לא מאמין בנישואין

לא מאמין בנישואין

מיועד לנשים של הפורום: דעתכן חשובה. אני בן 25 , חוזר בשאלה מלפני מספר שנים. כחלק מהמעבר מעולם הדת ויתרתי על כל אמונה דתית ואני לא לוקח חלק בשום פולחן דתי בחיי. נישואין זה טקס דתי ולכן החלטתי שאני לא יתחתן בחיים. אין שום סיבה שאני ישבע שבועה דתית כאשר אני לא מאמין במשמעותה. נשים ששומעות את זה עוזבות אותי ולא מבינות אותי. מה עושים ?

זִיגזַג

New member
זה בסדר שאני אענה אם אני לא אישה?..

אני אתחיל בכך שאם אתה לא מאמין בשום דבר שקשור לדת, או במילים אחרות.. נניח והפכת לאתאיסט.. אין זו סיבה לא להתחתן, אתה תמיד יכול להתחתן בח"ו בלי קידושין.. עכשיו, בקשר לנשים שומעות ועוזבות, לדעתי הסיבה היא שלמרות שאולי הם לא דתיות.. רוב התושבים בארץ עדיין מאמינים שיש אלוהים.. ושאם נכנסים למהלך כזה חשוב בחיים, משמע להתמסד.. חתונה! חשוב שזה יהיה כדת וכדין... לא ציינת כאן אם הפכת חילוני אולם עדיין מאמין שיש אלוהים, או שאתה אתאיסט.. אם אתה עוד מאמין, מה מפריע לך לעשות טקס דתי? אם לא, אז אולי אתה צודק.. תצטרך פשוט למצוא מישהי שתסכים להתחתן איתה בלי טקס.. למרות שאני מאמין בפשרות, ואם תמצא אישה טובה שיהיה חשוב לה להתחתן כדת וכדין, לא יקרה כלום אם תתפשר...

אתה עיוור לחלוטין......

שים לב נערון ,מונח ביידך כלי סינון אדיר בכוחו ואתה אינך מודע לכך!!!! שהרי ,האחת אשר תאהב אותך אהבת אמת של ממש ,תלך אחריך לגאלאקסיות אחרות,לקצות תבל ,באש ובמיים ,תחצה אוקיאנוסים ותלחם כלביאה על אהבתך, כל השאר אשר לטענתך נוטשות ,אין בהן אהבת אמת אליך,התעורר לך ושמח בחלקך. בבוא הזמן המיועדת תגיע ,תקבלך על כל מגרעותייך ומעלותייך ,ואף תקימו בית תפארת. הזדיין בסבלנות ובהצלחה לך.

אז מה שאתה בעצם אומר

זה שאהבה גורמת לנו לאבד את כל הוויתינו ולהיסחף עיוורים אחרי מושא אהבתינו? משום מה, אני לא מאחלת לעצמי אהבה שכזו.

גברברת

New member
אני ממש לא רואה קשר בין חתונה

ואלוהים הרבה מחברי נישאו בחתונה אזרחית בחו"ל ועשו אח"כ רק מסיבת חתונה. אני מציעה שתשאל את עצמך האם אתה בעצם מודיע לבנות זוגך הפוטנציאליות " אני לא מוכן להנשא כלל" או " אני לא מוכן להנשא בטקס דתי" ואם אתה מודיע להן שבעצם אתה מבקש למצוא את עצמך חף מעל מחויבות לכל חייך אזי אל תתפלא שאלו מהן שכן רואות עצמן בעוד אי אילו שנים עם משפחה וילדים מסתובבות 180 מעלות ובורחות כל עוד נפשן בן.

עוד לא קראתי תגובות אחרות

אבל ככה: גם אני לא מאמינה בנישואין, יותר נכון לא מבינה למה זה טוב ואין לי שום מוטיבציה לעשות את זה. אני מניחה שיש הרבה גברים שלא היו מסכימים אתי, אבל בסופו של דבר זה שבחרתי בו חושב בדיוק כמוני. במקרה שלך, זה אפילו פחות מסובך: אם יש לך בעיה עם הדת אתה יכול לערוך רישום אזרחי בקפריסין וזהו. מצד שני, כשאתה מדבר על "נשים עוזבות אותי", נשמע כאילו אתה עורך ראיון לפני הכניסה לקשר. ההתנגדות לנישואין היא משהו שצריך לדון בו לדעתי לעומק עם בת זוג שחשובה לך ומסוגלת להבין את מכלול ההיבטים, לא כל אחת.

גאיה55

New member
פה הפריע לי הניסוח "לא מבינה למה זה

טוב" ואביע את דעתי. הנישואין נועדו על מנת ליצור מסגרת יציבה לדור ההמשך, הרי הם הילדים. נועדו על מנת להערים מעט קשיים בפרידה, וטוב שכך, שלא מכל ריב יהיה לנו כל כך קל ללכת משם, וזה למענם. רוב האנשים שלא ברחו על נפשם מכל ריב קטן במערכת היחסים לא מתחרטים על כך. אם כן, תמיד יש להם עדיין את האופציה של גירושין. ולכן לדעתי נישואין הם כן דבר חשוב. מקוה שהבנת את כוונתי.

