לא יאומן- המיסוי על דירה שלישית ומעלה עבר!

לא יאומן- המיסוי על דירה שלישית ומעלה עבר!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4840758,00.html

קודם כל הכבוד לכחלון- לא על עצם המיסוי החדש, אלא על היכולת שלו להוציא אותו אל הפועל, לא פשוט כלל.

לגופו של עניין, ערך הדירות הקטנות והזולות, שבהן בעיקר מחזיקים בעלי הדירות המרובות, ירד לדעתי, ברגע זה ממש, באופן מיידי בצורה חדה מאד, עם העברת המיסוי החדש.

האסטרטגיה של משקיעי הנדל״ן תשתנה והרצון יהיה להישאר עם דירה אחת יקרה ומניבה שכר דירה גבוה ככל שניתן וערך דירות אלו יעלה ובעיקר במרכז הארץ ובעיקר בתל אביב (כמו שציינתי בעבר).

כלומר בעלי הדירות המרובות ספגו פגיעה כפולה, גם פגיעה בתשואה החודשית מדמי השכירות וגם ירידה חדה בערך הדירות שלהם.

מצד שני לאחר ירידת המחירים של הדירות הקטנות, מי שירכוש כעת את הדירות הקטנות במחירים החדשים הנמוכים, יפוצה בתשואה גבוהה יותר באחוזים לאור כך שהשקיע פחות כסף ודמי השכירות יהיו דומים ואולי גבוהים יותר (אם תהיה עלית בדמי השכירות) ולכן מצבו יהיה דומה למצב של משקיע שרכש דירה שלישית ומעלה לפני המיסוי החדש ברמת שיא המחירים שבה נמצא שוק הנדל״ן.

כלומר בשורה התחתונה הביקוש לדירות מרובות ע״י משקיעים לא יפחת, אבל הביקוש יהיה ברמת מחירים נמוכה יותר, על מנת להגדיל את התשואה כדי לפצות על אובדן התשואה הנגרמת מהמס החדש.

בסופו של דבר את המטרה של הורדת מחירי הדירות לזוגות צעירים ומשפרי דיור, שהם דירות גדולות של לפח׳ות 4 חדרים, שמחירן בינוני ומעלה, אני לא חושב שהמיסוי החדש ישיג, כנראה שהוא ישיג בדיוק את ההיפך, דווקא מחירן של הדירות הללו יעלה.

הכוונות של כחלון טובות, אבל שליפת צעדים מהשרוול מבלי לחשוב עליהם עד הסוף, לא תביא לפתרון.

Nemesis001

New member
כלל לא בטוח שזה ישנה משהו

אם יש לי 3 דירות בפריפריה שנותנות 4.5 אחוז כל אחת, גם אם אמוסה באחוז אחד על אחת מהן, עדיין התשואה שלי תהיה 4.17 אחוז בממוצע. אם מתוך השלוש באחת אני גר ומשכיר שתיים בפריפריה, עדיין התשואה היא 4 אחוז. הרבה יותר מאשר דירה במרכז, לא רואה סיבה למכור ולהחליף.

נניח ארבע דירות, גר באחת ומשכיר שלוש, 3.83 אחוז תשואה. עדיין טוב יותר מדירה אחת גדולה ויקרה במרכז,
ככל שיש יותר דירות המס הזה יכאב יותר, ההשפעה לא תהיה גדולה לדעתי.
עם הסימן הראשון להורדת מחיר קלילה, ייתכן מאוד ודווקא בעלי דירה אחת ישמחו לקנות עוד דירה בפריפריה בתשואה טובה.

המס עלול אולי להרתיע רוכשים במימון גבוה, שכן התזרים עלול להפוך לשלילי. אבל למי שיש מזומן בכיס או דירה במימון נמוך, לא רואה השפעה מהותית.

Nemesis001

New member
כשאני חושב על זה לעומק, זה עוד יותר דבילי

נניח ויש לי 3 דירות שאני משכיר, ושוכר דירה רביעית.
למכור 3 דירות עולה לי בערך 1% מכל דירה, נשארתי עם 99% אחוז מהכסף. לרכוש דירה חדשה עולה לי עוד 1% בערך, במידה ולא הייתי צריך תיווך. אלא אם כן הדירות עולות פחות מ- 1.6 מיליון יחד, יחול גם מס רכישה על הדירה.

אם בכלל יש לי דירה בבעלותי שאני מתגורר בה ורוצה להחליף את ה-3 שאני משכיר בדירה יקרה, חוטף שוב 8% מס רכישה וגם מס שבח.

