לא מזמן העליתי כאן סיפור של מתלוננת על אונס

לא מזמן העליתי כאן סיפור של מתלוננת על אונס

שבחקירה במשטרה תחת לחץ, הודתה שבדתה אונס, נשפטה על התלונה הכוזבת ולבסוף התגלתה כדוברת אמת, היא באמת נאנסה. קטע די מפחיד.

עכשיו אני הולך לעצבן אתכן בסיפור קצת אחר.

כן, זה סיפור נדיר, אחוזים בודדים מהתלונות הן תלונות שקר, ועדיין, הנושא ראוי לדיון בעיני. הסיבה העקרית שהוא ראוי בעיני היא שאנחנו תמיד כועסים על החקירה הנגדית של נפגעות אונס. כאילו, איך אפשר להעביר את המתלוננת טראומה נוראית כזאת רק כדי לודא שהיא לא המציאה את הסיפור.

אז זהו, שמקרים כאלה הם הסיבה. הסיפור כפי שעולה מהתקשורת הוא כזה.
עו"ד נכנס לכת בראשות אישה כריזמטית, לאחר כמה שנים הוא עזב/גורש מהכת והסתכסך כספית עם ראש הכת. היא, בשיתוף יחצ"ן, עו"ד וכמה חברות בכת החליטו לחסל את האיש דרך האשמות באונס.

המשטרה סגרה את התיקים מחוסר ראיות, האיש תבע את המתלוננות תביעה אזרחית, זכה, השופטת העניקה לו פיצויים כמיליון וחצי שקלים, הן ערערו לעליון, בעליון הקנס קוזז משמעותית אבל המסר נשאר זהה.

אגב, במקביל נעשה מסע להכפשת שם השופטת אבל זה סיפור אחר.

http://m.news1.co.il/ArticlePage.aspx?docid=376739&subjectid=1&TransID=0&AfterAdd=1

מעמקים39

New member
אני מוצאת שהודעתך זו אינה מקדמת נשים אלא פוגעת בהן

וגם זוכרת היטב שבהודעתך הקודמת לא ממש טרחת להביע דעתך אחרי שהתפתח דיון.
רק אמרת שזה גורם לך לחשוב. אבל לא אמרת שום דבר בנוסף לזה.
שום רחמים על הקורבן, שום שינוי חשיבתי, שום כלום.
וכעת אתה מביא לפורום פמיניזם שזו הבמה של נשים להרים את עצמן, סיפור על תלונת שווא בידיעה ברורה שמדובר באחוז כמעט אפסי של תלונות מהסוג הזה.
אז איך בדיוק קידמת נשים כשאתה יודע שרובן קורבנות ואתה מעוניין לדבר דווקא על הכמה שקרניות שמוציאות שם רע לכל דוברות האמת?
אגב אין לי בעיה לדבר על כך ולומר שלשקר בנושא זה ובכל נושא זה פסול אבל לנצל את הבמה הזאת כדי להראות לנו שהנה אתן שקרניות ואיך נציל את הגברים מכל השקרניות האלה זה לא בסדר.
יכולת לבחור להעלות נושא זה בפורום גברים למשל, אבל נמשכת לכאן. עצוב מאוד.

האם טרחת לקרוא את ההודעה שלי לפני שהגבת?

מכיון שהסברתי בה בצורה די ברורה את הרלבנטיות.

בהודעה הקודמת ראיתי שאף אחד לא טרח באמת להקשיב לסיפור ולכן לא מצאתי לנכון להמשיך ולהגיב בלי מכנה משותף.

מעמקים39

New member
אתה כותב שהולך לעצבן ואז כשמתעצבנים אתה לא מבין למה?

וברור שהגבנו להודעתך הקודמת כי טרחנו להקשיב אבל אתה זה שלא טרח להגיב. מממממ מעניין למה.

תראי, אני לא בקטע של הפולניה

אבל את ענית בערך לענין, אבל לא ממש.
מישהו אחר שם הבין ההפך ממה שכתבתי.

היה שם נושא שלם לפתח, על כך שהאמהות האומנות שלה בכלל גרמו להפיכת חקירת המשטרה, הנזק שבחוסר האמון שהיקרים לה עשו. אבל כדי לנהל את הדיון היה צריך להקשיב לסיפור.

אני מבין שבפורום בתפוז לרוב המשתתפים אין את הסבלנות להקשיב לפרק שלם בפודקסט וזה בסדר. אבל זאת הסיבה שלא המשכתי את הדיון.

מעמקים39

New member
לכותבים פה יש יופי של סבלנות אבל

אתה זרקת הודעה ולא חזרת לטפל בה. נא לא להאשים אחרים בחוסר הסבלנות שלך.אגב שום דבר לא מונע ממך לפתח את הנושא עכשיו אבל נראה לי שדווקא לך אין סבלנות.

אני לא זה שפתחתי דיון

למה הדיון שם לא נמשך.
אני גם לא מנסה להכריח אף אחד.
ראיתי שלא מעונינים, עזבתי.

