לאלן כמה מסקנות לגבי הקמפיין האחרון

eitanko

New member
לאלן כמה מסקנות לגבי הקמפיין האחרון

שלום, אחרי שיחות עם הרבה אנשים, הגעתי למסקנות הבאות לגבי הקמפיין האחרון: 1. יש בעיה חמורה עם שם המפלגה והבלבול עם עלה ירוק. לדעתי יש מקום לחשוב על שינוי השם ל"המפלגת הסביבתית", או "רק" או "נקי" או כל שם קליט אחר. 2. תשדירי הבחירות לא פוגעים. עם כל זה שיש תקציב אפסי, לתת לפאר, אורנה ועמית לדבר זה לא מספיק. אנשים פנו אלי ואמרו לי מה עניין עם גנדי ובעלי חיים? צריך לשים תמונות קשות, זקנים עם בלוני חמצן בגלל זיהום אוויר, ציפור צפה בז'יפה של הקישון, ילדים משחקים תחת אנטנות סלולריות. אלה דברים שמזכירים לציבור למה צריך מפלגה כמו הירוקים. 3. חסר שיתוף פעולה עם ארגוני הסביבה אחרים כמו מגמה ירוקה כדי לארגן הפגנות וארועי תמיכה. 4. צריך תמיכה מהאקדמיה, לצרף למפלגה אנשי מדע בתחום. 5. חסר פירסום אלקטרוני. צריך לפתוח יותר פורומים ובלוגים עם הדמויות התקשורתיות של המפלגה כמו אורנה וסופי. 6. לפרסם את הישגים של הירוקים עד היום.

Tweety66

New member
../images/Emo45.gif מחזקת

גם אי הצבעתי לירוקים וכל אחד ששאל אותי למי הצבעתי הרים גבה כי הוא בילבל את המפלגה עם "עלה ירוק". כולם מתבלבלים בזה, לא נתקלתי אפילו בבנאדם אחד שלא בילבל את שתי המפלגות הללו - חבל!!!

מסקנות נוספות/שונות

1. אופי הפרסום באינטרנט עיצבן לא מעט גולשים בתפוז, היו על כך כמה שרשורי תלונות בפורומים שונים (נדמה לי שגם כאן). במידה רבה, יש בכך מן האבסורד, שאנשים שהצביעו למפלגות המטנפות את צידי הדרכים, מתרעמים על הפרסום ברשת, אך יש להכיר בכך ולחשוב על דרכי פירסום עתידיות שאינן יוצרות אנטגוניזם אצל גולשים. 2. האם אורנה בנאי וסופי צדקה הן הדמויות החשובות במפלגה? לדעתי ממש לא. דרושים אנשי אקדמיה, ואנשים נוספים הבאים עם רקורד סביבתי מוכח. 3. ח"כ אברהם פורז לא עבר את אחוז החסימה, למרות היותו ידוע כתומך זכויות בע"ח, מאכיל חתולים וצמחוני. לא נראה לי שהקלף של זכויות בע"ח צריך להיות קלף מרכזי של הירוקים בעתיד - הוא יעורר יותר אנטגוניזם אצל אוכלי בשר (כולל הח"מ) מאשר תמיכה של תומכי זכויות בע"ח. 4. שם המפלגה - מסכים שיש בעיה, לא חושב שהבעיה קשורה ל"עלה ירוק" אלא לארגונים ירוקים א-מפלגתיים. נוצרה תחושה של מאבקי כוח ושל פגיעה בקרדיט למאמציהם של ארגונים אלו, דבר המרחיק מהמפלגה מצביעים פוטנציאליים. 5. העדר מצע מדיני ברור, אינו מגבלה כל כך מהותית כפי שטענו חלק מהגולשים כאן. המצע המדיני של מפלגת הגימלאים הוא מעורפל, וכך גם היה המצע המדיני של שינוי ב- 2003. 6. כניסה מאוחרת מדי למרוץ לבחירות. כבר בנובמבר היה ברור שיש בחירות, אך רק בפברואר נקבעו מועמדי המפלגה לכנסת. 7. פריסה ארצית? אחת הטענות שעלו כאן ובפורום ש"ט, היה שהמפלגה היא "מפלגה תל אביבית" שאינה מדברת לגולשים ברחבי הארץ. דומה שהצלחתה של מפלגת הגימלאים, שוב מרמזת שזו לא בהכרח הבעיה, ועדיין יש לעשות מאמץ ולעבור ממאבקים מקומיים למאבקים ארציים. 8. פורומים ובלוגים נוספים? ממש לא מסכים. לכמה מאנשי מפלגת הגימלאים יש בלוג? יש פורום למפלגה? זה לא מה שהיה חסר כדי להביא מצביעים נוספים. 9. אחוז ההצבעה הנמוך, מעיד על כך שרבים איבדו את האמון במשחק הדמוקרטי. צריך לזכור זאת בפעם הבאה, להעמיד בראש הרשימה דמות שאינה שנוייה במחלוקת ולעורר תקווה חדשה אצל אלו שהתייאשו. כמובן אפשר להוסיף עוד הרבה מסקנות והצעות, וזה הזמן לעשות זאת. עוד שנתיים וחצי הבחירות לרשויות המקומיות, וארגון טוב שיתחיל עכשיו ייתן למפלגה לא רק דרך חדשה, אלא גם נקודת זינוק מצויינת לבחירות 2009/2010.

