לא מחזירים שום שטחים. נקודה.

העם רצה חופש...הא...אז השלטון הרשה לעם

זאת אומרת שגם לרוסים יש חולשות....ולא רק הם גם מחזירים אדמות שהם כבשו....פככככ

נכון אנחנו לא לומדים....בשביל זה הבאנו פפואזים מרוסיה שיחבקו לנו את הפאלמות...

ivgy1980

New member
אנחנו עשינו טעות שבאנו לפה

לא ידענו שאתם חיים בזבל
מקום אחרון בכל המדדים
בגלל שעזבנו, גם רוסיה
ירדה מנכסיה. אבל
אנחנו נחזור!

בהצלחה, אבל אם פה חיים בזבל אז

ברוסיה חיים במיץ של הזבל...ואני לא מוכן לחיות במיץ הזה.

קצת הגזמת

ולהבא אני מבקשת ממך שלא תגיב לי כי אני לא רוצה לקלל אותך בחזרה כי בכל זאת ואם תמשיך באותו קו אז אני אענה לך בהתאם .

למען האמת הגבתי על התגובה שלך ולא אליך אישית

אני כיהודי לא אוהב שמגרשים אותי...ועוד ביאללה יאללה....וגם לא אוהב לגרש אחרים.

על כל פנים, לא הייתה בכוונתי לפגוע בך אישית, אם נפגעת קבלי את סליחתי הכנה

אין קשר למוצא ולדת

זה מקומם בעיני שעולה חדש שעלה מרוסיה לפני כמה שנים קורא לאי החזרת שטחים כבושים ! מי אתה בכלל ! ולא קראתי לגירוש אף אחד אני בעד שלום הוגן לא יודעת איך
אבל שיהיה כבר שקט נמאס ממלחמות והרג

אספר לך קטע שהיה לי היום

היום נסעתי עם אחותי לשטחים במחסום עמדו ילדים קטנים בני 5 ו 6 שמכרו כל מיני שטויות 5 ו 6 איזה עצוב ! אחותי רק ילדה לפני פחות מחודש והשאירה את התינוק אצל אמא ושראת זה כמעט בכתה כואב הלב איזה מחזה מזעזע ומדכא ובסוף איזה חייל גם ילד רדף אחרי הילדים עם נשק ! כואב הלב כמה שהמציאות קשה ומורכבת

אשי חביבתי, מי שהביא את הערבים למצב זה הוא...

לא אחר ממנהיג מצרים, והמנהיג המוביל בעולם הערבי: ג'מאל עבד אל נאצר.

ראש ממשלת ישראל דאז, לוי אשכול קרא מייד אחרי המלחמה, או סמוך לכך, למנהיגי ערב לשבת למו"מ עם ישראל לקביעת הסדרי בטחון לישראל ולהחזרת השטחים אבל נאצר ידע טוב יותר מה העם שלו צריך...

אחרי שייזם את פעולות האיבה נגד ישראל, סיכם עם סוריה ועם ירדן שהם יצטרפו למלחמתו נגד ישראל והובס, הוא לא הסכים לקבל את תבוסתו, הוא הוביל את ועידת חרטום באוגוסט 1967 לקבל החלטה נגד מו"מ עם ישראל או מה שמוכר יותר החלטת 3 שלאווים:
לא להכרה בישראל.
לא להסכם שלום עם ישראל.
לא למשא ומתן עם ישראל.
לכך הוא הוסיף עוד שני לאווים:
לא לוויתור על זכויות הפלסטינים.
לא לסגת מהדרישה לנסיגה ישראלית מלאה ותעלת סואץ תהיה חסומה לישראל גם אם ישראל תסוג מהשטחים.

