לא חוקי, או לא מוסרי? - חן אלקובי:

uri 0

New member
../images/Emo46.gif

also Lesbians are not "women" by the dichotomy man woman. because "one isn't born a women, one becomes a woman" and one of your roles as a women is to have relations with men. " wTSs usually are not men who, for some obscure reason, want to "become" women but, as far as I know, people who FEEL THEMSELVES TO BE WOMEN and have to adjust their bodies. But why don't you go to forum no. 496 and ask the TGs themselves, instead of asuming ahat people are

הכל תלוי... ../images/Emo178.gif

אם מסתכלים מנקודת התבוננות אחת - או אחרת... אני חוששת שכמו "מיהו יהודי?" - גם "מיהי אשה?" (או איש) זו שאלה שניתן לענות עליה ממספר נקודות ראייה - וכל מתבוננת/משיב/חווה תהיה בטוח שהוא צודקת. לגבי "האם לסבית היא אישה עפ"י דיכוטומיית אשה/גבר" - אני לא מכירה רבים שיחשבו שלסבית אינה אישה.. אבל זה לא ממש עקרוני
- בעיקר כי אני לא מכירה הרבה לסביות שיש להן בעייה עם שאלת היותן נשים או מתקבלות בחברה כ-נשים... אצלינו הבעייה זזה שלב אחד הלאה - ואנו נתקלים בה בשלב ההכרה בזוגיות ההומואית או בהורות המשותפת. לעומתן להרבה טרנסג'נדריות יש בעיה עם עצם ההכרה בהן כנשים או בהם כגברים - ולכן זה דיון הרבה יותר חשוב ודחוף. אני חושבת ש"אדמה טובה" לא ערכה הבדלה ראוייה בין "אשה" ל-"נקבה". להבנתי למשל - הבעייה עם חן אלקובי אינה בהיותו גבר המציג עצמו כ-גבר. אלא בהיותו גבר שאיננו זכר.

ניראות

New member
איך יכול להיות

גבר שאינו זכר? פעם ראשונה בחיי שאני שומעת על תופעה כזו
. לעומת זאת שמעתי הרבה על נשים שאינן נקבות. ועל אי אמירת האמת, הצגת קורות החיים על כל עמיתותיו? זו באמת שאלה. אם אני, ורק נניח, חולת נפש
, אך מטופלת ולא נמצאת בתקופה פעילה של המחלה, האם עלי לספר זאת במערכת היחסים שאני נמצאת בה? אולי מערכת יחסים שעדין אינני מרגישה מספיק אמון, כדי להתמסר ולמסור מידע זה על חיי. האם גם כאן יש פסול? אינני חושבת שאנחנו יכולים לשפוט את חן על כך שלא היה כן עם חברתו, כי אין אנו יודעים מה הייתה מערכת היחסים, רמת הכנות, אמון, ותקשורת בניהם ועד כמה היא הייתה הדדית. נראה לי, ורק נראה לי שזה יותר נובע, מהעמדה לדין, על התחזות ספציפית זו, רמה של פוביה ועוד דרך חברתית להכניס לארון ביטוי רב גוני diversity של החברה בכלל ושל חן בפרט.

uri 0

New member
what I meant

That the common understanding of man and woman includes heterosexuality, and that the understanding we have around. and yes, people do thingk lesbians are "less women" and gays are "less men". And Yes, I know some TG lesbians, the frontier is not easily defined.

השופטים פתרו את הדילמה

דווקא דיי סביר אם תשאלו אותי. כך מ ynet: אם מישהו/י מעוניין/ת אני יכול לחפש את פסק הדין המלא. "השופטים קיבלו את דבריה של אלקובי שהסבירה את המורכבות בהיותה טרנסג'נדר, ועד כמה היא מרגישה גבר בכל המובנים, גבר הכלוא בגוף אישה, אולם סירבו לקבל את דבריה ואת דברי עדי ההגנה הנוספים שאין על הטרנסג'נדרים חובה לגלות למי שהם מבקשים את קרבתו האינטימית את העובדה שהם בעלי אברי מין זכריים או נקביים. השופטים הדגישו כי ברגע שמישהו קושר קשר חברתי אינטימי עם אדם אחר עליו לחשוף את היותו זכר או נקבה במובן הצר המקובל היום בחברה. כל הסכמה של בן או בת זוג שהושגה ללא ידיעה של עובדה מהותית זו - מהווה פגיעה."

למעלה