יש בידך טעות

אורנה בנאי וסופי צדקה עצם העובדה שהם לוחמות למען בעלי החיים בניגוד ל99.9 אחוז מכול הממשלות בעבר מקום המדינה ועד עכשיו. מוכיחות שהם מבינות יותר מכול אנשי האקדמיה.

תיקון בשבילך

הרושם המתקבל אחרי מעקב של שלוש שנים אחרי פורום זכויות בעלי חיים בתפוז, ומדי פעם גם פורומים נוספים בתחום, הוא ש"זכויות בעלי חיים" הוא "זכויות חיות מחמד וחיות משק" בלבד. אני מייחס יותר חשיבות לזכויות חיות הבר משאני מייחס לחיות הבית, ואינני רואה צורך להתנצל על כך. בפורום שמירת טבע עלו התייחסויות רבות לפגיעה בחיות הבר, בין אם ישירה (צייד בלתי חוקי למשל) ובין אם עקיפה (השמדת בית הגידול, חדירת מינים פולשים הדוחקים מינים טבעיים).

yoel555

New member
טעות בידך

בפורום שמירת הטבע מחליטים כמה פרטים מתאים להם שיהיו מכל זן ואם יש פחות מידי ממין אחד מייד צריך להשמיד את המין שטורף אותו. בפורום זכויות בעלי חיים לעומת זאת מאמינים בזכות של הפרט כפרט לחיות. והיותו טורף של פרט אחר לא נותן לנו זכות להרוג אותו למען החיה שעומדת להיות להיכחד. מה לעשות אבל המציאות היא שהחיות שנפגעות בצורה הכי קשה הן הפרות והתרנגולות והאווזים וכן החיות במעבדות והכלבים והחתולים ולכן מן הסתם מי שדואג לבעלי החיים ידאג קודם כל לחיות אלו. ולכן בפורום זכויות בע"ח קודם כל דואגים לחיות אלו. בנוסף דובר לא מעט בפורום נגד ציד חיות למאכל ולפרוות ולדברים אחרים והנה 3 דוגמאות בקישורים המצורפים. ויש עוד דוגמה שמהפורום הזה יצאה המחאה נגד מכירת הפרוות של קסטרו שמה לעשות גם הפרוות האלו רובן או כולן מחיות בר . (ואם תיכנס לפורום ותעשה חיפוש על המילים ציד, קסטרו ופרווה תמצא המון הודעות) ועכשיו אם אשמח אם תגיד לי מתי היו שלוש השנים בהן עקבת אחרי הפורום הזה כדי שאראה לך שעקבת ממש לא ברצינות אחריו.

