לא מדברים עם זרים???

מיכל @

New member
בדיוק היה לנו קטע אתמול...

יובל שאל אותי אם אני זוכרת איך בשנה שעברה הוא הלך לאיבוד. אמרתי לו שכמובן שאני זוכרת ושאין הרבה רגעים שבהם פחדתי ככה. זה היה בפארק שפיים. רגע אחד הוא היה לידי וכמה שניות אח"כ לא (בחיי!). רצנו בכל הפארק ולא מצאנו אותו. בסוף קראו לנו ברמקול לבוא לקחת אותו. הוא אמר לנו שניגש למציל ואמר שהלך לאיבוד. אתמול בשחזור הדברים פתאום הסתבר לנו שהוא לא ניגש למציל, אלא לאיש אחד שהיה שם והאיש לקח אותו למציל. אותי זה מאוד הלחיץ. במקרה האיש הזה היה נחמד ובטח בא לשם עם הילדים שלו. אבל למקומות כאלה יכולים לבוא גם סוטים ואנשים שממש מחפשים ילדים כאלה שהלכו לאיבוד, וזה נכון גם למקומות הומים אחרים. הסברתי ליובל שאם הוא הולך לאיבוד הוא צריך לגשת לדמות סמכותית (שומר, עובד של המקום, שוטר) אבל לא סתם לאנשים. גם הסברתי למה. זה לא פשוט.

לא עדיף

להנחות אותם שאם הם אובדים שיגשו לאמא עם ילדים ויבקשו עזרה? נראה לי יותר בטוח (סוטים יכולים להתחפש).

מיכל @

New member
אז באופן כללי שלא יגשו לגברים?../images/Emo4.gif

נורא בעיה. אני אפילו לא לחלוטין סגורה על מה שאמרתי לו אתמול (על כך שיש אנשים רעים שעלולים לעשות דברים רעים). קשה לי מאוד לנפץ להם את התמימות. זה שונה מאוד מה"רעים" בטלוויזיה. את יודעת כמה מסובך היה להסביר להם את עניין המלחמה בשנה שעברה?

גוליגל

New member
וגם - איך מזהים שוטר / מציל / אדם בתפקיד?

לי כבת שלושים פלוס עוד איכשהו זה מצליח, אבל תכל'ס הכללים לא ברורים. לפעמים הבגדים הם מדים, לפעמים תג, לפעמים טי-שרט... עוד לא נתתי כללים של לא לדבר עם זרים אבל כשאתן, לחפש אמא עם ילדים נראה לי הרבה יותר חד-משמעי מאשר לחפש אדם בתפקיד.

גאיה100

New member
בהצלחה היום

ולגבי אנשים זרים, גולי בחיים לא תענה אלף כי היא סופר ביישנית ובית כי איכשהו בדרך היא באמת הפנימה שלא מדברים עם אנשים שלא מכירים. באמת הרבה פעמים היא שואלת אותי למה דיברתי עם מישהו במעלית או ברחוב ואלו הזדמנויות קטנות שונות להסביר לה על ההבדל בין לברך/ לקשקש עם שכן , בין לענות או לשאול מישהו ברחוב לבין להתלוות למשהו שלא מכירים. הגמד זה סיפור אחר. הוא פשוט יצור חברתי בצורה מטורפת. ניגש לכולם, מזמיו ת'צמו להצטרף, מברך לשלום ומיד פותח בשיחה עם כל מי שרק נענה לחינדולים (ולחיוך הכובש) שלו. הוא רק בן שנתיים וחצי כך שהסברים בנושא הרבה אין. מתנחמת בעובדה שהוא תמיד צמוד לאחד מאיתנו ושומרת ת'הסברים להמשך.

בהצלחה במי שפיר חומד ../images/Emo57.gif

הכפתור נוטה לקשור קשרים חברתיים דווקא עם זרים (היא הרבה פעמים מתביישת דווקא מאנשים מוכרים). מאחר והיא הרי לא מסתובבת לבד כרגע, אני דוחה את ההנחיות של לא מדברים עם זרים ולא לוקחים מהם שום דבר וכו' עד שיהיה לה יותר קל לעשות אבחנה מיהם זרים ומי אינם זרים. אני מניחה שבסביבות גיל 4 או 4 וחצי אנחנו נתחיל עם זה. אגב, יש ב'חינוך לגיל הרך' לינק להנחיות של ה- FBI.

ellieg

New member
../images/Emo46.gifוסיפור דומה עם שירה

שככל שאני חושבת עליו מרתיחה לי את הדם
. הינו בים במוצ"ש ושירה התידדה עם איזה ילד בין שנה וחצי - שנתיים. ההתאהבות כלל נשיקות מצידו וחיבוקים. אני יחסית רגועה עם הילדים שלי ומספיק שהם יהיו ברחק ראיה שלי. הילד והאמא החליטו שחוזרים לטבול בים ולקחו את שירה איתה (בלי לבקש רשות ממני). פתאום שירה נעלמה לי, ועד שביררתי לאן נעלמה (גיסי היה אתי), האמא כבר הורידה לשירה את השמלה והם היו בדרך לטבילה בים עם בחירת ליבו של שירה. איזה אמא לוקחת כזה אחריות לקחת ילדה של מישהו אחר לים? (במיוחד בחוף ללא מציל???) אני מצטערת שלא הסברתי לשירה מול האמא מה לא בסדר, ומה לעשות בפעם הבאה: משהו כמו "שירה אסור לך להכנס לים בלי אמא" או "שירה אסור לך ללכת עם אמהות אחרות בלי רשות של אמא". ואני בעיקר בשוק: אני עמדתי 10 מטר מהאמא, היא ידעה שאני אמא של שירה. אם רק הייתה מבקשת ממני הייתי אומרת בנימוס לא, ושאנחנו עוד מעט נוסעים הביתה וסיימנו עם הים להיום. איך אמא מסוגלת לקחת ילד של מישהו אחר בים עדיין עובר לי בראש?????

מעיןבר

New member
עוד לא עוסקת בזה

מהסיבה הפשוטה שכרגע אין מצב שהיא תפגוש זרים ללא נוכחותי. היא עוד צעירה מכדי ללכת לבד ואם זר ניגש זה תמיד בנוכחותי, אז אני לא רואה סיבה לבלבל לנו את המח. אני מתארת לעצמי שבפעם הראשונה שבה היא תצטרך ללכת לבד (וזה יקרה בעוד טווח זמן של שנים, היא בת 4) היא תקבל הנחיות מלאות ומפורטות כמו שקיבלתי אני, כולל לחזור ולוודא שהבינה את החוקים.

ellieg

New member
רק תשימי לב

לפי התיאור של לבנה123 נדמה לי שהיא פגשה את האנשים בנוכחות אמא.

מעיןבר

New member
זה בדיוק העניין

בנוכחותי אני ממילא מסננת. לא מוטרדת מכך שתהיה נחמדה כשאני בסביבה (ומניסיון זה הולך ופוחת ככל שהם גדלים).

נרי כ

New member
בהצלחה בהצלחה מחר.

בקשר לשיחות עם זרים, זה מטריד אותי עד כדי כך שאני לא ממש מסוגלת לחשוב מה אני רוצה ומה נכון בנושא. מדחיקה. בינתיים הם תמיד בהשגחה. אבל עזבי את זה עכשיו (אלא אם זה מסיח את דעתך). שיהיה בהצלחה מחר.

למעלה