Not every stratospheric warming event is the same, and each case has its own specific development and integration into the troposphere. In the present time,it is still not clear how the situation will develop locally. The best way to monitor the SSW impact is with ensemble forecasts.
איפה בדיוק אתה רואה שכתוב "שהוורטקס יתפצל לשניים כאשר גרעין
הקור העיקרי יתלבש על מערב אירופה"??
מה שכן כתוב ש:
We can expect to see colder air move into Europe in the next 2-3 weeks, with more proper winter weather and even snow for eastern and central Europe, that could continue into February.
גרעין קור גדול מעל אירופה וגרעין קטן יותר מעל מזרח ארה"ב
אבל SSW התחיל לפני שבוע
גרעין הקור מעל אירופה נוטה יותר לכיוון מרכז ומזרח אירופה
הקטסטרופה החזויה לנו נראית לי בהפוכה ויהיו הפתעות לטובה
הכי גרוע תהיה עצירת גשמים לשבועיים שלוש
אבל אין לי את הידע והנסיון של יובל ובטח לא של יניב בתחום.
המסקנות שלי מעורבבות עם תחושת בטן שהחורף הזה פשוט
הכל הולך לכיוון שלנו. יש לו למזג האוויר תכונה של להתקע על
איזור מסויים אם כדי להביא בצורת או שטפונות.
The strong ridging over the pole in combination with the warming will be strong enough to break down (split) the polar vortex in half, with the stronger half remaining over the European sector and the smaller vortex over North America.
כנראה שמי שבורח מבשורה רעה מתקשה לראות אותה גם כשהיא ממש מול העיניים שלו
אני מסתכל בה ורואה שזו תחזית ל-5 בינואר בלבד והיא מייצגת רק
התחלה של מגמה בדינמיקה של הוורטקס הפולארי, ואני חוזר וכותב שעיקר האוויר הקר יורד לכיוון מרכז אירופה. אם תסתכל על ההמשך תוכל לראות שהמשיכה גם מזרחה https://www.metcheck.com/SEASONAL/stratosphere_forecasts.asp
בכל מקרה ניתן לראות רק שבועיים קדימה ואין קורלציה מוחלטת ל -500 מ"ב וכמובן שיש לזכור שלוקח כמה ימים לאוויר הקר לחלחל מהסטרטוספירה לטרופוספירה. בנוסף התנודה ב - NAO תפעל כנראה לטובתנו קצת לפני אמצע החודש.
בקיצור נחיה ונראה