לא דיברנו עוד על אהבה

רגין1

New member
לא דיברנו עוד על אהבה

האמת שדווקא דיברתם די הרבה במיוחד בשרשור שהתחיל דירסט, אבל אני רוצה לומר שימי (ולילותי) לימדוני שאם אני אוהבת מישהו זה ענין שלי ולא שלו. כלומר, אל לי לצפות או לכפות עליו את רצוני להיות נאהבת. ועל כן, למה לא לאהוב מישהו שאוהב אחר/ת? הרי זה לא עניינו. יתרה מזו, "אולפנו" משחר ילדותנו שנשוא אהבתנו הוא בר מזל ולא היא. האוהבים הם ברי המזל. ועוד חונכנו שיש דרכים מאד ספציפיות ל"הראות" אהבה. (אם יביא לך פרחים אז..., אם מוכנה לעשות הכל בשבילך אז...) וככה אנחנו נופלים בפח והורסים לעצמינו את האהבה האמיתית שפנים רבות לה.

תודה רינת על דברים נפלאים

אולי דיברנו ולא ממש אמרנו, אולי אמרנו ולא ממש נגענו והרי באהבה, בלי לגעת בנשמה זה לא זה... אני לא חושבת שדיברנו כאן על אהבה, עדיין לא, הקרקע עדיין לא מוכנה, ואם התחלת אז אני רוצה להגיד לך שאם את חושבת כך, אני אשן עכשיו יותר בשקט... טוב לדעת שיש עוד אנשים שחושבים כך... רק אתמול אמרתי, לתלמידה שלי, שהודיעה נחרצות שאהבה חייבת להיות הדדית, ואם לא...זו לא אהבה... אז אמרתי לה, שאני מאחלת לה, שכל מה שהיא אומרת אכן יקרה לה, כי... אני לא חושבת כך.ובשביל זה אכן צריך הרבה לילות וימים... כמו שאמרת... נשיקות

לפעמים לא צריך לדבר על אהבה!

אני רק מסתכל עליו,ומתאהב בו כל פעם מחדש! רינת,על זה אני כתבתי לפורום,כשדיברנו על "איך אפשר לאהוב מישהו שלא"... את חדה כמו סכין,אמרת את זה יפה, כשאני אוהב זה עניין שלי,לו שלה,... א ה ב ת י !

קוראים לו "פודי",והוא חבר אמיתי שלי

שם שהבת שלי העניקה לו מהרגע הראשון. כשאני מלטף אותו,זו תראפיה אמיתית,ואני לא עסוק בלחשוב אם זה הדדי,כי איתו אני בטוח בהדדיות. הוא חבר אמיתי,הכלב הזה

אש אש

New member
הורסים אהבה?../images/Emo4.gif

"אהבה אמיתית לא תימצא,במקום בו אינה קיימת, ולא יכולה להתחבא במקום בו היא נמצאת" יש הרבה דרכים להראות אהבה אבל דרך אחת להרגיש......
אש.

אש אש,בוקר טוב

האם אהבה,ללא הגדרה מיוחדת,גם כשאתה מאד מאד אוהב,בלי קשר לכמה אוהבים אותך,היא לא אהבה? למה אי אפשר לאהוב,ובאותו הזמן לא לגלות? ישנם מצבים,שזה מעין "מתחייב",ממש כמו שאדם נכה,נוסע על הכיסא שלו,כי אין ברירה אחרת...

אש אש

New member
גם אתה עוזי../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

"נוסע בכסא גלגלים כי אין ברירה אחרת?" אהבה מולידה אהבה איך אפשר לאהוב משהו שלא יאהב אותי חזרה? וכשזה יקרה? מה הכייף? אעשה סוויץ' ואעלם. מה הכייף לאהוב? אם אי אפשר,לאמר? לשתף? ולקבל אהבה בחזרה?

