קצת שפיות
בועז עם כל הכבוד קשה מאד לקבוע מסמרות בעניין מה שקרה בספרד השנה כאשר אינך מבין ספרדית ונכון יותר מבלבל את היוצרות . מספר 6 זברינצקי שרוף בספרד , לאחר הבריחה המכוערת שלו : כל הפלוטון חיכה לולוורדה וזברינצקי בורח ??? מספר 5 אתה צודק בעניין יכולתו בוולטה , אך אתה נותן לו יותר מדי קרדיט בעניין אליפות העולם ונוטה לשכוח כי האיש שהכתיר פעם שניה ברציפות את אלוף העולם הוא אלחנדרו וולורדה , שעשה זאת עבור אסטרלואה בשנה שעברה . והבחירות שלי הן : רוכב השנה ללא ספק בחירה קשה : המועמדים הם : אלחנדרו וולורדה שנלחם כדי להצדיק את החוזה הענק שלו מתחילת העונה כמעט לבד עם סגל קלמה מצומצם , בכל מירוץ קטעים אלחנדרו איבד רוכב מפתח ולמרות זאת הצליח לנצח את מירוצי הקטעים ולנסיה ומורסיה ולא ניצח באתגר הבאלריים רק מפני שלא השתתף בקטע הראשון , ניצח שם טוני קולום מבניסטו , האיש שבשנה הבאה יהיה איש מפתח בקבוצה שתהיה מהטובות בעולם . בהמשך לא נתנו לולוורדה להגיע לא לגירו ולא לטור , העובדה שסיים את השנה רביעי למרות זאת ולמרות מלחמת העולם שנפתחה כנגדו מכיוון לוזאן , תרופות , ארמסטרונג , מעידה על חוזקו המנטלי . דמיאנו קוניגו: שרד את מורסיה , שרד את סימוני ניצח את הגירו שרד את הולטה למרות שלא הגיע בכושר , ולמרות האמבוש אליו נכנס באליפות העולם הוכיח את יכולתו המנטלית ,וניצח את הגירו של לומברדיה . פאולו בטיני : שנתן הופעה חלומית כל מילה מיותרת . אוסקר פיררה : אלוף ענק . לאנס ארמסטרונג שנתן הכל השנה , למרות שערוריות שעתידות להיקשר אליו לצוף מתי שהוא לכותרות : שערורית פירארי , ושערורית מרק . אנדריאס קלודן : האיש שהוכיח יכולת מדהימה . סנטיגו פרז התגלית של הולטה . המנצח שלי הוא : מאחר ואי אפשר לתת לאדם שמרכז עונה לשלושה שבועות ושום דבר לא אולימפידה אליפות עולם וכלום חוץ מזה . הבחירה היא בין חמשת הנשארים : ואני בוחר בפאולו בטיני , אם לא בוחרים במנצח האולימפי וסבב גביע העולם למקום הראשון אז מהי משמעות מצטיין לאורך העונה ??? לנצח גרנד טור ולברוח הביתה לנוח ??? 2 הרוכב המאכזב : מוזר לי שבחרת באולריך ??? הוא איכזב אותך לא את עצמו נתן עונה בינונית + מבחינתו אז מה הוא הוכיח יכולת מצוינת בחלק מהטור ובריאות רופפת ביתר הזמן . אם כי ברור לחלוטין כי בספינה שלו טי מובייל היו חורים בגודל של לויתן כל הרוכבים חוטפים קלקול קיבה ??? מה זה ??? מבחינתי הרוכב המאכזב הוא המילטון . 3 מלה טובה : מגיעה להרבה רוכבים השנה : אלדיו חימנז , חוזה קאיטנו חוליה , איסידרו נוזאל שהוכיח אופי ענק , זוזה אזבדו , פלויד לאנדיס , אך מעל כולם ולוורדה וקוניגו . 4 מילה רעה ??? מה זאת אומרת מלה רעה ??? מי אנחנו שנשפוט ספורטאים שעומדים במערכת לחצים כזו , אתה עמדת פעם בלחצים כאלה , אתה יודע רק חלק קטן ממה שקורה שם וכמעט כלום מאחורי הקלעים . לדעתי מילה רעה יכולה להיות רק עבור התנהגות בלתי ספורטיבית וכאן לאנס ארמסטרונג שקרא לסימוני שקרן , ובית משפט איטלקי חושב כי ארמסטרונג הוא השקרן דוקא . הוכיח כזו בטור , במקרה סימוני , אני חושב שהיה מקום מצד המארגנים לסנקציה חריפה כנגדו . 5 הפועל הטוב של השנה זוזה אזבדו פלןויד לאנדיס איזדרו נוזאל ויאן אולריך ששם את קלודן במקום השני וסחב את הקבוצה המתפוררת שלו לניצחון הקבוצתי בתחרות הקשה והיוקרתית בעולם הטור . 6 הקטע הטוב השנה : כאן היו שניים כאלה צורט דה קאטי אלדיו חימנז יוצא לניצחון עבורו ועבור חבירו לבאניסטו חוזה מריה חימנז . אלדיו מנצח רק כדי להבין שלא יוכל להקדיש את הניצחון לחבירו והקפטיין לשעבר שלו המנוח חוזה מריה מפני שאלמנתו של חימנז מבקשת לשכוח את הספורט והאירועים הטרגיים . סנטיאגו פרז מנצח את הקטע אובסרבטוריו אסטרונומיקו בשביל ונסה מצביע לשמיים מקדיש לה את הקטע , ומכאן תופס תאוצה כדי למחוק דקות לדחוף את ולוורדה ומנצבו אחורה ולהתיצב על הפודיום , והמנצח הוא : אובסרבטוריו אסטרונומיקו . 7 הרגע המכוער : הצוםה שיורק על לאנס ארמסטרונג בטיפוס לאלפ דואז . 8 הרגע המרגש שני אלה שהזכרתי ב 6 ונצחונותיהם של בטיני באולימפידה , ופריירה באליפות העולם . והמנצח הוא סנטיגו פרז באובסרבטוריו אסטרונומיקו , רוכב ואדם ענק .