לא מסורת ולא נסורת!!!!!

shellyland

New member
לא מבינה אתכם בכלל

לילסדה זה נהדר. לא מוותרת. השנה, באופן חריג, אני חוגגת עם חברים ולא עם המשפחה. יהיה כיף.

renjintso

New member
../images/Emo45.gif גמני

מתה על לילסדה. כן, יש לי סטיה משונה: אני מחבבת את המשפחה שלי. נעים לי לבלות בחברתה, ובחברת אוכל ויין וטקסטים משובחים. אבל (גם) השנה, לא יוצא. מלשות.

shellyland

New member
../images/Emo45.gif גמני

למרות שהשנה העדפתי לעשות את הסדר בחיק החברים ולא המשפחה, הבחירה היתה קשה ובטוח אעבור שם לאיזו חצי-שעה בשביל לאכול את המצה ולהשאיר אותה שלמה.

גנגי

New member
אוי, זוכרת את האפטר-סדר

של השנה שעברה, בחיקו של תופס עוגב
? אחחח..

יוסי ח1

New member
זה החג שאני מחכה לו כל השנה

זה החג בה' הידיעה בשבילי, כמעט כל המשפחה יחד עם הילדים, נכון שזה רעש גדול וההוצאה לא קטנה, זה חג מס 1 מבחינתיאת לא אוהבת דיקטים?! סבבה לא קרה כלום ולא חיב לעשותו כהילכתו, כל הכיף הוא הביחד וריח המאכלים המיוחדים של החג הזה יוסי

המחלה היהודית הישנה - בריחה מהיהדות

מסופר שבעת מתן התורה (בסיני!, אותו סיני...) היו כאלה שלא רצו את ההתחייבות הזאת של להיות יהודים. נכתב שם "...כפה עליהם הר כגיגית, עד שאמרו רוצים אנו". את גבירתי, כנראה אחת מה"ערב רב" של אז. הגנים נשארו, ולכן את רצה לסיני בפסח. אולי את רוצה לנסות שם בסיני להחזיר את הגלגל אחורה ולא להיות יותר יהודית? חומר למחשבה.....

zubash

New member
יהדות=חארטה פילוסופית.

ואם יש כאן עדיין מישהו שחושב שהוא נבחר. הוא טועה. תפסיקו להשלות את עצמכם. ושיהיה כריטסמס שמח.

נו טוב...הוכחה לדברי היא בדבריך!

כשאתה כותב לי כריסטמס שמח, אתה מוכיח ביתר תוקף את דברי. המחלה היהודית הישנה של חלק מאיתנו, היא לברוח מהיהדות שבתוכך. ולרישא של הודעתך: אנחנו היום לא כל-כך עם נבחר, רק בגלל שרובנו בורח מיהדותו. אבל אנחנו עדיין העם שנבחר כדי להעניק לאנושות אהבה, יושר, צדק, מוסר וסובלנות. בקיצור: .אנחנו אולי לא עם נבחר, אבל כן העם שנבחר. עד עכשיו הענקנו לעולם את עשרת הדיברות, את השמירה על זכויות הגר והתושב, את היחס לחלשים, את השבת, את ערכי השמירה על הטבע והחי ועוד...ועוד. זה תפקידנו כפי שהועיד לנו הקב"ה. בשל הגלות לא המשכנו במשימה. עכשיו הזמן להמשיך אותה ולעצור את ההתדרדרות של העולם כולו ע"י מתן דוגמה ומופת לדרך אחרת מכפי שהיתה עד עכשיו

zubash

New member
איפה את חיה?

לא מעט רוע יוצא מתוכנו - המהגרים (בישראל) זטכין ליחס משפיל, הומואים הם חסרי זכויות וכל מי שקצת שונה מאיתנו הוא לא טוב או רשע או פאשיסט או עוכר ישראל להמשיך?... צאי מזה

pikov

New member
כשיש רק נסורת נעלמת המסורת

תסלחי לי שאני לא כל כך מתלהב מהודעתך. מי שסדר הפסח שלו זה שינה על חרוסת והתעוררות מריח הטוסטים (בפסח) - אל יתפלא שנשבר לו. כל חג, ארוע משפחתי והתכנסות, הם נטולי תוכן, אלא אם כן יוצקים בהם תוכן. בשביל לצקת תוכן, את צריכה להיות בעלת תכנים. מה נעשה ורוב האנשים ריקים מתוכן וחפים מכל יכולת למלא חייהם תוכן? אז בהצלחה במסע הבריחה שלך. אבל זכרי. את תצליחי לברוח מהדודים, הדודות ובני הדודים תאבי הטוסטים. אבל העיקר שכחת. את עצמך את לוקחת איתך. מעצמך אינך יכולה לברוח, גם אם תטוסיע למאדים. חג שמח.

On drugs

New member
אפשר לשבת בבית ולאכול מה שרוצים ואף

אחד לא יכתיב לך מה לעשות בביתך. לא צריך להרחיק לכת עד סיני ולא עד מצרים.

On drugs

New member
אפשר לשבת בבית ולאכול מה שרוצים ואף

אחד לא יכתיב לך מה לעשות בביתך. לא צריך להרחיק לכת עד סיני ולא עד מצרים.

למעלה