לא הצלחתי להקפיץ אז אשאל שוב

מצב
הנושא נעול.

us 2

New member

אני בשבוע ה-7 להריון, עובדת במקום עבודתי כמעט שנתיים (מינואר 2003) היום הודיעו לנו כי המעביד החליט לעבור ל-4 ימי עבודה בשבוע, משמע קיצוץ שעות העבודה ב20%. אם אני מחליטה להתפטר עקב הרעת תנאים, ולא מצליחה למצוא עבודה אחרת ואני נשארת מובטלת עד הלידה האם אני מקבלת חופשת לידה בתשלום? אם כן, לפי מה נעשה החישוב? משכורת אחרונה? והיה ומצאתי עבודה חדשה, זה משנה כמה חודשים עבדתי אצל המעביד החדש על מנת לקבל חופשת לידה בתשלום? לא הצלחתי להבין את עניין ה"10 חודשי עבודה+אבטלה מתוך 14 חודשים או 15 מתוך 22"

שיר ורד

New member
תשובה

אני בשבוע ה-7 להריון, עובדת במקום עבודתי כמעט שנתיים (מינואר 2003) היום הודיעו לנו כי המעביד החליט לעבור ל-4 ימי עבודה בשבוע, משמע קיצוץ שעות העבודה ב20%. אם אני מחליטה להתפטר עקב הרעת תנאים, ולא מצליחה למצוא עבודה אחרת ואני נשארת מובטלת עד הלידה האם אני מקבלת חופשת לידה בתשלום? אם כן, לפי מה נעשה החישוב? משכורת אחרונה? והיה ומצאתי עבודה חדשה, זה משנה כמה חודשים עבדתי אצל המעביד החדש על מנת לקבל חופשת לידה בתשלום? לא הצלחתי להבין את עניין ה"10 חודשי עבודה+אבטלה מתוך 14 חודשים או 15 מתוך 22"
תשובה
אם צברת תקופת אכשרה לדמי לידה לפני התפטרותך, ולא תעבדי עד ללידה תקבלי דמי לידה לפי משכורתך בשלושת חודשי העבודה האחרונים. רצוי שתודאי שיש לך אישור על היותך בהריון (למשל תוצאות בדיקת הריון) לפני מועד סיום יחסי העבודה. אם תחזרי לעבודה בטרם הלידה, תקופת האכשרה לדמי הלידה תספר ממועד סיום עבודתך אצל המעביד האחרון. רק במקרה זה, גם התקופה בה תקבלי דמי אבטלה נחשבת במניין ימי האכשרה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה