לא יאמן, ברוכים תיהיו!

rocket

New member
הם טכנית לא יכלו לפגוש כפילים

ולעונה שלוש והלאה כי השחקן פרש מהסדרה. שזה משהו שגם נראה ממש מטומטם. אוקיי, אז ארטורו מת - זה אומר שכל הכפילים שלא נקחדו גם כן? כנ"ל לגבי קווין ו וויד. אני כמובן מבינה שאם השחקנים המקוריים פרשו אז אי אפשר לעשות פרקים בהם מופיעים הכפילים אבל אפשר לפחות הזכיר אותם, לא חייבים להראות.

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifתראה בשורה התחתונה...

רק טרייסי טרום יודע את האמת. אגב, זה היה טרייסי שהמציא את המחלה של ארטורו. חלק מהאוהדים טענו כי המחלה היא ההוכחה שבגופו של ארטורו הושתל משדר המעקב של הקרומגס (בפרק "פלישה") אך בעקבות עזיבת הפרופסור בעונה הרביעית גילנו שזה קויין (מה שגם יותר הגיוני, כי לבת האדם הסינית של הקרומגס היה יותר הזדמנות להשתיל את המשדר עליו). אם אכן המשדר היה מתגלה על ארטורו שאז זה היה ארטורו המקורי שגלש (אלא אם כן מחשיבים את "הפלישה" כפרק האחרון של העונה ולא פרק 9 כפי שהוא הופק, שאז, היה זה המוזייף בעל השבב). אך תשכחו שארטורו מעולם הגשר הכחול היה למעשה כמעט זהה לארטורו שלנו (לפני שזה גלש עם קויין). הוא קרא על הרפתקאותיהם של הגולשים בעיתון. הוא כנראה גם דיבר קצת עם ארטורו האמיתי לפני שכבל אותו והוא מדען בכיר וידוע + אם כל המתח וה"אקשן" שראו הגולשים בעונה 3 לא היה להם הרבה זמן להעלות זיכרונות. קרוב לוודאי שהסיפור עם ארטורו מעולם לא נפתר מכיוון שראשית, טרייסי הגה את הרעיון הזה ודיויד לא אהב כל רעיון של טרייסי. שנית, טרייסי כמעט ולא השפיע בעונה 3. פרט לפרקים Double Cross ו-The Gurdian בהם הוא הציג את המחלה של ארטורו ואת לוגן (בתור אפשרות לאוייבת חוזרת - דבר שלא התרחש כי פוקס לא חשבו שהשחקנית סקסית מספיק) ןשלישית, ג'ון ריס דיוויס פוטר לפני שניתן היה לסגור את הסיפור. + בתסריט, כמו בספר, לרוב, לכל שורה יש משמעות ולכן קשה לי לקבל את זה ש"אלוהים אדירים" זה רק ליצירת מתח. בנוגע לכך שסדר הפרקים צריך להיות סדר הפרקים שתיכנן המפיק אני מסכים. אבל הדבר לא תקף בעונה 2 וזאת מכיוון שהפרקים מלכתחילה לא הופקו בסדר שבו הם היו אמורים להיות משודרים. כפי שציינתי מקודם, טרייסי רצה ש"פלישה" יהיה הפרק האחרון של העונה ולא "צעירים וחסרי מוסר" (שהופק אחרון). אך עצם סדר ההפקה אמר שדברים (תוכניות) יכולים להשתנות. כך כמעט הקרומגס הופיעו בפרק "צעירים וחסרי מנוח" ורק ברגע האחרון הוחלט שלא. זו הבעיה הגדולה עם עונה 2. מצד אחד היא העונה החשובה ביותר כי מימנה יוצאים הסיפורים של עונה 4 ו-5 וכן היא גם משפיעה על התפיסה שלנו על ארטורו בעונה 3 אבל מצד שני פרט ל-Into The Mystic שעקב הפתיחה אנו יודעים שמקומו ראשון שאר הפרקים יכולים להסתדר בכל צורה שהיא. אגב, Into The Mystic אכן הפרק השלישי שהופק אבל במקור הוא היה אמור להיות הראשון. השינוי נגרם עקב פוקס. כזכור, פוקס לא הסכימו בהתחלה שטרייסי יסגור את הסוף הפתוח של עונה 1, בטענה כי כבר עברה שנה ולאף אחד לא יהיה איכפת. טרייסי נילחם בהם על כך אך בהתחלה לא הצליח ולכן הנושא ניזנח ובמקום ש-Into The Mystic יופק ראשון, התחילה ההפקה על Time Again and World (הפרק שהרבה אוהדים מבלבלים את שמו) אך לאחר שכבר ההפקה התחילה הודיעו פוקס לטרייסי שהם רוצים ש-Into The Mystic יוקרן ראשון. אז, חזר טרייסי להילחם והצליח לשכנע אותם ליצור פתיחה חדשה לפרק שתסגור את הסוף המותח של עונה 1. זו הסיבה שבפרק הזה הגולשים עוברים מעולם בזמן יעום לעולם בזמן לילה. הפתיחה המקורית של הפרק (זו עם עולם עורכי הדין) שודרה לבסוף בפרק Greatfellows ("החברה הטובים"). זאת הסיבה שנגולשים לובשים את אותם בגדים. אגב, בעקבות כך הרבה אוהדים חושבים שהפרק "החברה הטובים" צריך להיות ממקום אחרי Into The Mystic. בנוסף, יש עוד סיבה שאני מעדיף לשבץ את PTSS בסוף העונה השנייה. אם תסתכלו בפרק Into The Mystic כפרק האחרון של עונה ראשונה ואז בפרק של TPSS כפרק האחרון של עונה שנייה אז בכל עונה הגולשים חושבים שהם מגיעים הביתה. עונה 1 - Into The Mystic. הגולשים מגיעים הביתה אך לא מודעים לכך ועוזבים. עונה 2 - PTSS. הגולשים חושבים שהם מגיעים הביתה ומתאקלמים , רק לגלות כי הם נגיעו לעולם כמעט זהה. עונה 3 - This Slide of Paradise. קויין משתמש בטיימר של ריקמן להחזיר את ווייד ורמברט הביתה אך הוא ומגי מגיעים לעולם אחר. עונה 4 - Revelation. קויין וקולין חושבים שהם מגיעים לעולם הבית האמיתי שלהם אך הם למעשה מגיעים לעולם כמעט זהה. עונה 5 - The Seer. החוזה מגלה לגולשים כי הגלישה הבאה שלהם תוביל אותם הביתה (לעולם שלנו, של רמי). רמי מחליט לגלוש לבד. שוב, זו רק הדעה שלי, אך אני מעדיף אותה, לא רק כי נחמדה אלא כי היא שומרת על פרקי סוף עונה בעלי מוטיב אחיד (בדומה לפרקי סוף עונה של הסידרה "מכושפות" בהם תמיד דלת נסגרת מעצמה בפרק סוף העונה).