קיצור, איך שלא מסובבים את זה, אני לא רואה איך המס הזה ידרבן מישהו למכור את הדירות שלו ולהחליף אותן באחת יקרה. אין בזה שום הגיון כלכלי.

אכן, גם אני חושב בדיוק ככה.

בשורה התחתונה, לבעלי הדירות בפריפריה ישאר יותר כסף בכיס, גם עם הדירות הקטנות בפריפריה, מאשר עם דירה גדולה במרכז.

בסוף, כמות הכסף קובעת

המיסוי החדש רוכך לדירה שלישית ששווייה פחות מ- 1.2 מיליון

לפי ההצעה המקורית התשלום על דירה שלישית היה 12 אלף ₪ ללא קשר לשוויה.

כעת המס הוא 1 אחוז משווי הדירה, כלומר כדי לשלם 12 אלף ₪ בשנה, שווי הדירה השלישית צריך להיות 1.2 מילון ₪.

על דירות בשווי נמוך יותר מס בשיעור של 1 אחוז יתבטא בתשלום כספי נמוך יותר.

נניח אדם שיש לו דירה שלישית ששווייה 500 אלף ₪, הוא ישלם מס שנתי בסך של 5,000 ₪ לשנה, דהיינו 416 ₪ לחודש, מי שיש לו דירה שלישית ששווייה 600 אלף ₪ ישלם מס שנתי בסך של 6,000 ₪ לשנה, דהיינו 500 ₪ לחודש וכך הלאה.

בוא ניקח מקרה של של אדם שיש לו 3 דירות להשקעה (ובנוסף דירה למגורים) שכל אחת שווה 600 אלף ₪, הוא מקבל על כל אחת 2,000 ₪ לחודש, סה״כ 6,000 ₪ לחודש, 72,000 אלף ₪ לשנה.

אותו אדם משלם מס של 10 אחוז לשנה לפי המצב הקיים, דהיינו 600 ₪ לחודש וסה״כ 7,200 ₪ לשנה.

דהיינ הכנסתו השנתית נטו היא בסך של 64,800 ₪ לשנה.

לפי המס החדש אותו אדם ישלם 500 ₪ נוספים על הדירה השלישית (1 אחוז משוויה), דהיינו סך של 6,000 ₪ נוספים כל שנה, והכנסתו נטו תפחת לסך של 58,800 ₪ בשנה, דהיינו סך של 4,900 ₪ לחודש.

אדם ללא דירות שרוצה, כעת לאחר המיסוי החדש, להשקיע ברכישת דירות, יכול לרכוש דירה דירה אחת ששווייה 1.8 מיליון ₪ ולקבל עליה דמי שכירות בסך של 4,900 ₪, המבטא תשואה נמוכה ומקובלת של 3.26 אחוז. אותו אדם לא ישלם את המס החדש על דירה שלישית ולא את המס על דמי שכירות מעל רף הפטור בסך של 5,030 ₪ לחודש.

מה אדם רציונלי יעשה כעת, ירכוש 3 דירות עם כל ההתעסקות הכרוכה בכך, לרבות התעסקות עם מספר רב של שוכרים, הוצאות תחזוקה גדולות יותר ודיווחי מס מרובים, או רכישת דירה אחת בלי כל הבלגן הזה?

כמובן שלאנשים שיש להם כבר 3 דירות להשקעה לא בטוח שיש כדאיות במכירת הדירות ורכישת דירה אחת לאור תשלומי המסים הכרוכים בכך.

elvinnox

New member
המס לא ישפיע על המחירים

עדיין ההשקעה בנדלן מאוד כדאית ובסביבת ריבית אפסית אין אלטרנטיבות לכסף.
אולי מחירי הדירות ירדו מעט בפרפיפריה אבל מלבד זה, כפי שמחירי השכירות לא יעלו, גם מחירי הדירות במרכז לא יעלו מאחר ושוב - מחזיקי ריבוי הדירות מהווים אחוז קטן מהשוק ולא יכולים להשפיע עליו.
מי שיש לו מספר דירות עדיין ישלם את המס ויהנה מתשואה פנטסטית, במיוחד שעדיין הוא נהנה מתזרים חיובי יחד עם הוצאות משכנתא.
בסה"כ עוד קנס קטן לבעלי 3 דירות ומעלה, לא יותר מזה.
&nbsp

עדיין תהיה תזוזה של חלק גדול מהמשקיעים לרכישת דירה אחת

אני מסכים שעדיין רכישת דירות להשקעה, איך שלא תסתכל על זה, דירה אחת יקרה להשקעה או כמה דירות להשקעה, היא השקעה מצויינת, במיוחד לאור המינוף האפשרי באמצעות משכנתא בריביות נמוכות, כך שאתה משיג תשואה על כסף שהוא לא שלך אלא כסף של הבנק.
&nbsp
אבל לאור המיסוי החדש, בחלק גדול מהמקרים, אסטרטגיית ההשקעה של משקיעים חדשים, תהיה של רכישת דירה אחת בלבד ולא של כמה דירות, דבר שיביא לדעתי לירידת מחירים במחירי הדירות הקטנות.

