לאלו שבקשו ממני הפניות למאמר שמפריך

SilentMike

New member
התפתחות עוברית.

בדיחה. במקרה תרגמתי מאמר בנושא. הנה חלק 1 של המאמר מצורף.

Caligola

New member
חבל שהשקעת יותר מדי בתגובתך אליה,

זה היה די ברור מההתחלה שהיא תעלה טענה אחת או שתים ותעלם די מהר.. בכל מקרה, קבל ח"ח..

הצעה

כדי למנוע נסיונות עתיידיים של דתיים להבפריך את האבולוציה בעזרת הדת, אני מציע להכניס את השירשור לטאגליינס תחת 'אבולוציה-נסיונות הפרכה'.

alond

New member
היא א-אבולוציונרית.

היא מתנגדת למתנגדים לבולוציה...

ריקי90

New member
אלוהים זו מילה קטנה אך מאוד גדולה

אני חוששת לומר שכן כי אז יסווגו אותי כבריאתנית , ולכן עליי להקדים ולומר מהו אלוהים בשבילי. אלוהים בשבילי- מקור אנרגיה בלתי נדלה, אינסופי שמניע את העולם ונותן לו חיות. עכשיו- לפני שכולם קופצים בראש- תנו לי להבהיר. אני עושה הבחנה חדה מאוד (מאוד חדה) בין האלוהים שבתנ"ך או בשאר הדתות, לבין האלוהים שאני חושבת שהוא. כלומר, ברור לי בלי צל של ספק שהעולם לא נוצר במקרה (כמו שהאבולוציוניסטים טוענים) אלא ע"י ישות תבונית כלשהי. ועזבו אותי מאברהם יצחק וכל השאר. אני אמרתי לכם מה זה אלוהים בשבילי- כוח מניע. כוח היוצר סיבות ובונה התרחשויות. אני לא א- אתיאסטית, במובן הזה שאני חושבת שיש כוח על חומרי בעולם הזה, אבל הוא לא בהכרח מה שבני האדם עשו ממנו במשך השנים. אני מקווה שהייתי ברורה.

Charles Darwin

New member
אני אגיד לך למה שאלתי

כי אם אני הייתי מאמין לרגע ב'ישות התבונית' שאת מדברת עליה, גם אני הייתי חושב כמוך שהאבולוציה מופרכת. אבל בגלל שאני מניח שהאבולוציה נכונה, דווקא ה'ישות התבונית' הנ"ל מופרכת בעיני.

ריקי90

New member
אין... אתם פשוט מקובעים...

אתם כל כך לא מבינים מה אני מנסה לומר. מה שאמרת לא נכון. בכלל לא נכון. אתם פשוט מקובעים בתבניות שלא מרשות לכן לחשוב בצורה אחרת לפעמים. אז אני אסביר את עצמי טוב יותר: קיומה של ישות תבונית, לא סותרת בהכרח את תיאוריית האבולוציה. איך זה? כי ברגע ששואלים את השאלה איך ? זה מסתדר. אני מניחה שיש אנרגיה על חומרית בעולם שהיא הכוח המניע. עכשיו. נשאלת השאלה- איך אותו כוח מניע יצר את העולם? ברא את האדם? ושאר החיות? אולי הוא ברא אותם בדרך של הוקוס פוקוס בדיוק כמו המתואר בתנ"ך? אולי הוא ברא אותם בדרך של אבולוציה? (וזאת ניתן להניח אלא אם אתה מסיר את הטענה המגוכחת שהאבולוציה היא מקרית) ? או שאולי ברא אותה בדרך אחרת שעדיין לא גילינו אותה? מעל הכל אני טוענת שהיצירה הייתה מכוונת. זו הנקודה. היא הייתה מכוונת בידי כוח מניע, אבל איך בדיוק הכל קרה- על זה לא מצאתי תשובה. אני מקווה שעכשיו הבנת שאני שוללת את האבולוציה, לא מטעמי דת. תוציאו לכם את זה מהראש. יש בה יותר מדי אי הבנות ולכן אני לא מאמצת אותה. מה קשה להבין?

חמודה

אחרי שסוף סוף הבנת שאין גבר גבר למעלה בשמיים את מציעה אלוהים משלך. זה טוב ונחמד(כי אם שגוי) אבל כשתסתכלי עוד כמה שנים אחורה לא תביני על מה לעזאזל ליהגת. השלב שאת נמצא בו נקרא "שלב ההכחשה" באתאיזם והוא עתיד להתנפץ לך בפרצוף. אינך יכולה לקחת בעלות על כוח כלשהו ולקרוא לו "אלוהים". אלוהים הוא מושג דתי, ואת לא יכולה להחליט שיום אחד הוא ככה ויום אחד הוא ככה. ל"אנרגיה" הזו שאת מתארת קוראים במדע "שאיפתו הטבעית של הטבע לאיזון" והיא נזכרת עוד בשנת 500 לפני הספירה בטאואיזם. מציע לך לקרוא על זה קצת...

Charles Darwin

New member
אני חושב שאני מבין למה את כועסת...

את חושבת שיש לי דעה מוקדמת עלייך, נכון? ואת צודקת. תמיד טענתי שההבדל הכי גדול הוא לא בין כיפה שחורה לסרוגה או בין מי שצם ב-9 באב לבין מי שאוכל צ'יזבורגר עם בייקון ביום כיפור אלא בין האתאיסט לבין מי שמאמין בכוחות "מגניבים" באשר הם. אני לא אומר שאת לכן מוקצית מחמת מיאוס, אבל אני חושב שזה פרט חשוב, ולכן שאלתי עליו.

למעלה