מתקנת אותך ../images/Emo58.gif

לא הגיוני שהשבב הושתל על קווין, היות שהקרומגס פלשו לעולם לפני שהוא ומגי חזרו אליו, ז"א שהשבב הושתל על ווייד או על רמי. אגב, אני קיוויתי שיתברר שהשבב הושתל על הפרופסור כך שהקרומגס לא יוכלו להמשיך לעקוב אחריהם, אבל התבדתי... ושאלה - מה היה בפרק "צעירים וחסרי מוסר"? השם לא אומר לי הרבה...

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifיש לך שגיאה

בפרק השלישי של עונה 4, Common Ground, מגלים כי קויין נושא את מתקן האיתור. מטרת המתקן הייתה לעקוב אחרי קויין לעולם הבית שלו (של ע"פ הפרק הראשון של עונה 4 הוא לא ארץ-פריים - העולם שלנו). אומנם ישנה תיאוריה ארוכה ע"י אוהדים שכדה"א אליו הגיעו רמי וווייד ומאוחר יותר גם קויין ומגי הוא לא ארץ-פריים (כלומר, לא כדה"א שלנו מהפיילוט). בין הסיבות לתיאוריה: 1) מדוע אימו של קויין נמצאת באל.איי ולא בסן-פרנסיסקו? 2) מדוע הקרומגס לא גילו את השבב שבתוך גופה של אימו של קויין (אלא אם כן הם ידעו שהוא שם מכיוון או שהם שמו אותו שם)? הרי לקרומגס מערכת אבטחה מתוחכמת וקשה להאמין שהם פשוט החמיצו את זה + אם תשימו לב, ניתן לראות קרומג שמביט בנעשה בתוך תא המעצר אם כך מדוע הוא לא מונע זאת? 3) דיי מוזר שמכל האנשים באל.איי קויין פוגש את אימו בתא מצער של הקרומגס (הדבר דומה להתרחשות בפרק "הפלישה" שבעונה 2, שם הקרומגס הביאו את "אביו" של רמי רק שזה לא היה באמת אביו אלא כפיל מעולם אחר). 4) לא ניתן להיות בטוחים בכלל שכדה"א אליו הגיעו קויין ומגי בפרק Exodus הוא למעשה ארץ-פריים ולכן גם כדה"א בתחילת עונה 4 הוא לא ארץ-פריים. למעשה לפי הפרק Into The Mystic זה לא ארץ-פריים. אבל בואי ונתחיל מההתחלה: גם מתקן האיתור וגם הגידול הסרטני של הפרופסור נוצרו ע"י טרייסי טרום ולכן הרבה מהאוהדים ראו בגידול הוכחה לכך כי ארטורו נושא את מתקן המעקב אך עם מותו של ארטורו קו מחשבה הזה מת. בפרק השלישי של עונה 4 מגלים לנו כי קויין למעשה נושא עליו את המתקן כדי שהקרומגס יכולים להתחקות אחריו הביתה. לא לארץ-פריים אלא לכדה"א האמיתי שלו, קרומגס-פריים. עכשיו לפי הגיון הקרומגס יעדיפו לשתול את המתקן בפלג הגוף העליון או בראש מחשש שאולי קויין יאבד זרוע או רגל במהלך המסע (אובדן פלג גוף עליון או ראש משמעו מותו של קויין ועקב כך חוסר חשיבות להמשך מטרת המתקן). הרבה אוהדים הבחינו כי קויין לא מתנהג כבעבר במהלך עונה 3, הוא יותר פזיז יותר תוקפני, דברים אלה גרמו למעריץ maxinfinity להאמין כי המתקן המעקב הושתל במוחו של קויין, דבר שהשפיע על התנהגותו, שהמשיכה להיות מוזרה גם בעונה 4. עונה 4 הציגה בפנינו היסטוריה חדשה עבור קויין. הוא למעשה לא נולד בכדה"א שלנו אלא ביקום מקביל והוא הושאר על כדה"א שלנו אצל הכפילים של הוריו, ע"י הוריו האמיתיים כדי לשמור עליו מפני הקרומגס. עכשיו, סיפור זה יחד עם העובדה שקויין נושא את המתקן המעקב מעונה 2 מראה כי קויין היה דיי חשוב לקרומגס ולכן עקבו אחריו. כל זה מראה כי הם רצו שהוא יגלה את השבב הנסתר בגופו. התיאוריה הזו אוששה בכנס דרקון-קון 1998 בו המפיק של מארק סקוט זאקרי אמר כי אכן הרעיון של הכותבים היה שהקרומגס משחקים עם מוחו של קויין כדי לגרום לו לעזור להם למצוא דרך חזרה לעולם הבית שלהם. בתיכנון המקורי, קולין היה למעשה שיבוט מעוצב של קויין (מדגימה שנילקחה מקויין בעונה 2) שהיה צריך לבגוד בו בפרק האחרון של העונה (מכאן בה השם של הפרק Revelation - התגלות). הפרק היה צריך להסתיים בעימות של אח מול אח כאשר ברקע צי הקרומגס מתכנן לפלוש חזרה לכוכב הבית שלהם. אך כל התוכניות הללו נזרקו לפח בגלל הפרק Lipschitz Live, שם הגולשים פגשו בכפיל של קולין. דיויד פקינפה השתמש בפרק הזה כתירוץ שלא להמשיך בתוכנית המקורית בטענה כי לשיבוט מעוצב לא צריך להיות כפיל בעולם מקביל (דבר שניתן היה לעקוף אילו היתה ניתנת לכותבים אפשרות). ולכן במקום שכל הסיפור על כך שקויין בכלל מיקום אחר יופרח הוא נעשה 'אמת' וכל הקונספ של קולין כשיבוט נעלמו איתו. הפרק "צעירים וחסרי מוסר" מספר על עולם בו הצעירים שולטים וכל מי שמעל גיל 30 נחשב לאזרח סוג ב'.

וואו ../images/Emo58.gif

הסדרה נעה למחוזות הזויים וכל פעם דברים השתנו... חבל שהרסו את הסדרה ככה. אגב, בפרק שקווין פוגש את אמו בתא המעצר של הקרומגס, הוא חושד שיש כאן תרמית ולכן שואל אותה שאלות כדי לוודא שזו באמת היא (כמו איך קראו לכלב שלו).