תאמר לי בבקשה מיסטר אש אש

כשאתה אוהב אתה עושה קודם כל "חשבונות"? או שקודם כל אתה אוהב,כי הלב משך אותך לכיוון..? אני לא על כיסא,הולך רגיל,סתם דוגמא

רגין1

New member
אהבה אמיתית

אני אהיה לחלוטין לא מקורית ואומר שאהבה אמיתית אינה תלויה בדבר. ואילו את קושרת את האהבה שלך עם התמורה שתקבלי. וזה בדיוק מה שאמרתי שלמדתי בחיי. שאין מקום לתמורה או ציפיה להיות נאהבת מצד האהוב/ה. הכיף לאהוב הוא באהבה עצמה, בנתינה, בעוצמת הרגשות וכל זה תלוי רק בך וזהו עניינך בלבד כי רק את יודעת איך להעצים (גם עצום וגם עוצמה) את זה. שיתוף? התיעצות? אלו מושגים הלקוחים ממערכת זוגית שהיא תולדה (תנאי מספיק אך לא הכרחי) של אהבה של שניים. אני מכירה הרבה זוגות שמנהלים זוגיות עניינית ונעימה, אך בינה ובין אהבה אין דבר וחצי דבר. ולמה? כי הם הרסו לעצמם את האהבה בציפיה לקבל בתמורה לאהבה שהם נותנים.

אין אהבה אמיתית

כמו שאין שמש אמיתית, ירח אמיתי, כוכבים אמיתיים, אדמה, פרח או אפרוח.יש דברים שאין צרוך להוכיח אותם, וגם אהבה היא אחד מהם. כשיש אהבה, יש אהבה, וזהו. כשמתחילים לדבר עליה, אם היא אמתית או לא... אז היא לא! כשהיא כן, אין מה לדבר עליה... כל התנייה שיוצרים עבור "מה זו אהבה", ועוד יותר גרוע, "אהבה אמיתית" רק מרחיקה אותה יותר... ולסיום, משפט של אדם,שאני אוהבת: "כשצריך לחשוב אם משהו מוצא חן בעיניך או לא... אז הוא לא!".

ש איילת

New member
אם זה אותו אדם שאני חושבת שזה,

מה שלומו? (זכרון מזכרון יעקב..) מסכימה עם הדברים

רגין1

New member
באמת לא צריך להוכיח

אהבה. והיא אכן שם. אבל לעיתים קורה שמבלבלים בין הרגש ןלבין הצורך. ולכן, כשאמרתי אהבה אמיתית, כוונתי היתה לרגש הצרוף ולא לצורך להיות נאהב בתמורה לאהבה שחשים וכשזה לא מתמלא, מתחילים להרהר האם זו.. וכאן את מתחברת בדיוק עם דעתך.

לפעמים היא גם הולכת בלי שנרגיש

מרחפת לה בריחוף קל מאיתנו והלאה... אנחנו לעיתים נשארים עם זכרון משכר (משקר) כשהיא כבר לא נמצאת... חשבת למה אהבה היא נקבה? אהבתי את המשפט שכתבת בסוף "וכאן את מתחברת בדיוק עם דעתך" לא יודעת למה התכוונת ולא כל כך חשוב, כי הוא מצא חן בעיני... יש הרבה מה לדון על זה, ווואלה, אני מה זה לא "מחוברת" הבוקר... דווקא הפיזור הזה, מחבר ומתחבר...

רגין1

New member
כמה פעמים?

חשבת/י שאוהבת עד שהתברר כי זה קומופלאש, שהאהבה (האמיתית - שאת מתכחשת לקיום המושג הזה) נמצאת במקום אחר, בלב אחר. זוכרת מה כתבתי על בית? והיא לא באה לידי ביטוי בחצוצרות ותופים אלא בשקט במינוריות, כמו ככפה ליד. כמה פעמים חשבת/י שאוהבת עד שהתברר שזהו חיבור העונה על צורך ולא מתוך רגש שאינו תלוי בדבר? הרבה פעמים היא גם באה בלי שנרגיש, בלי תופים וחצוצרות, בעדינות, כמעט בהחבא.

spectacular

New member
../images/Emo39.gifהיי אש

אהבה יכולה להיהרס, זה יותר עצוב מאהבה שאינה קיימת.לדעתי. חשבתי שיש הרבה דרכים להרגיש אהבה,לא?
איזה ריח טוב....

אש אש

New member
חשבתי שיש רק ../images/Emo23.gifאחד .

כייף לראות אותך טל. כן אני מעדיפה לב כואב מלב שלא מרגיש:)

למעלה