לא בכוונה הרגנו אותו..מצטערים..

THE WIZARD 55

New member
אני תמיד רגועה והגיונית

אני פשוט מביאה את סיפורי הצד השני... אלטרנטיבה אחרת כבר אמרתי, מדינה, שישברו את הראש שם. להלחם בו, אף פעם זה לא יגמר. תראה כמו שאריק שרון לא שאל אף אחד ובנה את הגדר אם היה מחכה להם שיסכימו זה לא היה קורה. אז ככה פשוט צריך לקחת שוב יוזמה חד צדדית ולסיים את הסיפור.

המדינה כבר בחרה, כנראה שאין "דרך אחרת"

היא פשוט לא קיימת, באמת שאין סיבה לשבור את הראש, הכל הגיון פשוט, או שאתה נלחם או שאתה נכנע. בתור אחד שהוא בעד סיום הסיפור באופן חד צדדי, לא הייתי בונה על זה שמהלך חד צדדי יביא את השלום והשקט, הרי ישראל בין אם בהסכם ובין אם לא, לא הולכת לתת לפלשתינים את כל מה שהם רוצים. זה לא הולך לקרות (ושלא ימכרו לי את הבולשיט על "שאר ה78%" שהם "מוותרים" עליהם כי אותם 78% מעולם לא היו שלהם/בשליטתם). מטרת המהלך החד צדדי הוא ובראש ובראשונה הפרדה בין העמים + להפוך את היישות הפלשתינית, בין אם הם מכריזים על כך או לא, למדינה ואז יהיו כאן 2 מדינות נפרדות דה פקטו. פלשתין כבר לא תהיה רשות ואם היא תרצה להלחם בנו (במקום שיקום פנימי ושיגשוג) על כל סנטימטר, אז זה יחשב בכל סטנדרט בינלאומי כתקיפה של מדינה אחת את המדינה השניה ואז ישראל תאלץ באמת לסיים את הסיכסוך ישראלי-פלשתיני...

THE WIZARD 55

New member
בדיוק כמו שאני חושבת

תקחו מדינה, הפרדה, פיצויים לאלה שצריכים לקבל אחר כך אם ירצו במלחמה זאת כבר בעיה שלהם.

שאנחנו נכריז? לא נראה לי אפשרי, מה שכן

ישראל יכולה להצהיר, לאחר שהיא מסיימת את תהליך ההיפרדות שמעתה, מבחינתה השטח הפלשתיני הוא מדינה לכל דבר וכל התקפה מצידה (גם אם זה על ידי גורמי טרור שוליים) תחשב כפעולה תוקפנית מלחמתית של מדינה על מדינה - כהכרזת מלחמה. יכול מאד להיות שיהיו בעיות מכיוון האו"ם מאחר ורוב הסיכויים שהפלשתינים בעצמם יתנגדו מאחר ולא יהיו בידיהם כל סל הדרישות שלהם, מרבית מדינות כנ"ל מסיבות דומות. יכול להיות שגם כמה מדינות ""נאורות"" ו""יפות נפש"" שחיות על פי הספר יתנגדו כי זה "לא לפי הנהלים, זה לא נהוג...", אני לא יודע אם יש לזה תקדים היסטורי, זה בוודאי ידרוש עבודה דיפלומטית לא קלה.

THE WIZARD 55

New member
אז כנראה שגם זה ירד מהפרק..

למרות שאני חושבת שאם זה לא יקרה נמשיך במעגל הדמים.. האמת שדי נשבר לי מכל המצב הזה ואני גם יודעת מי אשם בטרפוד המו"מ שוב ושוב..

לא בטוח - אם תהיה הכרעה צבאית אז מעגל הדמים

יפסק או שהפלשתינים יקבלו את מה שיקבלו (6,205 קמ"ר כמו שאבו מאזן רוצה רק לא לפני קווי 67') וידאגו לפיתוח פנים. האפשרות הכי גרועה היא המשך מעגל הדמים כמו שהוא היום. ואם את שואלת את דעתי - כמו שהמצב נראה כרגע הסיכסוך יגמר, בסופו של דבר בהכרעה צבאית מלאה של אחד הצדדים...

