לא מצליחה להשתחרר

הקיו

New member
לא מצליחה להשתחרר

ממחשבות ותפיסות העבר.... לדוגמה: לפעמים מתרחשים אירועים לאנעימים בחיי או שנדמה כי הכל מסתבך/לא מסתדר בחיים...ואז המחשבה הראשונית שלי היא שזה בטח "עונש" על מעשיי....או הנה משהו (האל) מנסה ל"יישר" אותי בחזרה... כמובן שמייד אני מתעשתת (ברגע שמפלס החרדה מאותם אירועים/השתלשלויות שליליות יורד...). אז מה לדעתכם הבעיה? האם זה נובע מהסיבה שאני עדיין בעצומו של תהליך? האם זה מעיד על חוסר שלמות עם התהליך? או שמא סתם חרדות כלליות מפני אירועים לא נעימים בחיים (הסתבכויות).... האם לנצח יכו בי מחשבות אלו? אשמח לשמוע מה חושבים על כך יוצאים בשאלה "וותיקים".... הקיו

יערהא

New member
מחשבות מהעבר

מה שאת מתארת היא תופעה מאד מאד נפוצה אצל אנשים שעשו שינוי משמעותי בחיים שלהם ובוודאי תהליך של חזרה בשאלה הוא משמעותי - בעצם בעיטבה בכל מה שחונכת עליו בעבר על ידי הקרובים לך ביותר,. העניין של שכר ועונש בדת היהודית הוא מאד חזק, עדיין זה תופס אותך אני מניחה שהיית יותר שנים דתית מחילונית, וכפי הנראה את עדיין בתוך התהליך שהוא ארוך- לעיתים עניין של שנים, ויש כאלו שיגידו לך שהוא אף פעם לא מסתיים. אין לי מרשם בדוק איך להשתחרר מההרגשה שתארת, טוב שאת משתפת אנשים אחרים במה שאת מרגישה, תדעי את לא לבד פה. יחד עם זאת אם בחרת בדרך שבחרת - אני בטוחה שגם ההגיון שלך יפעל ותוכלי למזער את הרגשת האשם - שמא עזיבת הדת היא שמביאה את ההסתבכויות,. גם לאנים הכי חילוניים וגם להכי דתיים לא הכל מסתדר, לדתיים קל יותר לתלות את הקולר בשמיים ולפנות לקב"ה. החילונים חושבים איך לפתור דברים בדרך יותר מעשית או בעזרת חברים, יועצים ובני אדם אחרים. בהצלחה

הקיו

New member
יערה

תודה על תשובתך. אכן, התחלתי את כל התהליך בסך הכול לפני כחצי שנה, בצעדים איטיים ומדודים...וברור לי שבמקרה שלי זה יקח עוד שנים אלא אם כן משהו דרסטי יקרה. הסיבה היא משום שאני הגעתי עם עצמי למסקנה כי אינני רוצה להיות דתית יותר ולנהל בעתיד חיי משפחה המבוססים על דת (כן אשמח לקצת מסורת - ארוחת ליל שישי משפחתית, חגים ומנהגים "קלילים" ברמת מסורת בלבד...). הבעיה היא שכרגע הכל "מבפנים"...אני כלפי חוץ נראית עדיין דתיה (ולא רואה איך "אשתחרר" אי פעם מהחצאיות) אבל חוץ מזה...לא ממש מאמינה או רוצה להאמין... וגם אם נותרו בי שרידי אמונה (ונותרו), עדיין אינני רוצה לחיות על פי תכתיבי הדת. בפירוש מחפשת את ה"שחרור מעול הדת".... מהקושי לחיות על פי המצוות או על פי תכתיבי השמרנות של החברה הדתית (לא מבינה למשל איך אפשר להתחתן עם בן זוג בלי לגור יחד קודם לכן או לקיים יחסים לפני הנישואין). כיום, הוריי אינם יודעים על כך דבר... לא ברור לי מתי והאם אוכל אי פעם לספר להם את הדברים כפשוטם...(את השינוי), אולי גם זה יגיע...אך אצלי כאמור, לדברים יש קצב משלהם...איטי....מקווה שאינני טועה בכך שהתהליך נעשה באופן איטי כל כך..יכול להיות שאני עושה לעצמי "הנחות" ומקלה...התהיה היא האם לא עדיף לעבור את התהליך ב"זבנג וגמרנו"...?? האם גם את מרקע דתי בעברך? הקיו?

