לא הגיע הזמן לאיזה סיכומון עונה?

לא הגיע הזמן לאיזה סיכומון עונה?

רוב הרוכבים כבר בפגרה, והגיע הזמן שהאנשים שבאמת עבדו קשה לאורך העונה (חובבי המרוצים של הפורום) יסכמו את עונת 2004. הקטגוריות לבחירה: 1) רוכב השנה 2) הרוכב המאכזב של השנה 3) "מילה טובה" (הזדמנות לצ'פר רוכבים שהרשימו השנה, אבל הם לא רוכבי השנה). 4) "מילה רעה" (בדיוק הפוך מהקטגוריה הקודמת). 5) הפועל הטוב ביותר 6) הקטע או המרוץ החד יומי הטוב ביותר של השנה 7) הרגע המכוער של העונה 8) הרגע המרגש של השנה

הבחירות שלי

1) דאמיינו קונאגו. הוא לא הרוכב הכי טוב של השנה (לאנס ארמסטרונג היה הכי טוב), אבל הוא היה הדבר הכי מרענן שהיה השנה. הוא נותן תקווה שכאשר לאנס ארמסטורנג יחליט לפרוש, אנחנו לא נשאר יתומים, ויש לנו רוכבים שיוכלו לתפוס את מקומו. 2) יאן אולריך, אני לא חושב שצריך להסביר יותר מדי את הבחירה. אחרי שב-2003 חשבנו שאולריך חוזר לעצמו והוא יכבוש את העולם מחדש, הוא לא עמד במשימה. 2א) קטגוריה ששכחתי: המנהל הספורטיבי- תחרות קשה בין ברונייל לריס. בסופו של דבר בחרתי בברונייל. האיש מאחורי ההופעה המושלמת של לאנס ארמסטרונג בטור השנה. 3) סטיוארט "סטואי" או'גריידי- איזה כיף לראות אותו, תמיד נלחם אף פעם לא מוותר. והשנה הגיע לתוצאות מצוינות: ניצחון בקטע של הטור, ניצחון במרוץ גביע עולמי ומדליית זהב בוולודרום באתונה. 4) אחד הרוכבים האהובים עלי, וכנראה אחד האכזבות הגדולות שלי- אוסקר סביליה. סביליה עבר השנה לפונאק, אבל גם שם לא הראה שום דבר מהיכולת של הילד ב-2001. עובר עכשיו תחנה נוספת לטי מובייל, והפעם הוא כבר לא כוכב בפוטנציה, הוא מגיע כפועל לכל דבר. 5) איסדור נוזאל- אחרי הופעה מרשימה בוואלטה 2003, היה צריך להתמודד עם מוביל חדש בקבוצה. נוזאל הוא אחד הגורמים החשובים ביותר לזכייתו של הראס בוואלטה השנה. ואחרי הוואלטה, היה מעורב בעבודה המדהימה של הנבחרת הספרדית באליפות העולם, עבודה שהובילה את פריירה לניצחון. 6) קטע 11 בוואלטה: דייב זאבריבסקי מנצח אחרי בריחת יחיד של למעלה מ-160ק"מ. זאבריבסקי יוצא לבריחה בק"מ השלישי, ומצליח לנצח את הקטע. יום מדהים, ניצחון מדהים. 7) הסאגה-לאנס ארמסטרונג ופליפו סימאוני: ארמסטרונג רודף אחרי סימאוני ומכריח אותו לוותר על הצטרפות לקבוצת הבריחה. מיותר, ולא מכבודו של ארמסטרונג. בשנה בה הוא מדהים את כולם עם תצוגת תכלית מדהימה, הוא לא צריך להתעקב ולהתבזות בגלל רוכב בסדר גודל של סימאוני. 8) במהלך העונה יש המון רגעים שבולטים יותר מאחרים. אבל יש בדרך מעט מאוד רגעים שנשארים איתך זמן רב אחרי רגע ההתרחשות. ובעונת 2004 יש רגע אחד, שאני אנצור ואקח איתי תמיד. רגע שהוא מבחינתי הסמל של מרוצי אופניים, והסיבה שאני אוהב מרוצי אופניים. פריס-רובא, המרוץ האחרון של "האריה מפלנדריה". חצי מבלגיה מעודדת את הגיבור הפלמי שלה והחצי השני מעודד את פטר ואן פטגם. לשני הגיבורים אין מזל השנה, והם מתפנצ'רים בחלק האחרון של המרוץ. ואז הגיע הרגע, לתוך הוולודרום ברובא, הם נכנסים ביחד. שני רוכבים שלא בדיוק אהבו אחד את השני לאורך הקריירה שלהם. אבל למרות זאת, מדובר באלופים. והאלופים עוברים את קו הסיום כאשר הם אוחזים ידיים. הרגע הזה הוא התמצית של מרוצי אופניים, ענף שמבוסס על כבוד והערכה בין ספורטאים. לא יודע מה איתכם, אבל לי הייתה דמעה בעין באותו רגע.