THE WIZARD 55

New member
עדיף תמיד בדרך השלום

ולכן הייתי נותנת עוד צאנסים. לפעמים אני חושבת שמלחמה הוא פתרון יעיל יותר אבל הוא יגבה הרבה קורבנות בנפש, ולכן אולי זה מה שגורם לי לחשוב שאולי עדיף להמתין..

אושרי 7

New member
מה שאת מתעלמת ממנו שוב ושוב...

היא העובדה שהקמת מדינה לא תפתור את העניין הזה. סביר להניח שהם ימשיכו לירות משם, שהם יגררו אותנו לתגובה שוב, אנחנו נגיב ושוב נפגע בחפים מפשע והעולם כולו יזדעק "איך אתם מעיזים לתקוף את המדינה הצעירה וחסרת הישע הזו?!" same old story, same old song and dance.

יותר מזה, זה כבר יהיה שלב מעל ל"תגובות"

זו תהיה כבר מלחמה בין 2 מדינות לכל דבר. הרי לא יהיה מה שיעצור אותנו (גם צעקות העולם לא יעזרו), הרי מה בסופו של דבר שעוצר אותנו זה הפחד שאבו מאזן יפול והחמאס יעלהגם בגדה, שוויעידה כזו או אחרת תכשל, שיוזמה כזו או אחרת תכשל, ברגע שמבצעים משהו חד צדדית אז כל השיקולים האלה פשוט נזרקים לפח, כמובן שיש להצהיר ולהוכיח לפני החד צדדיות שכל היוזמות, הוועידות ומו"מים הם חסרי ערך - לדעתי לא בעיה להוכיח זאת כבר היום, הרי באנאפוליס הם הולכים לטחון מים, זה דיי ברור. בסיטואציה של כיבוש ומלחמה מול יישות שאינה מדינה אנחנו בבעיה, אנחנו רצים בניוטרל - חסרי יכולת הכרעה. במלחמה מתוך הפרדה דמוגרפית וטריטוריאלית אנחנו הרבה יותר חזקים, מכל הזוויות, מדינית, צבאית, פוליטית, כלכלית. במצב של 2 מדינות לפלשתינים יש את צלוא היכולת לבחור אם לשגשוג או ל"צדק", וגם לנו החופש הגדול יותר כי זו מדינה מול מדינה. האירופאים לא גורם לפחד ממנו כי יש להם נטיה אידיוטית לרחם ולסמפט את האנדרדוג ללא קשר לכלום.

THE WIZARD 55

New member
אבל כל עוד זה אינו בר ביצוע

אז אין על מה לדבר בכלל וחבל.. הלוואי והיה ניתן לעשות את הצעד הזה וזה היה קביל

הפרדה היא בהחלט ברת ביצוע - הכל עיניין של

החלטה ושינוי מחשבתי - אל תצפו לשלום, את תצפו לפרטנר, אל תצפו לתמורה מהפלשתינים - זה לא הולך לקרות - ישראל תעשה רק את מה שטוב לה והפלשתינים יתמודדו בעצמם עם המציאות החדשה כפי שנראה להם (לטוב ולרע) ואנחנו ננהג כלפיהם בהתאם לבחירתם (גם כן, לטוב ולרע).

respecta1

New member
נו אבל כבר יש להם מדינה!

עשו בחירות עשו הכל יש להם עצמאות בשטחים שלהם יש להם ריבונות יש להם מדינה.

כל עוד לישראל אין גבולות קבע לפלשתינים אין

מדינה. הבחירות והעצמאות (המוגבלת בנתיים) הם חלק מהמאפיינים, ריבונות צריכה לכלול שטח מוגדר וסופי, זה בינתיים לא קיים, בנתיים אנחנו בתוכם והם בתוכינו - זה חייב להגמר.

למעלה