קרין321

New member
הקיו היקרה

אני מזדהה איתך מאוד אני בדיוק באותו שלב לא שלמה מבפנים ומבחוץ וזה לא קל לעניות דעתי כדאי לעשות זאת בשלבים גם בשבילך הרי זה מעבר מאוד חד לעולם כמעט אחר שמצריך הסתגלות כדי שבסוף תהיי שלמה עם מה שאת עושה ולא תגיעי למצב שתתחרטי ואין דרך חזרה פשוטה קחיי אותו לאט את הזמן העולם עוד יחכה בחוץ.....תמיד תמיד ההיפך? לא בטוח .......

אלי פלס יא חולה נפש, לא מספיק לך

שיצאת בשאלה בגלל שאתה הומו ויש לך בעיות נפשיות, אתה עוד מברך ומייחל שירבו יוצאים בשאלה בישראל??????!!!!!!!!!! תתבייש לך. טיפת בושה אין לך, ולכל היוצאים בשאלה מהסוג שלך... אתם כועסים על הקב"ה, אבל מה לעשות והקב"ה לא חייב לכם שום דבר... לפחות תתביישו ותכבדו את עצמכם.... בתוך הלב אתם יודעים שהיהדות צודקת, אבל בגלל הסיבוכים שלכם אתם יורקים על היהדות ומאשימים אותה בכל הצרות שלכם... ותפילה ותשובה וצדקה מעבירין את רע הגזרה....

אלי פלס

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo47.gif עציץ עציצי העציצים

המירוץ היה צמוד אבל אני חושב שכולכם תסכימו איתי שבתי נייטין זכה בתואר בכבוד.

inbale

New member
סליחה אלי שכחת ../images/Emo8.gif

זה לא סתם עציץ..זה נעץ אבל מה..זה אבא ואמא של כל הנעצים!!!!! הייתי מאחלת לך שתזכה להיות כמו אלי..אבל מה. לא בא לי לברך אותך. אז תמשיך להיות נעץ עציצי שכזה. צריך בידור מידי פעם.

אלי פלס

New member
על נעצים ועציצים...

נעץ זה דבר תקוע. מפריע. מיותר. להודעות האלו אני מתייחס כאל הודעות צבע המקשטות לי את הפורום בחיוכים רחבים. זו הסיבה לכך שאני מכנה אותם "עציצים". אם כי, אני לא יודע מי בדיוק משקה אותם (אולי אלו עציצים מפלסטיק?)... תודה ענבל.

inbale

New member
אלי חומד

נעץ זה דבר שתוקעים אותו. והמבין יבין .... שכחנו גם את יא עגל..זה גם במקום פה לדעתי.

Yaniv-DC

New member
בגלל שאני לא חבר קבוע בפורום...

אני ארשה לעצמי להיות פחות פוליטיקלי קורקט מהרגיל... ראשית, אלי הוא אכן חולה נפש. עם קבלות. הבן אדם מסוגל לפנות בוקר להתקשר אלי לארה"ב, ולדבר איתי שעות בטלפון... ואיזה רכילות רצה שם... שם את גיל ריבה בכיס הקטן. וסתם, כל מיני דברים אחרים שהוא אומר לי (לא לציטוט), גורמים לי לחשוב שהוא חולה נפש, ולא צריך אישורים על כך. והלוואי, הלוואי שיהיו עוד חולי נפש כמוהו, וקצת פחות חולי נפש כמוך. יניב

אלי פלס

New member
יניב, יא הומו...

רק רציתי להגיד שאני מת עליך...

Gefen

New member
לבתי נייטין הדוס......./images/Emo67.gif

תתבייש לך בתי נייטין או בתי בתי בם או בתי בת 19 או השד יודע איך לקרוא לך.. כנראה שאתה דוס משועמם מאוד וגם כלל לא נאור, אם מצאת לנכון להכניס כזאת הודעה פה ולהשמיץ בן אדם נפלא כמו אלי... אני מצטערת שבכלל עניתי לך בנימוס ובאדיבות אצלי בפורום כי ברור לי עכשיו שלא רק שאתה אנטי ציוני, אנטי ישראל ומצדך היית שולח מיד את כל החילוניים לקיבינימאט.. אתה גם גזען, גדוש בדיעות קדומות ושאלוהים יעזור לך....(אם יש כזה בכלל...) מעניין אותי מתי זה יקרה גם לך..ותצא מחשכת ימי הביניים, מאפילת הכוך שלך במאה שערים..ותקלוט שאין מה לעשות, איש הישר בעיניו יעשה... כל אחד מאיתנו נולד שונה..בצלם אחר ועם נטיות שונות..ואל תספר לי עכשיו את סיפורי הבריאה..אני לא קונה ... מעניין אותי איזה שדים אתה מחביא בארון שלך... ולחשוב שאני לרגע חשבתי שאתה חרדי נחמד....על זה נאמר: hugh hugh mistake.......!! גפן

אלי פלס

New member
|אאוטש| גפנינוש אהובתי...

