לא יודעת מה אתכם, אני כבר מתכננת את פסח

לא יודעת מה אתכם, אני כבר מתכננת את פסח

החג האהוב עלי מכל החגים!

בשנה שעברה עשיתי הרבה ניסויים ל lemon curd שבשבילי הוא טעם של פסח על מצה. בישלתי כל מיני ניסויים אבל בסוף הפטנט הכי מוצלח היה ערבוב של "שקדיה" עם מיץ לימון פלוס גרידת לימון. נכון שזה לא כמו המקור אבל לי זה היה מעולה.

Dr T noki

New member
אני קצת מודאגת מפסח

מכיון שאנחנו שומרי כשרות בבית, ברמה שצריך להיות כתוב על האריזה ״כשר לפסח״ זה יהיה מאד מגביל מבחינתי.
רוב מוצרי הסויה נחשבים חמץ (לפחות ״רשמית״ בפעמים קודמו. זה מה שהיה). לחמניות לפסח מבוססות על ביצים וכך גם חלק גדול מרוב המתכונים לפסח.
גם קמח חומוס/עדשים שהוא בעקרון לא חמץ - קשה להשיג עם חותמת כשרות.
נכון שאפשר יופי להסתדר עם ירקות, פירות וכו׳ (מצות אני לא אוכלת).

אז למי שיש רעיונות או שיודע איפה קונים מוצרים כאלו שעונים להגדרה ״כשר וטבעוני״ או מתכונים רלבנטיים יבוא על הברכה

גם אצלי המטבח כשר

כולל כשל"פ ללא קטניות (אם כי מדי שנה אני תוהה למה אני מקפידה על זה!)

זה מאד תלוי איפה את גרה: לפני שנה חיפשתי בנרות קמח טפיוקה עם חותמת כשלפ ולא מצאתי (רציתי לניסויים של lemon curd ). לדעתי, באזורים של חרדים אפשר למצוא המון דברים עם כל כשרות שרק בא לך.
יש לי חברה שקונה בחנות גדולה במבשרת ציון - זה רלוונטי לך, האזור?
אופציה אחרת - לייחד מטחנה לפסח ולטחון בה עדשים לקמח.

אני מסתדרת ממש יפה עם פסח ללא קטניות. הרבה עשבי תיבול ואגוזים, הרבה ירקות וכמובן תפוחי אדמה, הפחממה האהובה עלי, בווריאציות רבות!

Dr T noki

New member
הצלחת למצוא סויה/טופו כשל״פ? אנחנו כן אוכלים קטניות

למרות אשכנזיותנו

גרים בצפון ליד חיפה. אך לא הצלחתי למצוא מוצרים בחנויות של חרדים הסמוכות אלינו.

אז בגלל שאני לא אוכלת קטניות בפסח

אפילו לא חיפשתי.
להבנתי באזור יוקנעם אמורות להיות חנויות שפונות גם לקהל כשר. לפעמים באזורים חרדיים (לפחות בבני ברק ובי-ם) יש מכירות ביתיות, אבל הפרטים עוברים מפה לאוזן.

חברתי החרדית לימדה אותי

שאצלם היו בוררים לפני הפסח אורז וקטניות על המשקל בכמות ענקית כדי לאכול מהם בחג.
רק לידיעה.
לא הכשר ולא כלום מאחר ואין שום בעיה למצוא קטניות ומוצרי קטניות עם חותמת כשר לפסח לאוכלי קטניות תוכלי למצוא .
ואם חשוב לך מאד הכשרות לפסח תטחני בבית.
מבחינתי ללא חשש גלוטן זה יותר מכל הכשר לפסח שהמציא מישהו ככה שכל סוגי הקמח של אופק מן הטבע כשרים לפסח לעילא ולעילא כי אין שם גלוטן אפעם. אולי יש להם גם חותמת.

Dr T noki

New member
כבר חשבתי לטחון קטניות בעצמי וקניתי

לגבי - אין שום בעיה בנטול גלוטן, השאלה מה יגיד הרבי של הבית

באילו חנויות יש מוצרים של אופק מן הטבע?