rocket

New member
צעירים וחסרי מוסר ../images/Emo58.gif

זה הפרק בו אנשים אחרי גיל שלושים נחשבים ל"זקנים" , מן עולם כזה שבו האימרה "העולם שייך לצעירים" הוא לא רק ביטוי
שם וויד נשואה לקווין

politi8

New member
../images/Emo58.gif דעה

אחי מאז שהסדרה שודרה בפעם הראשונה אני ראיתי כל פרק ופרק ולדעתי התיאוריות האלה לא נכונות, משום שארטורו הכפיל הוא זה שנשאר מאחור מכיוון שהוא התבסס על נושא הגלישה ע"י ארטורו האמיתי, והוא אמר אלוהים אדירים כי רק באותה פעם הוא האמין למה שהוא בעצמו לא האמין,לדעתי הארטורו שגלש היה האמיתי וזה שכבר הרסו את הדמות שלו בפרק האחרון בו הוא מת היה החלטה גרועה מאוד של המפיקים ואני חושב שמאז שהשחקן ריס-דיוויס עזב את הסדרה, היא איבדה את המשהו המיוחד שמה, את הסרקיזם של ארטורו, היתר רצינות שלנו ובעצם הוא היה הדמות המרכזית בסליידרס ואם אני הייתי המפיק הייתי הולך לפי הכיוון שהוא היה מבקש ומשאיר את הסדרה בכיוון המד"ב שלה ולא כיוון האקשן..

nick at noon

New member
../images/Emo58.gif אולפנים

אי אפשר לחיות איתם, אי אפשר ליצור טלביזיה בלעדיהם. לגבי ג'רי, אומנם ברור שהיו צריכים לשמור אותו בסדרה כי הסדרה היא כלום בלעדיו, אני ממש לאט אוהב את זה ששחקנים מנצלים את זה שסדרה מצליחה תלויה בהם כדי להשיג יותר תפקידים. לשחקנים לא צריך להיות קשר להפקה של הסדרה. עושים את זה שחקנים בהמון סדרות (במכושפות פיבי ופייפר הפכו להיות מפיקות) וזה ממש לא נראה לי. אז מהבחינה הזאת אני חושב שהם עשו בשכל. *אחד הדברים שהייתי תמיד גאה בו לגבי באפי זה ששם אף אחד מהשחקנים לא קיבל כזה תפקיד, מי שכן היו הכותבים המוצלחים. לגבי הגורל האכזרי של וויד דווקא תמיד ראיתי בזה סימן של כבוד. דמויות של סתם שאין מה לעשות איתם מעלימים בלי סיבה ושוכחים מהן תוך שניה. ככה למשל היה הגורל של קולין. לעומת זאת וויד הייתה דמות חשובה, אי אפשר היה סתם להוציא אותה, היא נותרה נושא חשוב בעונה 4 ואפילו בעונה 5 היה לה את הפרק שלה. דרך אגב מאוד הופתעתי לגלות שהיא באמת נתנה בו את הקול שלה. אם היא כבר הסכימה לתת את הקול שלה, חבל שהיא לא כבר הופיע ממש בפרק וחוסכת לנו את העלילה הדפוקה שלו ומחליפה אותו במשהו טוב יותר. ולגבי דמויות שנעלמות סתם בלי מוות כואב מפני שהן חסרות משמעות -
לעונה 3 של סמולוויל
הוצאה של הדמות של פיט מהסדרה הייתה כל כך נדרשת שאחרי שהוא יצא הוא הוזכר אולי רק פעם אחת. הוא לא מת אלא פשוט היה מיותר ולכן יכל לעזוב סתם ככה.

rocket

New member
שוב, מאוד נהנתי לקרוא,

את הרוב שמעתי בעבר אבל היה מאוד נחמש להזכר
לגבי העזיבה
של קווין. לטעמי, היה עדיף שפשוט היו משאירים אותו תקוע איפה שהוא ולא היו עושים את כל הסיפור הממש מטומטם הזה של היישות שלו שהתאחדה עם המלורי הכל כך לא קשור הזה . כנ"ל לגבי קולין. אני ממש שונאת כשמנסים להמציא פתרונות ממש מטופשים לעזיבה של דמויות.

Double U

New member
אוי ואבוי:|

שאיבת מוח, אונס אכזרי...ממש מוזר שככה הורגים את הדמויות. אני חושב שאחרי שעזבו רוב הדמויות הראשוניות (קווין, וויד והפרופסור) הסדרה הדרדרה ולא היה בה את אותו קסם שהיה פעם:X עצוב תודה רבה לך על כל המידע הזה

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifהודעה למעלה היא ספויילר!!!|

אין בעד מה. אבל להבא Double U אנא הקפד על סימן הספויילר! עשיתי הרבה מאמצים שאנשים יחשבו טוב אם לקרוא או לא לקרוא את דבריי.

Double U

New member
זה בסדר

אם רואים שהגבתי לספוילר, סביר להניח שזה בקשר אליו אז...שכל אחד יסיק את מסקנותיו. בכל זאת, להבא אסמן

ToryMaster

New member
קרא לי מטומטמת

אבל מה זה נפלתי עם העניין הזה. בעיקר כי אני קוראת ממסך "Vשעה האחרונה" ולא רואה לאן הדברים הולכים.

