לא מזמן יצא לי לשמוע קולות של עזיבת המגמה,

ringo rulz

New member
לא מזמן יצא לי לשמוע קולות של עזיבת המגמה,

מצד חברים ותלמידים. זה גרם לי לחשוב שכמובן שיש שלבים שקשה, שנמאס ושנדמה שלא תצליחו, אבל האם הוויתור שווה את זה? ומכאן בא הנושא לדיון, האם אי פעם שקלתם לעזוב את המגמה? ומה אתם חושבים על זה במבט לאחור? ערבטוב

פעם התייאשי, אך לעולם לא חשבתי לעזוב את המגמה

אני תמיד הייתי זה שמעודד תלמידים להישאר במגמה בשל היופי של המקצוע. השפה דומה קצת לעברית, אך היא אינה שפה פשוטה ביותר (ועל התחביר שלא נדבר אפילו), אך יש כאלה שבאמת אוהבים את זה. לי ממש לא היה איכפת - הייתי נהנה בשיעורים, אהבתי את המקצוע (ועדיין אוהב את השפה) ! מקווה שאנשים לא יעזבו את המגמה מתוך פזיזות - ישנה חשיבות רבה לשפה הערבית בארצנו ! חישבו על-כך... אנחנו אלו שיכולים להגן על מדינתנו הקטנה מפני רוב האיומים הקשורים לשפה הערבית ובכלל לערבים. מה שגם זו שפה נוספת בכיס - רווח אישי עצום לחיים בחוץ. מקווה שהצלחתי להשפיע על חלקכם לפחות..

ringo rulz

New member
אני לא חושב שבפורום יש אנשים ששוקלים לעזוב

כי בכל זאת זה פורום לאנשים שאוהבים את המגמה כמוני וכמוך וכנראה שכולנו באותו צד..אבל לכולם יש רגעי שבירה מדי פעם
ולכן, העלתי את הנושא לפורום, רציתי לשמוע מה קולכם בעניין זה לא שרשור שכנוע או משהו כזה

דללה

New member
אני רציתי לפרוש בשבוע הראשון של י"א...

אבל אז קלטתי שזה ימנע ממני להגיע למודיעין והחלטתי שאני לא אוותר. ובאמת לא וויתרתי. להאזנות אומנם לא הגעתי (בעיות שמיעה), אבל הגעתי למדור אחר שהוא לא פחות טוב

10th Man Down

New member
מלכתחילה שקלתי אם בכלל ללכת למגמה או לא

עקב לחצים בסוף כן הלכתי. בכל מקרה, בסופו של דבר לא היו יותר מדי חרטות...בטח שלא שקלתי לעזוב

shi1she

New member
האמת ש...

אף פעם לא שקלתי לעזוב. תמיד אהבתי מאוד את המקצוע, וזה היה מבין המקצועות האהובים עלי, אם לא הכי. ורוב האנשים אצלנו שעזבו, עזבו בגלל שהיה להם קשה התחביר וכל זה... ואח"כ כשעשיתי את הבגרות, במבט לאחור - אמרתי שכ"כ חבל לכל אלה שעזבו, כי הבגרות הייתה כ"כ הרבה יותר קלה מהרמה שאנחנו הורגלנו אליה, של החומר והמבחנים...(ככה זה היה לפחות אצלנו)

דווקא בניגוד למקצועות מוגברים אחרים...

(צרפתית- שיעול- שצרפתית
) אף פעם לא חשבתי לעזוב את ערבית. סביר להניח שהמחשבה אף פעם לא עברה לי בראש כי הייתי נורא מקובעת על מודיעין וזה מקצוע שהשקעתי בו בסולם של 1 עד 10 מאמץ של 2...בעיקרון אני חושבת שאו שאתה טוב בשפות או/ו אוהב את השפה הערבית או שאתה פשוט לא מתחבר לזה- אני מכירה אישית אנשים שלא היו משו גם באנגלית וערבית היה להם כמו התגלמות הגיהנום...אז אם זה עושה להם רע שלא ילמדו אבל אם הם חושבים שזה יכול לתרום להם באופן כלשהו אז להשקיע קצת יותר מאמץ ולהמשיך ללמוד.

אממ...כן. כי היקום הצרפתי פועל נגדי!../images/Emo122.gif

בבגרות שלי בע"פ היתה בוחנת צרפתייה- אני בחיים שלי לא ראיתי אישה כל כך מפחידה וחסרת חוש הומור. היא היתה לבושה כולה בירוק עם שיער שחור כמו של מכשפה מהסרטים המצוירים עם פה קמוץ כזה כמו של מורה {נו טוף...היא היתה מורה} מתוסכלת מהחיים שהיא יכולה סופסוף להחזיר לתלמידים {במקרה דנן- לי} על כל העוולות שנגרמו לה במהלך שנותיה כמורה. בסוף יצא שאחרי הרבע שעה הארוכה ביותר בחיי קיבלתי 65
ורק הודותי להאלוהים שזה נגמר!
{יש לציין ששנה קודם לכן קיבלתי בבחינה בע"פ 100 ולא היה הבדל משמעותי מבחינת אוצר המילים לשתי הבחינות ששאף כמובן לאפס! ואז הבוחנת היתה ישראלית}. ונצרף לזה שבביקורי בצרפת הם לא היו יותר מדי נחמדים ופעם כשביקשנו הכוונה בדרך {הם לא מדברים אנגלית חלילה וחס מתוך מחשבה שצרפתית היא שפה יותר מיוחסת ויש להשתמש רק בה} הוא מלמל בקצב של 1000 מילים בדקה הסבר לא ברור בצרפתית!
וגם איכשהו העובדה שצרפת עד היום כמעט תמיד היתה נגדנו
{למרות שעכשיו עם הנשיא החדש יש מצב שזה משתנה
}. ו-2 משפטי המפתח בצרפתית לטעמי
: je ne sais pas {שבתרגום חופשי זה "אני לא יודעת"} je deteste le FranÇais {שבתרגום חופשי זה "אני שונאת צרפתית"} ובזה נחתם הרומן שלי עם השפה הזו עד שאולי אני אגיע לכזו רמת שעמום בחיי שאני אחליט ללמוד אותה במכון כלשהו. וכאן הסתיימה לה חפירת חיי...

אל חשש ! היקום הצרפתי אינו נגדך...

למרות דברייך את לא צריכה לשנוא את השפה. השפה יפה מאוד, לעניות דעתי, למרות כי היא אינה פשוטה במיוחד. אני לא "סתם" אוהב את השפה, אלא יש לי איזה שהוא קשר אליה (משפחה)... :) מדוע הִגְבַּרְתְּ/הִרְחַבְתְּ את השפה למרות שאת לא "מתה עליה"
?! האם זה היה מקצוע חובה בבית-ספרך? ו... אל תדאגי :) את המשפטים שרשמת לעיל הֵבנתי גם בלי התרגום
רק שתדעי לך שאני מקנא בך שלמדת את השפה הזו באופן מסודר. אצלי בבית-הספר המקצוע לא היה בתָכנית הלימודים, מפני שפשוט לא לִמְּדוּ אותו אצלנו. ערב טוב, ליאור ברדי.

זו כנראה הנקודה החשובה שלומדים שפה- הארגון.

בכיתה ח' זה היה מקצוע בחירה כזה שמי רצה ללמוד היה נשאר עוד שעתיים בשעות ממש מאוחרות {4-5} ולומד. למדנו ממש דברים בסיסיים. בכיתה י' זה כבר היה כחלק מהמקצועות בחירה (בבית הספר שלי היו 3 גושים שבכל גוש היתה רשימה של מקצועות שמהן היית צריך להגביר מקצוע אחד. גוש ג' היה הגוש שבו נמצאה צרפתית ולא היה שם שום מקצוע מועיל אחר- חוץ ממחשבים שלא ממש התחברתי לזה
- וזה גם היה מן גוש כזה שלא חובה לבחור בו איזשהו מקצוע). קיצר, תמיד טחנו לי במוח שמקצוע של 5 יח"ל יעשה פלאים לממוצע הסופי שלי (אז זהו שלא...) אז החלטתי להגביר. בפועל יצא שבכיתה י' ו-י"א למדנו שעתיים בשבוע עם מלא ביטולים באמצע והמורה שלנו היתה די מפוזרת ותכלס זה ממש לא היה לימוד מסודר כמו ערבית למשל שלמדנו מכיתה ז' באופן מובנה. בכיתה י"ב למרבה הזוועה הביאו לנו מורה מחליפה שבכלל לא היתה אמורה להגיש ל-5 יח"ל כי המורה הקודמת יצאה חופשת היריון וזה היה פשוט אסון. מודה שאם הייתי בחצי מהשיעורים זה היה הישג אבל פשוט לא היה טעם כי לא למדנו כמעט כלום אפילו לא אוצר מילים בסיסי. סיימתי עם 89 ב-5 יח"ל {שזה ממש מבאס כי יש לי שאיפה מטופשת להכל מעל 90 חוץ ממתמטיקה
}. ולמעשה הגברתי את המקצוע הזה כי יש לי קליטה טובה לשפות וגם ככה חצי מהשיעורים ישנתי שנ"צ ואף פעם לא למדתי ממש חוץ מלבגרות שלמדתי אולי 3 שעות... והשפה הזו ממש יפה כשגבר לוחש בה מילים

את הדיבור הזה אהבתי... חחח

מקובל מבחינתי :) אם ככה מלמדים אז באמת עדיף שלא ילמדו... ממש מרגיז. לא נורא - יש לך עוד שפה.. תנסי לְשַׁמֵּר אותה, חבל להפסידהּ. אני בטוח שהרמה שלך היא טובה (אם לא הרבה יותר מ"טובה"), היות שאם הגעת למצב שנבחת בה בבחינת בגרות זה הרבה יותר טוב מאשר לדעת את השפה ברמה של "סבבה" כמוני משיחות עם המשפח - תאמיני לי ! ! !

אז זהו- שלא...../images/Emo3.gif

אומנם אני יכולה לקרוא טקסטים ולהבין פחות או יותר ואני יודעת לבנות פעלים אבל אם אני נוסעת מחר לצרפת אין מצב שאני אצליח לנהל שיחה שהיא מעבר ל: שלום קוראים לי...אני בת 17.5 מישראל ואני אוהבת לאכול ולשחות {אם זה מזכיר לך את החלק ה"אישי" בבחינה בע"פ בערבית אז זה גם הסגנון בצרפתית
}. וזה בערך כמו ערבית שאני יודעת לקרוא ולכתוב ברמה סבירה ביותר אבל מכיוון שאני לא יודעת מילה במדוברת אי מצב שנאי אוכל לנהל שיחה...זה לפי דעתי אחד הדברים שחבל שלא מלמדים בבצפר- הרי אם יש 6 שעות בשבוע ערבית אפשר בכיף שעה אחת להקדיש למדוברת...

למעלה