bergolizatzia

New member
הרגעים המאכזבים ביותר:

פרשיות הסמים: הבלאגן שהיה בקלמה, לקיחת המדליה של דייויד מילר והשעייתו, טיילר המילטון שנתפס אך לא הורשע ועוד המון סימני שאלה. אך מעל הכול מרחף לו מותו של פנטאני... חבל. אלון ברגר.

miko1810

New member
בועז, אין לי מה להוסיף, אמרת הכול

רוכב השנה שלי הוא קונאגו. המאכזב הסדרתי הוא אולריך מנהלים ספורטיבים? לא מכיר כל כך, אבל יש ספרדי טוב. כול השאר, ממש, אבל ממש יחד איתך! כול הכבוד! במיוחד פריס רובא!!

natyh

New member
נו באמת

לא צריך לקפוץ ולמחוא כפיים לבועז כאשר הוא בוחר ברוכב שניצל נפילה של וולוורדה לבריחה , ומאוחר יותר אף אחד כולל רוכבי הקבוצה שלו לא דבר איתו עד שפרש . זברינצקי היה אחת התופעות המכוערות השנה , שאל את פלויד לאנדיס . נתי

natyh

New member
ועוד תוספת קטנה ...

פועלים מצוינים : קולדו חיל ואיגור גונזאלס דה גאלדיאנו שמשכו את היראס לניצחון בוולטה אני משוכנע כי המנהלים : ברונייל ריס סאייז בלדה ושות ראו ורשמו . קבוצות מפתיעות סניור דובאל אג2ר וקלמה . רוכבים שפרצו השנה : מיגל אנחל מרטין פרדיגרו , ליאונרדו פיפולי , חואן אנטוניו פלצה . רוכבים שחזר : אייטור גונזלס , סנטייגו בוטירו, אריק דקר . חזר בגדול האמריקאי של סי אס סי ומקום שלישי באולימפידה נג"ש בובי גוליש . בורחים מצטיינים : יאנס פויקט , יעקב פיל . ומילה מצוינת איך שכחתי לרישאר וויראנק מלך ההרים בפעם ה??? בטור דה פראנס שיא או לא שיא מדהים . נתי נתי

