לא כל כך שייך, אבל אולי אקבל עצה?

חתומלל

New member
לא כל כך שייך, אבל אולי אקבל עצה?

יש לי חברה מספר חודשים, היא מאוד מתאימה לי. מגורים משותפים. אני בן 24, לא דתי. זוגיות עבורינו היא הכרות למטרת נישואים. בסופי שבוע אנחנו נוסעים כל אחד למשפחתו. האמא שלי כעסה ואמרה שזה לא מדמה את המציאות והמגורים המשותפים בצורה הזאות זה לא מבחן אמיתי לזוגיות ואסרה עלי להגיע הביתה ב-6 חודשים הקרובים ושאני לא אטלפן, רק אם יש משהו דחוף או אזדקק לעזרה. אבי בדעה שזה לא טוב להשאר עם החברה הראשונה ושהיא לא מתאימה לי בכלל והוא לא מסכים שהיא תגיע אליהם בסופי שבוע. שאלתי אותם למה ככה ואמי אמרה שלרוב האנשים אם לאחר תקופה הזוגיות טובה, אז מגיעים להחלטות. ואני קודם מגיע להחלטות ואז מנסה להתאים את המציאות למה שכבר קבעתי. אני לא אוותר על הזוגיות אבל לא רוצה להרגיש שבגלל הזוגיות אין לי קשר עם הורי. מה עושים? (הניק היה למשהו אחר, אז לא לשים לב)

../images/Emo42.gifנישואין כמטרה

נניח רגע להוריך ולדעותיהם. אתה מציין שמטרת המגורים המשותפים היא חתונה בסופו של דבר. להתחתן זה מאוד פשוט. מארגנים מסיבה בה אפילו החלק הטקסי אינו דורש הזדהות או אמונה בו. איזו זוגיות אתה רוצה? האם אתה מרוצה מהתנהלותה כרגע? האם אתה אוהב את חברתך? הייתי מציעה לך לחשוב על שאלות אלו, ואם יחסיך עם ההורים קרובים הייתי מציעה שתגיע אליהם לשיחה בה תשמע את דבריהם. ייתכן והם רואים דברים שכואבים להם או שחבל להם עליהם. שווה להקשיב, מקסימום לא תקבל את דבריהם. מה דעתך?

חתומלל

New member
דבי, תודה על תגובתך.

אני מקשיב להורים והם מפחדים שאני ותרן מידי וכאשר אהיה בעל משפחה עם ילדים אצטער. אני חושב שהם טועים. כאשר משהו חשוב, צריך לדעת להתפשר. ואם בת הזוג דעתנית מדי, אם לא מוותרים אז לא יהיה לאן להתקדם. ובדיוק זאת השאלה: הקשבתי להם, לא קיבלתי, הם מרחיקים אותי. אין מה לעשות, לוותר על ההורים?

מה דעתך

לשתף אותם בדילמה שלך - להסביר להם שאתה לא רוצה לוותר עליהם וגם רוצה להחליט בעצמך לגבי הזוגיות שלך. תסביר להם שחשובה לך דעתם, ויחד עם זאת חשוב לך לבחור ולהחליט בעצמך, גם אם זה אומר לעשות טעויות. נסה להסביר להם שאם תקשיב להם ולא תעשה "טעויות" בעצמך - לא תוכל להרגיש שלם עם ההחלטה, ואתה עלול להרגיש החמצה... נכון שהם עושים זאת מתוך אהבה, ומתוך דאגה אליך,תסביר להם שאם זאת טעות - ממילא תגלה את זה בהמשך. מה דעתך?

הכל יחסים....

שלום לך עולים מספר נושאים ממכתבך: הראשון לגבי הזוגיות עצמה, העם היא מתאימה לך? ולאיזה כיוון היא הולכת? משתמע מהדברים שכתבת שיש לך ביטחון בזוגיות זו, וזה מוביל אותי לנושא השני. יחסיך עם הוריך - עושה רושם שהוריך רוצים לשלוט בחייך ובהחלטותיך. ואף מציבים ואולטימאטומים כאשר אינך נהנה לדרישותיהם. אני מציעה לך להשקיע זמן ומאמץ בשיפור יחסיך איתם, כאשר המטרה היא להגיע ליחסים כאלה שאתה מקשיב להם באמת, והם מקשיבים לך ומקבלים את החלטותיך, וכך לא תצטרך לוותר אליהם, ללא קשר להחלטתך בעניין הזוגיות. במגביל כדי לבדוק שהחלטותיך לגבי בחירת בת זוג לחיים אינם מושפעים מהם. שים לב שאינך בוחר בת זוג שמתאימה להם ולא לך, או שאתה בוחר בת זוג שלא מתאימה לך רק כדי למרוד, ולהוכיח להם שבחייך הבוגרים אתה עושה כרצונך. מקווה שעזרתי במשהו עדי

sani48

New member
לא כל כך הבנתי

למה הם כל כך נגד הבחורה הזו? למה הם מוכנים ללכת בדרך כזו קיצונית,ולהגיד לך לא לבוא אלהם,רק ביגלל הבחורה הזו? כל זה ביגלל הפחד שתיתחתן איתה?, שמתי לב שרשמתה שהם חושבים שאתה ותרן מדי,אתה יכול לתת לי דוגמאות,למה הם מיתכונים? על כל מיקרה,אם אתה ותרן איתה,סביר להניח שתיהיה ככה גם עם כל בחורה,אז למה הם כל כך נגדה? יכול להיות שיש בה צד שלילי,שאתה לא מסוגל לראות? האם דיברתם על תאריך כבר לחתונה? או שזה עדיין לא באופק?

למעלה