לאן נעלמו ערכי הקדושה לניצולי השואה

amitk80

New member
לאן נעלמו ערכי הקדושה לניצולי השואה

היי, אני לא יודע אם שמעתם אבל אוניברסיטת חיפה מתכוונת לאפשר את קיומם של מבחני סוף הסמסטר ביום השואה (גם בזמן הצפירה). כאשר נעשתה פניה של האגודה בנושא דיקן הסטודנטים הגיב ואמר "תקחו את הדברים בפרופורציות, זאת כולה צפירה ויום השואה ובמילא לא אף ניצול שואה לא קבור במדינת ישראל" ברור לי שאם היו לימודים רגילים היו מפסיקים את הלימודים בזמן הצפירה והטקס היה מתנהל כמו שהוא. אבל, למה לזלזל בקדושת היום. ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל אין מבחנים כלל. מה שעוד יותר מציק הוא שהם לא מוכנים להזיז את המבחנים לאחרי הצפירה (מן פשרה כזאת). מה דעתכם?

stkachov

New member
דעתי

שזה מזעזע, ובלתי נתפס. אבל אני מקווה לטובתך שהציטוט שהבאת הוא נכון ומדוייק, כיוון שהדברים פשוט מחפירים.

amitk80

New member
אני אענה לך ולאירנה

אהלן ויטלי ואירנה, הדברים שאני הבאתי לא שמעתי אותם בצורה ישירה שהדיקן אומר אלא שזה נאמר בעיתונות ומשיחה שלי עם יניב. ברורה לי המשמעות שאם הדברים לא מדויקים. אבל, לגופו של ענין השאלה מה אתם חושבים שצריך לעשות? אני חושב שצריך ללכת על מהלך קצת יותר ממה שהאגודה עושה (או אפילו במקביל). אני מעדיף שהשליטה תהיה אצלנו בידים מאשר אצל אנשי האגודה שלא תמיד ייצגו את האינטרסים שלנו. אני מתבייש באוניברסיטה שהיא הגיעה למצב הזה. אחרי זה לא פלא שיש פה מכות בין היהודים לערבים...

יאיר B

New member
העיתונות היומית בארץ תעשה מזה מטעמים

Ynet, NRG וכו' מתים על הדברים הללו. הם יודעים לנפח אותם טוב מאוד. זה יגרום לראשי האוניברסיטה לגמגם. השאלה היא עד כמה הציטוט הוא נכון (אם זה עיווט של מה שהוא אמר, או שזה לא הובן בצורה נכונה, ההשלכות יכולות להיות רעות מאוד). יש מצב שהאגודה משיגה תגובה רשמית לנושא (לנושא המבחנים ביום הזיכרון, לא למה שהוא אמר)? זה יקל על הוצאה של העניין לעיתונות.

stkachov

New member
בגלל זה שאלתי

על מה אתה מסתמך. באיזו עיתונות זה נאמר? ההודעה באתר של האגודה לא ממש מביאה פרטים, ואי אפשר להבין ממנה הרבה. לתת את הסיפור הזה לעיתונות זה לא בעיה, במידה והוא אכן נכון. לכן חייבים לברר את הסיפור כמה שיותר מהר, על מנת להיות בטוחים מה מפרסמים.

amitk80

New member
זה פורסם אתמול במעריב

זה פורסם פעם ראשונה אתמול במעריב. שם ראיתי את זה.

amitk80

New member
צריך להחרים את האוניברסיטה

ולעשות לרקטור בלאגן במשרד...

ומה העילה שלך?

"מאוניברסיטת חיפה נמסר כי היא "מוקירה את זכר השואה ועורכת במהלך היום עצרת מרכזית במהלכה מופסקת כל הפעילות בקמפוס. עם זאת, יום השואה אינו מהווה יום שבתון והפעילות במשק מתקיימת כסדרה. בעקבות שביתת הסגל הבכיר ועל מנת שלא לפגוע בסטודנטים אין אפשרות לוותר על קיום בחינות גם ביום זה. הסטודנטים יכולים לבחור שניים מתוך שלושה מועדי בחינה, כך שמי שיחליט שלא להבחן ביום השואה יוכל לגשת לשני המועדים האחרים". עפ"י החוק היבש, אין עם העניין שום בעיה. מבחינת הרגישות, מסכים שיש פה בעיה מסוימת. בכ"א, מן הראוי היה להזיז השנה את יום השואה יום לפני או ליום אחרי, כפי שכבר נעשה מספר פעמים בעבר, ולו בגלל שהשנה יום השואה הישראלי (בשונה מהבינלאומי שהוא ב27 בינואר) נופל על חג הפועלים. "קצת" מוזר לציין חג ואבל באותו יום. בכ"א, יש כאן מחד טעם לפגם של האונ' ומאידך איוולת של הממסד. אבל קיימת אלטרנטיבה, מי שבשבילו היום הזה ככ רגיש, יוכל לעשות מועד ב' ו-ג' (במקום א') ונגמר הסיפור.

