לא מדהים אותכם .(וכמובן כמה שאלות )

shiri 80

New member
לא מדהים אותכם .(וכמובן כמה שאלות )

שאתם מסוגלים לשבת כמה שעות טובות ופשוט לראות אותם עושים את אותו הדבר ? והכי גרוע ? להנות מזה ? ועכשיו כדי לשלול לחלוטין איזה שטות שחברה היום מארה לי אני חייבת להבין משהו . אתמול יובל גולן או עמיתו לשידור בערוץ 1 אמרו (ועל הדרך פרסמו את נביעות ) שהם שותים עשרה ליטרים . ואני שואלת סבבה נכנס . מתי ולאן יוצא ? ואם אני כבר כאן אז שמישהו יסביר לי למה אין נשים בטור ? האם יש מגבלה מסויימת על חד מיניותה של הקבוצה והאם אי פעם אישה השתתפה בטור ? אה אה רגע וכמובן - איך קובעים מי יהיהו הקבוצות בטור ? רק בטור עופי תצעד....

לגבי ההשתנה, חזרי למאמר שלי...

באות ש' היה טור לנשים, והייתה לנו נציגה מאד מוצלחת שם, שני בלוך שהגיעה במקום 18. המרוץ לא שייך היום לארגון של הטור, ואני לא בטוח שהוא עדיין קיים. לגבי הקבוצות, היכנסי לקישור הזה ורדי קצת למטה

shiri 80

New member
גרציה

זה מה שאני טענתי היום והחברה טענה משהו הזוי לחלוטין ...

לגבי מה?

מבחינת ההשתנה במרוץ, יש סיטואציות שבהן הרוכבים עושים במכנסיים ושוטפים עם מים.

shiri 80

New member
אז הבחורה יודעת כמה דברים ...

סליהח אבל רק הרעיון נשמע לי מזוויע . המטרה מקדשת את האמצעים? ועוד קטנה ...השניה החליפו גלגל והם עושים את זה בשתי שניות ולא נראה בכלל שיש את העניין של פתיחת וסגירת הבלמים כמו שיש באופני הרים ומצד שני אין בולם דיסק.. מה קורה שם מבחינת מעצור קידמי? ככל שאני רואה יותר את הטור אני חושבת שבימים שלפני פלאיי הטכנולודיה היה הרבה יותר נחמד , כל האוזניות השבכניקיות האלה הורסות את אלמנט ההפתעה. אני לפחות מקווה שבין לבין שרים להם איזה כמה מזמורים (בעיקר כשהם עוברים ליד הכנסיות , איזה אווה מריה ..)

שירי הג'ירו לנשים מתקיים בדיוק...

השבוע באיטליה. עינת ארגון עוקבת אחריו ומסקרת אותו. השנה משום מה בוטל הטור של הנשים.

shiri 80

New member
שלום לפנצארמכר....

אבל למה אין נשים בטור ? אולי יעשו איזה חוק חדש כמו בדירקטוריונים לגביי נשים ? אישה אחת מינימום בכל קבוצה והיא האחרונה שסוגרת את הנג"ש חחח דווקא יכול להיות קטעים לראות שם נשים ושארמסטרונג מחכה להן כי לסגור שעון . ולגביי הגב' ארגון , מלבד העברת מידע במסנגר שלי איפה אני יכולה לקרוא את הסיקור שלה? ואגב בועז , תמיד אצל הנשים זה "משום מה" בקרוב גם בטח משום מה יבטלו את ליגת הכדורגל שיש לנשים בארץ

gwiser051

New member
הערה לשירי

שירי -את קצת מנדנת, אין נשים בתור בדיוק מאותה סיבה שאין נשים באותה קבוצת כדורגל- ההערה שלך בנוגע לטכנולוגיה ש"פוגעת בתחרות" מראה כי אין לך מושג ב"תור דה פראנס" ,ועדיף אם את מתענינת היא לנסות ולשאול שאלות אינפומטיביות, לבהות בתור ולא לקבוע דעות(מקווה שלא נפגעת מההערות והן תקפות לכל דבר בחיים) טל