ממשלת ישראל של אותה עת לא שאפה להתיישב בשטחים שנכבשו במלחמה, עוד חודשים רבים אחרי כן לא היו התנחלויות. למעשה, ההתיישבות היהודית הראשונה היתה לקראת חג הפסח 1968 במלון פארק, בכניסה לחברון. קבוצת יהודים בהנהגת הרב לווינגר שכרה את בית המלון, דאגה להכשרה של המלון לקראת פסח וחגגה שם את החג, התפילות נערכו במערת המכפלה (לאחר שבמשך 700 שנים הכניסה למערה היתה אסורה ליהודים), בהמשך הם האריכו את שהותם במלון בתשלום כמובן עד שנוכחותם במקום עוררה חשש מפיגוע והם הועברו למבנה שנבנה עבורם בחצר הממשל הצבאי, שם שהו עד להקמת קרית ארבע. במקביל אליהם חודש היישוב בכפר עציון על ידי בני המקום שנאלצו לעזוב במלחמת השחרור.

למעשה, עד המהפך בשנת 1977 היו ברחבי הגדה, רצועת עזה וסיני התנחלויות בודדות ועם נכונות של מנהיגי ערב לשבת למו"מ, לא היתה בעיה לממשלת ישראל לפנות אותם כפי שהוכח בפינוי ההתנחלויות בסיני, ברצועת עזה ובצפון השומרון.

ההיסטוריה מוכיחה שאם מנהיגי ערב היו מוכנים לשבת למו"מ המצב הזה לא היה נמשך ואולי יכולנו לחיות כאן בשקט ובשלווה. אבל מנהיגי ערב דאז הלכו אחרי נאצר בעיניים עצומות וגרמו למצב הזה. כך שאפשר להסתכל על המצב מכל כיוון שהוא, אי אפשר לטעון שהיהודים הם הגורם היחיד להיווצרות המצב הזה, והערבים לא יכולים לטעון לניקיון כפיים.

הלוואי ויקום דור

ויחשוב אחרת ושנגיע לסוג של הסכם שלום הוגן לא יודעת איזה סוג של הסכם או איך זה אמור להתנהל אני רק מקווה שיהיה כאן שלום ושנחיה .
העם הפשוט רוצה לחיות אני מאמינה שיבוא יום שהעם יכתיב למנהגים את ההתנהלות ויבוא יום וזה יראה אחרת .

מה שמעציב אותי שהציבור הערבי בארץ

לא השכיל להצמיח מתוכו מנהיג פרגמטי שיהווה משקל נגד לאנשים כמו ראאד סאלח ודומיו. אני מכיר מספיק את החברה הערבית ויודע שדעותיהם של ראאד סאלח, זחאלקה חנין זועבי ואחרים אינם הרוב בחברה הערבית, הבעיה העיקרית היא שקולם של האחרים - המתונים יותר - אינו נשמע, אין קול ערבי שייצא נגד אחמד טיבי כשהוא טוען שכניסת יהודי להר הבית (מתחם המסגדים אל אקצא ועומר) מטמא את המתחם. האם כל הערבים בארץ חושבים כמוהו ? אני בטוח שלא ! אבל היכן האחרים ? מדוע קולם לא נשמע ?

ומעניין לעניין באותו עניין, היום, בתוכנית "רואים עולם" בערוץ הראשון הובא ראיון עם אישה מוסלמית, ילידת לונדון החיה בארה"ב היא דר' (לא יודע באיזה תחום, נדמה לי ברפואה) שטענה ששיתוף פעולה בין היהודים למוסלמים יועיל למוסלמים יותר מאשר ליהודים, היא העידה על עצמה כמוסלמית המאמינה בציונות, הראיון התקיים בארץ כשהיא התארחה כאן ומסתבר שזה לא ביקורה הראשון בישראל, וכולה שפעה מחמאות לישראל.
מחמם את הלב לשמוע דברים כאלה ועוד מאישה זרה בת לדת שרבים מבניה ובנותיה ידועים בשנאתם לישראל.

