לא ידעתי שרוי אדרי

• פותח הנושא pLaz
  • פורסם בתאריך

pLaz

New member
לא ידעתי שרוי אדרי

עובד בסופר. חחח מה זה השיט הזה? הבן אדם הנחה תוכנית ב24 ועכשיו הוא חוזר בתשובה, מציג את עצמו כבחור שעובד בסופר אה כן.. ומשתתף בדה וויס. סאחה על אביב גפן שנכנס בו.

MC SammY

New member
סאחה על אביב גפן שנכנס בו?

מה סאחה בזה? אביב גפן יצא האחרון שבאידיוטים עם האמירה השופטת והנמוכה הזו. מי הוא בכלל שישפוט אדם שראה פחות מחצי דקה? וואו, הוא כזה מגניב ואנטי ממסדי, ואנטי דתי ואנטי אמוק. נמאס כבר מהביקורת האאוטסיידרית שלו על העולם. שופט אנשים על ימין ועל שמאל. מתייחס בצורה מזלזלת ומשפילה למנטורים האחרים. קורא לילד חננה מסכן היפסטר. ולאדם מאמין עם נשמה אדירה - ציניקן. אותי זה הגעיל ברמות. ונעבור למה שמעניין באמת - רועי אדרי. הגדול. המלך. הבן אדם שהכי מגיע לו, הכישרון הכי גדול והכי לא מוערך במדינה הזו (ולא, אני לא מגזימה). פאקינג עובד בסופר. מקווה שהתכנית הזו תאיר לו את הדרך קדימה, כי אין מישהו שיותר מגיע לו. החשיפה שהוא קיבל (ובתקווה שעוד יקבל הרבה ממנה) היא מבורכת ואין לו במה להתבייש. להפך, כל הכבוד על הצעד שעשה. רק ככה זה הולך במדינה הזאת. מאחלת לו את כל ההצלחה שבעולם ומחזיקה אצבעות.

עדיין מתלבט עם עצמי

מצד אחד יש דרכים להגיד דברים ואביב היה שם יותר מדי תוקפני, מצד שני באמת קצת מפוקפק בפורמט הזה של התוכנית להתחיל את השיר בתפילה ככה... אפשר להגיד את התפילה גם בלב או לפני שאתה מגיע למיקרופון... עצם זה שאתה לוחש אותו למיקרופון - זה כדי שהשופטים ישמעו אותו... ואני מדבר על השופטים של דה וויס ולא למעלה

זה לא אירוני, זאת צביעות

מעניין אם גם בקורות החיים שלו הוא מוגדר כעובד בחברת מזון שחזר בתשובה. ההפקה ידעה בדיוק את מי היא מכניסה ומי זה רועי אדרי ולא הייתי מתפלא אם גם שרית חדד זיהתה אותו. זוהי הטעייה מכוונת של התכנית להכניס מתמודדים טובים לתחרות למרות שהם לא אלמוניים בכלל. הקשקוש הזה של אביב גפן חסר חשיבות, זכותו של אדרי להתפלל לפני השיר. בלי קשר, כתבתי פוסט על רועי אדרי, קלונקס, פרוייקט פאר, טיק טק ובנובן: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2241808

MC SammY

New member
ומה הבעיה עם זה?

ככה הוא בחר לבטא את עצמו. קשה לי להאמין שהוא עשה את זה בשביל שהשופטים יסתובבו, כי הוא ממש לא היה צריך את זה בשביל זה. אבל גם אם כן, אז מה? אף אחד לא אמר שזה אסור או פסול. ולמי שיצא קצת להכיר את רועי - אז הוא יודע שהוא עשה את זה כי זה מה שהרגיש לו נכון. זה היה רחוק מלהיות ציני. ואתה יודע מה? אני בטוחה שאביב היה מסתובב ראשון אם רועי לא היה אומר את התפילה. הוא שפט בן אדם ע"פ האמונות שלו ולא ע"פ הקול האדיר שלו. אם יש מישהו ציניקן בכל הסיפור הזה - זה בטוח לא רועי.