shiri 80

New member
מה הייתי עושה בלי הגברים בעולם

כן כן אז הנה הגיע עוד גבר כדי להוכיח לנו הנשים מה אנחנו לא יודעות ? אז בוא אני אציין שני דברים האחד אומרים טור ולא תור השני זה משפט חכם שאומר שעדיף להיות טיפש חמש דקות מאשר לכל החיים ובתור אחת שלא מבינה כל כך בתור (אבל רוצה להבין ) אז אני שואלת , וכל עוד יש אנשים שמוכנים לענות אתה יכול להמשיך ולשבת בדממת מקלדת . לגביי האוזניות , ברור לי שהן נועדו להעביר אינפורמציה , טקטיקות וכיו"ב אבל עם כל זאת אני עדיין חושבת שזה פוגם - עדיין זכותי לחשוב ככה . ולגביי נשים בקבוצות אופניים , אני לא רואה כל קשר - כי נשים לא משחקות באותה קבוצה עם גבירם כי יש הבדלים עצומים , בעיקר במשחק הפיזי (תאר לעצמך את יוסי אבוקסיס מתקל בחורה בת 23 מטר שישים ? ) ואילו באופניים יש אלמנט פיזי אבל הוא לא האחד מול השני . רק אתמול אמרו בטלויזיה שזה לא קבוצות מקומיות אלא מסחריות בעיקר אז למרות הנון מסחריות שיש בלשים נשים בספורט מסויים אני עדיין חושבת שיש לכך מקום (כי אחרת לא תתקדם לשום מקום ולידיעתם הספורט הנשי מספק כמה וכמה הצלחות - ע"ע נוברטילובה או איך שלא קוראים לה , טניסאית בת 45 .. ) ושוב חוזרת ומדגישה שארתה לא היית חייב להגיב - זכותי לשאול אתה לא חייב לענות (אלא אם ביטלו את חופש הביטוי ושכחו לעדכן אותי ) וכמובן כדי לכסות על האפשרות שתפגע אני אשים את ההערה הכי מזוויעה שיש(מקווה שלא נפגעת מההערות והן תקפות לכל דבר בחיים) שירי

שירי את טועה...

נשים פיסית לא יכולות להשתתף בטור, וזה לא טענה שמבוססת על דעות שובניסטיות מיושנות. רק בשביל ההשוואה הנה המספרים של הג'ירו נשים, תשווי למספרים של גרנד טור גברים ותביני את ההבדל. בג'ירו נשים יש 9 קטעים +פרולוג המרחק הכולל של המרוץ הוא 879.6 ק"מ הקטע הכי ארוך הוא 133 ק"מ ההבדלים הם ענקיים, פיסית אין אף רוכבת שתשרוד קטע אחד של הטור, בקצב שהרוכבים הגברים רוכבים. אבל אני מסכים איתך, שהסיקור של רכיבת נשים הוא מופלה לרעה. זה די מטומטם לשים את הג'ירו נשים, באותו זמן של הטור. כולם עוקבים אחרי הטור, ורוב האנשים לא יודעים שהג'ירו מתקיים בכלל. אני לא מצליח להבין איך עובד הראש של ה-UCI, זה נראה שהם מנסים לחסל את רכיבת הנשים התחרותית בכוח. ודבר אחרון, את תמיד יכולה לשאול שאלות ותמיד יהיו פה אנשים שישמחו לענות לך (חוץ מב-10 ק"מ האחרונים של כל קטע יומי
).

מאדמאן

New member
עוד יגלו שמה שאתה אומר לא נכון

כמו שגילו הרבה דברים עם השנים. לדעתי יש נשים שמסוגלות לעשות את הטור. לא מבוסס על נסיון או דיע, אלא על התרשמות, גם גברים ישנם מעטים ביותר שמסוגלים לעשות אותו, ומכח הידיעה שנשים מסוגלות לסבול יותר מגברים, באופן מדעי, אז גם את הטור עוד יגלו שהן מסוגלות לעשות. ההבדל עלול להיות רק בקצב, (יקח להן שנה.. -)... בצחוק).

shiri 80

New member
ואם הן תרכבנה כדבוקה נוספת ?

אחרי שהגברים יצאו ? מרחק קצר יותר? יותר לאט ? מישהו ימות מזה ? ימנעו מארמסטרונג להוציא עוד ספר ? צריך להתחיל מאיפשהו..ולתת הזדמנות (בערך כמו שאותו בחור נחמד מנסה לא לתת לי הזדמנות כאן בפורום ) לפעמים אנחנו גודעים את הרעיון עוד בטרם בדקנו את כל האופציות ולדעתי זה חבל (בערך כמו שלא ממש יודעים איך למסד את כהפרירייד בארץ .. כי טוענים שאין מספיק רוכבי פריריד באיגוד שטוענים שהן לא ישלמו כסף לאיגוד שאין בו פרירייד והאחד חוזר לאחר ....) ולגביי השאלות - מכיוון שאני יודעת שזה יכול לעצבן פול שאלות , מראש הזהרתי ומי שלא טוב לא יכול פשוט לא לפתוח את ההודעות שלי . ומתי לענות ? זה אתה תחליט , הכי חשוב שלא תענה כשמלמדים אותך איך להחליף פנצ'ר (נשבעת לך זו הייתה הצקה אחרונה - קח את זה בהומור &#39
) תודה

החלף את המילה הראשונה בהודעה בטל

והפוך לזכר. לא מקובל אצלנו "לדבר" כך. רוצה לענות? ענה לעניין. לא רוצה? שמור לעצמך את הביקורת האישית. ואם אתה שואל למה אני מבקר כך אותך, אז התשובה היא שאני המנהל. אין משכורת משהו, לפחות יש אפשרות לנסות ולשמור על אווירה חיובית.

