זהו שדווקא להיפך -אותם הורים
שאומרים בפשטות ״יש לי ילד אוטיסט״ הם לדעתי בעיקר אלה שהילד שלהם בתפקוד נמוך- לא מדבר בכלל, משתולל כל הזמן ו/או שמהמבט שלו מאוד ברור שמשהו חריג. במקרים כאלה קודם כל אי אפשר להסתיר את החריגות כי לא צריך אפילו להחליף כמה מילים עם הילד כדי להבחין בה, וגם לאנשים קל לקבל את זה- רואים שמשהו לכאורה לא בסדר עם הילד, אז כשאומרים להם שהוא אוטיסט הכל מסתדר להם.
כשמדובר בתפקוד גבוה- או אפילו בינוני של ילד שיש לו רמת תקשורת מסוימת, מבין הוראות וכו- אז לרוב האנשים מבחוץ מוזר שהוא בכלל מאובחן במשהו ובטח כשמדובר באוטיזם. כי אם הוא חכם, מתקשר ואפילו עונה לעניין אז הוא ממש סבבה. הם גם לא מבינים שיש ספקטרום רחב וגם לא מבינים שילדים על הספקטרום הם כל כך שונים זה מזה. ומבחינת ההורים, כשהילד בתפקוד טוב קשה להם בכלל לקבל את האבחנה ויש להם תקווה שהוא ישתלב בחברה בעתיד ועל פניו יהיה לפחות כלפי חוץ, ״רגיל״ לחלוטין מה שאגב לדעתי בכלל לא מנותק מהמציאות (עובדה שיש הרבה מבוגרים שלא אובחנו בצעירותם או בכלל לא, ויש להם בעיות כאלה ואחרות אך מתפקדים, מתחתנים ועובדים וכו). אז למה לקרוא לו אוטיסט או לומר שיש לו אוטיזם ולהיכנס לשיח הזה בכלל, ועוד עם בנאדם לא קרוב.
וכן, יש גם עניין של בושה - אני מניחה שבעיקר כי מעולם לא השלמתי עם האבחנה הזאת ואני מאמינה ורואה שיש לו פוטנציאל להתקדם עוד המון. מבחינתי ״אוטיסט״ זה ילד שנמצא בבועה ושלי עם כל הקושי הרב שלו, ממש לא כזה!!
לגבי אנשי מקצוע. הוא וגם אחיו אצל קלינאית תקשורת פרטית וכן הוא מטופל מספר פעמים בשבוע בשיטת ABA. לצערי אין לנו זמן, כסף או טיפת אנרגיה נוספת ללכת לאיש מקצוע נוסף גם כדי לדבר על זה שלא בא לנו/קשה לספר לאחרים...כרגע לפחות זה המצב.
תודה רבה לך על המילים החמות.