רמי אב

New member
זה נכון שלא תמיד המתלונן צודק

כמו שלא תמיד הלקוח צודק.
ולא תמיד השופט בבית המשפט יודע מה נכון במיוחד אם הוא לא ראה מה היה שם.
אז אולי עדיף לפעמים לבדוק את התלונות כראוי כדי לדעת מי נראה צודק.
ובקשר לבית משפט בינתים אין ברירה אחרת כי רק שם יותר קל לאדם השופט לשמוע בצורה מאוזנת את שני הצדדים.
&nbsp

pov2

New member
מאליו- התגובה שלך אינה אלא זריקת אבן לבאר

אתה מעלה פה נושאים של עלילות שווא כדי שמה?
שאלף חכמים ינסו עכשיו להוציא אותה ולהסביר לכולם שאחוז תלונות השווא הוא אפסי?
&nbsp
אם אתה חושב שמה שהכי דחוף עכשיו זה לטפל בתלונות השווא, בזמן שישנם אלפי עברייני מין המסתובבים חופשי מבלי שאפילו הגישו נגדם תלונה, הרי שאינך פה כדי לקדם את מעמד האשה אלא את מעמד הגבר.
גש לפורום ״נשים מעלילות״ וזרוק שם אבנים ככל העולה על רוחך.
בהצלחה.
&nbsp

אני מעלה את הנושא מכיון שהוא חשוב

מה שאתה מעונין זה לעצום עיניים חזק חזק ולומר "זה לא קיים".
ובכן, התופעה קיימת, היא אולי שולית, אבל קיימת ומזיקה.

לפני כמה שעות עורכת הדין פנינת ינאי פרסמה סיפור שבהתמקחות של לקוח שלה נאמר לה בפירוש שאם הוא לא ישלם את הסכום שהצד השני (אני מנחש בת זוג) יגישו נגדו תלונה על תקיפה מינית. איום ברור ובוטה.

אם לא מעונינים בי בפורום הזה, אני אעזוב.
אני לא נשאר במקום בו איני רצוי. כתבתי כאן בעבר ועזבתי כשנמאס לי.

הנושא הזה הוא חשוב גם אם הוא אינו נעים מכיון שהוא משפיע על היחס לנאנסות אמיתיות. יש שימוש בתלונות על עבירות מין ככלי נשק, השימוש הזה גורם לציבור ולשופטים לפקפק יותר ויותר בלגיטימיות של נפגעות אמיתיות.

אני לא כאן כדי לקדם את "זכויות הגבר" אני כאן כדי לעורר דיון, להחליף דעות, להפרות. את זה אפשר לעשות בפורום שאינו מקדם השתקה של נושאים פחות נעימים.

pov2

New member
מאליו- כל זמן שאתה משקיע בנושא א, בא ע״ח נושא ב

כשאת זמנך המוגבל אתה משקיע כדי להעלות לכותרות את הנושא של מתלוננות שווא (דבר שכולנו סולדים ממנו גם אם הוא אפסי)- זה מתבצע על חשבון נושאים חשובים בהרבה לקידום מעמד האשה
למשל- תלונות אמת, תלונות אמת לא מטופלות. אפלייות נשים במגוון תחומים, הצלחות נשים במגוון תחומים וכו...
&nbsp
למצוא 2,3 נשים שמתלוננות שווא זה תקיעת מקלות בגלגלי הפמיניזם.
זה כמו להתמקד בנזק שכבשים עושות פה ושם לבני אדם, במקום להתמקד בנזק שבני האדם עושים לכבשים.
&nbsp
אם תסכים נסכם את הדיון כך: תלונות שווא זה כולירע ואיש כאן לא תומך בהן.
סיכמנו?
&nbsp

מעמקים39

New member
נא לא להתקרבן. מי שלא רצוי לא נמצא פה!

היחס המחפיר כלפי נאנסות לא היה מעולם קשור לתלונות שווא,
מכיוון שאין ריבוי תלונות שכאלה למרות התחושה שאתה מנסה לייצר כאן.
השופטים המפקפקים מונעים מסיבות אחרות לחלוטין.
אני רוצה להזכירך שמטרת הפורום היא לקדם נשים ולא סתם לעורר דיונים.
דיון שמתעורר כשמהותו כמה נשים שקרניות הוא לא מקדם נשים.
מה שעצוב הוא שאתה מאשים את הנשים גם על היחס המחפיר למתלוננות,
כלומר מבחינתך גם בזה הן אשמות, לא חלילה המערכת הרקובה והפוגענית.
שים לב לעוד דבר, אין כאן מדיניות השתקה, אתה כותב אני עונה איך בדיוק השתקתי אותך? האם שוב מצג שווא?
אני חושבת שלא נוח לך שאני ממשיכה לענות ובגלל זה אתה מנסה לטעון שמושתק.
אדם מושתק לא יכול בכלל לטעון כלום.
בפורום זה יושתקו רק אנשים מתלהמים פוגעניים ומקללים ולא נראה לי שהגעת לשם.

מעמקים39

New member
נו שם בתגובה הקודמת

כקישרת בין חוסר האמון של השופטים למתלוננות השווא.
אתה צריך לזכור שגם השופטים יודעים היטב שאחוז תלונות השווא אפסי וכשהם עומדים מול מתלוננת הם זוכרים שסיכוי גבוה שהיא דוברת אמת ולא להיפך.
ואתה רמזת שתלונות השווא פוגעות במתלוננות האמת ובאמינותן אבל כבר הסברתי שזה לא כך.
מתפוצץ לי הראש.
הבנת?

למעלה