Or Amit

New member
נו בחייאת

ואם היה מתמודד עולה ואומר 'השיר הזה מוקדש לאמא שלי ולאחי שנהרגו ואני מתגעגע אליהם' זה גם היה לגיטימי בענייך? העניין הוא לא זה שהוא דתי והתפלל, העניין הוא שהוא אמר את זה למיקרופון בתור הקדמה - דרמטית - לשיר שלו. זו בהחלט הצהרה ואי אפשר לנתק את זה. בדיוק באותו האופן עצם זה שגפן לא הסתובב זו הצהרה. אני בטוח שווקאלית הוא אהב את רו(ע)י וגם היה אפשר לראות את זה עליו, אבל הוא לא הסכים לשתף עם זה פעולה. זכותו של רוי לתת את ההקדמה הזו, זכותו של אביב לא לאהוב את זה. זה בסדר וזה בסדר. מה שלא בסדר זו ההיתממות.

MC SammY

New member
מה הקשר אבל?!

השופטים כשופטים צריכים להיות אובייקטיביים. זה שרועי בחר להתפלל לפני, למיקרופון - זה לא אומר שזה מה שגרם להם להסתובב. זה כן מה שגרם לאביב גפן הפוץ לא להסתובב. כל המהות של התכנית היא לשפוט ע"פ הקול ולא על פי פרמטרים אחרים. אני בטוחה שאם היה מגיע דוס ששר חרא, לא היו עוזרות לו גם אלף תפילות. וכן, גם אם הוא היה אומר שהשיר הזה מוקדש לאמא שלו ואח שלו שנהרגו והוא מתגעגע אליהם - זה לא היה צריך להיות שיקול של השופטים להסתובב או לא. בשביל זה הם שופטים. ואם אתה מדבר על הקהל - אז כבר בפרומו היה ברור שהוא דתי. התפילה הזו לא הייתה אמורה להשפיע לכאן או לכאן.

Or Amit

New member
זה לא ג'ינגלים

אין ספק שהקול הוא מה שחשוב, אבל גם איזה סוג אומן. כמו שסביר להניח ששרית חדד לא תסתובב אם יבוא מישהו שישיר דאת' מטאל. ואני ממש לא מסכים עם זה. כ-ל דבר שאתה עושה על המיקרופון, באודישן אחד, גורלי, מול השופטים נכנס לשיקול. אי אפשר לנתק את זה. בדיוק כמו שהייתי מצפה שאף אחד לא היה מסתובב אם היה נכנס מתמודד וצועק 'מוות לערבים\מתנחלים\אתיופים\רוסים'. מהרגע שהמיקרופון נפתח אתה עומד לשיפוט. הקול שלך הוא חלק מהעניין, אבל לא הכל. הוא יודע שהשופטים לא יכולים לראות את מה שהקהל רואה ולכן התפילה שלו היא הצהרה חזקה אפילו יותר. החלטה מושכלת שלו, לדעתי, לכוון לגימיק. בלי קשר, הביצוע שלו היה אדיר

pLaz

New member
זה לא נכון.

שלומי שבת אמר אחר כך שהוא שמע את התפילה והתרגש, זה השפיע עליו בבחירה שלו. זה כמו שהבחור שגימגם היה עולה, אומר משהו בגימגום למיקרופון ואז שר.

pLaz

New member
צר לי,

עם כמה שאני אוהב את הקול של רוי, לא היה שום צורך בלאמר את התפילה במיקרופון, זה באמת היה לא קשור. ברור שאביב הקצין, אבל זה אביב.. לא כזה מפתיע. מעבר לזה, היה אפשר לציין שהבחור שר פזמון שבהערכה גסה 2 מיליון אנשים מכירים ונחרט אצלם, אירח את קובי אוז ואביתר בנאי, והאלבום שלו הופק בהד ארצי, לא? התוכנית נעשתה כדי למצוא את הקול הבא של ישראל, ואם מסתכלים על המקור(שהתוכנית בישראל סוטה ממנו לגמרי) היא לקחת דווקא את הזמרים הבוסריים ולעבוד איתם, למעשה, זכור לי שראיתי פרק אחד שאדם לוין אם אינני טועה, בתחרות אחד מול אחד כאשר היה ברור מי שר יותר טוב, בחר דווקא בפחות מוכשרת, ואמר שאין לו יותר מה לעבוד עם הבחורה השניה, והוא לא רואה שהוא יכול לעשות איתה דרך. אולי אני טועה, אבל לשיר את הפזמון של ילד רחוב, לעשות דואטים עם אבי מסיקה, אביתר בנאי, קובי אוז, להוציא אלבום בהד ארצי, להוציא קליפים,להנחות תוכנית 2 עונות בערוץ 24,ואז ללכת לאודישנים של תוכנית ואז לקבל את החשיפה, זו לא בדיוק דרך. אגב גם אחרי שהוא חזר בתשובה הוא מכר כרטיסים להופעה שלו של "שורשים". לא יודע, גם יש מצב שהוא כן אמר את זה והסביר יותר על הקטע הזה והורידו את זה בעריכה, אבל עדיין זה לא כזה נקי. אני גם חושב שיש מצב שהוא יבין את זה במהלך כל העסק הזה.. במיוחד במיינדסטייט הנורא טהור שהוא מעיד שהוא נמצא כרגע. אבל אולי אני טועה..

