לא יודעת אם זה הפורום המתאים - נספרסו

joniהאדום

New member
במוכונות נספרסו לא צריך לנקות אבנית?...

אין לכלוך לנקות בכלל???

אני לא רוצה להרחיב בעניין מהות הפורום ואם באמת הגישה של דובי נכונה. אך, אני בהחלט יכול להבין מאיפה היא מגיעה... הוא מעדיף פורום עם פחות הודעות אבל משתמשים קבועים שיקדמו את רמת הדיון למשהו קצת יותר גבוה מאיזו מכונת נספרסו כדאי. אם כל יום יכנס אחד חדש אחר וישאל את אותה שאלה ששאל אחד כמוהו שביקר באותו יום בבוקר, זה לא יתרום באמת לפורום, ויגרום לבריחת הקבועים. אז אני מבין אותו. אם אפשר היה לנסות לשמר את אותם מזדמנים, יכול להית שכן, רוב הסיכויים שלא.

לעניין תגובתך ה -איך לאמר זאת בעדינות- די דמגוגית. ככל דמגוגיה ניסית לנפח ולהציג את העולם השני כשחור וכציני. אך הוא לא כזה בהחלט!
במכונות ידניות, אמנם עקומת הלימוד היא גבוה יותר, אך כעבור תקופת של הכרות לא ארוכה במיוחד מגיעים לתוצאות טובות בהרבה מהשגר ושכח של תעשיית הפנטזיות של נספרסו. אם האדם רוצה רק לנפק אספרסו, ללא הקצפה, הרי זה פשוט עוד הרבה יותר. אורך כהנת מנת אספרסו לא ארוכה משמעותית, והניקוי, לא אורך יותר זמן מלרוקן את סלסלת הקפסולות המזהמות שלך.
לא חייבים להשתמש בהקצפה, גם משתמש במכונה ידניות יכול לבחור משום מה להשתמש בכד הקצפה הזה שהופך חלב לבועות אמבטיה, אם באמת רצונו בכך... והלכלוך... לא פחות. הסרחון שעולה מהכדים האלה, אלוהים ישמור...

בקיצור, כפי שאתה אמרת, השאלה היא מה הלקוח מחפש, אם הוא מחפש לייפסטייל, מיתוג, פוזה ובלי הרבה קפה, ובהשלייה של ללא הרבה מאמץ אזי נספרסו עושה את זה מצוין.
אם הוא פשוט אוהב קפה. אז אין ברירה אחרת ממכונה אספרסו ידנית.

*אני מחזיק מכונת אספרסו גאג'יה פיור במשך שנתיים, נהנה ממנה כל רגע, מכין לי את הכוס קפה היומית, מארח חברים, וממש לא מכיר את הסיוט שאתה מתאר בתגובתך. ולא כפי שאתה יכול להבין מסוג המכונה אני לא מהמשוגעים המטורפים לדבר, אבל בהחלט מחפש את כוס הקפה הטובה ביותר, וגם ביחס לעלות, כמובן כמו כולם לא אוהב לנקות יותר מידי, וממש אין צורך. 5 ד' יש קפה ומכונה שמוכנה לתפעול חוזר.

יאללה, אני זז לקפה של הבוקר.
סופ"ש מהנה לכולם
 

dudi4321

Active member
אני בעד מכונה עם ראש וסלסלה לקפה טחון.

הסיבה שקפה טחון טרי יותר בהרבה מקפה שערבבו ודחסו לקפסולה מתי שהוא.
גם מכונת קפסולות דורשת תחזוקה בגלל הצטברות אבנית ומשקעים.
התפוקה של מכונת קפסולות שונה מסוג הקפסולה ותכולתה. לשנות טעם אפשר תמיד להוסיף למשל סוכר וניל לקפה שבכוס או כל חומר טעם משונה אחר כמו הל וכו'.
 

shoki222

New member
צריך לעבוד קשה ועם מכונה עם ראש וסלסלה כדי

להוציא מוצר היוצא באפס מאמץ ממכונת נספרסו.
בחלק ניכר מהמקרים וברבות מאוד מאוד מהמכונות עם סלסלה וראש, הנמכרות בהון לא הגיוני, אדם ממוצע שרק רוצה בתמימותו לשתות קפה "כמו בארומה", יצליח לחלוט משהו ששונה מפיפי דלוח. ומי כמונו יודע...הפורום מלא בתסכולים שעוברים עלינו באי הצלחות. ואנחנו המומחים. מה יגידו האנשים הפשוטים?
 

Lechoke Lames

New member
גם במכונה רצינית וגם בנספרסו אפשר באפס מאמץ,

להוציא תוצר שאינו ראוי לשתיה יותר מ"פיפי דלוח".

