לא הכל רע...

love coco

New member
לא הכל רע...

לפני כמה רגעים קראתי הודעה על איך ששונאים את החרדים. טוב,על החרדים אני לא אדבר.יש לי רגשות מעורבים בעניין. מה שבעצם רציתי,זה לספר לכם על משהו נחמד...משהו שרואים כל יום,אבל מעדיפים להתעלם. אני לומדת בבית ספר חילוני.לגמרי.חוץ מכמה מורות ומזכירות אין שום זכר לדת בבית הספר. ואני,תתפלאו,נערה דתיה.כיפה סרוגה אמנם,"דתיה לאומית".אבל דתיה לא פחות מאחרים. ונחשו מה?אין לי בעיה עם זה.לא לי,ולא למי שאני לומדת איתו. בהתחלה כמובן הסתכלו עלי במבט מוזר של "את לומדת פה בכלל?" (הבית ספר שלי נמצא ליד בית ספר דתי של בנות) אבל עכשיו כולם כבר רגילים,פחות ופחות מתייחסים לחצאית הארוכה שלי (יש לי נטיה ללכת עם חצאיות עד הרצפה) וכוווולם נחמדים.בלי יוצא מן הכלל. מה שרציתי להגיד עם כל העניין הוא שאנחנו רואים שילוב בכל מקום. ואם אנחנו נשים לב למה שקורה מסביב,נראה שדווקא בזמן האחרון המצב לא כ"כ רע. ואם בני נוער יכולים,אז גם אתם יכולים שיהיה לכולם לילה טוב ושבוע טוב.

love coco

New member
כי.....

הבית ספר הוא בית ספר טוב.שעם כל הכבוד לחינוך הדתי,הם לא נותנים רמת לימודים כמו בבית הספר בו אני לומדת. כשהגעתי למצב בו הייתי צריכה לבחור בין חינוך לדת הגעתי למסקנה שזו אינה בחירה.את הדת אני חיה.את הידע אני אקבל בבית הספר ואת הדת בבית.

חסר ביה"ס דתיים שנותנים את השילוב

של השכלה ודת?? לא נראה לי. אני חושבת שביה"ס דתי גם מקנה לך יותר ערכיים תורניים, (דוגמא: תושב"ע, תנ"ך, דינים ועוד...) שאותם את לא יכולה לקבל בביה"ס חילוני.

דניאל101

New member
אני חושב

שזה חשוב ללכת לבית ספר שיש בו אנשים שחיים בצורת חיים שונה/עם דעות שונות!

חשוב להתחבר לאנשים ...

שצורת חייהם שונה, או שדעותיהם שונות, אבל... קשה יותר/מאוד קשה ללמוד במסגרת כזאת איתם. כך לדוגמא, יום שישי- החבר'ה בכיתה מתכננים מסיבת יום שישי מה עושה הבחורה הדתיה?? לה אסור להשתתף (שמירת שבת), היא למעשה "מפסידה" פה איזה חלק חברתי, שבשלב כלשהו אני מניחה שיציק לה והיא תתחיל לעשות חשבון נפש. הבחורה הדתיה צריכה להיות מאוד חזקה מבחינה אישית, כדי לא להגרר ללחץ חברתי בסביבה כזאת.

דניאל101

New member
../images/Emo26.gif

מסכים עם זה שמבחינה חברתית זה עלול להיות בעיתי (תלוי באדם)

selgarat

New member
הלחץ הוא בכל הכיוונים

מה עם החברות החילוניות שלה, שרוצות לבלות איתה, אולי הלחץ שלהן להשאר חברות טובות יוביל אותן לפתרונות יצירתיים יותר כמו לבחור יום בילוי אחר, או יום נוסף ליום שישי ככה שגם היא תוכל להנות. ההנחה שהבדלים יוצרים בעיות שמובילות להפקרת עקרונות של אחד הצדדים היא הבסיס לניקור, כל מה שצריך זה מעט יצירתיות ואף עקרון לא נשבר.

tamarhp

New member
תלוי בכיתה..

הרבה פעמים קורה שילדים שונים נדחים לשוליים.

selgarat

New member
זה נכון

זה תמיד יכול לקרות, בעיקר אם ההגדרה של שונים היא כל כך פשוטה. אבל הדבר היפה באמת מתחיל כשנותנים לאנשים סיכוי להראות שהם יותר טובים מהסטטיסטיקה.

love coco

New member
כמו שאני וחברות שלי...

