לא הכל רע...

love coco

New member
אמממ..

זה משהו שאבא שלי אמר לי,אז אני לא יודעת את ההלכה כולה. אבל מה שהוא אמר זה שאפילו אם כליו טבולים והוא שור על כשרות אבל לא שומר שבת אז אסור לאכול אצלו.....אם זה מעניין אתכם אני אוכל לשאול אותו ואז לענות לכם ביתר דיוק....

selgarat

New member
היא משיגה עוד מטרה לא פחות חשובה

ההפרדה שיוצרים בתי הספר היא חלק מאוד גדול מהניקור והכעס שאנשים מרשים לעצמם לפתח כלפי הצד השני. אני בטוח שהיא לא עושה את זה לשם קירוב לבבות בלבד אבל אני חושב שכל הבית ספר שלה מרוויח מעצם היותה שם. האנשים סביבה בטוח יותר פתוחים לקבל אנשים שחושבים שונה מהם, והתלמידים שלא מכירים אותה עדין מתרגלים לראות אותה ואולי ככה לא מפתחים תמונות מפלצתיות לגבי האנשים הדתיים. כמובן שמצב הפוך בעייתי יותר, בטח קשה לתלמיד חילוני ללמוד בבית ספר דתי אבל אם הייתה פחות הפרדה אני חושב שהיה פחות צורך בפורומים כאלו.

לא נכון!!

"ההפרדה שיוצרים בתי הספר היא חלק מאוד גדול מהניקור והכעס שאנשים מרשים לעצמם לפתח כלפי הצד השני"- הכללה רצינית. אתה חושב שעצם זה שתלמידים בביה"ס מופרדים (דתיים וחילוניים) זה מה שיוצר את הניקור? אז אתה טועה. מה אתה חושב שבתיה"ס מלמדים לכעוס אחד על השני? לשנוא אחד את השני? ולמה אתה חושב שבמצב הפוך (חילוני שלומד בדתי) יותר קשה?? דתי שלומד בביה"ס חילוני מתמודד עם הרבה קשיים בענייני הלכה, חברה ועוד... בגלל הקושי שבלימודים משותפים - קמו ביה"ס לדתיים ולחילוניים בנפרד. כל זה אינו מציין כעס וניקור על הצד השני. זה לא אומר שאין ביכולת לתלמיד דתי/חילוני להתחבר ולאהוב תלמיד חילוני/דתי רק בגלל ההפרדה בביה"ס!

yoyo10

New member
אני חושבת שהכוונה במילה ניקור

היא שהם לא מכירים מספיק אחד את השני וחוסר ההכרות גורם להווצרות סתיגמה וחשש מהשונה

selgarat

New member
מכיוון שכולם כבר הסבירו

מצטער על השגיאת כתיב אבל הכוונה שלי הייתה שכשאין מרחק פיזי ואנשים מכירים אחד את השני קשה הרבה יותר לאות בהם קבוצה נפרדת עם מאפיינים סטיגמטים. לגבי המצב ההפוך, האמת שלא ניסיתי אבל אני משער שתלמיד חילוני שינסה להכנס לבית ספר דתי יצטרך לשנות עצמו כדי להתקבל ולהפגין סממנים דתיים כמו צורת לבוש וכדומה, בגלל האופי הפגיע יותר של החברה הדתית. תלמיד דתי בבית ספר חילוני יכול להמשיך להתנהג כמו שעשה קודם, הוא יצטרך להתמודד עם התלמידים, זה נכון, אבל מבחינת ההנהלה הוא עדין בסדר. במצב ההפוך מעבר למבטים והניקור מהתלמידים גם ההנהלה לא תקבל התנהגות חילונית בבית ספר דתי. אם אני טועה את מוזמנת לתקן.

סליחה???????

מאוד צרם לי המשפט הזה "בגלל האופי הפגיע יותר של החברה הדתית"!!! אבל מאוד
סליחה, אבל החברה החילונית לא פוגעת??? המשפט הזה נראה לי ממש ממש לא במקום!!!!!! אתה לא חושב שבחור דתי שילמד בביה"ס חילוני יאלץ להתמודד עם הסממן הגדול מכלום- עצם היותו עם כיפה, מה שיבדיל אותו מכולם ויגרום למבטים, אתה לא חושב?? תלמיד דתי בהחלט לא יכול להמשיך להתנהג כמו שעשה קודם, מבחינת הרבה מאוד דברים: תפילה בבוקר (בטח הוא צריך להתפלל בבית) נטילת ידיים לפני הארוחה ברכת המזון לאחר הארוחה ברכה לפני אכילה של כל מאכל ועוד.... אז שלא תחשוב לרגע שהמצב ההפוך יותר קל. שרון ידידי- בשביל זה בדיוק קמו בתיה"ס נפרדים לדתיים וחילוניים!! זה לא מונע היכרות עם הצד השני, לא גורם ניקור וכעס, אלא רק הפרדה בשל העניין הדתי. (מתוך ניסיון יש לי כמה חברים חילוניים שהכרתי אותם מחוץ למסגרת הבית ספרית).

