לא חשוב מה אתה שומע,,, חשוב איך זה נשמע!

בגדול אפשר להגדיר זאת כך

אנלוגיה פשוטה כשאתה הולך לסרט בקולנוע יש חוויה אחרת אתה מתלבש אחרת יש ריגוש מסוים גודל האולם האנשים עצם היציאה מהמרחב המוכר לך הכל אינו משתווה לצפייה במערכת קולנוע ביתית. ההבדל הוא שוב "כאן ועכשיו" ועצם היכולת לשוב וליצור את אותו הרגע, בכל רגע. הופעה חיים יש לה את הקסם שהבאתי כמו לצאת לסרט קולנוע רק שם בנוסף להכל המציאות חיה ולא מוקלטת מערכות סאונד ברמות הגבוהות ביותר מנסות ליצור את הסאונד הראשוני אם הייתה בקונצרט חי והוא הוקלט, הרגע הזה מונצח כפי שאתה שמעתה אותו הקלטות של הופעות חיות כמעט ואינם עוברות שינויים אתה תשמע את אותם הניואנסים אחד לאחד {במידה ויש לך מערכת נאמנת למקור} מלבד אותה החוויה שהייתה בעצם ההגעה להופעה.

המוגבלות של מערכות סאונד

מערכת סאונד - בעיקר מערכות High End - אינן יכולות ליצור סאונד. הן נשענות על התוצר שאתה משמיע ממנו. לצערי, סאונד מתחיל קודם כל באזניים של המקליט, ביכולתו של "טון מאסטר" ובעריכה הסופית. בכל אלה ישנן בעיות רבות בימינו, המתבטאות בחוסר ידע, חוסר יחס והבנה בהקלטה של ז'אנרים שונים. המצב גרוע עוד יותר בהעברה של סרטים אנאלוגיים לפורמטים דיגיטליים. הטכנאי בן ימינו לא תמיד מודע למה שהוא בעצם אמור לעשות, והתוצאה: אבדן טווחים, שינוי של מיקסים וכדומה (המדובר לא רק במוסיקה קלאסית). מערכת טובה - אם מזינים אותה במקור בינוני - תדגיש את מגרעותיו. כלל ידוע אומר: המערכת נשמעת כמו הרכיב הפשוט ביותר שלה. כולל ההקלטה המקורית. מערכת טובה אינה משחזרת צלילילים שאינה יודעת על קיומם. יש מערכות High End שהתאימו אותן לטווחים מסויימים ולטעמים שונים - שדה רחב, מגוון ועדין מאד. גם מוסיקאים לא תמיד יודעים כיצד להבחין ולמה להאזין. שמתי לב שרבים מאלה שכתבו כאן לא שמים לב לאיכות הכבלים - אני שמתי לב שלכבלים יש "סאונד" משלהם - וגם איתם יש צורך להתנהג בעדינות ובתשומת לב... אין דבר כזה "מערכת נאמנה למקור" - זו המצאה שיווקית, או לכל היותר שימוש במונח הארכאי High Fidelity" שהשתמשו בו בהקלטות הסטראו הראשונות בשנות החמישים... קחו את המוסיקה שאתם אוהבים ומכירים, לכו לסלון האזנה - והשוו. רק כך תוכלו להחליט. לעולם לא תקבלו חווייה כמו להיות בקונצרט - אבל צריכת הקלטה היא סוג חווייה בפני עצמו, ללא השוואה של ממש. אודיופילים ההנים מעצם איכות ההקלטה יעדיפו לפעמים הקלטה איכותית על חווייה של קונצרט...

Petrus

New member
כבלים

האם לכבלים יש השפעה גם במערכות ממוצעות, או שהם יכולים להוות "נקודת תורפה" רק במערכות מאיכות גבוהה ממש? אתה יכול לתאר במילים את ההשפעה שיש לכבלים על הסאונד?

שלום אייל כבלים הם רכיב חשוב מאוד!

לכבלים כמו לכל רכיב במערכת יש השפעה ותוצאה שונה בכל שילוב התופעות של כבליזציה: סאונד נכון באס הדוק,שמן,עגול,רזולוציה,פתיחות,חמימות לחיוב או לשלילה אנשים ממעיטים באיכויות שכבלים מוסיפים אך הדבר חשוב מאוד! תנסה לחשוב קניתה מערכת ב 10.000 ש"ח ולא השקעתה בכבלים הסאנד שאתה שומע שווה ל 6000 ש"ח אז למה השקעת כל כך הרבה? אם אין מה שיעביר 100 % {ממה שהקומפקט או המקור שלך נותן} מהמקור להגברה ומההגברה לרמקולים אתה לא מנצל את מה שיש לך במצב הקיים ב 100% וההבדלים שמיעים לחלוטין! זו אינה תאוריה, זו עובדה!

