לאלון - בוא ונתחיל....

shkool

New member
לאלון - בוא ונתחיל....

רק לפני שאני יתחיל, אני רוצה שנסכים על משהו אחד והוא: לכל תוצאה יש סיבה אבן נופלת(תוצאה) בגלל כוח המשיכה(סיבה) מחשב דולק(תוצאה) בגלל שלחצתי על כפתור ההדלקה(סיבה) הלכתי לשרותים(תוצאה) בגלל שהייתי צריך להטיל את מימי(להשתין בעברית זחה
)(סיבה+תוצאה) בגלל ששתיתי לפני זה הרבה מים(סיבה). אם אתה מסכים איתי שלכל תוצאה יש סיבה, נוכל להמשיך... ותעשה לי טובה, תגיב ספיציפית לדבריי ולשאלותיי ואל תגלוש לדברים אחרים עד שאני יגיע לפואנטה..(אל תדאג, אני יענה לך בקשר לתנודות הראש) ועוד משהו - יכול להיות שאני יגיב לתגובה שלך רק בעוד כמה ימים מכיוון שיש לי מבחן בהיסטורייה ואני חיב להתחיל להתכוננן, אז שלא תחשוב שאני מתחמק או משהו כזה
shkool

Alon16

New member
סבבה

ברור שלכל תוצאה יש סיבה, כי מכח היות הדבר תוצאה, יש לו סיבה, שללא סיבה הוא לא היה מכונה תוצאה. השאלה היא האם כל דבר נקרא תוצאה. למשל מהי הסיבה של כח המשיכה? מהי הסיבה של המפץ הגדול? מהי הסיבה של אקסיומה? מהי הסיבה שכאשר מחברים בקשר כימי 2 אטומי מימן ואטום חמצן נוצרת מולקולה של מים? מהי הסיבה של הסיבה? מהי הסיבה לכל חוקי הטבע הקיימים?

Papito

New member
הערה - הארה ../images/Emo62.gif

זה שאולי אין באמת סיבתיות כי בעצם אתה לא יכול לראות את הסיבה כל מה שאתה רואה בעצם זה סמיכות במקום מסוים ובזמן מסוים את הסיבה עצמה אתה לא יכול לראות נדמה לי שיום כתב על זה מאמר או שניים דוגמא לכך שמה שרואים זה סמיכויות ולא סיבה עצמה אפשר לראות במטריקס שכשהוא בא לאורקל אז ניאו שם ת´יד על הידית אבל בעצם היא פתחה אותה

Alon16

New member
אני מדבר על סיבה פיסיקלית.

אי אפשר להוכיח קיום סיבה א-פיסיקלית. אלון.

אבל... יום...

אבל , כמו שיום קשישא טען, אף על פי שהמדע האמפירי נסמך על חוק הסיבתיות, אין לחוק עצמו הוכחה אמפירית. שכן גם אם קיבלת את אותה התוצאה n פעמים, אין כל ערובה בידינו כי תקבל אותה ב-n+1 פעמים, גבוה n ככל שיהיה. אנו משערים, אך אין זו ידיעה וודאית (ואוותר כאן על הדיון באשר לאפשרות קיומה של ידיעה וודאית). סמיכותן של שתי תופעות בזמן באופן עיקבי, כמו הסיבות שמניתם לעיל, אינה הוכחה אמפירית לקיומה של סיבתיות פיסיקלית

shkool

New member
סבמבה אוסם

אני מאמין שלדברים אלו יש סיבה(אומנם אנחנו לא יודעים אותה אבל עדיין יש). אבל אני ילך איתך, נגיד ולדברים אלו באמת אין סיבה, והם פשוט קיימים. אתה מסכים איתי שלכל שאר הדברים יש סיבה? shkool *"מה הסיבה שכאשר מחברים קשר כימי 2 אטומי מימן ואטום חמצן נוצרת מולקולת מים? כי מולקולת מים בנוייה מקשרים כימיים אלו - as simple as that...

Alon16

New member
כן.

לכל הדברים יש סיבה חוץ מאקסיומות וחוקי טבע. *" מולקולת מים בנוייה מקשרים כימיים אלו - מדוע? מדוע כאשר אתה מחבר בקשר כימי דווקא 2 אטומי מימן ואטום חמצן נוצרת לך מולקולה של מים ולא מולקולה של ברזל? הא?! כי זה פשוט ככה. זאת עובדה מציאותית. אין סיבה!!! בעעע אלון.

point618

New member
לא לכל יש סיבה

חלקיקים רדיואקטיבים מתפרקים ללא סיבה. תוכל לחשב באופן סטטיסטי כמה חלקיקים יתפרקו במשך זמן מסוים אבל לא אילו חלקיקים יתפרקו, וזה לא מחמת חוסר ידע, אלא באופן עקרוני. מכניקת הקוונטים ספוגה בתופעות סטטיסטיות שמתרחשות ללא סיבה.

shkool

New member
לכל יש סיבה

חלקיקים רדיואקטיבים מתפרקים כתוצאה ממשהו, אולי לא גילינו ממה, אבל זה לא אומר שאין סיבה להתפרקותם. בטבע אין מקריות - לפחות כך אני מאמין. shkool

point618

New member
שוב אמונה?

אתה מאמין בסיבתיות? יפה. זכותך להאמין. דחיים מאמינים באלוהים ובעולם הבא אז מה? מדען אינו מאמין. המדען יוצר תיאוריה לפי תצפיותיו. מה לעשות והעולם אינו הגיוני? מה לעשות שחלקיקים אלמנטריים נוצרים יש מאיין ונכחדים בהתאם לעקרון אי הוודאות של היזנברג?

shkool

New member
בסדר

עכשיו, אתה מסכים איתי שכאשר אני עושה פעולה מסויימת, יש סיבה לכך? shkool

shkool

New member
אוקיי

אתה הסכמת איתי שכל פעולה שאני עושה יש סיבה. עכשיו, אתה מסכים איתי שכל פעולה שאני עושה נובעת מבחירה?(חוץ מפעולות רפלקסיביות כמו מצמוץ וכו´..), אם לא, תן דוגמא לפעולה שלא נובעת מבחירה. shkool

shkool

New member
בוא נסכם..

פעולות רצוניות: סיבה -------> בחירה ---------> פעולה. פעולות לא רצוניות: סיבה --------> פעולה אתה מסכים? shkool

Alon16

New member
לא

שאלת אותי אם אני מסכים שלכל פעולה שאתה עושה ישנה סיבה? הסכמתי. שאלת אותי אם כל פעולה שאיננה פעולה בלתי רצונית שאתה עושה נובעת מתוך בחירה? הסכמתי. אני חושב שהסיבה לפעולה היא הבחירה, אך לא הסכמתי שלבחירה ישנה סיבה, משום שנראה לי שהבחירה היא בעצם כמו חוק טבע או אקסיומה כזאת, עובדה קיימת.

shkool

New member
אני ידגים

סיבה(שעמום)---->בחירה(לשחק במחשב או לראות טלוויזיה)---->פעולה(צפייה בטלוויזיה). כאן אתה יכול לראות כי לתהליך הבחירה יש סיבה(שעמום). אתה מסכים? shkool

shkool

New member
ועכשיו לשאלת מליון הדולר../images/Emo13.gif

האם לדעתך יש סיבה לכך שבחרתי דווקא לראות טלוויזיה ולא לשחק במחשב? shkool

למעלה