MC SammY

New member
לא הבנתי

איך זה קשור. נכון, רועי הוא זמר בשל והוא פרפורמר אדיר אבל אני בטוחה שלא רק הוא הגיע לתכנית אחרי שעבר כברת דרך מקצועית ארוכה. אולי גם אחרים לא מספרים על כמה במות הופיעו לפני שדרכו על בימת "דה ווייס". בכל מקרה, הדרך הארוכה שעבר, לצערי, עדיין לא הביאה לו הכרה. וזה מה שאמן צריך. הכרה. ואני לא רואה שום דבר פסול בזה, במיוחד לאור העובדה שאין יותר מדי אופציות להתברג למיינסטרים מבלי לכבוש איזה ריאליטי - שאמן מוכשר כמוהו ישתתף ויחשוף את הכישרון האדיר שלו לעולם, בתכנית טלויזיה שמחפשת כישרונות. נכון, מבחינה ווקאלית אין לו הרבה לאן להתפתח והוא יכול להיות מנטור בעצמו, אבל אין לי ספק ששלומי שבת יכול לעשות איתו דברים נפלאים, לחשוף בו צדדים שלא הכרנו ולהפוך אותו לאמן מוכר וגדול בישראל - מה שהיה צריך לקרות כבר מזמן!

ChRoNoNaUt115

New member
נו באמת.

מה רצית, שהוא יעמוד שם וישתחצן? הוא צנוע וצריך להעריך אותו על זה. וזה כל כך עצוב שבן אדם כל כך מוכשר, שיש לו שני אלבומים מאחוריו ועוד אחד מוכן שאמור לצאת (אלא אם יצא ופספסתי) עובד בסופר. אם תשמע את השירים החדשים שלו, תראה שהבן אדם אכן נמצא במיינדסטייט כזה כרגע, אחרי תהליך שהוא עבר, ומהשינוי המוסיקלי שלו אפשר לשמוע כמה הוא באמת מתחבר לזה. אביב גפן, עם כל הכבוד, הגיב בצורה מגעילה, שהולך נגד הקונספט של התוכנית הזאת. אמורים לשפוט על פי הקול, והביצוע. ותו לא. הרי ברור שהוא היה מסתובב אם לא היה נושא תפילה. בקיצור, מספיק עם ההשמצות והשנאת חינם - הרבה הצלחה לאיש הזה, ואני באמת מקווה שסוף כל סוף הוא יקבל חשיפה כמו שמגיע לו. ומגיע לו מאוד.

Or Amit

New member
ואגב

רק לי ממש - אבל ממש - מוזר שרמי קליינשטיין לא מכיר אותו?

Funky Giraffe

New member
שום דבר כבר לא מפתיע

גם צילי ינקו הייתה שם והוא היה היחיד שעוד איכשהו קלט שזו היא... בפרק הבא - גרי אקשטיין נבחן ואביב גפן מצהיר "אודישן ראשון, פעם ראשונה על במה" :)

TakTik

New member
וואו. זה כבר ממש הגזמה

מה שכן, המלהקים עשו עבודה נהדרת אם זה המקרה. אני מחכה ליוצא כוכב נולד הראשון שיגיע לשם וינסו לטטא את זה מתחת לשטיח :)

Or Amit

New member
היו שבוע שעבר שניים אני חושב

שלא עברו את האודישנים. לא חושב שיהיה מישהו שנכנס לעונה של כוכב נולד וגם יתקבל לדה וויס.

Funky Giraffe

New member
יש לי חבר טוב שלא התקבל לכוכב נולד

לפני איזה 5 שנים, ועכשיו הוא בלבל אחר לגמרי ודה ווייס עקרונית לא העבירו אותו בגלל שהוא היה בכוכב נולד. בכל מקרה יאמר לזכות התכנית שהם מביאים -המון- מוזיקאים פעילים שהיו חלק מהמון להקות ודברים וכבר עשו דבר או שניים ואני מכיר מלא שניגשו, יאמר לזכותם

למעלה