ItsikH

Member
האנלוגיה ממחישה את הטעות כיוון שקולנוע אף הוא הקלטה. האנלוגיה הנכונה היא לתאטרון - קולנוע (ביתי או לא) אינו שחזור של הצגה אלא מדיום אחר, לכלי ההקלטה (המצלמה) חלק בלתי נפרד ביצירה, כמו גם להרבה מאוד פונקציות נוספות. השחקן בקולנוע הוא אולי "כוכב" אבל במציאות הוא בורג מאוד קטן בתהליך מורכב שכולל הרבה מאוד אנשים - חלקם טכנאים וחלקם אמנים. אותו דבר נכון להקלטה של ביצוע. והדגשתי את ההבדל הנוסף של הכלים האקוסטיים, כיוון שהחשמליים ממילא עוברים דרך מערכת הגברה ולכן אפשר לומר שמראש הם בחזקת מוקלטים.

ItsikH

Member
*כלומר - מדובר בשני מדיומים שונים לחלוטין ולא רק בניואנסים. לכל אחד מהם זכות קיום משל עצמו כמובן.

shakedsham

New member
אם כבר מגיע לכאן מומחה אשאלו שאלה

לי יש מגבר/רסיבר SANYO JA220 אליו מחובר האייפוד שלי והפטיפון, גם הוא של סניו. הרמקולים הם פירלס, לא יודע איזה דגם. המערכת כולה מעל גיל 20. לאחרונה היא עושה בעיות רבות שאני לא ממש יודע מה מקורן, אם אלו הכבלים, הכניסות, ואולי הרמקולים גמורים. לא משנה כמה הצלבות ונסיונות למציאת מקור הבעיה עשיתי- לא הצלחתי לעלות עליה. אם כך השאלה היא האם יש מקום בו ניתן לבצע בדיקה מקצועית לענין? כמה היא תעלה? ואם אחליט לרכוש מערכת חדשה- מה הסכום המינימלי שאצטרך לבזבז לצורך מערכת די איכותית? תודה רבה!

שלום שקד

רק להבהרה אני לא מתעסק ברמות הללו אלא ברמות יותר גבוהות {היי-אנד} אך אנסה לענות לך הסבר לי בדיוק אילו "בעיות" המערכת עושה לך? לגבי תיקונים ברמות הללו כל מעבדת אלקטרוניקה תוכל לעזור לך {במידה והרכיבים קיימים} מה שקשה מאוד למצוא הם הרכיבים הישנים שאינם בהשג יד לכן אם התיקון עולה על 500 ש"ח איני מוצא הצדקה לתקן. לגבי מערכת אחרת אני תמיד ממליץ על יד שניה ברמות הללו {למרות שיש גם ברמות הגבוהות ביותר לדוגמה: יש לי לקוח שיש לו מגברים שעלו 98000 ש"ח במחיר 52000 ש"ח} אך בגדול כ מ 4000 ש"ח והלאה ניתן למצוא יד שניה שעלתה 7000 - 8000 ש"ח

שקד האם קיבלת את התשובה שלי?

" רק להבהרה אני לא מתעסק ברמות הללו אלא ברמות יותר גבוהות {היי-אנד} אך אנסה לענות לך הסבר לי בדיוק אילו "בעיות" המערכת עושה לך? לגבי תיקונים ברמות הללו כל מעבדת אלקטרוניקה תוכל לעזור לך {במידה והרכיבים קיימים} מה שקשה מאוד למצוא הם הרכיבים הישנים שאינם בהשג יד לכן אם התיקון עולה על 500 ש"ח איני מוצא הצדקה לתקן. לגבי מערכת אחרת אני תמיד ממליץ על יד שניה ברמות הללו {למרות שיש גם ברמות הגבוהות ביותר לדוגמה: יש לי לקוח שיש לו מגברים שעלו 98000 ש"ח במחיר 52000 ש"ח} אך בגדול כ מ 4000 ש"ח והלאה ניתן למצוא יד שניה שעלתה 7000 - 8000 ש"ח

Molchansky

New member
אממ..

רסיבר של Onkyo DVD של פיוניר CD של טכניקס 2 רמקולים ענקיים (גובה מטר ומשהו) של חברת מאגנט 1 רמקול סנטר גדול של אותה חברה 2 רמקולים אחוריים גדולים של אותה חברה בכל אחד מהרמקולים יש סאב-וופר משלו. (בערך 1000 דיסקים, קצת יותר)

L m a o

New member
יש לי אייפוד נאנו

איכות מצווינת, ואני שומע עם אוזניות או מחבר למערכת..

יש בעיה?

1 מדוע השרשור אינו חוזר לעמוד הראשון של הפורום עם הוספת תגובה? 2 האם השאלות מיצאו את עצמם? 3 אין כאן עוד חברי פורום שהשקיעו בציוד האזנה?

למעלה