לא התקבלתי

מישי24

New member
לא התקבלתי

אבל את זה הבנתי כבר מזמן כשראיתי את ציון הפסיכומטרי שלי ואת הסכם שזה יוצר. אלא שעכשיו קיבלתי את המכתב (מב"ש) שאומר שסיבת הדחיה היא, ואני מצטטת: עפ"י החלטת ועדת חריגים הדנה בבעלי רקע אקדמאי לרפואה. בנוסף, ציון הסכם נמוך מהסף הנדרש לזימון לראיון. עם הקטע של הסכם אין לי בעיה. עם החלק הראשון לעומת זאת --- זוכרים שדנו פה בשאלה אם מפלים לרעה אקדמאים? הנה לכם התשובה. אפילו אין לי כוח עד כמה אני מרגישה שזה לא הוגן. אתם מוזמנים להתעצבן גם בשמי. שבת שלום.

morancho1

New member
תמיד יש עוד שנה,

אני בטוחה שיש לך מלאן דברים שאת יכולה לעשות בשנה הזאת שדחית בגלל המיונים: חו"ל עבודה חברים... מן הסתם בין לבין קצת שיפורים יהיו MUST אבל זה באמת לא סוף העולם.

מצטערת לשמוע ../images/Emo24.gif

זה באמת מאוד מקומם כל הקטע הזה, שמפלים לרעה אנשים שכבר הוכיחו שהם מסוגלים לסיים תואר, במקום לזקוף את זה לזכותם. אבל למרות הכל, זה לא סוף העולם. חוץ מבאר שבע יש עוד שלוש אוניברסיטאות שאפשר ללמוד בהן רפואה. לפי מה שאני זוכרת, את משפרת עכשיו את הבגרויות שלך, נכון
אז תשפרי בשנה הקרובה גם את הפסיכומטרי ובשנה הבאה תתקבלי למקום אחר.

מישי24

New member
אבל הכי רציתי אב"ג...

ואיך אפשר לדעת שבאונ' אחרת זה לא יהיה ככה? אני אכן משפרת עכשיו, גם בגרויות וגם פסיכו', בתקווה להגיע לציונים גבוהים באמת (אמן אמן אמן), ואני גם אנסה שוב לב"ש. זה עדיין ממש לא הוגן.

אבל כשדיברתי עימם הם אמרו

שהרקע האקדמי יכול רק לעזור ולא להוריד סכם. האם הסכם שלך היה באמת נמוך ביחס לסכם הזימון לראיון (סכם שמורכב מבגרויות)?

מישי24

New member
הסכם שלי לא מספיק השנה.

כמו שאמרתי - זה מקובל עלי כסיבה לדחיה. מה מפריע לי זה שמשתמע מהתשובה שלהם שגם אם בע"ה אני כן אצליח להגיע לסכם שהם רוצים, לי, כאקדמאית, יהיה קשה יותר להתקבל מאשר לאחרים.

סליחה, משקראתי בשנית את

הודעתך הבנתי שהסכם לא הספיק. ראשית, צר לי על אי הקבלה, אך לדעתי זה נוסח קבוע ששולחים למועמדים בעלי רקע אקדמאי. בכל מקרה בהצלחה בהמשך, בסוף כולם מתקבלים (עד כמה שזה נשמע נדוש זה נכון...).

לפי מה שאני מכירה מאנשים שהתקבלו

לאוניברסיטאות אחרות, זה ממש לא ככה שם. תשפרי ציונים ואני בטוחה שבשנה הבאה תתקבלי, גם אם לא לבאר שבע, לאוניברסיטה אחרת.

אל תתעצבני על אפליות

תכתבי מכתב ליור' ועדת קבלה בבן גוריון - אני מכירה כמה מקרים שזה עזר. בהצלחה!

אל יאוש - את יכולה !!!

יש עוד אוניברסיטאות, אפשר לעבור, וגם אם לא השנה - את יכולה לעשות את זה!!! ובחיים יש אפליה לרעה - אבל אפשר להתמודד איתה. ומחירה של ההצלחה משתלם!