מכירה את הגישה,

ועדיין לא מבינה מה טוב, כי כל היתרונות שדיברת עליהם השגתי ואמשיך להשיג בלי כל קשר לנישואין, כך שאת הזיקה בין השניים לדעתי יוצרים בכוח אנשים שמנסים להצדיק את הצורך בנישואין.

גאיה55

New member
הטוב הוא, שלא יהיה כל כך קל לטוס

מכל עלבון הכי קטן, ותאמיני לי , הדחף הזה מתעורר עשרות פעמים בכל נישואין, גם הכי טובים (אולי יש יוצאי דופן מעטים). לא סתם היהדות הערימה קשיים לא קטנים, לפעמים אפילו לא מוצדקים, על המסגרת הכי חשובה שיש. זה היתרון לדעתי מול מערכת יחסים שאין בה שום התחייבות (ואגב זה לא בדיוק כך, כי מגורים ביחד ומעמדה של אישה בציבור הם רציניים מאוד מבחינה חוקית, בעיקר אם יש ילדים ומשק בית משותף לאורך זמן. גם אם יש כאלה שיגידו שמוסד הנישואין פשט את הרגל, אני אביע שוב את דעתי ואגיד, שאפילו לעצם חשיבות הטקס קבל עם ועדה יש חשיבות, כמו בכל טקס בכל תרבות כלשהיא, כדי לקלוט , מבחינת הזוג, מה קרה פה. זוהי חשיבותן של טקסים. כמו לוויה ושבעה שנועדו לעזור לאנשים לעכל מה שקרה, גם פה זה עוזר לעבור מפאזה של פנוי לפאזה של מחוייב. מהחוייבות הזו מאוד רלבנטית למשפחה. כמובן שלא כולם יסכימו איתי וזה בסדר גמור מבחינתי :)

גברברת

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מחזקת את דעתה של בלתי, הגישה שנישואין מונעים מאנשים לעזוב או גרוע מזה גורמים לאנשים להשאר במקום בו הם לא רוצים להיות הנה שגויה. אני מאמינה שאדם שרע לו יברח למרות "כבלי הנישואין" ואדם שטוב לו ישאר גם אינו כבול בהם. אני חייבת להוסיף שהגישה הרווחת כי "נדר הנישואין" הנו כובל מזעזעת בעיני, מה שמחזיק בני זוג ביחד היא האהבה, החברות, האיכפתיות והמחויבות שכל הללו יצרו ואם בני הזוג נמצאים יחד מסיבות אחרות .. ליבי ליבי

גאיה55

New member
תודה על ברוכים הבאים . כמו שאת

יודעת גברברת, בחיי הנישואין החיים אינם כל הזמן גן עדן של שושנים. חבל שכך, אבל אני מחזירה את כולכם למציאות, שבה גם רבים, גם מתוכחים וגם לפעמים שוקלים לעזוב. כשנדר נישואין מחזיק אותך, ואחר כך אתה נרגע וכבר לא רוצה לעזוב, אז מסתבר שהנדר אינו גרוע כל כך. בעיקר כשיש כבר ילדים משותפים, שזו אחריות אחרת וחדשה לגמרי, ומהעבר לזוג עצמו. זה כל מה שאני מנסה להגיד. ברור שגם לכך יהיה גבול, אבל אם המצב הוא לעיתים גבולי, לא יזיק שיהיה משהו חיצוני שיעזור להחזיק את הקשר עד יעבור זעם. וזה מנסיון. בדרך כלל לא מתחרטים שנשארים. ואם כן, עדיין תמיד אפשר ללכת. נכון?

כמו שכבר עניתי

לשאלתך בפורום אחר,אשה רוצה כל כך בחתונה לא בגלל הדת זה בגלל השמלה והתסרוקת

למה חבל?

כאשה חילונית אתאיסטית אני רוצה להגיד לך שהייתה לי חתונה נפלאה שאתה יודע מה? אם רוצים ליהיות פוליטקלי קורקט אפשר לקרוא לזה"מסיבת אהבה" ולא חתונה,הייתה לי שמלה משגעת האיש שלי היה הכי חתיך בעולם היינו עסוקים במשך חצי שנה בהכנות לחתונה,כל החברים וכל המשפחה באו לחגוג איתנו את ההפקה הכי גדולה שהעלנו בחיים לכבוד האהבה שלנו. היה תענוג מה רע? ואפילו הבאנו רב כדי שחומתי תיהיה מאושרת וזה גם לא היה נורא בכלל בקיצור,אם אתה מאמין בדת אז חתונה זה הרבה יותר מפחיד מאשר אם לא. לא ככה?

למעלה