ולאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...? שני רגעים- אחד שעמדנו כל המשלחת במעגל ושרנו "רקמה אנושית" ואחד שבנובוטל ורשה ישבנו במסדרון מלא ילדים ומישהו היה עם גיטרה ומפוחית ושרנו

Rock n Sock

New member
אז ככה..

מתי יצאתם למסע? 4.10.2006-11.10.2006 למה יצאתם למסע? כי היה חשוב לי לעבור את המסע החווייתי הזה. מי ממן לכם את המסע? ההורים. מטעם מה יצאתם למסע..? ביה"ס. לאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...? התחושה של להיות בחו"ל עם כל השכבה.

GuyN2

New member
עונה

מתי יצאתם למסע? חזרתי לפני 4 ימים למה יצאתם למסע? אנשים שדיברתי איתם וסיפורים ששמעתי מאלה שהיו שם שיכנעו אותי מי ממן לכם את המסע? ההורים מטעם מה יצאתם למסע..? בצפר ולאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...? לצחוקים עם החברים

netushit

New member
אני...

20.10.05-28.10.05 כן...בדיוק שנה ויום מהיום...לא יאומן שזה עבר כל כך מהר... כי רציתי..כי זה חשוב לי...זה נושא שמעניין אותי ורציתי לחקור ולדעת עליו עוד...כי זה אחד המסעות הכי משמעותי לדעתי בחיים.. ההורים ממנו תמסע.. יצאתי מטעם משלחת ביצפר.... ואני לא בדיוק יכולה להצביע על רגע אחד שאני מתגעגעת אליו.... יש מלא כאלה...רגעים משמעותיים, עצובים, מלמדים, שמחים והכל ביחד.. בקיצור אני בכלל מתגעגעת לכל המסע הזה ולא הייתי מהססת לרגע לחזור לשם...

טיפקסית

New member
אני

יצאתי למסע- 20-28/10/2004 [שנתיים ויום עברו] למה יצאתי-כי מבחינתי זה תמיד היה משהו ברור מאליו,שבכלל לא הייתה שאלה לגביו,זה היה לי אישית חשוב לבוא ולראות מה היה באמת,לקבל את הבום הזה לפנים,ולנסות בכלל לדלות כל פרט קטן. מי מימן את המסע-אני [בעבודה] והקיבוץ סיבסד במחיר [1200$ כולל הכל] מטעם מה יצאתי-בי"ס לאיזה רגע הכי מתגעגעת-יש המון,לשיחות בערב שבאמת כולם היו הכי גלויים ופתוחים ולא הסתירו את הרגשות,מתגעגעת למכתבים ולפקסים מהמשפחה,מתגעגעת לצחוקים באוטובוס,יש המון,קשה לבחור רגע אחד.

אזירפאל

New member
../images/Emo118.gifתשובות

מתי יצאתם למסע? לפני כחצי שנה. 1-9/3/06 למה יצאתם למסע? כדור שלישי לניצולי שואה תמיד התחברתי במיוחד לנושא והתעניינתי. יציאה למסע הזה תמיד היתה אצלי משהו מובן מאליו, מכיוון שרציתי ללמוד עוד ולבקר במקומות בהם המשפחה שלי היתה. מי ממן לכם את המסע? ההורים. מטעם מה יצאתם למסע? בית הספר. לאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים? אני לא חושב שאני יכול להצביע על רגעים ספציפיים. המסע הזה הוא מאוד קיצוני מהרבה סיבות, וחוויתי בו הרבה מאוד רגעים בלתי נשכחים שלא יכולתי לחוות במקומות אחרים ואולי גם לא בנוכחות אחרים, ואני בספק אם אעבור אותם שוב. אני משתדל שלא להתגעגע, אלא בעיקר לזכור ולקחת לי את הדברים החשובים מהמסע.

נטלי 100

New member
נממנמנ

מתי יצאתם למסע? לפני כמעט שנה למה יצאתם למסע? כי זה חשוב,ולא יכולתי לוותר על זה מי ממן לכם את המסע? ההורים מטעם מה יצאתם למסע..? בצפר ולאיזה רגע אתם הכי מתגעגעים...? יש כל כך הרבה..

למעלה