ההבדל הוא שעם מכונה נורמלית אפשר גם להוציא קפה נורמלי, ובהרבה פחות מאמץ ממה שאתה מתאר. כמובן שכמו בכל תחום כדי לקבל את המקסימום צריך להתמקצע, אבל זה ממש לא הכרחי. מה שכן זה כיף, ולכן כל כך הרבה אנשים מתייחסים לתחביבים שלהם בכזו רצינות.
 

sstern

New member
זה הפורום המתאים למרות מה שכותבים.

קודם כל מזל טוב על התמדתך וולט דיסני צודק.
לטיסימה יותר פשוטה לשימוש, אבל אני הייתי בוחר ב-CITIEZ&MILK בגלל אפשרויות הניקוי.
מניסיון מיכל החלב של הלטיסימה נשאר (בגלל עצלנות) במכונה והחלב מחמיץ.
וקצת שאלה אולי בכל זאת לשנות את דעתך.
כמה קפה את שותה ביום?
אם מדובר מעל 3 כוסות ביום תחשבי על מכונת אספרסו אוטומטית שטוחנת את הקפה, חולטת ומנקה - והכל בלחיצת כפתור
כמו שאומרים - לעצלנים
שלמה
 

ben016

New member
נספרסו זה כן טוב !!!

לא מסכים עם העמדה שלא צריך לגעת בנספרסו.
מאוד מבין את הטענה כי ההתעסקות בכל המכונה ובכל הטחינה והכל יכול להיות לפעמים מאוד מייאש עד כדי כך שנאלצים לחזור אפילו לנס קפה כדי לא להתעסק עם זה.
תתחילי בנספרסו, ואולי אחר כך תראי כי טוב ותתקדמי הלאה.
עכשיו בנספרסו רוב המכונות אותו הדבר רק שוני בעיצוב והשאלה איזה עיצוב מוצא חן בעינייך יותר.
אבל, את העלת 2 מכונות שונות - אחת ללא מקציף מובנה אלא אחד חיצוני והשניה עם הקצפה פנימית שלה אבל לא הקצפת קיטור.
כמו כתבו כאן ישנם הרבה בעיות על הלטיסימה ועם מערכת ההקצפה שלה ולכן הייתי ממליץ לנסות קודם את הסיטיז ולראות איך הולך לפני שידרוג מתאים בהמשך.
האמת גם נספרסו ישנה את החיים עם כוס אספרסו נעים בבוקר תוך חצי דקה.
לא מקבל גם את הסגנון של תשובתו של דובי אבל זה כבר עניין סגנוני ...
תהני, ובהצלחה
 

ben016

New member
הומור ציני ואולי גם דלוח ...

למי שמכיר את ההומור הציני מקרוב, אני יכול להגיד לך שמי שציני יודע לזהות צניות מרחוק ולכן לא נפגע, אבל מי שלא ציני יכול להיפגע ובגלל שאינו ציני הפגיעה היר גדולה יותר (מניסיון ...), ובטח מי שלא מכיר אותך יכול להיפגע ולא לחזור לפורום הזה יותר - וחבל, לא זו המטרה כאן, לדעתי ...
 
תודה

כרגע יש לי את ה U אבל יש בהן בעיה והחברה מוכנה להחליף לי אותה.
הלטיסימה נראית לי נוחה יותר כי אין צורך להתעסק עם מקציף החלב - להכניס למקרר זה עניין שולי מבחינתי.
עד עכשיו הקצפתי במקציף האירוצ'ינו שלהם. יצא בסדר.

האם ההקצפה של הלטיסימה שונה?

תודה על שתשובה העניינית.
 

ben016

New member
לטיסימה מול סיטיז

במקרה כזה הייתי ממליץ לך לפנות אליהם ולבקש הדגמה על המכונות ולטעום.
חוזר כל מה שנאמר כבר על המכונות ולאחר מכן תוכלי לשקול את הקניה הבאה שלך.
אישית, וזו רק המלצה אישית שלי, אני אוהב כמה שיותר פשוט, כמה שיותר עצלנות וכמה שיותר טעים - הייתי הולך על הסיטיז ...
תהני ובהצלחה,
 

דניאל34

New member
מי ששותה נס קפה כדי שלא יהיה לא בלגן

מי ששותה נס קפה כדי שלא יהיה לא כאב ראש עם מכונת האספרסו , ממש לא בפורום הנכון
לא שתיתי נס כבר 15 שנה , ולא נראה לי שיש משהו שיגרום לי לשתות כזה.
 
למעלה