natyh

New member
קצת שפיות

בועז עם כל הכבוד קשה מאד לקבוע מסמרות בעניין מה שקרה בספרד השנה כאשר אינך מבין ספרדית ונכון יותר מבלבל את היוצרות . מספר 6 זברינצקי שרוף בספרד , לאחר הבריחה המכוערת שלו : כל הפלוטון חיכה לולוורדה וזברינצקי בורח ??? מספר 5 אתה צודק בעניין יכולתו בוולטה , אך אתה נותן לו יותר מדי קרדיט בעניין אליפות העולם ונוטה לשכוח כי האיש שהכתיר פעם שניה ברציפות את אלוף העולם הוא אלחנדרו וולורדה , שעשה זאת עבור אסטרלואה בשנה שעברה . והבחירות שלי הן : רוכב השנה ללא ספק בחירה קשה : המועמדים הם : אלחנדרו וולורדה שנלחם כדי להצדיק את החוזה הענק שלו מתחילת העונה כמעט לבד עם סגל קלמה מצומצם , בכל מירוץ קטעים אלחנדרו איבד רוכב מפתח ולמרות זאת הצליח לנצח את מירוצי הקטעים ולנסיה ומורסיה ולא ניצח באתגר הבאלריים רק מפני שלא השתתף בקטע הראשון , ניצח שם טוני קולום מבניסטו , האיש שבשנה הבאה יהיה איש מפתח בקבוצה שתהיה מהטובות בעולם . בהמשך לא נתנו לולוורדה להגיע לא לגירו ולא לטור , העובדה שסיים את השנה רביעי למרות זאת ולמרות מלחמת העולם שנפתחה כנגדו מכיוון לוזאן , תרופות , ארמסטרונג , מעידה על חוזקו המנטלי . דמיאנו קוניגו: שרד את מורסיה , שרד את סימוני ניצח את הגירו שרד את הולטה למרות שלא הגיע בכושר , ולמרות האמבוש אליו נכנס באליפות העולם הוכיח את יכולתו המנטלית ,וניצח את הגירו של לומברדיה . פאולו בטיני : שנתן הופעה חלומית כל מילה מיותרת . אוסקר פיררה : אלוף ענק . לאנס ארמסטרונג שנתן הכל השנה , למרות שערוריות שעתידות להיקשר אליו לצוף מתי שהוא לכותרות : שערורית פירארי , ושערורית מרק . אנדריאס קלודן : האיש שהוכיח יכולת מדהימה . סנטיגו פרז התגלית של הולטה . המנצח שלי הוא : מאחר ואי אפשר לתת לאדם שמרכז עונה לשלושה שבועות ושום דבר לא אולימפידה אליפות עולם וכלום חוץ מזה . הבחירה היא בין חמשת הנשארים : ואני בוחר בפאולו בטיני , אם לא בוחרים במנצח האולימפי וסבב גביע העולם למקום הראשון אז מהי משמעות מצטיין לאורך העונה ??? לנצח גרנד טור ולברוח הביתה לנוח ??? 2 הרוכב המאכזב : מוזר לי שבחרת באולריך ??? הוא איכזב אותך לא את עצמו נתן עונה בינונית + מבחינתו אז מה הוא הוכיח יכולת מצוינת בחלק מהטור ובריאות רופפת ביתר הזמן . אם כי ברור לחלוטין כי בספינה שלו טי מובייל היו חורים בגודל של לויתן כל הרוכבים חוטפים קלקול קיבה ??? מה זה ??? מבחינתי הרוכב המאכזב הוא המילטון . 3 מלה טובה : מגיעה להרבה רוכבים השנה : אלדיו חימנז , חוזה קאיטנו חוליה , איסידרו נוזאל שהוכיח אופי ענק , זוזה אזבדו , פלויד לאנדיס , אך מעל כולם ולוורדה וקוניגו . 4 מילה רעה ??? מה זאת אומרת מלה רעה ??? מי אנחנו שנשפוט ספורטאים שעומדים במערכת לחצים כזו , אתה עמדת פעם בלחצים כאלה , אתה יודע רק חלק קטן ממה שקורה שם וכמעט כלום מאחורי הקלעים . לדעתי מילה רעה יכולה להיות רק עבור התנהגות בלתי ספורטיבית וכאן לאנס ארמסטרונג שקרא לסימוני שקרן , ובית משפט איטלקי חושב כי ארמסטרונג הוא השקרן דוקא . הוכיח כזו בטור , במקרה סימוני , אני חושב שהיה מקום מצד המארגנים לסנקציה חריפה כנגדו . 5 הפועל הטוב של השנה זוזה אזבדו פלןויד לאנדיס איזדרו נוזאל ויאן אולריך ששם את קלודן במקום השני וסחב את הקבוצה המתפוררת שלו לניצחון הקבוצתי בתחרות הקשה והיוקרתית בעולם הטור . 6 הקטע הטוב השנה : כאן היו שניים כאלה צורט דה קאטי אלדיו חימנז יוצא לניצחון עבורו ועבור חבירו לבאניסטו חוזה מריה חימנז . אלדיו מנצח רק כדי להבין שלא יוכל להקדיש את הניצחון לחבירו והקפטיין לשעבר שלו המנוח חוזה מריה מפני שאלמנתו של חימנז מבקשת לשכוח את הספורט והאירועים הטרגיים . סנטיאגו פרז מנצח את הקטע אובסרבטוריו אסטרונומיקו בשביל ונסה מצביע לשמיים מקדיש לה את הקטע , ומכאן תופס תאוצה כדי למחוק דקות לדחוף את ולוורדה ומנצבו אחורה ולהתיצב על הפודיום , והמנצח הוא : אובסרבטוריו אסטרונומיקו . 7 הרגע המכוער : הצוםה שיורק על לאנס ארמסטרונג בטיפוס לאלפ דואז . 8 הרגע המרגש שני אלה שהזכרתי ב 6 ונצחונותיהם של בטיני באולימפידה , ופריירה באליפות העולם . והמנצח הוא סנטיגו פרז באובסרבטוריו אסטרונומיקו , רוכב ואדם ענק .

