לא הבנתי-אמת מוחלטת

לא קיימת אמת

ובטח שלא צדק , כל צד במקרה מסויים יטען לצידקתו . אז או שאמת לא קיימת או שהכל זה אמת . הכל זה נקודת מבט.

kaenar

New member
לדעתי יש אמת מוחלטת

רק שהיא לא נראית תמיד לנגד עינינו. האמת היא אחת, אבל לא תמיד יודעים מהי. לכן יש את העניין של הפילוסופיה, לדון על האמת... אם היינו יודעים מהי האמת המוחלטת הזאת, לא היינו בין החיים. אם היינו יודעים הכל, לא היה טעם לחיות, לכן אין אדם שיודע הכל. מבחינת הצדק, כל אחד צודק לדעתו. כל אדם שמביע דעה הוא צודק, אין צדק אחד, זוהי נקודה למחשבה. "אני חושב משמע אני קיים" , אומר שיש לכל אחד זכות לחשוב מהיותו אדם. חופש המחשבה והדיעה תקף אצל כל אחד, גם אם הוא לא צודק לדעת אחר. אדם שלא חושב הוא לא קיים, משמע אין אדם כזה..

gurke

New member
הדבר היחיד בעולם שהוא יחיד והוא תמיד נכון

זו האמת. זו ההגדרה שלה.. לגבי הצדק, שוב, מה המשמעות של הצדק אם שני אנשים יכולים לומר דברים הפוכים ולהיות צודקים? ' "אני חושב משמע אני קיים" , אומר שיש לכל אחד זכות לחשוב מהיותו אדם. ' האמת שזה אומר את ההיפוך של זה (המשפט אומר שכל אחד שחושב הוא קיים, כלומר בן אדם במקרה שלנו) ואם הופכים את זה בחזרה, זה לא "יש לו זכות לחשוב" אלא יותר הוא חושב מהיותו בן אדם. אתה לא יכול להיות בן אדם ולא לחשוב, לא לעשות פילוסופיה. ע"פ יאספרס, אין דבר כזה אדם שלא עושה פילוסופיה, כי גם לומר "אני לא עושה פילוסופיה" ולהתנגד לה זה לעשות פילוסופיה. מה שכן, הוא אומר, אתה יכול לעשות את זה לא טוב או טוב (בהמשך לתורת המידות של אריסטו..)

אני חושב משמע אני קיים אומר

אומר שכל דבר שמטיל ספק=חושב חייב להיות קיים כי כדי שתהיה מחשבה חייב להיות משהו מסויים שיחשוב את המחשבה הזו,לכל תודעה יש בעלים. את זה אני לוקח כאמת מוחלטת בלי עוררין,אבל מלבד משפט הקוגיטו יש יוצאי דופן?

Shira Esther

New member
יש אמת מוחלטת,

אבל היא מעבר להבנה השכלית שלנו. בכל זאת, צריך לנסות לחתור אליה.

DonBotnim

New member
האמנם?

אם אמת מוחלטת היא מעבר לתפישתנו, הכיצד יודעת את כי היא קיימת?

אולג8

New member
נכון

אם אמת מוחלטת היא מעבר לתפישתנו, הכיצד יודעת את כי היא קיימת? X 2

asmati

New member
מה זה אמת מוחלטת? מה השאלה בכלל?

מה השאלה המוחלטת?

DonBotnim

New member
האם זוהי נקודת ההתחלה?

אני מעריך את יכולתך להודות בכך שאינך יודעת דבר, אלא מאמינה בדבר, אך האם מאחורי אמונה זו יש לך סיבה שניתן לנמק? לי למשל, ישנה סיבה מדוע אני מאמין כי איננו יודעים דבר. אשמח לשמוע פירוט, ואם תרצי אשמח לנמק את אמונותיי.

Shira Esther

New member
תראה,

אני אדם מאוד שכלי- אז כל מיני הוכחות שמראות שיש סבירות גבוהה לקיומו של אלוקים עזרו לי, אבל בעיקרון, היה לי רגע אחד חזק מאוד, ומאז הוא מבליח לפעמים- לא בעצמה גדולה כמו אז אבל עדיין- רגע שבו פשוט הרגשתי, והבנתי, ולא היה לי שום ספק. זה נשמע מוזר והזוי, אבל בעצם, על זה מתבססת האמונה שלי.

leeshes

New member
מסכימה../images/Emo45.gif.

בעצם, אולי לא ממש. אמת מוחלטת היא אולי הממוצע של נק' המבט והרגשות כלפי מקרה כלשהו של כל הנוכחים במקרה.

אמת מוחלטת, מהי?

האמת שלך היא לא בהכרך האמת שלי האמת והצדק כמו טוב ורע, שניהם סובייקטיבים הגונב גנב כי הוא צריך לאכול, לחיות, אך עדיין בחברה שלנו הוא רשע וגנב. במקום לטפל בבעיה (למה הגנב גנב?) ולמנוע אותה בעתיד, אנו מתעלמים משאלה זו ופשוט שופטים את האדם עצמו וחושבים בתמימותינו שזה יפסק פה, שאנו באמת נרתיע את כל השאר...שטויות

ל נ צ ח

New member
באחת האמת המוחלטת כל אמת יחסית - גם זו שלך.

ממנה חוקות-שמיים וכל החוקים והכללים הכוללים כללי מוסר. משפט העונש והדין. כל אדם הוא אינסטרומנט (כלי) בידה. האדם חווה רק את מה שהאחת האמת האבסולוטית חפצה. האדם על חוויותיו את החיים, על מעשיו בהם, באם וטובים או באם ורעים הם, עבורם עליו לשלם את המחיר.
ל נ צ ח
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=69 http://communa.tapuz.co.il/llanetsaj blog.tapuz.co.il/llanetsaj http://forums.nana10.co.il/Forum/?ForumID=20

למעלה