לא דיברנו עוד על אהבה

spectacular

New member
היי../images/Emo9.gif

אהבתי המון, וכל אהבה היתה אחרת, אני חושבת שיש אינספור דרכים להרגיש אהבה, לפעמים קוראים לזה בטעות שנאה. ולא מגלים לעולם, מספיק לגלות פעם אחת כדי לדעת, אבל לא בהכרח לראות. אם שתי הברירות הן לב כואב או לב שאינו מרגיש, אותר על זכות הבחירה, לא רוצה לא סטירה ולא בעיטה,

מקווה שילך לך כל הזמן לא לחטוף אותן

לא את הסטירה ולא את הבעיטה למרות שאני חושבת שאין אחד בלי השני... אין יום שאין בו גם אור וגם לילה אי אפשר כל הזמן לשתות מים, גם אם הם נהדרים וטהורים... כי נמות מחוסר מלחים. הברירות הן גם וגם... גם אהבה וגם לב כואב... הלוואי והיתה ערובה מוחלטת לזה שמה שאנחנו רואים כל הזמן או מה שאנחנו בטוחים במאה אחוז "רואים" אכן קיים... הרי רוב הזמן אנחנו עוורים...

מה אם?...

רגין, שלום ושלום לכולם. לא הייתי פה הרבה זמן ואני מודה שאני כבר שעה יושב מול הטקסט וחווה בלבול... עניין האהבה ללא תמורה העלה אצלי שאלות. מה אם אותו אחד (האמור מתייחס לנשים וגברים כאחד...) שאוהבים מבקש מאיתנו יפה שהאהבה שלנו, גם אם היא לא מלווה בהתקשרויות, חיוכים. משלוח פרחים או להבדיל שחיטה של הארנבת, היא אינה רצויה ואנו מתבקשים מאוד לבלוע אותה חיה, להפנים אותה ולא להחצין אותה יותר לעולם... במילים אחרות לא להביא אותה לידי ביטוי בשום אופן. מה אז? אני מתחיל לחשוב שיש צורך בהעלאת קרנה של המילה "קבלה". אני חושב שבמילה אהבה עושים שימוש יתר... מה את אומרת? ליאל

ליאל..

קראתי בתשומת לב את הכתוב בהודעתך, מבקשת להאיר את הצד האחר . ישנם פעמים שהדרך להעיר את בן הזוג מאטימותו הרגשית, היא להביא אותו למצב חוויית האובדן. מערכת יחסים נתקעות בגלל אדישות וחוסר נתינה, ורק כאשר ישנו העוז לשבור את הכלים ומתוך נכונות מלאה לשלם את מלוא המחיר. ולסרב להמשיך קשר בתנאים קיימים, ישנם בני זוג (משני המינים) רדודים מבחינה רגשית. מי שאינו מוכן לוותר על מערכת כזאת, ימשיך לחיות בתסכול. כל דרך אחרת לא שינתה , בקשות הסברים ועד דמעות . מי יתן והדברים היו שונים. ציטוט מדבריך.. "..שהאהבה שלנו , גם אם היא לא מלווה בהתקשרויות, חיוכים משלוח פרחים...וכו' שאלה : מעולם אמרת לה את שלוש המילים שכל אשה מבקשת לשמוע? ואיך תדע שאוהב הינך? שבת שלום.

רגין1

New member
אבל האהבה שלי היא לא האהבה שלו

וכל אחד מרגיש אחרת, מבטא אחרת ועדיין הרגש הזה הוא נחלתו של האוהב בלבד. אני ממשיכה וטוענת כי אין לזה שום קשר לנאהב. ועל כן, גם אם התבקשנו שלא לתת לאהבה ביטוי, אנחנו חופשיים להמשיך לאהוב. האם נמשיך לאהוב? זו הבחירה שלנו... ולגבי "קבלה" בעיני = השלמה= הכלה. אהבה יכולה להתקיים גם בהיעדר קשר זוגי. קבלה, בהקשר הזה (טרם העמקנו בקבלה עצמית שזוהי אחרת לגמרי) חייבת מצע של חיבור בין שניים. ועוד אני חושבת שאכן עושים שימוש נרחב יותר במילה "אהבה" מאשר באהבה עצמה.

רגין1

New member
אבל האהבה שלי היא לא האהבה שלו

וכל אחד מרגיש אחרת, מבטא אחרת ועדיין הרגש הזה הוא נחלתו של האוהב בלבד. אני ממשיכה וטוענת כי אין לזה שום קשר לנאהב. ועל כן, גם אם התבקשנו שלא לתת לאהבה ביטוי, אנחנו חופשיים להמשיך לאהוב. האם נמשיך לאהוב? זו הבחירה שלנו... ולגבי "קבלה" בעיני = השלמה= הכלה. אהבה יכולה להתקיים גם בהיעדר קשר זוגי. קבלה, בהקשר הזה (טרם העמקנו בקבלה עצמית שזוהי אחרת לגמרי) חייבת מצע של חיבור בין שניים. ועוד אני חושבת שאכן עושים שימוש נרחב יותר במילה "אהבה" מאשר באהבה עצמה.

למעלה