בשמחה
בנו של זוגי היה מגיע אלינו מקסימום 3-4 פעמים בשנה, רק בחופשים למספר ימים, אפילו לא לשבוע. בגלל שהילד היה מגיע לעיתים כ"כ רחוקות זה תמיד היה מן אורגיה של בזבוזים. אז מצד אחד זוגי לא להתאמץ לראות את הילד, אפילו לא דיבר איתו בטלפון כל שבוע, אבל כשהילד היה מגיע היה צריך לאכול פעמיים ביום במק-דונלדס ולבלות שעות במשחקי וידאו. (לילדים שלי זה היה אסור - תמיד) זוגי מעולם לא היה בבית הספר של הילד, לא בסוף שנה, לא בסוף חטיבה, לא בסוף התיכון. לי קשה לקבל שנתינה משמעה לבזבז כסף על ילד, לדעתי זה לא נותן לילד כלום מלבד תחושת חוסר ערך.
לבן שלי לקויות למידה, בין השאר יש לו קשיי התארגנות. בלקות הספציפית הזו מאד קשה להאמין שלא מדובר בפיזור דעת מתוך זלזול (כי ככה זה מצטייר), במשך שנים קיבלתי נאומים ארוכים מזוגי על זה שאני לא מספיק תקיפה, שאני לא מענישה כמו שצריך ובגלל זה הוא מאבד חפצים, לא מפוקס על המטלות שלו וכד'. לא מספיק שהתמודדתי לבד עם ילד עתיר בעיות, השקעתי הון באבחונים, ניהלתי מאבקים ארוכים מול בית הספר (שדרש ציונים ולא השקעה..) הייתי צריכה לקבל מקלחות וביקורת מה'מומחה' שלדעתי עתיר לקויות למידה בעצמו... זה לא פשוט להתמודד עם ילד 'בעייתי', אל אחת כמה כשהוא לא שלך ביולוגית ועוד יותר כשהוא יותר חכם מרובינו.
את זוגי חינכו עם חגורה ועונשים בלתי פוסקים, זה לא גרם להיות נער ממושמע, אני מאמינה שילדם מחנכים בשיחות ועוד שיחות, בהסברים ובעיקר בלגרום לילדים להבין לבד מה התוצאות של מעשיהם. לקח לי שנים לגרום לזוגי לדבר לילדים ן כמו למבוגרים: לבקש ולא לתת הוראות, לשאול ולא לתת פקודה.
סתם דוגמא שקופצת לי לראש זה עניין העישון:
לי שניים היום בני 23 ו-27, לו שלושה הצעיר בן 21. כשהילדים שלי ניסו/לא ניסו לעשן (שנינו עישנו באותן שנים) הבהרתי להם שאני לא יכולה להחליט בשבילם שהם לא מעשנים אבל יכולה לסרב לממן את ההרגל. האמנתי ועדיין שמי שמספיק בוגר לעשן צריך להיות מספיק בוגר להרוויח כסף לממן את הסיגריות, הייתי מאד נחרצת וברורה, בהמשך, גם בגלל עניין ה'לתת דוגמא' הפסקתי לעשן. שני הילדים שלי לא מעשנים. הוא לעומת זאת, אחרי שהפסיק לעשן, רק ראה שהבן שלו מעשן ישר הצטרף בשמחה - נהייתה סחבקייה אצלי בבית, פתאום נהיה 'בסדר' לעשן בבית (אחרי שאף אחד לא עישן פה מאז שעברנו לבית הזה) פתאום מעשנים במכונית (שלי), פתאום לא רק שזה בסדר לעשן - זוגי אומר שאני נודניקית ומה בכלל זה מפריע לי אחרי שבעצמי עישנתי. זוגי חבר של הבן שלו, לא אבא שלו.
סליחה שהארכתי, פתחת לי קצת תיבת פנדורה
ללי