Gspin

New member
החיים הטוב(ע)ים

חשבתי שה-"אני מבין יותר ממך, כי עובדה שאת לא מבינה כלום" כבר לא תופס מכיתה ד', לא?! הנה עצה בשבילך: אולי "תבהה" במסך, ולפני שאתה "פשוט חייב" ללחוץ על "שלח", ותכתוב דברים בטוב טעם, "אינפומטיבים" להגדרתך? ואם זה לא יעבוד, אני "קובע" שאתה צריך לערוך הגהה, או לחלופין ללמוד לכתוב ללא שגיאות, במקום "לבהות" ב"תור"... ולשירי ("המנדנת"): לאנס לא מחכה לאף אחת!! ברור??? לחיי חופש הביטוי !

didi651

New member
נשים.. נשים.. נשים

הי שירי מעט תשובות, ראשית את כתבותיה של עינת תוכלי לקרוא באתר החדש ybasport.com, בועז העביר לך קישור ישיר אליו. לגבי הנשים - יש הבדל גדול בין רמת הנשים לרמת הגברים גם בספורט זה (פרט למדינת ישראל
). מצב רכיבת הנשים בחו"ל לא משהו, מרוצי נשים מתבטלים בעיקר מסיבות כלכליות ,מספר הנשים המקצועיות בעולם לא רב יחסית, שני בלוך למשל הצטרפה לפני שנתיים לטור הנשי בתור מחליפה.וגם ההבדלים בתוך דבוקת הנשים גדולים מאד מקווה שעזרתי במעט...

yaelh8

New member
כבחורה אני אומרת -

שירי את טועה ובגדול. אני ספורטאית פעילה (כדורסל) ואני מכירה מקרוב את ההפליה שקיימת בספורט נשים בארץ (וברוב העולם) אבל עדיין אין שום סיכוי בעולם שנשים וגברים יוכלו להתחרות בענף ספורט כלשהו זה לצד זו. בפרט ברכיבת אופניים ובמיוחד בתחרות כמו הטור דה פראנס. אני איתך במאבק הפמינסטי אבל יש גבול... מקוה שאת מבינה יעל

yaelh8

New member
חחחחחח ../images/Emo6.gif

צודק! שכחתי מה"ספורט" הזה (אני מבקשת סליחה מכל רוכבי ורוכבות הסוסים בפורום)

shiri 80

New member
ברגע שיתנו את ההזדמנות

אני מניחה שיש הסברים פיסיולוגיים רבים למה גברים חזקים יותר מנשים אבל אני נוטה להאמין שבטור יש לא רק את העניין הפיסי . יש גם את הענין הטכני של האופניים , את העניין המנטלי הרבה דברים שנשים יכולות לקחת בהם חלק. אני גם מכירה את האפליה הזו מקרוב וחושבת שלהתחיל בלשלב נשים בספורט הזה זה יכול להיות לא רע . לא כל כך יודעת לגביי הג'ירו הנשי אבל אם כבר אז למה למשל לא לתת לנשים להתחרות ביחד עם הגברים ? שיצאו רבע שעה אחרי , שיקצרו את המסלול אבל שיעשו משהו במקום זאת מפילים את האשם על זה שהן לא יכולות , לחב המסחריות אין רצון ואני מבטיחה לך שאם ארמנסטרונג (לא אישית אלא הקבוצה) ייקחו בחורה שיש לה פוטנציאל את יכולה פתאום לראות שהרבה נשים יצוצו כמו פטריות אחרי הגשם . לאנשים יש יכולות צריך רק כמה דקות של תהילה כדי להראות אותה. ברור לי שהנשים תמיד יהיהיו בענפיי הספורט האלה במקום נחות יותר (בערל כמו השאלה למה לא יפתחו לגברים תחרויות מחול כל שני וחמישי) וזה שוב מתקשר לשאלה מה הגיע קודם הביצה או התרנגולת , כי אין ספק שברגע שיתנו לזה קצת יותר מומנטום אנחנו בהחלט יכולים לראות גם טור לנשים , אז זה לא יהיה שבועיים אלא רק עשרה ימים , זה לא יהיה 200 קמ כל יום אלא 120 אבל זה יתחיל מנקודה מסויימת ובעיקר זה צריך להתחיל מהנקודה שזה יבוא תחת המותג "טור דה פראנס"

למעלה