Y a n i B

New member
אני לא מבין את הלך-המחשבה שלך

הסכם שלך לא מספיק וגם הרקע האקדמאי (ציונים או מה שהם לא בודקים שם) לא מספיק. 2 האפשרויות לא טובות מספיק בשבילם. אז מה הבעיה פה מבחינה אובייקטיבית? מהתשובה שלהם בכלל לא מתשמע ש"גם אם בע"ה אני כן אצליח להגיע לסכם שהם רוצים, לי, כאקדמאית, יהיה קשה יותר להתקבל מאשר לאחרים."

מישי24

New member
דווקא כן

כי עצם זה שאקדמאים מגיעים לוודעת חריגים ולא מתייחסיםאליהם כמו לכולם זה לא הוגן.

Y a n i B

New member
אבל הגעת לוועדת חריגים כי הסכם שלך

לא היה מספיק גבוה, לא ככה?

nightriders

New member
אולי זאת סתם טרמינולוגיה?

עצם העובדה שכתוב "ועדת חריגים" לא אומר שמפלים אותך. יכול להיות שמבחינה מנהלתית/רישומתית או אני לא יודע מה, הועדה שמכנים אותה כך מטפלת גם באקדמאים. אם משקללים את הציונים שלך במדד מסוים שנותן לך סכם כלשהו בר השוואה למועמד אחר- או לחילופין אם מקצים מספר מקומות רק למועמדים אקדמאים אני לא רואה כאן שום בעיה

זה לא הולך ככה בבאר שבע

שם, קבלה עם רקע אקדמי היא באמת דרך ועדת חריגים, זה כתוב בידיעון. את הקריטריונים הברורים שלפיהם מטפלים באקדמאים אף אחד לא יודע. הנה ציטוט מהידיעון: "על בסיס ממוצע ציוני הבגרות וציון המבחן הפסיכומטרי נקבע סכם לכל מועמד, שעל פיו נקבע ציון הסף לזימון לראיןו. לחילופין לציון הסכם שיקבע לזימון לראיון לשנה זו, תשקול ועדת חריגים של ביה"ס לרפואה זימון לראיון של מספר מוגבל של מועמדים להם לימודים קודמים במוסד אקדמי מוכר בארץ, שהשיגו ממוצע משוקלל של 95 לפחות בלימודי מערכת מלאה במשך 3 סמסטרים רצופים, או ממוצע משוקלל של 90 לפחות בלימודי מערכת מלאה במשך 4 סמסטרים רצופים או יותר (בלימודים לתואר יחיד), או בממוצע הסופי לתואר. הדיון יעשה על סמך הציונים לתואר ראשון בלבד. הועדה תתייחס בשיקוליה גם לציון הפסיכומטרי שהיה למועמד." מה שמודגש כאן, מודגש גם בידיעון עצמו.

Y a n i B

New member
ואיך זה פותר את הבעיה בדיוק?

לא נאמר ש"לחילופין" מופעל באופן אוטומטי. יתכן שהוא מופעל רק כשהסכם לא מספיק.

זו בדיוק הכוונה שלי

הניסוח בידיעון מאוד מעורפל ואי אפשר לדעת למה בדיוק הכוונה. בנוסף, גם אם מתקשרים לשאול אותם, מקבלים תשובות די מעורפלות.

nightriders

New member
זה מריח כמו הקצעת מקומות לאקדמאים

כמו שהתיחסתי לכך בתגובה שלי. ואם זה המצב, אז הם מתחרים בינם לבין עצמם על מספר מקומות משלהם בהנחה שיש מספיק מועמדים שעונים לתנאים הנ"ל (הממוצע הנדרש, לפחות 3 סמסטרים וכו'), וזה לא שדוחים אותם בגלל זה. עם זאת, אני מסכים איתך שזה לא מוסבר בצורה ברורה ולכן אי אפשר לדעת.

למעלה