קודם כל אני שמחה לראות אותך

לא אמרתי לך מקודם

שנית המצב מורכב יותר זה לא שאין ולא קיים קול אחר בחברה הערבית זה קיים רק שהוא במיעוט לצערי. אני דוגלת בהפרדת דת ומדינה כל עוד הדת שולטת בנו קשה להשתחרר
לי אישית אין בעיה עם כניסת יהודים למקומות תפילה רק שבמצב הנוכחי זה מיותר כי זה מוסיף אש ללהבה .
ומה הפתרון ? שלום הוגן חלוקה ברורה וירושלים לכול הדתות זה אולי סתם חלום

מצטער, אולי לא הסברתי את עצמי נכון,

כוונתי היתה, בהתייחס לדבריו של אחמד טיבי, שהוא, כמנהיג חילוני מעלה נקודות דתיות כדי למצוא חן בעיני ההמון, ומנגד, לא קם אף מנהיג ערבי אחר ואמר לו שהוא מדבר שטויות, על כל דברי ההבל של ראאד סאלח שהיהודים אופים את המצות שלהם בדם של ילדים מוסלמים ולא קם, אפילו לא אחד, שאמר לו שהוא מדבר שטויות וליהודים אסור לאכול בשר שיש בו דם, כל תהליך ההכשרה נועד למנוע המצאות דם בבשר, אז על אחת כמה וכמה דם אדם ? הוא ממחזר את עלילות הדם מימי הביניים ואת עלילת דמשק (משנת 1840) אבל מה איכפת לו מהאמת ? אז לו לא איכפת מהאמת אבל אין בין כל הערבים החיים בארץ אפילו לא אחד שיקום ויגיד לו להפסיק להרעיל את מוחותיהם של הצעירים ? אבל אף אחד לא קם.

אמרת קודם שאת מקווה שיקום דור אחר, הדור הזה כבר קיים אצלנו, אומנם קולות הימין נשמעים חזק יותר אבל אם וכאשר הממשלה תחליט לסגת מהשטחים הדבר יתבצע כמו שההנתקות מרצועת עזה ומצפון השומרון בוצעה למרות מחאותיהם של המתנגדים. אם הממשלה תחליט שכן, קולותיהם של המתנגדים ייבלעו, ואני מאמין שכל משאל עם שיובא לציבור, יכריע בעד החזרת שטחים. הבעיה היא שבצד הערבי לא שומעים קולות אחרים, המתונים ביותר שומרים על זכות השתיקה ושותקים כמו דגים, אינם משמיעים קולם, והיותר קיצוניים משתמשים בשאהידים ובפיגועי התאבדות, הדברים מכניסים את היהודים למגננה ולתפיסה שהינה, שוב אין עם מי לדבר.

אני חושב שמיותר להזכיר את מה שקרה כאן אחרי הסכמי אוסלו, מחד גיסא האופוריה ששררה בכל מקום, אם אצל הערבים ואם אצל היהודים ומאידך גיסא פיגועי ההתאבדות של המתנגדים לשלום בצד הערבי. האירועים האלה שימשו הוכחה אצל מי שהתנגד לשלום בצד היהודי שהינה, הם צודקים והערבים לא רוצים שלום. למעשה, ההודעה שלך על הילדים שמכרו משהו ליד מחסום הם תוצאה של אותה תקופה, לפני עידן הפיגועים לא היתה מגבלה על מספר העובדים הערבים שהגיעו מהגדה ארצה וכולם התפרנסו בכבוד, הבעיות של תושבי הגדה והרצועה החלו בעקבות הפיגועים הרצחניים שגררו בעקבותיהם את המגבלות הרבות, אין מה לעשות, חפצי חיים אנו ואנו לא מקדשים את המות.

ואני לא יודע עד כמה חיוני להפריד דת מהמדינה, אני חושב שדי אם יפרידו דת מפוליטיקה והדתיים יעסקו בעינייניהם ויאפשרו לאחרים לנהל את חייהם כהבנתם.

ivgy1980

New member
הסבר

ברה"מ פלשה לאפגניסטן לבקשת האפגנים עצמם. בדיעבד, זו הייתה טעות.
וגם העובדה שלא עשו לערבים טרנספר מלא (לאחר שהם סרבו להצעות האו"ם) לגבי שתי מדינות, הייתה טעות.

למעלה