לא יודעת מה אתכם, אני כבר מתכננת את פסח

עוגות בחושות

תמירי את הקמח אחד לאחד בקמח תפוחי אדמה מחוזק בקמח שקדים . נניח כוס וכוס.
במקום ביצים רסק תפוחים וכו'.

שוב אני לא יודעת מה איתך ועם טופו לגבי עוגות כמו גבינה, מקצף חומוס ניתן להכין מוס שוקולד נהדר ולהושיב אותו על מצע קרוקנט שקדים ואגוזים.

את יכולה למלא תמרים ברסק אגוזים קינמון סוכר ומיצלימון הכל במעבד מזון.

אפשר להכין טראפלס כמו למלית אוזני ההמן רק כמובן בלי אבקת פודינג, במקום שמנת סויה קרם קוקוס במידה ואין עם הכשר ושתי כפות שומן קוקוס ולהכניס הרבה זסט תפוזים ולגלגל בשקדים שבורים קטן

הרבה תלוי באיזה קמח יעמוד לרשותך.
 

Dr T noki

New member
הרבה רעיונות טובים

 
אם את צריכה

יותר ספציפי תגידי מה יהיה קל יותר לתת מתכון מאשר ככה באויר

דרך אגב גם טורט קוקוס עם זיגוג שוקולד זו אופציה טובה למי שאוהב קוקוס
וכדורי שוקולד מבסקויטים כשרים לפסח
כמובן טרפלס
כמובן כל עוגיות הנ"ג במידה ויסכימו לאכול מה שבוודאות אין בו חמץ בגלל הצליאק ומאידך אין לו חותמת.

הרבה מן הדברים אפשר לבד כפי שציינתי- לברור ולטחון בבית.
 

Dr T noki

New member
תודה יקירתי

אני צריכה לברר עם הרבי של הבית מה מקובל עליו מבחינת כשרות
ולהמשיך משם...

לא מחבבת קוקוס פרט לחלב קוקוס בהקשר הנכון ...
 
תנסי את הסקיני פסטה, ללא גלוטן וכשרה לפסח

אצלנו אוכלים אותה גם ביומיום ואפשר לעשות איתה כל דבר שעושים עם כל פסטה רגילה.. יש גם כל מיני צורות.

הלחצתם אותי שמעכשיו אתם חושבים על פסח.. אני עוד לא בכיוון
 
בעניין קינוחים לפסח, אני הכי אוהבת

קודם כול סלט פירות
ואחר כך "טובלרון תמרים" - מנסרות טעימות ביותר!
דרך אגב לקראת פסח מוציאים שוקולד לינדט עם אחוזי קקאו גבוהים, פרווה לגמרי (כל השנה הוא נמכר כ"חלבי" למרות שאין בו חלב כי מיוצר בסביבה של חלב או משהו כזה)
 
ואם את מבשלת קטניות ושומרת אקוואפאבה

את יכולה להקציף אותה עם אבקת סוכר וקוקוס ולקבל קצפיות קוקוס כשל"פ
 
בוודאי

מרטיבים בחלב סויה או אחר , מעט מלח, אפשר להכניס טיפ טיפה קורנפלור שידביק לתת לזה לשכב קצת ולטגן
 
בעיקרון מה שמדביק

זה קמח ומים. חלבון עוזר לכן רצוי חלב סויה אבל אם אי אפשר לא נורא.
ניתן לבסיס הזה להוסיף מה שרוצים, עשבי תיבול, בצל מטוגן, שום, חריף. אבל אפשר גם פשוט ככה נטורל
 

RSPA

New member
אין שום בעיה להשתמש רק בשברי מצות ומים.

לא צריך סויה או קורנפלור או כל דבר נוסף.
 
זה נכון אבל זה קצת

יבשושי
אפשר חלב שקדים וגם טיפונת שמן יכולה לעזור
אבל בעיקרון ברור ברי כתבנו מראש מי שמדביק זה קמח ומים...
 

RSPA

New member
יבשושי ? לא אצלי.

אולי זה קשור לדרך ההכנה ומכאן ההבדל בתוצאות של שנינו.
אני מפורר את המצות לפירורים קטנטנים ומספיגם במים וממתין כך 20 דקות.
אח"כ עושה לביבות גדולות שטוחות ומניח על מחבת לוהטת עם מעט שמן ו"סוגר" את הלביבות משני הצדדים שלהן. כך נכלאים בתוך הלביבה המים שבה. לאחר הוצאת הלביבה מהמחבת וקירורה הקט - היא נשארת עם מעטה פריך ותוכן לח וטעים מאוד. לא מרגישים בשום יבשושיות.
 

RSPA

New member
לא בדקתי. במקרר בכלי סגור יחזיק לדעתי שבוע לפחות.

 
קמח תפוחי אדמה

החלבון שבחיטה של המצות מספיק הרעיון איך לעדן במקום ביצה וחלב...
חלב שקדים
כפית שקדיה
מעט שומן קוקוס או חמאת קקאו או סתם שמן
 
תודה, אני מניח שאצטרך לנסות

מעניין אם בכלל מוכרים בפסח חלב שקדים או חלב אגוזים עם הכשר.
 
למעלה