amitk80

New member
ממש לא ואני אגיד לך למה

למה שסטודנט יבחן במועדים ב' וג' שהם קשים יותר? העילה לא לעשות את המבחן לא נובעת מסיבות שהסטודנט החליט אישית אלא מסיבות שמאלצים סטודנטים לעשות מבחנים בזמן הצפירה. אל תנפנף בעובדה שזהו לא יום שבתון. זה לא ה issue. ברור לי שזה יום שעובדים בו, אבל לתת לסטודנטים לעשות מבחן ואז לעצור אותם בגלל הצפירה מאבדת את כל משמעות ההתייחדות (כי ראש הסטודנטים יהיה טרוד במבחן ולא באמת בצפירה עצמה). מעבר לכך חשבת שיהיו סטודנטים ערבים שלא יקומו בזמן הצפירה וזה יקומם את הסטודנטים היהודים? למה בכוח לחפש מריבה ולהצית אותה ביום השואה? אני אישית אכעס אם אני אעשה מבחן ואעצור וסטודנט אחר ימשיך לכתוב את הבחינה. מה שלי נראה לנכון זה לעשות את המבחנים לאחר הצפירה ושהאוניברסיטה תשבור את הראש ביחד עם המרצים (כי בסופו של דבר זה נגרם בגלל שביתת המרצים שהסטודנטים תמכו בה באופן חלקי כמובן) או לא לקיים באותו יום בכלל את המבחנים ולהתחיל את הסמסטר ביום אחד של איחור. תאמין לי שלא נמות מזה. יש דברים שקודמים לציונים ומבחנים. עמית

בסדר

רק אתה לא צריך לכעוס על הסטודנט שלא קם, אלא על מערכת החינוך הישראלית שלא חנכה למתן כבוד וסולידריות אלמנטרית.

amitk80

New member
אתה באמת מצפה

שהסטודנטים הערבים יקומו לזכר יום השואה? חלק גדול מהם במילא מבזה את ערכי מדינת ישראל אז לא לקום בזמן הצפירה לא יהיה ביזוי בשבילם..

stkachov

New member
דווקא

עם השואה הרבה יותר קל לערבי ישראל לזדהות, מאשר עם ערכי ישראל, שכן ערכי ישראל באים על חשבונם, ואילו השואה לא. כשהייתי באושוויץ לפני כמה שבועות, ראיתי שם לא מעט מוסלמים ומוסלמיות מבקרים במחנה ההשמדה ולומדים.

IdanXP

New member
סליחה באמת שזה מתנגש לך עם ה"חג"...

ממש חשוב חג הפועלים לעומת יום השואה. יש נושאים שעדיף שתמנע מלהגיב להם אם אין לך דבר חכם או לא פוגע להגיד. ושוב סליחה בשם 6 מיליון אנשים שמקלקלים לך את ה"חג" הכ"כ חשוב הזה.

יום השואה כבר הוזז מספר פעמים

אא"ט רק לפני שנה או שנתיים הזיזו את יום השואה כי הוא התנגש עם יום הזכרון. כך שאין בכך יצירת שום תקדים. וזה לא חג "שלי", אלא חג הפועלים באשר הם.

או מאידך,

שיוזז באופן חד פעמי חג הפועלים. הבעיה היא שאין ככ מה להזיז. לא שמעתי, לצערי הרב, על תהלוכות או מצעדים שמתוכננים לאותו יום. וחוץ מזה, תפסיק להצטדק בבקשה. נראה לי שדווקא לך יש יותר מה ללמוד על זכר השואה מאשר לי.

IdanXP

New member
נראה לי שאתה שוב לא מבין על מה אתה מדבר

רק כדי שתבין דבר אחד או שניים עליי ועל מה שיש לי ללמוד על השואה... אז אולי כדאי שתדע שאני נכד למשפחה שיותר מחצי ממנה נשרפה ונטבחה ע"י הנאצים. אז לצערי לא נאלצתי רק ללמוד על השואה, נאלצתי לזה שהאסון ילווה אותי ואת משפחתי כל חיינו. אז הדבר האחרון שמעניין אותי ביום השואה זה "חג הפועלים".

לדעתי...

מבחן בזמן הצפירה זה פשוט בזיון. ואם הדיקן באמת אמר את מה שכתבת מילה במילה צריך להעביר את זה הלאה ושישלם על הדברים שהוא אומר, פשוט בושה.

Alasse

New member
פשוט לא יאומן

בחיים לא דמיינתי שיכול להיות מצב כזה, אפילו בלי הדברים המזעזעים של הדיקן, לקיים מבחנים (או לימודים כלשהם) ביום השואה זה פשוט מחפיר. אני חושבת שצריך לבדוק אם זה בכלל חוקי לעשות דבר כזה, אני לא הייתי מסכימה גם ל"פשרה" של אחרי הצפירה.

Help4you

New member
על מה אתם מדברים?

יום השואה הוא לא יום שבתון, הוא יום זיכרון, יש ביום הזה עבודה רגילה, לימודים בבתי הספר ובמקביל מקיימים טכסים ועצרות זיכרון. גם באוניברסיטה יש טכס מכובד ובמהלכו כל הפעילות מושבתת כולל לימודים. אתם באמת לא יכולים לזכור ולהתיחד עם זכר הנרצחים בלי לערבב את נושא הבחינות. מי שיש לו קצת מצפון יחשוב מה מבזה יותר: להיבחן באותו יום או לנצל את היום כדי לא לדחות בחינות.

למעלה