אני עוקב מאז שאני בתפוז

זאת אומרת, מאז פברואר 2003, ולדעתי בתדירות די גבוהה. 90% +- מהדיונים נסבים סביב חיות מחמד וחיות משק, ולא סביב חיות בר! בפורום שמירת טבע מפרידים בין הכחדה טבעית ובין הכחדה כתוצאה מהתערבות אדם. אם מין כמו עורב אפור או תן זהוב, הרחיבו את תפוצתם לאזורים בהם לא היו בעבר, או שאוכלוסייתם גדלה מעבר לפרופורציות הטבעיות, בשל מעורבות אדם, זו בעיה שצריך לפתור אותה. ועדיין - גם מאבק קסטרו אינו דוגמא. זה פשוט ממשיך את אותו קו מאבק שרווח בפורום זכויות בעלי חיים, נגד ניצול תעשייתי של בעלי חיים. מתי בפעם האחרונה יצא פורום זב"ח (בתור פורום אקטיבי במיוחד) למאבק נגד פגיעה בחיות בר בישראל עצמה?

yoel555

New member
מה לעשות שהניצול התעשייתי

הוא הניצול הכי רווח. ואם ראית את הדוגמה ששמתי על ציד חזירי בר הא לך דוגמה מתי פורום זכויות יצא נגד ציד חיות בר בישראל. בפורום הזה פשוט מאמינים שלחיות בכל העולם מגיע לחיות גם אם הן נמצאות בסין. הגישה בפורום שאם החיה סובלת מפגיעה בה אסור לפגוע בה ולא משנה באיזה מקום בעולם היא נמצאת. וזה כולל בישראל. שוב אם תעשה חיפוש בפורום על המילה ציד תראה הרבה התייחסויות לפגיעה בחיות בר בישראל. אתה יכול לנסות גם את המילה בר אני מניח שגם תמצא לא ניסיתי. אני באופן אישי לא מבין מה תיתן לך השמדת החתולים. הרי אחרי זה יבואו עכברים ותגיד שבגלל שבני האדם השמידו בצורה לא טבעית עכברים צריך לשים רעל עכברים ואז ימותו אותם טורפי עכברים שיאכלו עכברים מורעלים ובגלל שימותו אותם טורפי עכברים ימותו הטורפים שלהם. אני אגב מאוד מאמין כמוך שצריך לפקח על כמות החתולים אולם הדרך היא באמצעות עיקור וסירוס . ומכיוון שהאדם גרם לביותם ולהתרבותם ברחוב שלפחות עכשיו ינהג בהם בהומניות, ולא באמצעות איסור האכלתם או השמדה המונית. העובדה שהם לא יכולים לצעוק כמה כואב להם לא נותן לנו זכות לפגוע בהם. זה הכל

סיסמאות ופרקטיקה!

נדמה לי שאינכם מתווכחים. כפי שכבר ציינתי, אף חובב בע"ח בעולם לא שש להרוג חתולים! עיקור וסירוס הם שיטה יקרה מאוד ולא פשוטה טכנית לביצוע. בנוסף, כפי שכבר ציינתי אתמול, מדובר בפעולה מכאן ואילך ולא במבצע חד-פעמי. האם מפלגת הירוקים (מועמדה לכנסת הוא סגן ראש עיריית ת"א!!!) מסוגלת לגזור מספרי התקציב תוכנית מובנית ריאלית לביצוע? מדוע "הירוקים בת"א" לא מציבים על שולחן העירייה תוכנית לביצוע? סגן ראש העיר! עד שלא תוצע כאן תוכנית פרקטית, אין מנוס מלרצוח (כמה שאתם אוהבים את המונח...). כמובן שאם יש זמן פנוי אפשר להמשיך לדבר סיסמאות.

yoel555

New member
גם אם זה בניגוד לחוק?

רצח חתולים נוגד את החוק לידיעתך. וזוהי רק דוגמה עדכנית שחבר בפורום שמירת טבע קורא להרוג חתולים. למרות שזה לא חוקי, מנהלי פורום שמירת טבע משאירים את הודעתו. באמת כל הכבוד ואולי לא אינך יודע אבל עיריית תל אביב מעקרת ומסרסת בע"ח אתה אולי אוהב בעלי חיים אבל בעיקר אוהב אותם כשהם מתים

אני מאוד אוהב אותם מתים!

