לא מדהים אותכם .(וכמובן כמה שאלות )

את צודקת...

והשנה ברונדה ואן פלנדריה (מהקלאסיקות של אפריל, מרוץ חד יומי השייך לסבב הגביע העולמי), המרוץ של הגברים ושל הנשים היה באותו יום ועל אותו מסלול. הנשים זינקו יותר מוקדם (ורכבו במסלול קצר יותר), אבל הן עברו על חלק לא קטן של המסלול, וזכו לספוג את האווירה. אווירה של עשרות אלפי צופים, שעודדו אותן כשהן רכבו. זו לדעתי הדרך הנכונה לקיים את מרוצי הנשים. אבל לרכיבת הנשים יש בעייה של רייטינג, ובלי רייטינג אין ספונסרים, ובלי ספונסרים הטור דה פראנס של הנשים מתבטל ולא מתקיים. נשמע קר וציני, אבל לצערנו זו האמת.

zorka

New member
הפתרון (ואל תכעסו כי ככה זה)

שירכבו בחוטיני. ראו ערך כדורעף חופים שפופולרי לעין ערוך אצל הבנות. מבטיח שאז הספונסרים יבואו בהמוניהם.

shiri 80

New member
אז שגם הגברים ירכבו ככה

זה ימשוך עוד כמה זקנות לקהל ואם להתייחס רגע לדבריו הרציניים יותר של הכותב מעלייך , בועז שחר, אז זה שוב אותו גלגל וברגע שיקום אותו אחד עם ביג קהונוס (ודווקא בגלל זה חושבת שזה צריך לבוא מהקבוצות ) אז אולי כן יהיה עתיד . אני לא אומרת שארמסטרונג ירכב עם רוחמה משדרות אבל אם הם ירימו חטיבה של רוכבות כביש אז זה יכול להתקדם .. כמו שהפועל תל אביב הרימו קבוצת נשים והיא מהמובילות בארץ - וזה לא היה קורה אם הם לא היו עושים את זה כי גברי לוי בדרכ מקשר נשים לריקודי עם ....

yaelh8

New member
שירי -

לעשות טור ולתת לנשים פור או מסלול יותר קצת זה משפיל ואנטי-ספורטיבי לחלוטין, לדעתי. אני אגיד לך את האמת, רכיבת אופניים זה ענף ספורט חדש לי ואני לא מבינה יותר מידי בתחרויות השונות ובטח שלא בתחום תחרויות הנשים. הבעיה בספורט הנשי שהוא לא מושך קהל (באירופה) וענף רכיבת האופניים, לפי מה שהבנתי, בנוי ברובו על ספונסרים. דבר שללא ספק פוגע בנשים היות ואין הרבה התעניינות אין לספונסרים סיבה להשקיע. הרעיון שלך שרוכבים מובלים יתנו פוש הוא רעיון מעולה אבל לא נראה שזה יקרה. לפחות מכיוון ארמסטרונג שלפי הבנתי בזמנו הפנוי מנהל את הקרן שהקים (ויבורך על כך). אבל אל יאוש שירי אולי יעשו טורה דה לה פראנסה...

shiri 80

New member
ולסיום סיומת

היי יעל גם אני לא הכי וותיקה בעניין ואולי בגלל זה עוד תמימה ... רק לתקן אותך , התכוונתי שיתנו לנשים רבע שעה הבדל בכדי שלא יתערבבו הנשים עם הגברים (שחלילה הגברים לא ירגישו שהם מתחרים בנשים ) ובעניין מרחק קצר אז זו לא חוכמה לקפוץ מהר מאוד מעל הפופיק, כי אם יעשיו מרחק זהה לשל גברים ואף אישה לא תסיים את זה אז איפה שזה יתחיל זה גם ייגמר וזה מוקדם מדי לטעמי עוד חון למועד , ותשמעי אם אני בגיל 60 אזכה לראות אישה רוכבת בפריס לקראת סיום מיני טור דה פראנס אז דיינו <אגב , שמתי לב ששתינו נוטות להתנצל יותר מדי על עצם זה שאנחנו שואלות וזה לא מקובל עלי &#39
היידה בפמיניזם..
>

yaelh8

New member
צודקת

לא הבנתי אותך בהתחלה בנוגע לאורך המסלול והזמן. עכשיו הבנתי את הכוונה ואת צודקת. זה יכול להיות נחמד ואני מאמינה שבניגוד לרוב הגברים בארצנו הקטנטונת, הגברים האירופיים מנומסים קצת יותר ולא יצעקו הערות שובניסטיות לרוכבות ואולי אפילו יעודדו אותם. ולכל הגברים שחושבים להתרעם (אם יש כאלה) אני מאמינה שלא הייתם בגמר גביע המדינה בכדורגל, בו היה נסיון לדחוף את הכדורגל הנשי קצת ולערוך את גמר הנשים לפני גמר הגברים (שבו לצערי קבוצתי האהובה הפסידה) כדי שיהיה יותר קהל. מי שהיה באיצטדיון יכל לשמוע את המשפט "תורידי ת'חולצה" לפחות 100 פעם בדקה. בנוגע לשאלות הרבות, זה קצת לא נעים לשאול כל כך הרבה שאלות ואני חייבת לציין שעל השאלות ענו לי ונראה לי שבשמחה, תודה. יעל.

natyh

New member
יש הקפת חובבים

תגשי למצמן בילו ובקרי את מוטי ואשתו ותתעניני . אולי תסעי ותתרשמי . השנה הקטע אותו יעשו החובבים על המסלול המקצועני יום קודם לכן יהיה לימוז סיינט פלור . קטע מדהים . נתי

בכל ענפי הספורט המוטורי

זה פתוח לשני המינים. יש נהגות בסבב הקארט האמריקאי. ויש גם רוכבות במוטו גראנד פרי באופנועים

ר ו נ ן ג

New member
לא מדויק

לא קשור לטור, אבל רוכבות אופנועים במוטו גרנד פרי??? (שזו הקטגוריה הגדולה, אופנועי 4 פעימות 1000 סמ"ק) - לא קיימות כאלו. היתה רוכבת גרמניה (קטיה, משהו) שהשתתפה במשך עונה או שתיים בחלק מהמירוצים בקטגורית ה 250.

