לא יאומן...

who knows1

New member
מה רע ב 80?

אני בדיוק כמוך הלכתי לאיבחון המורים שלי היו בטוחים שיש לי דיסלקציה. היה לי ועדיין יש לי המון שגיעות כתיב. באבחון אמרו לי שאין לי דסלקציה אני פשוט לא יודעת לכתוב.עד היום אני בטוחה שהם טעו. אבל אין מה לעשות אני ממשיכה. היום אני בכלל לומדת בארץ אחרת בשפה אחרת.אני לא מוציאה מאיות אבל אני מסתדרת. המסר שלי הוא שאל תתבאסי ותפסיקי לחשוב על הרע. 80 בבגריות זה מאוד טוב. אם את חושבת שכולם מקבלים 90 ומעלה את טועה. אל תשכחי שהיום את כבר יותר בוגרת מהתיכון אולי יהיה לך יותר קל עכשיו.

ואם היא רוצה להתקבל לרפואה?

אם יודעים 100% חבל לקבל 80% כציון. ןאם מומחה פשוט לא הבין אותך, לכי למומחה אחר. יש הרבה מה לעשות. בשנות ה70 פגשתי מאבחנים שאמרו לי שאם אני מחונן אז אני לא יכול להיות דיסלקטי ולא יכולות להיות לי שוםבעיות נוירולוגיות. היום יש מאבחנים שחושבים שתלמיד בנוני ומעלה לא יכול להיות דיסלקט ולא יכול להיות מתוסכל. זה לא נכון.

80% זה רע אם יודעים 100%.

אם היא לא ממצא את הפוטנציאל שלה, יש לה סיבה לדאגה. אגב, גם לתלמיד מצטיין יכולות להיות סיבות לייעל את הלמידה. הכרתי אדם שציוניו היו גבוהים מאוד למרות ליקויי למידה. הוא הצליח בזכות זה שהוא הפך את חברתו והוריו למעין כלבי נחיה לימודיים. הם הקריאו לו, בדקו לו ניסוחים וכו' וכו'. חייו היו בלתי נסבלים והוא חיפש בצדק דרכים טכנולוגיות ואסטרטגיות להסתדר טוב יותר. לא כל קושי נמדד בציונים.

who knows1

New member
ברור. אני לא מתכוונת שתסתפק ב 80

אבל שלא תרגיש רע מ 80. הרבה אנשים מצליחים מ80 כשלמדתי במכללה קיבלתי עבודה דרך פרח לעבוד עם סטודנטים דיסלקטים מהכיתה שלי. הם למדו כל מני שיטות לימוד. השיטות עעזרו לסטודנט אחד אבל לשני הם לא עזרו. השני הבין שאפילו עם השיטות הוא לא מוצאי 100 ואולי זהה לא התחום שלו ולכן הוא שמח כשקיבל 80. לא כולם מושלמים בהכל.זה לא טבעי לקבל 100 בהכל.

מה הקשר בין הסימפטומים שהיא מתארת

לבין תיסמונת טורט? לעניות השכלתי, טורט אינה מפריעה לביטוי עצמי במבחנים ולתפיסה כמותית. אגב, 'הקפצת איברים' יכולה להיות סימפטום של עוד דברים חוץ מטורט.

האם תכולי לתת לי פרטים על הבי"הס

ברצוני ללמוד לבגרויות אהבתי את סביבה הבי"הס שלך בתודה טלפון של המקום תודה ושוב תןדה מקרב לב משה

להבון

New member
סנילוש

שלום סנילוש אני מקווה שזה ינחם אותך. אם תדעי שאת לא היחידה שיש לה בעיה כמו שאת מתארת . ואף אחד לא יודע להגיד למה ומה יש . אני מכיר לפחות 5 אנשים כאלה ואני בינהם (רק שאצלי זה כולל שגיאות כתיב נוראות בנוסף למה שאת מספרת ) הרעיון הוא לא משנה מה יש לך. העיקר אך את מתמודדת אם זה . אני יכול לתת לך מספר עצות אם תרצי
להבון

להבון

New member
כן

שלום עדו ממחה אחת ממממממממ הפסקתי כבר לספור אבל אף אחד לא ידע בברור מה יש לי

להבון

New member
מצטער

הי מצטער אניממעדיף שלא לפרט למי הלכתי היות ואני לא רוצה להכפיש שמות של אנשים טובים מאוד בתחומם . וגם אני מעדיף לשמור קצאת אל הפרטיות שלי נא קבלו זאת בהבנה
להבון

למעלה