עכשיו הבנתי..../images/Emo60.gif../images/Emo185.gif

בגלל זה היה יום אחד שהיה בו את החלק שהם נתלו על המגדל וכמעט אכל אותם כריש ואז כמה ימים אחרי זה שצונאמי שטף את העיר.. באמת לא הבנתי מה קרה לקטע עם הצונאמי בפרק אחרי...

yarivito

New member
יש לי דבר אחד להגיד לגלבטרון

אתה באמת באמת מומחה בגולשים בזמן! כול הכבוד על כול ההשקעה שהבאת כאן בהסברים! למנהל,אני חושב שבאמת כדאי להאדים אותו

Lord VoIdemort

New member
חשבתי על זה כבר../images/Emo13.gif

כרגע (עד ה26 לחודש) אני לא יכול להאדים, תחשיבו אותו כאדום אבל

rocket

New member
היי ../images/Emo24.gif

אני חייבת להגיד שפשוט נהנתי לקרוא את ההודעות שלך ! אני כל כך שמחה לראות שיש עדיין מעריצים כל כך אדוקים של הסדרה שכל כך אוהבים לחקור ולדבר על הפרטים הכי קטנים (איפה היית לפני כמה שנים ?!) אני רואה בכרטיס שלך שאתה מאזור המרכז. אני מבאר שבע, הכרתי בעבר מישהו מבאר שבע שהיה מעריץ מושבע של סליידרס אבל לצערי הקשר נותק ואני כבר לא ממש יודעת איפה הוא ומה קורה איתו עכשיו. עכשיו לגבי התאוריה על הפרופסור:
כמוך, גם אני התעמקתי הרבה בפרק PTSS . אפילו ישבתי כמה וכמה פעמים והזזתי את הפרק פריים אחרי פריים כדי להבין בדיוק מי מהפרופסורים קפץ למערבולת. גם אני דוגלת בדעה שהפרופסות הלא אמיתי קפץ למערבולת. אחרי המוות של ארטורו בעונה שלוש, הייתה לי מן תקווה שאולי מה שקרה שם עם שני הפרופסורים לא היה לחינם ויכול להיות שיחזרו לזה בהמשך (הרי היו מקרים בהם חזרו כפילים מן העבר, כמו למשל הכפיל של קווין מהפרק הראשון שחזר בפרק עם הערפל והתברר שהיה לו תפקיד מכריע בהופעה הקרומגס בעולמות מקבילים). עכשיו לגבי מה שאמרת על שינוי הדינאמיקה הקבוצתית אחרי עזיבתו של ארטורו (2 בנות, 2 בנים) - אני חושבת שזה דווקא עשה יותר רע לקבוצה. קודם כל מבחינה "מדעית" - קווין נשאר לבד ואין לו עם מי להתייעץ בענייני מדע (עזבו שהתחילו להתמקד בכל הקטע הזה של "בואו ננסה לעשות חישובים כדי להגביר את הסיכוי לחזור הביתה) , דבר שני - לדינאמיקה בין קווין לוויד שנעה פה ושם בין חברות נורא קרובה לבין מתח מיני עכשיו נוספה דינאמיקה נוספת בין קווין למגי. איך שהוא, לטעמי - זה היה קצת מיותר. (אני בכלל נגד יצירת קשרים רומנטיים קבועים בין הסליידרס, זה מתכון להרס החבורה). דבר נוסף, מגי לטעמי פשוט לא מעניינת מספיק, (זאת לא ממש אשמתה אלה יותר אשמת הבמאים או המפקים אבל בכל זאת) - האופי שלה משתנה בצורה קיצונית ולא אמינה. היא הוצגה בהתחלה כטייסת קרב לשעבר, קשוחה ועצמאית. זה מה שמאוד אהבתי בה - בחורה חזקה שהיה לה המון פוטנציאל להיות דמות באמת מעניינת. ואז, עונה רביעית - מגי חוזרת בתסרוקת שונה ובסגנון שונה לגמרי. פתאום היא רגשנית, נפגעת, מזילה דמעות פה ושם ... מעט מאוד נשאר מטייסת הקרב שהציגו בפני הצופים . וחבל, היה לה פוטנציאל ובזבזו אותו. אני אשמח לקרוא את המאמרים על תאוריית ארטורו ובכלל כל דבר מעניין שתוכל לתת לי לעין בו בקשר לסדרה. וכמובן , ברוך הבא לפורום !

למעלה