תזכיר לי על איזו טעות אתה מדבר בעניין ה"אגרון"?
יש מצב שאני שכחתי את ולכן עדיין חי עם קונספט שגוי בעניין הזה - ולכן מעניין אותי לבדוק היכן טעיתי:
על איזה "פייק ניוז" אתה מדבר בנוגע ל"אגרון", ועל איזה "שימוש" היה מדובר אז?
הינה מה שאני זוכר על עניין ה"אגרון":
בסיס הנתונים של "מרשם האוכלוסין" של מדינת ישראל נגנב - הועתק ללא רשות ונלקח הביתה - על ידי עובד מיקור חוץ שעבד במשרד הרווחה של ממשלת ישראל.
אותו עובד - אדם בשם שלום בן יוסף ביליק, תושב בית שמש - העתיק את המאגר הממשלתי של מרשם האוכלוסין - ועוד כמה מאגרי מידע רגישים מאוד כדוגמת פינקס האימוצים של משרד הרווחה ופינקס הבוחרים - על דיסק נייד ולקח אותם (בלי רשות) הביתה כדי "להמשיך לעבוד בבית". זה נעשה בלי רשות ובלי אישור הממונים עליו. בהמשך הוא גם העתיק את העידכונים התקופתיים לבסיסי הנתונים הללו שאותן קיבל במסגרת עבודתו. זה נמשך עד שעבודתו במשרד הרווחה הופסקה בשנת 2006.
הייתה רשלנות של כל גורמי אבטחת המידע בכל הרמות של מערך הטכנולוגיה של ממשלת ישראל. לעובד הייתה גישה למאגרי נתונים שלא היה לו שום צורך או זכות לראות או להשתמש בהם - שלא לדבר על להעתיק אותם. אין שום סיבה שבעולם שלמישהו במשרד הרווחה תהיה גישה לפינקס הבוחרים, למשל.
ביליק, דרך אגב, היה יהודי חרדי. אחרי שגנב את המידע, הוא מסר את מאגרי הנתונים, בין השאר, לישיבת "דיסקין" בירושליים שבה עבד כטכנאי מחשבים. את זה הוא עשה בשנת עוד בשנת 2005.
בהמשך הדרך, מאגרי הנתונים שנגנבו הופצו על ידי חברו של הגנב - אברהם אדם (גם יהודי חרדי) - בעיקר בקרב המגזר החרדי.
הם שימשו לזיוף מספר התלמידים בישיבות (שימוש בפרטים אמיתיים של אנשים כדי לנפח את מספר התלמידים בישיבה לצורך קבלת קיצבאות), הם שימשו כדי לשמור על "טוהר הגזע" (זיהוי ילדים מאומצים שבאים להינשא) וכיוצ"ב.
בסיסי הנתונים הנ"ל נמכרו על ידי אדם אחר בישיבת "דיסקין" - אדם בשם יוסף ויטמן - לאיש מחשבים חרדי בשם חיים אהרון. אותו חיים אהרון בשיתוף עם תכנת מחשבים אחר בשם משה מושקוביץ כתבו תכנה שבסופו של דבר נתנו לה את השם "אגרון" - שהצליבה נתונים מהמאגר הגנוב עם עוד 11 מאגרי מידע גנובים אחרים וסיפקה מידע מאוד מקיף על כל אדם בישראל. הם מכרו את התכנה הזו לאנשים רבים במגזר החרדי במהלך שנת 2006, וקיומו של המאגר היה "סוד גלוי" בקהילה החרדית במשך כשנתיים.
ב 2007 המידע פרץ את גבולות הקהילה והפך לנחלת הציבור כולו. טכנאי מחשבים חרדי בשם מאיר ליוור קיבל עותק פרוץ של התכנה, והעלה את התכנה הזו למספר אתרי "שיתוף תכנות" בחו"ל כשהוא מזדהה בשם ההאקר שלו - aRi.
והפיץ את הידיעה על קיומו בכל פורום מחשבים בישראל (ועודד אנשים להעתיק אותו).
בתאריך 29 ליולי שנת 2017 הסתיים (סוף סוף) המשפט שנערך בעניין בפני השופטת הדסה נאור בהסדר טיעון, והאדון ביליק נידון לשנת מאסר אחת ול 100,000 ש"ח קנס.
אז מה ה FAKE NEWS במידע הזה?