תיקון טעות בחישוב שלי

בדוגמה שנתתי של אדם בעל דירת מגורים ועוד 3 דירות להשקעה, מדובר למעשה באדם שיש לו 4 דירות ולכן ישלם את המס החדש על שתי דירות להשקעה, דהיינו הוא ישלם מס בשיעור של 6,000 ₪ לכל דירה וסה״כ 12 אלף ₪ לשנה, דהיינו הכנסתו השנתית תהיה רק סך של 52,800 ₪, סך של 4,400 ₪ לחודש בלבד.
&nbsp
במצב כזה רכישת דירה אחת להשקעה במחיר של 1.8 מילון ₪ שמשיגה תשואה בסך של 4,900 ₪ כבר תניב תשואה גבוהה יותר, מבלי כל הבלגן בהחזקת כמה דירות להשקעה.
&nbsp
&nbsp

כל החישובים שלך מוכיחים רק דבר אחד, שהנדל"ן הפך ליותר מסובך.

אם עד לפני כמה חודשים תחום הנדל"ן נראה על פניו מאד פשוט והרבה אנשים נכנסו אליו בגלל הפוטנציאל והפשטות (על פניה), הרי עכשיו הכל הפך לבלאגן אחד גדול

לאחר כל הרגולציה החדשה, בדיקה של כדאיות השקעה בנדל"ן, דורשת עכשיו מומחיות שאין לכל אחד.

אם מחברים את זה לחוסר הוודאות שיש בשוק לגבי כיוון המחירים בעתיד (לפחות על פי הפרסומים בכל כלי התקשורת במדינת ישראל יש אי וודאות.. )
ואם מחברים את זה לכתבות והצהרות שר האוצר ונגידת בנק ישראל שהמחסור בדירות במדינה כבר לא קיים,
ואם מחברים את זה לעליית הריבית במשכנתאות בחודשים האחרונים שמקשה תזרימית על הקונים.

אז לדעתי, כל זה מוביל את השוק רק למקום אחד.

dat nigga daz

New member
ממש לא.. זה מוכיח שאתה ממשיך לדבר שטויות, ושאני תמיד צודק..

מאז ומתמיד אמרתי - בלי נדלן במרכז, בן אדם הוא מבוזבז חחח

עכשיו, בנוסף לכל הסיבות וההטבות, יש עוד סיבה למה משקיעים יתחילו לעבור למרכז.
כל כך פשוט וקל. על איזו מומחיות אתה מדבר ? אם בשביל דבר כזה צריך להיות "מומחה", אני מבין למה אתה לא מצליח כל כך....

"אי ודאות בכלי התקשורת" - כבר עשר שנים יש כביכול אי ודאות, בפועל גם כלי התקשורת יודעים - נדלן בישראל - ההשקעה הטובה ביותר

"עליית הריבית במשכנתאות מקשה על הקונים" - אכן כך, מי שחיכה המשיך לאכול אותה - יחכה עוד - הריבית תעלה עוד - ימשיך לחכות - יגיע כבר לגיל שלא יוכל להרשות לעצמו לקנות.

כל המהלך הזה גורם לדבר אחד בלבד, להכניס מיסים למדינה ולדפוק את תושבי הפריפריה (בין אם משקיעים או שוכרים, שישלמו את המס).
בעשירי המרכז והטייקונים - אף אחד לא ייגע, אפילו הגבילו להם את המס. כנראה שלמימון חבר שלו יש גם דירות יוקרה.