איני מכיר את ת"א ומדיניותה. האם בת"א נערך ממשק עיקור אמיתי ונרחב? כמה חתולים משוטטים מעוקרים מידי חודש? האם ישנה צניחה מספרית בכמות החתולים המשוטטים בת"א ב-5 השנים האחרונות? האם ישנו ניטור שוטף? מאיזה תקציב??? אם לת"א תוכנית פעילה מתאימה ומוכחת, מדוע לא להפיצה לכלל העיריות והמועצות בארץ? האם ניתן לפרטה כאן?

ar non

New member
אורנה בנאי עצמה אינה צמחונית

ולכן למרות היותה תומכת זכויות בע"ח זה עד הצלחת שלה. בפורום זכויות בע"ח אם תיכנס לשרשורים מלפני הבחירות תיראה שההתלבטויות היו בין 3 מפלגות הירוקים מרצ וחץ (לגבי מרצ זה בעיקר בגלל צביה גרינפילד מספר 6 שלהם כי הסקרים הראו 5-6 מנדטים למרצ) ואם תהיה מפלגה אחת שתתמוך בנושא בצורה ברורה ויהיה לה סיכוי סביר לעבור את אחוז החסימה תהיה יותר היענות להצביע לה. אני גם חושב שהדרך של הירוקים להצליח היא קודם להתפרש בערים רבות (נכון אתם קיימים בכמה ערים אבל זה עדיין לא מספיק.) לאחר שתהיה הצלחה במישור המקומי ויהיו השגים ביד יהיה נוח יותר להצליח גם במישור הארצי. ואף טענתי זאת בפני נציגי הירוקים, לדוגמה כאן. אני מקווה שכמו שהגימלאים היו מפלגת המחאה של הבחירות האלו הירוקים יהיו מפלגת המחאה של הבחירות הקודמות

eitanko

New member
גם אני לא צמחוני

הירוקים לא מיצגים את ציבור הצמחוניים. באידיולוגיה הירוקה הגלובלית, האדם מקיים יחסי גומלין עם הסביבה בצורה כזאת שהוא לא פוגע בסביבה. משמעות הפגיעה בסביבה יכולה להיות ברמת המיקרו כמו ניצול של הטבע למטרות בנייה מוגזמות (כלומר טבע תמורת כסף) או זיהום המים או האוויר באזור מסויים כמו מפרץ חיפה. אבל הפגיע יכולה להיות גם ברמת המקרו כמו למשל שיבוש של מנגנונים אקולוגיים שלמים, חור האוזון, אפקט החממה, הכחדה של מינים שלמים וכו' החברה הצרכנית שאנחנו חיים בה מייצרת זיהום וזבל בכמויות אדירות רק למטרות רווח ושיפור איכות החיים. אנחנו מנסים להתמודד עם זה על ידי מיזחור יעיל ושימוש באנרגיה חלופית נקייה יותר. עכשיו תגיד לי, מה זה משנה לך אם אורנה בנאי טוחנת סטייקים או אוכלת טופו?

gil778

New member
זה משנה הרבה...

כי קודם כול אם אתה מבין בתזונה נכונה .ולפי מה שרשמת, אתה ממש לא !!! אם אתה כבר אוכל בשר אתה צריך לאכול ממש מעט . בקשר לטופו זה מוכח שזה יותר בריא וזה אפילו טעים. מי שהוא צמחוני או טבעוני רגיש בדר"כ לחיות,לסביבה ולהרבה דברים לעומת מי שאוכל בשר ובכמויות. נקודה

gil778

New member
עוד משהו חשוב בשבילך דרור עזרא

אני מאמין שיכלתם לגייס שחקנים וידעונים בציבור שהיו תומכים בכם כמו ,חיים הכט,גיא מרוז,נטלי פורטמן שהייתה באה בריצה קלה אם הייתה שומעת שאתם עשיתם אמנה ,החותרת להפסקת הניסויים בבעלי החיים ודברים נוספים שמגינים על בעלי החיים. מצפה לתגובה ..

diy

New member
א.ב. למפלגה ירוקה ארצית רצינית

תקנון עם תהליך קביעת עמדות, מוסדות ונציגים באופן דמוקרטי. כך יצטרפו אנשי אקולוגיה רצינים. כך יבחרו מובילי מאבק עם תפיסת עולם אקולוגית אמיתית שהיא כאש בעצמותיהם והיא גם אורח החיים שלהם.

למעלה