לא יודע עד כמה זה נוגע לפורום אבל

R-o-i

New member
לא יודע עד כמה זה נוגע לפורום אבל

רציתי לדעת האם שחייה תתרום לפיתוח גוף פשוט אני גר מול הים ועכשיו זאת תקופה טובה לשחות (אין מדוזות,אין אנשים במים,והים פלטה) אז אין לי בעיה עם הקור מה אתם אומרים ? האם לשחות לפי זמן ? חתירה ? חזה ? איך לשחות ? אנא מכם בתודה רועי שהולך לו דיי בסדר עם התוכנית שקיבל

שחיה

אין בעיה שבנוסף גם תשחה. בשלב הראשון השחיה תהיה עבורך תרגילים מצויים לפלג בגוף העליון והעבודה על השרירים תכריע את היכולת שלך להמשיך בשחיה לאורך זמן. לאחר כמספר שבועות השרירים יתפתחו ויכולת הסבולת שלהם תגדל ותוכל להתמיד בשחיה לאורך זמן רב יותר. לגבי סגנון השחיה, אני ממליץ שתתחיל עם חזה ותראה איך אתה מתקדם. בשלב מאוחר יותר תתחיל לשלב חתירה עם החזה ולבסוף עבור לחתירה בלבד. זמנים - תתחיל בשחיה של כ 10-15 דקות, הקפד לשחות לאורך החוף ולא לעומק (למנוע מצבים שלא יהיה לך כוח לחזור לחוף), לאט לאט תעלה בזמנים ותנסה להגביר את הקצב. בהצלחה.

למה לא בריכה ../images/Emo35.gif

ואגב, אתה יודע לשחות חתירה וגב? שחיה תורמת לפולי עליון בכלליות.

הערה חשובה

כמובן שתנאי בסיסי לכל התוכנית היא שאתה יודע לשחות חזה וחתירה ! דרך אגב אייל, מה זה - "שחיה תורמת לפולי עליון" ?

R-o-i

New member
לרמי, שאלות בבקשה

אין לי בעיה לשחות חזה וחתירה. רציתי לדעת אם אני יכול לבצע את התוכנית אימונים שנתת לי כל יום פשוט אני לא מאמין שממספר פעמים בשבוע אני אתנפח ועוד בעיה קטנה היא עם הכפיפות בטן האם אני יכול להוסיף עוד כמה סטים של אלכסונים ? אל תשכח שיש לי את ה4 קילו להוריד אז אני רץ כל יום חוץ מיום שישי שבו אני נח ובשבת אני רץ לפעמים (תלוי בים [גלים או פלטה]) אז תודה רבה לך רועי

שחיה

אין צורך לשחות כל יום ולרוץ והתאמן על כוח. חשוב שיהיו לך לפחות יומים בשבוע של מנוחה מלאה שבהם הגוף יבנה את עצמו ויתאושש. על מנת להוריד משקל (לשרוף יותר קלוריות) יש קשר ישיר לעצימות הפעילות ולכן כדי להגביר את רמת הקושי שחה יותר מהר, רוץ יותר מהר וכו´. אל תגזים - הגזמה גורמת לפציעות ! לגבי הבטן אתה יכול להוסיף אלכסונים ו/או להגדיל את רמת הקושי על ידי שינוי מנח הידיים.

R-o-i

New member
לרמי,

אני נורא רוצה לפתח עוד את החזה (עד עכשיו הוא מפותח לא רק מהגלישת גלים) אבל אני רוצה לפתח אותו עוד והרבה איך אני עושה את זה ? רועי שהלוואי והיה לו כסף למכון כושר

תרגילי חזה

שלב את התרגילים הבאים באימוני החזה שלך: 3 סטים של שכיבות שמיכה בזוית (ידיים בהגבהה על השולחן) 3 סטים של שכיבות שמיכה על הרצפה (גוף מקביל לקרקע) 3 סטים של שכיבות שמיכה בזוית (רגליים בהגבהה על השולחן) מספר החזרות בהתאם ליכולת, מנוחה בין סט לסט 60 שניות. נסה להשתפר במספר החזרות, הקפד לבצע את התרגילים כאשר הידיים יהיו ברוחב גדול יותר מרוחב הכתפיים.

למעלה