כחלון = ביבי 2
העיקר שצחק על לפיד, שהיה מוריד את מחירי הדירות מיידית

רצית כחלון - עכשיו תגור בפחון :)

elvinnox

New member
אתה לוקח הנחה שכל אחד יכול לחסוך 0.5M בקלות

ועם יוקר המחיה של היום, צעירים לא יכולים להגיע להון כזה בלי 10 שנות חסכון.
&nbsp
גם לי במקצוע נחשב ועסק רווחי לוקח 5 שנים לחסוך סכום כזה.
אז מבחינה תיאורתית אני יכול כל 5 שנים לרכוש דירה, מבחינה מעשית אני לא עושה את זה כי עדיין קיימת האפשרות למחוק את ההון העצמי במקרה של ירידות.
אני מאמין שהיום זה לא הזמן הנכון לקנות. המחירים מנופחים ברמות, אין שום הצדקה לרמת המחירים הנוכחית ובטח שלא בפריפריה ששם יש איזורים שלמים שאפילו עם עודף היצע.
&nbsp
יש תחושה חזקה מאוד שהמחירים לפני ירידה. גם משיחות עם מתווכים מסתבר שבפועל העסקאות נמכרות בהרבה פחות ממה שדורשים המוכרים.
זה לא משנה מה המוכרים דורשים כי בסופו של דבר צריך כוח קניה ונכון להיום הוא מוגבל ובמגמת ירידה.
&nbsp
זה נכון שעד היום היה רצף של עליות אבל זה לא ימשך לעד, אנחנו ממש לפני הירידה ובשוק יורד משתנים הכללים ומשתנה הפסיכולוגיה.
&nbsp
דרך אגב, נכון לכרגע, החוק החדש של כחלון כן עשה משהו וניתן להבחין ביותר מוכרים בפריפריה, כנראה החכמים מבינים שהגיע הזמן לממש ולהכנס להשקעות יותר טובות.
עדיין מוקדם לומר האם ישנה מגמה של שינוי מחירים בעקבות הגדלת ההיצע למכירה בפריפריה אך סביר להניח שצפויה ירידה של אחוזים בודדים בפריפריה בעתיד הקרוב.
&nbsp
מי שרוכש למגורים - זהו שיקול אחר,
מי שרוכש בפריפריה לצורך השקעה בתקופה הנוכחית - נראה שברמת המחירים הזו מדובר בעסקה לא כל כך משתלמת וכדאי להמתין שהשוק יתבהר

dat nigga daz

New member
מעולם לא אמרתי שהחיסכון הוא בקלות....

רק אמרתי שזה אפשרי, לבודדים כאן שטענו שזה בלתי אפשרי...
לא קל, אבל בהחלט אפשרי...

אתייחס לכמה נקודות (למרות שסביר להניח שלא תחכים ותיקח את זה ברצינות, כמו שעשית עד עכשיו) :

"קיימת האפשרות למחוק את ההון העצמי במקרה של ירידות" - קיימת גם האפשרות שבורסה תיפול, קיימת האפשרות שתפסיד כסף במסחר מט"ח, קיימת האפשרות שתפסיד כסף בפתיחת עסק, וקיימת האפשרות שתפסיד כסף בקזינו בלאס וגאס. מבין כל האפשרויות האלו, האפשרות להפסיד את ההון העצמי היא הכי נמוכה, שים לב כמה שנים אנשים שלא קנו בזמן חיכו - נטו מפחדנות להפסיד.
ואני אומר שגם היום מי שיקנה, לא יתחרט. כי גם אם המחירים יירדו הם יירדו בסכום זניח, כל כך זניח שעליה קטנה בריבית + תשלום שכירות יכסו את "ההפסד". לכן, לחכות ולחכות ולחכות.. .זה פיתרון של פחדנים שלא רוצים לקנות. מילא אם היית בגישה שבה אתה מציב דד ליין ואומר : "אני בטוח שעד XXXX המחירים יירדו ואז אני אקנה, וגם אם לא צדקתי בכל מקרה אני אקנה", אז הייתי אומר סבבה אפשר להבין... אבל לחכות ולחכות ולחכות... לא מוביל לשום מקום, בטח ובטח כאשר מדובר על דירה למגורים.
ובלי קשר, כבר אמרתי - יש היום המון אנשים שאני ממליץ להם לא לקנות - כאלו שכבר נושקים לגיל ה- 40, גם אם חסכו כבר חצי מיליון, הייתי ממליץ להם להישאר בשכירות ולשמור את הכסף לימים שחורים.
צעירים (24-25-30), זה כבר משהו אחר, להם אין למה לחכות, אלא פשוט לחסוך להון עצמי ולקנות.

"החוק החדש של כחלון כן עשה משהו " - החוק של כחלון, לא עשה כלום - זה בסך הכל מהלך שנועד להכניס עוד כסף לקופת המדינה. אבל הוא כן יעשה ,הוא יעלה את מחירי הדירות במרכז.
וכפי שרשמתי למעלה, כל המהלך הזה גורם לדבר אחד בלבד, להכניס מיסים למדינה ולדפוק את תושבי הפריפריה (בין אם משקיעים או שוכרים, שישלמו את המס).
בעשירי המרכז והטייקונים - אף אחד לא ייגע, אפילו הגבילו להם את המס. כנראה שלמימון חבר שלו יש גם דירות יוקרה.