נתי מזל שלא...

הזכרת את השם "בועז" בבחירות שלך לסיכום העונה. התעסקת כל כך הרבה בי ובבחירות שלי, שאני מופתע שלא בחרת בי לאכזבת העונה. ורק כדרך אגב, במצפה הכוכבים (מצטער אני לא מספיק מוכשר כדי לדעת ספרדית) ניצח רוברטו הראס. סנטי פרז ניצח בגראנדה, בסיירה נאבדה ובנג"ש במדריד. והקטע שאתה מתכוון אליו הוא בגאנדה.

natyh

New member
גרנדה כמובן

ולא אתה לא אכזבת השנה , אם כי אני מצפה מאדם בעל ידע רב כמוך להמתין מעט ,ולבדוק הבטים נוספים . במיוחד כאשר מהללים את הבריחה של זברינסקי . ולכן דוקא אותך משום שאתה בר סמכא חשוב לתקן . אם זה עוזר לך אני מצפה לא רק ממך לכך אלא גם ממומחים נוספים לאותו הדבר ואפילו יותר, ויש לי וויכוח בעניין עם אנשים נוספים . כן מגיע קרדיט מסוים לזברינסקי אבל צריך לזכור כיצד נוצרה הבריחה הזו . נתי

דוקא בועז נתלה באילנות גבוהים

בסיכום העונה שלו, גם הצלם גרהם ווטסון מציין את הבריחה של זבריסקי כאחד מההישגים הבולטים של השנה.

natyh

New member
כן וזו הבעיה

וצריך לזכור כי גם שון קלי הסביר כי מנצבו ובניסטו עשו תרגיל של חמישה רוכבים , בקטע מצפה כוכבים כדי להתיש את ולוורדה שהוביל בשניה על מנצבו ??? מנצבו לקח מספיק זמן לולוורדה בנגד שעון כדי לא להיות מוטרד מולוורדה פצוע. התרגיל היה נגד היראס וליברטי והוא הצליח !!! רק לא מנצבו היה זה שניצל את הפירות . נתי

נתי אתה שוב לא מדייק ב"עובדות"

שאתה מציג. * קטע 11 של הוואלטה- דייב זאברינסקי מנצח אחרי בריחה של 160 ק"מ. זאברינסקי יוצא לבריחת היחיד שלו, כבר בק"מ השלישי של הקטע. הנפילה של ואלוורדה היתה 4 ק"מ אחרי שזאברינסקי כבר ברח. הוא לא ניצל את הנפילה, הוא כבר היה מקדימה בבריחה, ואם כל הכבוד, אני ממש לא זוכר שראיתי פעם רוכב שנמצא בבריחה, ומחליט לוותר בגלל שהיתה נפילה בדבוקה. * הקטע בו מנשבו היה בפיגור של שניה אחרי ואלוורדה, וניסה מספר פעמים לתקוף בו. הוא לא הקטע לפסגת מצפה הכוכבים (שם ניצח הראס, אחרי שליטה מוחלטת של ליברטי בעלייה), אלא קטע 18-הקטע מבאח'ר לאווילה. בקטע הזה כבר היה ברור שמנשבו וואלוורדה מחוץ למשחק על המקום הראשון, הפער בינהם למקום הראשון היה 2.15 דקות. הם התמקדו בקרב על המקום השלישי. מנשבו תקף, בעיקר בגלל שיום קודם לכן ואלוורדה נראה מותש, ואיבד זמן רב בטיפוס לבאח'ר. לא היתה למנשבו ולואלוורדה שום סיבה הגיונית לתקוף את ליברטי והראס באותו קטע.

