לא יודע מה לעשות...

לא יודע מה לעשות...

שבוע טוב. כבר יומיים הנחש (אנקונדה צהובה) שוהה במים בתוך הזוהמה של עצמו ואין לי אפשרות להחליף לו מים. ככה הסיפור, סופ"ש שעבר הוא אכל, וכמובן לפני שהאכלתי אותו, דאגתי להחליף לו מים ולנקות את הטרריום. ופתאום לפני מספר ימים שמתי לב שהוא נכנס לתקופת השלה (עיניים לבנות וכו') הבעיה שזה קרה כשהוא בתוך הכלי של המים והוא עדיין לא יוצא משם. וכמו שאתם רואים בתמונה, המים מזוהמים מהצרכים שלו. לנסות להוציא אותו מהמים זה לא בא בחשבון, כי הוא תוקפני וצריך להפעיל עליו כוח בתפיסה , מה שעלול לעשות לו כתמים על העור באיזור שבו אני אאחוז בו בכוח. לצערי אני למוד ניסיון מזה, בהתחלה כשרק קניתי אותו, לא ידעתי שאסור, ותפסתי אותו חזק בזמן שהוא היה בתקופת השלה, מה שגרם לעור שלו להתקלף באיזור שאחזתי אותו, ויצר כתם מכוער שהתנקה רק לאחר 2-3 השלות. אגב, גם אם הוא ייצא לבד מהמים ויתמקם לו בפינה של הטרריום, זה לא כ"כ פשוט, כי להכניס תידיים כשהוא בטרריום.....זה לקבל ביס. כמובן שבמצב רגיל אני תופס אותו חזק, ומוציא אותו מהטרריום לתוך ציפית/שקית גדולה, ואז עושה את הניקיון בטרריום. קיצר, יש אולי למישו רעיון מה לעשות? תודה.

omrilu

New member
תפוס אותה עם מגבת, דרך מגבת הביסים לא יכאבו

ותוכל לתפוס באחיזה רחבה עם מינימום לחץ.

naja

New member
לא רוצה להשמע מגעיל, אבל....

אני חושב שכדאי לך לשקול בכובד ראש להיפטר מהנחש. כנראה שאין לך מספיק ניסיון ויכולת לטפל בנחש מהסוג הזה, ואת התוצאה(הזנחה) רואים בתמונה.

טעות בידך ידידי../images/Emo4.gif

חבל שבמקום לתת רעיון איך לעזור,אתה שולף מילים וסתם מאשים בלי לחשוב קצת. ועל מנת לסבר קצת את אוזניך בשביל שתבין, הנחש אצלי כבר שנתיים וחצי ואני מגדל אותו בצורה נאותה מאוד והכל בסדר, ואני ממש לא מזניח אותו, תאמין לי, אתה מוזמן לבוא ולראות בעצמך. והעיניין כמו שקרה לי כאן, זה פעם ראשונה שזה קורה לי, אף פעם לא קרה לי שהוא - אכל, נכנס למים, עושה תצרכים שלו בפנים, ואז נכנס להשלה. ומצב כזה אני שובר תראש מה לעשות. נראה לי שאני אגרום לו בעדינות לצאת מהמים אל הטרריום, ואז לשים עליו סדין שלא יראה כלום....ואקח תצ'אנס.

naja

New member
אני עדיין עומד מאחורי דבריי.

אבל אם אתה רוצה רעיון-קנה כפפות ריתוך ב"טמבוריה" הקרובה למקום מגורייך. סביר להניח שהשיניים של האנקונדה לא חודרות אותן. החוכמה עם ההרמה של הנחשים הללו, היא להיות כמה שיותר עדין. אל תסגור עליה את היד אלא פשוט תרים אותה מלמטה. זה לא אמור לפגוע בנשל.

"כמה שיותר עדין" אמרת?