"מי שרוכש בפריפריה לצורך השקעה בתקופה הנוכחית - נראה שברמת המחירים הזו מדובר בעסקה לא כל כך משתלמת וכדאי להמתין שהשוק יתבהר" - כאן אני לא יכול להתווכח איתך, שכן אני בכל מקרה לא מאלו שתומכים בהשקעה בפריפריה (לא שזה רע), אני פשוט מעדיף מרכז. בכל מקרה, גם אנשים שחשבו אחרת ממני, היום יעדיפו יותר את המרכז מאשר את הפריפריה.

dat nigga daz

New member
כמה שטויות אתה כותב... מבין למה אתה דורך במקום ? חחח...

למקרה שלא הבנת (קורים הרבה מקרים כאלו חחח) :

לבני ה- 40 או קרובים ל 40, אני אומר : לא לקנות - תגורו בשכירות, פספסתם את הרכבת

כל השאר - לקנות, אין טעם לחכות..

מי שמתמהמה ולא ממהר - בסוף גומר כמו המוסקיטר חחח

דור שלם הולך לאיבוד ומשתעבד לארבע קירות, ואותך זה מצחיק..

אני כבר מסודר
ואני לא ממונף
ואני באמת דואג לדור שהחזירות של אנשים כמוך מובילים אותו לאבדון

אבל גם היום שלך יגיע

באחריות

dat nigga daz

New member
מצחיק אותי שאתה נוכל וקנאי, אבל משחק אותה דואג לזולת...

אתה פשוט צר עין על אנשים שקנו דירות כי אתה לא הספקת לקנות בזמן,
אז מה אתה עושה ?
משחק אותה דואג לעם ישראל מפני המחירים... חחח פשוט בדיחה...

אם היית באמת דואג להם, היית שולח אותם לקנות דירה מותאמת לצורכיהם ויכולתם , אבל לא !! -
אתה משכנע את אותם אנשים לרוץ לשלם 60 שנה תשלום שכירות , בלי ירושה לילדים ובלי נוחות ובלי עתיד...
ממש רובין הוד אתה..

מזל שרוב העם קנה כבר, ואלו שעדיין לא קנו מקשיבים לאמת שלי ורובם הגדול בדרך לקנות ..

כי היום כבר כולם יודעים : אם לא נמהר - נגמור כמו המוסקיטר :)

Johnn

New member
רימון חייט. זה מספיק חריף בשבילך?

או שתמשיך לגלגל עיניים?
&nbsp
&nbsp

dat nigga daz

New member
ג'ון היקר... על מה אתה מדבר ?

כולם כאן עדים לכך, וגם מנהלי הפורום, שמאז שהאדון הצטרף, כל הפורום הזה איבד מערכו.
בכל התקופה הזו הדיונים החשובים כגון : השקעה מסוימת בדירה, נושא המיסוי, פרויקטים מקבלנים, בדיקת קרקעות וכו' - הכל נעלם כאן בין כל השורות של : "המחירים יירדו, אוטוטו הבועה מתפוצצת" ושאר החפירות....
לא בשביל זה הוקם פורום נדל"ן.

הפורום כאן הוקם על מנת לתת הכוונה בנושא נדל"ן, אם הוא כל כך לא אוהב נדל"ן - אין שום בעיה - כבר הצעתי לו שייבקש מתפוז להקים פורום בשם : "אנטי-נדל"ן".

אתה לא רואה אותי הולך לפורום גסטין ביבר ומתחיל ללכלך עליו, נכון ??
אז גם כאן אין שום סיבה, בטח ובטח כש- 100% ממה שהוא רושם זה בעצם שקרים, שטויות ומשאלות לב.

אנשים באים לכאן להחכים (וביניהם גם אני) וללמוד בשלל נושאים : השקעה מסוימת בדירה, נושא המיסוי, פרויקטים מקבלנים, דירות יד שנייה וכו',
ולא לקרוא כל היום שטויות.

אגב, כשאני חושב על זה, גם אתה פה די הרבה זמן (אמנם החלפת כינוי), אז אמור נא לי, מה שלום כל נביאי הזעם מן העבר שלנו יחדיו ?
שמעתי שהם חוגגים בדירות שהם קנו... מזל טוב שיהיה להם :)

למעלה