אשמח למתכון ללחמניות/לחם מהמוצרים הנ״ל

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
בשופר סול מוכרים טופו כשר לפסח

זה הטופו הרגיל עם חותמת כשר לפסח כמה ימים לפני החג.
כמו כן חלב סויה אלפרו ללא סוכר גם הוא נמכר עם חותמת כשר לפסח.
המוצרים נמכרים גם במשך הפסח.

זיטלי

New member
אם את מתפשרת על "ללא גלוטן" (הרב של חתני הסכים), אז יש לך

את מוצרי דג"ש ובינהם קמח חומוס

קמח תפוחי אדמה

שקדיה, שבבי תפוחי אדמה, קמח שקדים, קוקוס טחון

אני אתן לך מתכונים ככל שאת מבקשת

Dr T noki

New member
אשמח למתכונים

לחמניות/לחם
ודברים אחרים מומלצים מנסיונך

אגב, ראית שברילה הוציאו ליין של פסטה ללא גלוטן? ניסית?

לא ראיתי ולא ניסיתי

אני לא יודעת האם ניתן להשתמש בשמרים? שמרים כשלעצמם אינם חמץ ואבקת אפיה מותר אבל בצק עם שמרים מקמח כשל"פ?
אינני יודעת
אם כן יש לי מתכון מעולה
את המתכונים עם אבקת אפיה אני לא אוכלת בתור לחם אבל יש לי מתכון לחמניות זיתים בלי שמרים אבל עם טופו וגבינה טבעונית. מתאים? יוגורט סויה לא מצאתי בשנה שעברה כשל"פ אז שמרנו מראש לשבוע אבל אם החותמת היא תנאי הייתי מוותרת על לחמניות כי אלה מקמח מצה ואבקת אפיה לי לא טעים.

Dr T noki

New member
נראה לי שאי אפשר שמרים, אפשר אבקת אפיה

תודה על כל המתכונים, אני אברר מה אפשר.

shavitta

New member
אשמח מאד למתכון של לחמניות הזיתים

תודה מראש מבן זוגי הנמנע

אז ככה

500 גרם טופו /גבינה צהובה טבעונית , אני לרוב עושה 300 גרם טופו והשאר גבינה של משו משו, זותי עם 16% שומן בגוש אחד.
יוגורט סויה של תנובה ללא תוספות אחד.
שתי כוסות קמח אני שמה כוס טף,בהיר או כהה\ חצי כוס אורז מלא וחצי כוס תפוחי אדמה.
שקיק אבקת אפיה
רבע כפית קסנטן גאם.
חצי כוס שמן. אני משתמשת בזית.
מלח.
כל תבלין אחר לפי הטעם- עלים למינהם או פלפל שחור או כלום.

מכניסים את הטופו ןהגבינה למעבד מזון בחתיכות, מוסיפים בהדרגה שמן שתהיה עיסה פחות או יותר אחידה, מוסיפים יוגורט , תבלינים ואז לאט לאט קמח אבקת אפיה וקסנטן.
נוצר מעין כדור. אם הוא מאד רטוב הוסיפי קמח, או תפוחי אדמה או טף, קצת לאט לאט עד שהבצק הופך רך מאד ולא נדבק.

קררי אותו מעט. בינתיים גלעני זיתים משובחים והכיני צלחת לטבול בה את הכדורים- עם שומשום, קצח, תבלינים אחרים או בלי כלום.

קרצי מתערובת הבצק כמות שתייצר בערך כדור פינג פונג קצת יותר קטן.
שטחי אותה והניחי במרכז זית. סגרי את הבצק סביבו וגלגלי עד ליצירת כדור . הניחי על תבנית מרופדת ניר אפיה במרחקים קטנים. לתנור בערך 20 דקות חום בינוני. סביב 175 מעלות תלוי בתנור. טעם גנעדן לשוחרי הז'אנר

בחנויות טבע

אם חשוב לכם שוודאי לא יהיה בו גלוטן אז רק באריזות אם לא קריטי אפשר על המשקל נגיד בחיפה יש מקום ובחנויות של אתיופיים וגם לעיתים בחנויות תבלינים

למעלה