וואו!!! איזו תגובה השארת לו... קצת רחמנות. יש אנשים מסכנים בעולם ובתי אחד מהם. תני לי ליטוף קטנטן כמו לכלב שעשה פיפי בסלון ואחר כך תעשי לו "נו נו נו"
(מה לעשות? אני משועשע)

יערהא

New member
לבתי נייטין

לא נראה לי שהקב"ה מברך על השתתפותך בפורום הזה, נראה לי שעם סגנון דבור כמו שלך הוא אוחז את הבטן וצועק געוואלד......

אוי חילונים אומללים....

ענבל, גפן, אלי פלס וכל השאר.... כמה שאתם כל כך אומללים רחוקים ותלושים..... כל כך מסכנים ושונאים את יהדותכם.... ואתה אלי פלס, התגובות שלך רק מעידות על האומללות הרבה שבה אתה שרוי, אולי הפסיכולוגית שלך תעזור לך.... אולי גפן הישראלית הירושלמית שבאמריקה (שונאת החרדים) תעזור לך... (תגידי גפן, גם באמריקה הם זורקים עליך אבנים?) אולי ענבל, אני ממש לא יודע... בכל אופן, ברור שאתם כולכם אנשים מאוד מסכנים, אני הייתי בחו"ל וראיתי איך כל הישראלים המחוספסים מהארץ מסתכלים בקנאה על החרדים האצילים, איך שהם מקנאים בהתבדלות שלהם מהגויים וביציבות שלהם, ככה שגפן וחברותיה, אני מבין בהחלט את הקנאה שיש לכם כלפי החרדים הנהדרים, קנאה שמתבטאת בשנאה. לסיום אלי פלס, אתה בן אדם אומלל, בן אדם מסכן, וחבל שבמקום להתבייש בעצמך ולנסות לחזור בתשובה, אתה מחייך חיוך אווילי גדול וטיפשי, ואומר לכל החילוניים: נכון אני חכם? בואו תעזרו לי! אבל הם לא יעזרו לך אלי, הם לעולם לא יעזרו לך.

inbale

New member
ואתה שוב מוכיח שאתה עציץ...

אתה יודע מה הגדולה של אלי בניגוד להרבה אחרים? שהוא אדם שלם. הוא אדם ששלם עם ההחלטה שלו ועם החיים שלו. ומתוך השלמות הזאת הוא מוצא כוחות אדירים לעמוד מול אנשים נבערים כמוך שחושבים שיש צורך בכוחות השמיים כדי לחיות. האמונה באה מבפנים ולאלי יש יותר אמונה ממה שיש בכל מאה שערים כולה. הוא לא צריך את עזרת החילונים . הוא למעשה לא צריך עזרה של אף אחד. יש לו את האמונה שלו שחזקה יותר מהכל. ואני לא יכולה לתהות - מה יש לך??? אני לא שונאת חרדים כמוך. אני מרחמת עליהם.

MARMELAD

New member
אוי, טמבל מטומטם...

חתיכת חולירע.. אתה אולי שוכח שחרדים לא אמורים לגלוש באינטרנט.. אתה יודע, כל הפרסומות עם הגונחים והגונחות.. תצלנה האוזניים... אתה יודע שהקב"ה יעניש אותך על זה, נכון?
תהנה בגיהנום.

אלי פלס

New member
בתי יקירי, על אהבת ישראל - שמעת?

פיזרתי את הלינק בכמה מקומות שאני גולש בהם לא כדי שיבואו לעזור לי. אתה לא מהווה איזשהו אתגר אינטלקטואלי שצריך להתמודד איתו. אתה פשוט נורא משעשע, באמת. היות שרציתי לקיים את מצוות אהבת ישראל והיות שרציתי לשמח ולשעשע את ליבם של חברי הוירטואלים, קראתי להם לקרוא אותך. אני יודע שמאוד מאכזבת אותך העובדה שאני לא מתעצבן, לא מקלל ולא משתולל. אתה אדם מסכן שלעולם לא התמודד עם הדברים איתם שטפו את מוחו מגיל מאוד צעיר. כל אדם צריך חיזוקים לדרך בה הוא נוהג, לדברים בהם הוא מאמין. יש כאלו שאת החיזוקים הם מקבלים מהסביבה שלהם. מהמשפחה, מבן או בת הזוג שאוהבים אותם. יש כאלו שמעצם הצלחתם הם שואבים את החיזוקים ויש אנשים מדחיקנים כמוך, שאת החיזוקים הם מקבלים מכך שאדם אחר מתעצבן בגללם. תן לי לתת לך הצעה ידידותית, לך תחשוב קצת. זה אף פעם לא הזיק לאף אחד...

למעלה