selgarat

New member
פגיע, לא פוגע

אני לא אומר שהחברה הדתית פוגעת אלא פגיעה, הרבה דברים שאדם חילוני יראה כפרטיים ושאין סיבה שיפריעו למישהו, אדם דתי יראה כדברים שהחברה סביבו צריכה להזהר בהם, כמו בגדים מסויימים או התנהגות אינטימית בפומבי. זה עושה את החברה הדתית פגיעה יותר כי מאוד בקלות אדם חילוני עלול לעשות דברים שפוגעים בדתיים סביבו מבלי לשים לב. ברור לחלוטין שבחברה שרגילה לראות בדת שונה כמקור להבדל אז ירדו על תלמידים דתיים בבית ספר חילוני כמו על המצב ההפוך. רק אמרתי שמבחינת ההנהלה של בית ספר, יהיה פשוט יותר לקבל אדם דתי לבית ספר חילוני מהפוך. אין מניעה שתלמיד דתי יתפלל לפני האוכל בבית ספר חילוני, זה נכון שהשאר לא יעשו את זה אבל הוא יכול אם הוא רוצה. שוב אני לא מדבר על הקשיים שיעשו לו התלמידים, כאן המצב שווה, אני מדבר על החוקים מלמעלה, ההנהלה, המערכת. ההפרדה לדעתי נעשתה כי אנשים נכנעו מלהלחם בדעות הקדומות. בדיוק כמו שפעם הפרידו בארצות הברית אנשים על פי צבע עור ושעד היום בישראל יש שכונות חילוניות ושכונות דתיות, אנשים רואים את הנוחות שלהם מעל הרעיון של שיתוף ושוויון. אבל הנוחות הזאת יוצרת מרחק שהוא המצע לריחוק.

love coco

New member
עם כל הכבוד..

אבל תפילה בבוקר,נטילת ידיים, ברכת המזון ושאר הדברים שהזכרת אינם בהכרח הופכים לנטל אם תלמיד דתי לומד בבית ספר חילוני. אם לדעת לארגן את הזמן כמו שצריך יהיה זמן ליטול ידיים,להפלל בבוקר (בבית) וגם לברך את ברכת המזון.כל זאת,וגם להספיק להעביר חוויות בהפסקה. זה לא מה שצריך לעצור אנשים.

lala897

New member
ההודעה לא היתה על איך שונאים חרדים!

!!! לחרדים הוקדשו שורות בודדות!! הכתבה היתה על הבוז לדת!

mgirl

New member
את בטוח

לומדת בעפולה. זה הכל מתאים. צביה, יהודה והביצפר החילוני...

tiptip4u

New member
../images/Emo13.gif

חבל שאצלנו אין דתיים-דתיים בבית ספר, יש שתי בנות שהן מסורתיות ומסתובבות לרוב עם חצאיות אבל בבית הספר פחות... והן מאוד נחמדות... --- נדהמתי היום לגלות ששבית סיפרי העירו לשתי בנות לא לבוא עם חצאיות מתחת לברך- אבל אחרי וויכוח קטן נתנו לשתיהן את האפשרות. הן סתם באו עם חצאיות- אבל זאת לא הפואנטה... ישר התעצבנו "ואם אני רוצה לשמור מסורת?!" אוך! זה היה מעצבן

פלסטיק

New member
כל הכבוד לך, את מוכיחה בגרות ../images/Emo45.gif

אני בטוח שמופעלים עלייך לחצים כבדים כדי שתנטשי בית ספר טוב לטובת בית ספר פחות טוב רק בגלל החשש ש"תתקלקלי". אני בטוח שגם אם תסבירי להם שטוב לך בבית ספר ברמה גבוהה הם פשוט ינסו לשכנע אותך שאת טועה ושיש לידך בי"ס דתי ברמה גבוה יותר, זאת למרות שאין להם מושג באיזה בית ספר את לומדת ואילו בתי ספר יש בסביבה. אני גם בטוח שבבית הספר רוב התלמידים מקדמים אותך יפה, שאת לומדת שלחילונים אין קרניים והם לומדים שלדתיים אין זנב. הם גם יספור לחברים שלהם ואת לשלך. יש כאלה שמדברים גבוהה גבוהה על אחדות ויש כאלה שעושים לעיתים בני נוער נוהגים הרבה יותר בבגרות מאשר מבוגרים, אני בהחלט מסכים איתך שאם בני נוער יכולים אזי גם מבוגרים יכולים.

tiptip4u

New member
בטח שיש לי קרניים-

אני מסתירה אותן עם השיער
יאללה, עכשיו בואי תעברי לבצפר שלי ותארחי לי לחברה במוסד הדיקטטורי שלנו...

lala897

New member
מזכיר לי..

שהלכתי עם 6 בנות בתל אביב והסתכלו עלינו כמו שיש לנו באמת קרניים- עד שלא התאפקתי וצעקתי hey people we r real!!

למעלה