בוא נגיד שקצת הצחקת אותי
איך בדיוק אפשר לאחוז בעדינות כשהוא לא רגוע בכלל, ונושך חופשי? בוא בבקשה, אתה מוזמן להוציא אותו "בעדינות" מהטרריום, ולאו דווקא כשהוא בתקופת השלה. בהצלחה חבר
ותביא איתך כפפות ריתוך, זה רעיון באמת מצויין, אין לי ספק שתזדקק להם

naja

New member
אמרתי והתכוונתי לזה.

אתה מוזמן לזלזל חופשי בעצות ובניסיון שלי, אבל בשורה התחתונה זה הנחש שלך שסובל מזה.......

חלילה

לא מזלזל בכלל, להיפך, אין לי ספק שהידע שלך בנושא הזה הרבה יותר רחב משלי, פשוט השבתי לתגובה שלך עם קצת הומור
ולא הכוונה לזילזול. ובאמת,ממש אין אפשרות לאחוז אותו בעדינות, לצערי.

אני מצטרף לכל מה שאמר NAJA

ורוצה שתשים לב לכך שהוא לא אמר לך לתפוס או לאחוז בנחש אלא רק להרים אותו בעזרת הכפפות, את האחיזה אתה הוספת. אם תנסה לאחוז בו זה בטוח יעצבן אותו והסיכוי שהנשל יקרא גדל. אתה גם יכול לקחת מוט נירוסטה שהקצה שלו מכופף ובעזרתו להעביר את הנחש לדלי בזמן שאתה מנקה את כלי המים.

HyperViper

New member
אבל מה הבעיה?

האם העבודה שנחש שוהה שם מסכנת את הבריאות שלו? אם לא אולי כדאי פשוט לחכות בסבלנות עד שהוא יסיים להשיל ואז לנקות...

אז זהו!

זה גם מה שרציתי לדעת. נכון שלי אישית זה מאוד צורם לראות אותו ככה, השאלה אם זה יעשה לו נזק בריאותי.

snakeman404

New member
שאלה לי אליך-

אם היום אתה מפחד ממנו ולא יכול ממש להתעסק איתו- מה תעשה כשהוא הוא יהיה 3-4 מטר? איך אז תנקה לו את הכלוב? אני תומך ב-naja,תתפטר מהנחש לפני שיהיה מאוחר מדי..

צור17

New member
נכון

אני גם אומר שכדי שתימכור אותו או משהו כזה כי אתה לא תוכל להיתמודד איתו ....לפי מה שאתה אומר אז אתה לא כל כך בשל לגדל אנקונדה אתה טס מהר ימידי אם הייתה בשל לגדל בואה זה לא היה קורה לך....

אומנם לא הזכרתי את זה,

אבל זה אכן התכנון. מאחר והרגשתי לאחרונה שמיציתי, אז בקרוב אציע אותם למכירה (יש לי גם בואה). שניהם אותו אורך בערך (2.20 מ'). זה כמובן ללא קשר למצב שכרגע קורה, אני עושה תמקסימום על מנת לגדל אותם בצורה הטובה והנכונה.

naja

New member
בוודאי מסכנת.

המים האלה, לאחר שהנחש השתין וחירבן בתוכם, הופכים לבריכת חיידקים.

סוף סוף...../images/Emo178.gif../images/Emo178.gif

אחרי מאמץ קשה עם כל מיני אילתורים....הצלחתי במשימה. אבל זה עדיין בא על חשבון קילוף קטן מהנשל, כי בשלב מסויים הייתי חייב לאחוז בו עם קצת כוח. אבל סוף טוב הכל טוב. אשמח להעלות תמונות ולשתף אתכם בתהליך ההשלה, מקווה שאצליח לתפוס תמונות תוך כדי ההשלה.

HyperViper

New member
מזל טוב

שיהיה בהצלחה עם ההחלפות. תשתדל לא לקחת בורמזיים, אנקונדות או מרושתים להבא. חיית מחמד שמנסה וגם יכולה להרוג אותך זה פשוט לא חיית מחמד...

Sprite2k

New member
לפי דעתי בהתעסקות עם נחשים כאלה...

חייבים להשתמש בהוק. אם אין לך הוק לא מצפה עתיד מזהיר לידיים שלך.

למעלה