לא מזמן יצא לי לשמוע קולות של עזיבת המגמה,

בנושא הצרפתית - אני מבין את דברייך

חבל שככה מלמדים בבי"ס. גם בערבית הסיפור, כאמור, דומה. חבל שלא מלמדים את השפה ברמה שהיא קצת אחרת - ולא רק "בשביל הבגרות". אם שש השעות היו מנוצלות כראוי, אולי באמת היינו יכולים להפיק את המירב מהשפה. חבל שככה מתייחסים ללימוד השפות הללו בצורה שכזו. לעניות דעתי, הזלזול בשפה (במיוחד בערבית) מתחיל עוד בחטיבה. אצלנו לא בדיוק השקיעו... - אוצר מילים: למדנו מילים אבל לא מספיק, לדעתי. - פועל: למדנו רק זמן עבר ועתיד בבניין ראשון (גזרת השלמים). - תחביר: מי ידע אז מה זה תחביר?! מה לימדו אותנו? איך בונים משפט? נו באמת... אולי אצל חלקכם זה לא היה כך... אני סבור, כי חייבים להצעיד רפורמה בנושא לימוד הערבית לצֹרך שיפור השפה במדינה המוזרה שלנו. מי יודע, אולי יום אחד מישהו יזיז את הגלגל הזה.

אצלי זה לא היה כל כך גרוע...../images/Emo13.gif

בחטיבה היו לנו 3 שעות בערך בשבוע וזכור לי שהיו לנו הרבה הכתבות כך שהאוצר מילים שלנו היה ברמה גבוהה. עד סוף ט' למדנו את כל הבניינים בשלמים...תחביר היה פה ושם עם רשמב"א, כינוי זיקה, כינוי שייכות...אבל בחטיבה היו הרבה אנשים שרק רצו לסיים עם המקצוע הזה אז המורה נאבקה חצי שיעור שיהיה שקט כך שהשעות לא נוצלו בדרך הכי טובה. אבל בכיתה י' ברגע שזה נהפך למקצוע מוגבר השעות הוכפלו מ-3 ל-6 והתחלנו ללמוד ברצינות. היתה לי מורה באמת מעולה {בניגוד למורה של ההקבצה השנייה שהיתה פשוט מזעזעת ממה ששמעתי} ורק חבל לי באמת שלא נגעו קצת במדוברת אבל אני מניחה שאת הפער הזה אני אשלים בצבא אם אני אתקבל {ייקח לי בערך עוד 7 חודשים לדעת את זה...
}.

shi1she

New member
אצלכם המצב עוד טוב....

תתארו לכם שאצלנו בביה"ס, שסבל קשות מקיצוצים - למדנו רק 4 שעות ערבית!! כן כן רק 4 שע' בי' וביא', וביב' המורה שלנו הוסיף לנו לחלק מהשנה עוד שעה אחת על חשבונו.... מה שאני שמעתי פעם, שנשמע טוב זה בתי ספר שיש בהם מגמת מזרחנות, ואז זה שש שעות ערבית בשבוע ועוד 4 שעות, שחלק מהם זה מזרח תיכון, אסלאן וכל מיני כאלה.... לו רק היה כסף למערכת החינוך, הכל היה נראה הרבה יותר טוב....

אצלנו אומנם קראו למגמה "מזרחנות" אך המגמה

הייתה ערבית בלבד.. חחח - זה רק נשמע טוב (בטח כדי להרשים...). הכל בולשיט. יום טוב.

אני דווקא יודעת ש...

חיל המודיעין נותן כסף לחלק מבתי הספר כדי שיוכלו ללמוד את מספר השעות הדרוש ובסופו של דבר להגיע לחיל...

shi1she

New member
אז כנראה שביה"ס שלנו לא שמע על זה...

בכל אופן אבל, הצלחנו להתמודד עם הבגרות בסופו של דבר, ואנחנו ברמה מספיק טובה כדי להגיע לחיל...

בנושא התחביר גם אנחנו למדנו את הנושאים

שהזכרת. לא ציינתי יותר מידי, מאחר שלא זכרתי בדיוק מה למדנו. מבחינת הפועל: אצלנו, כאמור, זה היה גרוע ביותר.

anna the best

New member
בחטיבה למדנו חצי ממה שאתה למדת!

למדנו כינויי זיקה ושייכות, אוצר מילים בקטנה והטיות בעבר לבניין ראשון אפילו עוד לא הגענו! ות'אמת היתה לנו מורה ממש טובה, כך שביחס לכיתות אחרות היינו במצב מעולה מבחינת החומר. עכשו במגמה יש לנו 7 שעות ערבית, שלמדנו עד עכשו פחות או יותר 6 בניינים וכמה נושאים דיקדוקיים... ולנו יש שעה בשבוע שאנחנו לומדים מדוברת וגם קיבלנו על זה שיעורים... והאמת לדעתי אין טעם ללמוד שפה אם בסוף אתה לא יכול ללכת ולדבר עם דוברי אותה שפה ברחוב...

../images/Emo3.gif גם בך אני במקנא

בכיתה י' סיימנו תשעה בניינים ולמדנו נושאים תחביריים של יא' (למרות שלא צריך אותם לבגרות של י'). אבל מה זה משנה... אני כבר סיימתי ( ונהניתי מאוד ! ). שיהיה לך בהצלחה ! צום קל !

anna the best

New member
אני עדיין רק בי"א...

ועוד לא יצא לי לשקןל לעזוב... אבל אני חושבת שאין מצב שאי פעם אעזוב את המגמה, לא רק בגלל המודיעין, אלא בעיקר כי זה שפה (ממש פשוטה ודומה לעברית), שזה יהיה פשוט בזבוז לא ללמוד את זה! כי אין מה לעשות עם כמה מילים בערבית שלמדנו בחטיבה, ואז מי שפורש יוצא שהוא בזבז 4 שנים ס-ת-ם ! אז לדעתי ממש טמטום לעזוב את המגמה...

Bloodless

New member
אף פעם לא שקלתי.

היה לי קשה לפעמים בתיכון, כשאני מסתכלת אחורה אני חושבת שהיו לי הרבה חורים שהקשו את זה עלי. אבל זה תמיד היה סוג של אתגר, ערבית תמיד היה המקצוע שהשקעתי בו הכי הרבה זמן כי היה לי הכי חשוב להצליח בו. לא רציתי לוותר על זה כל כך מהר. אני חושבת שאנשים צריכים לחזק את הבסיס שלהם, לעבוד על זה "מלמטה" ואז להתקדם, להשלים פערים שאולי יש להם - כי כשעושים את זה, זה נהיה הרבה פחות קשה ללמוד את הדברים המסובכים יותר.

אף. פעם. לא. חשבתי. לעזוב.

והיו לי רגעים קשים; רגעים של 82 ו-88... רגעים שלא הבנתי כלום (האמת היא שבכלל לא התאמצתי באותה תקופה של תחילת י"ב... ישבתי בשיעורים וכתבתי דברים לא קשורים לערבית... והציונים היו בהתאם- שמונימים וכמעט שבעימים), חלק היה גם כתוצאה שבאמת ובתמים לא הבנתי את הרעיון... -אבל- אם קשה לך, אתה צריך לשבת ולעבוד קשה מבלי לוותר! וכאן נבחנת האהבה האמיתית לשפה- כי אם קשה לך אבל בעיניך לדעת ערבית (גם המעט שמלמדים בבית הספר) שווה את זה, אז אין מה לומר- אתה באמת אוהב ערבית:) ואז אתה עובד קשה, ואתה מתגבר על הקשיים- ואז יש תוצאות. ואני? אף פעם לא שקלתי לעזוב את המגמה. רק איימתי כשהיו יותר מדי שיעורים
.

למעלה