הן מבלות עם חבריהן ביום שישי,וכשאנחנו רוצות לבלות יחד,אנחנו קובעות בערב אחר.... זה לא בשמיים...

love coco

New member
ב"ה...

זו השנה השישית שאני לומדת בבית ספר חילוני (מכיתה ז') ועדיין לא התעוררו בעיות.... נכון.צריך להיות חזקה.וזה מחשל.. וב"ה אני מרגישה משפיעה ולא מושפעת

love coco

New member
האמת....

חסר. חסר בהחלט. רוב בתי הספר עמוסים גם ככה.וכשעברתי עיר,לפני תחילת כיתה י"א היה עוד יותר קשה למצוא מקום בבית ספר שכזה (בסביבה בה אני גרה יש רק 2 כאלה, שלא היה להם מקום לעוד בנות בכיתה י"א)

לחינוך הדתי....

יש כל כך הרבה ביה"ס שמפוזרים בכל רחבי הארץ, כך שאני לא מבינה איך הגיוני שחסר. ויכול להיות שבסביבה שלך יש רק 2 בתיה"ס, האם בגלל שהם עמוסים ויתרת על מסגרת לימודית כזאת (מסגרת לימודים בתחום החה"ד)?? מי שרוצה להתקבל למסגרות הדתיות או שנלחם או שמחפש במקום אחר, לא שמעתי הרבה שויתרו בגלל דבר כזה (חוסר מקום) והלכו לחינוך הממלכתי. יפה שאת מצליחה להסתדר שם

love coco

New member
טוב תראי.....

יש הרבה בתי ספר דתיים טובים בארץ.אבל כמו שאמרתי בסביבה שלי יש 2. אפשר לחפש מקום אחר,אבל מהיישוב שלי יוצא אוטובוס פעם בשעה,והראשון שיוצא מגיע בסביבות 7:15 לעיר.מהעיר לבית הספר שלי עוד רבע שעה.לתחנה המרכזית הוא מגיע בסביבות 7:45.אם הייתי רוצה לחפש בית ספר במקום אחר (וכאן הכוונה לעיר אחרת) אז לא היה מצב שהייתי מגיעה בזמן לבית הספר-לעולם לא. כמובן שיש עוד הרבההההה בתי ספר בעיר.אבל הם לא ברמה לימודית מספיק גבוהה. וחוצמזה,אני גם מרגישה שאני תורמת משהו להבנה של האנשים שלומדים בבית הספר שלי. הם רואים שדתיים הם לא כאלה מוזרים,שונים.ולא,אין לנו זנבות מתחת לחצאית וקרניים מתחת לכיפה. אנשים מהשכבה שלי אומרים לי "ואללה...לא ידענו שדתיים יכולים להיות כאלה אחלה." אז אולי,עדיף שאני לומדת שם,ותורמת משהו, לא?

אין ספק שיש ביכולתך לתרום רבות

להעשרת הידע של החבר'ה שם בנושא הדת. אבל, מה איתך? את לא מרגישה שלפעמים את מפסידה משהו שיכלת לקבל במסנגרת הדתית? הן מבחינה חברתית והן מבחינה לימודית- תורנית?

love coco

New member
למען האמת....

אני לא מרגישה שאני מפסידה. אני יוצאת נשכרת מכל הצדדים...... מצד אחד אני מוסיפה לחברי הלא דתיים.מצד שני אני רואה שאני לא נכנעת בקלות ללחצים חברתים בסגנון "למה כולם כן ואני לא".וזה גורם לי להרגיש טוב עם עצמי. מבחינה חברתית יש לי את החברים שלי ביישוב.החברים שלי מבית הספר מכבדים את זה שאני דתיה ולעולם לא יציעו לי למשל לאכול אצלם בבית (הסברתי להם שאסור לי לאכול אצל מישהו שיותר מ-10 אנשים יודעים שהם מחללים שבת). אגב,לנוער החילוני יש סימן שאלה גדול מאוד על הדת.ולפעמים לנטוע קצת אור באפלה שלהם,לא מזיק לאף אחד.

suki da yo

New member
מה?

באמת אסור לך לאכול אצל מישהו שמחלל שבת? למה? זה לא אומר שהוא אוכל אוכל לא כשר או משהו... אז מה הבעיה?

PooKiPsiT

New member
מצטרפת לשאלה..

אם הוא לא מקפיד על כשרות אז מילא. זה ברור. אבל מה אם הבן אדם שלא שומר שבת, אבל כן שומר על כשרות (כולל הפרדה גם בין הכלים של חלב ובשר?) גם אז אסור לאכול אצלו?

למעלה