צחי נ

New member
עשו לה טובה שנתנו לה

היא בהחלט לא התאימה לרמה וזה היה יותר כקוריוז אבל דוגמאות טובות יותר לא חסר מי שלא מכיר את יוטה קלינשמיט הגרמניה נהגת שכמה שנים נחשבת לאחת הנהגות \ נהגים הטובים ביותר במרוץ המפרך בעולם הפריז דקר אבל הספורט המוטורי שונה מהותית מרכיבה (למעט אופנועים ) בספורט המוטורי ליכולת המנטלית חשיבות רבה יותר מליכולת הפיזית שוב למעט אופנועים שם נדרש גם כח פיזי רב תסלחו לי כל בנות הפורום אני חושב שמבחינת הקצאות במיוחד בכל מה שקשור לכסף מהמדינה ספורט הנשים חייב לקבל בדיוק כמו הגברים (ולא כמו בארץ ) לא יתכן שהקצבות מגופים כמו הפייס ומשרד החינוך ילכו יותר לספורט הגברים מאשר לנשים אבל ופה אבל גדול הספורט הוא דבר אבסולוטי ונמדד בערכים של זמן, כח וכו' ולכן ספורט הגברים תמיד יהיה יותר פופלארי ועד שתקום אישה שרוכבת יותר מהר מאמסטרונג או קופצת יותר גבוה ממייקל גורדן עד אז ספורט הגברים יהנה מיותר צופים (גם צופות ) וכך גם ביותר ספונסרים ומהכסף הגדול

ר ו נ ן ג

New member
יוטה קליינשמיט - אכן דוגמה טובה

ניצחה בפריז - דקאר 2001. אגב, החלה את קריירת הפריז - דקאר שלה כאופנוענית.

גם בגביע אמריקה...

מרוץ היאכטות היוקרתי בעולם, יש צוותים מעורבים (ואפילו צוותים של רק נשים) שמתחרות שווה בשווה עם ומול הגברים. אבל באופניים זה לא אפשרי, ושווה להשוות את המהירויות המומוצעות בטור מול הג'ירו נשים שמתקיים בימים אלו.

natyh

New member
נלחמתי בכח בזכרון

והשם קליינשמידט מיאן להגיע , ואכן לו יוטה בפלוטון היום אופנוענית שנתנה בדקר לכולם בראש אין לי ספק מי המועמדת שלי עם כל הכבוד ללאנס . נתי

yaelh8

New member
צחי -

בנוגע למימון ספורט הנשים, לפי מספר חודשים השיגה קבוצת הנשים של רמת השרון תקדים בכך שבג"צ חייב את עריית רמ"ה לחלק את תקצבי הספורט שלה שווה בשווה בין הנשים והגברים. נכון לעכשיו החוק חל רק ברמת השרון אך אני מאמינה שעם הזמן עוד ועוד קבוצות נשים יזכו להנות מהתקדים הזה. בנוגע ל"אבל" הגדול שלך, ההשוואה של נשים לגברים, לצערי הרב, די מגוחכת ועל הפערים באתלטיות, פיזיות, סיבולת ועוד לא ניתן יהיה לגשר לעולם (הכוונה לרמות הגבוהות ביותר). ולגבי מייקל ג'ורדן, עדיין לא נמצא הגבר שיגיע ליכולות שלו אז אישה... יעל.

shiri 80

New member
אורנה אוסטפלד לא פראיירית

היא לא רק נלחמת על הפרקט אלא גם במועצה . הקובצה הזו היא אחת הגאוות הגדולות של העיר שלי..

yaelh8

New member
העיר שלך, וואלה

האמת אני לא ממש אוהבת את אורנה, היא פמינסטית ובכיינית יותר מידי. אבל יהמר לזכותה היא זו שהביאה לשינוי הגדול בכדורסל הנשים בארץ וגרמה לעליית מדרגה רצינית, והיו לה המון קשיים בדרך. (מצטערת קצת סטיתי מהנושא) יעל.

aFish

New member
../images/Emo41.gif לגבי נשים בטור ../images/Emo41.gif

כתבתם הרבה מילים על כל הנושא ולא היה לי כח לקרוא הכל - רק ריפרפתי. לא יודע אם התייחסו לכך כבר אבל היום בפינתו "שאלות הקהל" הביא דיוויד מיורוספורט שאלה: "האם יש הגבלה על השתתפות נשים בטור?" מייק סמית' העביר את השאלה לשון קלי שטען שמעבר לויכוח (פמיניסטי, פיזיולוגי - מה שלא יהיה) יש תקנה מסוימת או חוק או איסור רשמי אחר שמונע את ההשתתפות מנשים. אם הייתי יודע שיש כאן כזה דיון לוהט בנושא הייתי מתעמק בזה יותר.

aFish

New member
למה?

הגדולה של מנהל זה היכולת לדלות את העיקר מתוך הפרטים...
(רצוי תוך כדי ריפרוף)

למעלה