natyh

New member
בעניין העובדות

אתה כמובן צודק : כדי לחסוך זמן אני מרשה לעצמי לכתוב מהר במידה וטעיתי אני בטוח שתתקן אותי , ואין לי בעיה . בעניין המסקנה שלך אני ממש לא מסכים , לו היראס היה נשבר הזמן הזה לא היה משמעותי ואכן מנצבו לא הצליח לתקוף את ולוורדה לדעתי וזכור מי מקלמה ישב בבריחה ההיא מקדימה חאוויר פסקל רודריגז ורובן פלזה שהוחזר אחורה מהבריחה , היו שם שמונה רוכבים של קלמה וליברטי שיכלו ושברו את היראס וליברטי . היראס לבד ישב על הגלגל של ולוורדה , כל הקבוצה התנפנפה , ומנשבו גישר חזרה לולוורדה בירידה . ולוורדה לפני הפציעה היה טוחן את היראס בקטע הזה . בעניין זברינסקי אכן הוא יצא לבריחה מוקדם יותר , אך הבריחה נבנתה מן הנפילה , כמו כן ולוורדה נדחף כל הקטע ונמשך ע"י קרלוס , אלדיו , רובן בלנקו וכולי , אם כך איזו רדיפה זו ???? רדיפה בניוטרל ??? כן ניסו לתפוס אותו את זברינסקי ואכן הוא ניצח אך צריך לשים בריחה זו בפרופורציה ראויה , הוא ניצח אך צריך לחכות לבריחה נוספת כזו ללא פציעה כדי להלל אותו , ויתכן ותהיה כזו , אך כעת השבחים מעט מוגזמים . נתי

הבחירות שלי

רוכב השנה- דוידה רבלין בזכות המבצע יוצא הדופן שלו, שאני לא חושב שיש לו תקדים בהיסטוריה, של 3 נצחונות תוך שבוע במירוצים חד יומיים קלאסיים כשהשיא הוא בנצחון של ליאז'– בסטונה-ליאז'. נכון שנצחון בגרנד טור נחשב יותר, אבל צריך לזכור שלמרוצי הגביע העולמי מהסוג שרבלין ניצח יש לפחות 30 מועמדים לנצחון בכל מרוץ. מאכזב השנה – ג'ילברטו סימוני. סומן כמנצח ודאי של הג'ירו. אמנם הוא סיים שני, אבל הצורה שבה הוא רכב וההישגים החלשים שלו בשאר העונה איכזבו אותי מאוד. מילה טובה – חואן אנטוניו פלשה. לא רק שניצח בציריך, אלא הוא מעורב כמעט בכל מירוץ בבריחות מסוכנות. תמיד הוא פעיל בבריחות ותמיד יוצר עניין במרוץ. מילה רעה – המילטון. הפועל – אדי מצולני מקבוצת סאקו. בנוסף על כך שעשה הרבה עבודה עבור המובילים שלו בג'ירו ובמרוצים האחרים, הוא יצא גדול בקטע בג'ירו שבו סימוני ברח לקונגו וכל שאר הפועלים בקבוצה ירדו למדרון אחורי כי לא ידעו במי לצדד, רק מצולני נשאר עם קונגו והרגיע אותו לא להלחץ מהבריחה. הקטע – הנצחון של אריק דקר בפריז-טור. הרגע המכוער – לא זוכר כזה. הרגע המרגש – גם אני הולך עם מוזיאו וון פטגם, אבל רציתי להזכיר גם את הנצחון של ויראנק ב-14 ליולי בטור דה פראנס.

bergolizatzia

New member
והבחירות שלי הם:

רוכב השנה - ארמסטרונג כמובן. המאכזב של השנה- אולריך. מילה טובה- טום בונן השתפר מאוד עם רכיבות טובות בקלאסיקות וניצחון בגנט וולג'ם ושני סטג'ים בטור. מילה רעה- טוב לא כ"כ רע אבל חבל על בוגרד שלקח 3 פעמים מקום שני בסבב הגביע העולמי- הגיע לו לנצח. הפועל- טוב אז ג'ורג' הינקאפי ואקימוב אם אני לא טועה שנה שישית שהם עובדים בשביל ארמסטרונג בטור. הרגע המרגש- בטיני שכ"כ הגיע לו, מנצח באולימפיאדה.

shay jim

New member
סיכומון 2004

בנוסף להערות של בועז שחר הייתי נותן " מילה טובה " ואף יותר מזה לאריק זאבל מטי-מובייל . נכון , השנה ראינו אותו מסיים בעיקר במקום השני ונכון שהוא כבר מעבר לשיא , אבל מדובר בספורטאי ענק שעובד קשה בכל גיזרה ( מרוצים חד יומיים , טורים , אליפות עולם ). רבות דובר פה בפורום על רוכבים שמשתתפים במספר מאוד מוגבל של מרוצים , רוכבים שמתכוננים במשך עונה שלמה למרוץ גדול אחד או לכל היותר לסוג אחד של מירוצים , וזאבל מתנהל ומתנהג בדיוק ההפך , פשוט תענוג . כמו כן צריך לזכור שזאבל זכה בחולצת המאיץ המצטיין בוואלטה כאשר אין מסביבו קבוצה ( כזכור , רוב רוכבי טי-מובייל פרשו בשלב מאוד מוקדם בשל בעוית בריאות ). בהחלט הישג ראוי לציון .

shay jim

New member
האכזבה שלי ב2004

מאכזבים יש תמיד אבל לפחות לדעתי המועמד המוביל הוא המילטון.יש לו מדליה אולימפית על הצאוור וזה בהחלט הישג מרשים אולם דווקא כשחיכיתי לראות אותו בפעולה ובשיא כושרו הוא איכזב . המילטון התפרק השנה בשני הגראנד טורס בהם השתתף . הוא לא היווה יריב לארמסטרונג בשום שלב ( אפשר לומר שזאת לא חוכמה אף אחד לא היווה יריב ראוי ... ) אבל גם בוואלטה המילטון התגלה כשביר מאוד, רך מידי ובהחלט לא ראיתי אצלו "ווינריות " ובשלב מוקדם מאוד של המירוץ ראינו אותו מסמן לאוסקר סוויליה להמשיך לטפס בלעדיו , ובהמשך עוד פרישה. ואקורד הסיום עם פרשת חומרים אסורים הוא זה שהיטה מבחינתי את הכף , המלטון לטעמי הרוכב המאכזב של 2004.

arieleco

New member
ושלי

1. רבלין 2. זובלדיה 3. זאבל [ויש מילים טובות על בונן, הושווד, פוזאטו, לאנדיס, סנטי פרז וקלודן] 4. מילר-המילטון 5. הינקפי-אקימוב / נוזאל-סראנו 6. אלפ דואז - מסוכן, רעשני מידי, אבל מי שהיה שם מתאר משהו יוצא דופן, מהקלסיקות גירו לומברדיה. 7. ארמסטרונג - סימאוני, אותי ההתנהגות לא הפתיעה 8. מוסיאו ון פטגם בפאריס רובה

ושלי...

1. רוכב השנה: לאנס ארמסטרונג. סליחה מכל הנסיכים, אבל מישהו עשה משהו השנה שעוד לא נעשה (כמה ש' במילים הללו) 2. המאכזב: דיוויד מילר.
, הגם אתה, ברוטוס? 3. מילה טובה: לא לרוכב, אלא למארגני הוואלטה שהכינו מסלול לחובבי ההרים. חבל שלא הצלחתי לעקוב יותר מקרוב. 4. מילה רעה: איבן מאיו ובעצם כל קבוצתו. 5. הפועל הטוב ביותר: צר לי, אך שוב אהיה סטנדרטי: פלויד לאנדיס. ראבאק, זה פועל זה? המשך יבוא, אני חייב לרוץ...

למעלה