לא מצליחה להשתחרר

leadol

New member
מזכיר לי את עצמי

גם אני הייתי חילוניה מבפנים אך דתייה מבחוץ למשך כמה חודשים. מה שעזר לי להתגבר על כך היו חברות חילוניות שהלכו איתי לקניות. כדאי להתחבר עם חילוניות כדי שהן יעזרו לעבור את השלב הזה. וזה לא כל כך מסובך, ורוב האנשים לא כל כך שמים לב.

קוליVFR

New member
קיו חומד, נגעת לליבי

שלום לכם אנשים יפים היגעתי לפה ממקום רחוק למדי, אין אני עוסק בדיני חוזרים בשאלה, חיי מוקדשים בחיי היום יום לבעיות אחרות מן הסתם. אלי הוא ידיד וירטואלי טוב שלי ואני מאד מעריך אותו ומיותר להכנס לזה עכשיו...אבל היגעתי בעצתו ואני חייב להגיד שאני מזועזע קשות! קיו, באתי עד הלום לקרוא את הודעתך הרגישה ואת התגובות המבישות שראיתי פה. תרשי לי להביע את דעתי הכנה... ובכן, כולנו נולדנו לאותו עולם, כולנו קורצנו מאותו החומר... יש ביננו חכמים יותר ופחות, יש ביננו יפים יותר או פחות...וכו´ העיקרון זהה לחלוטין...אנו ילדים של החיים, באנו לביקור קצר בן כמה עשרות שנים...ונלך מפה בקרוב... נולדנו נאיביים ונקיים מכל רבב, כמו חומר גלם ביד היוצר. מה שעשו איתנו מיום זה ואילך...ומה שהחדירו לנו לראש...זו הבעיה. יקירתי, אני מקווה שברור לך שאם היית גדלה בביתי שלי ומקבלת את החינוך אותו אני קיבלתי...לא היית חוששת מדבר, היית מבינה כמה העולם שלנו שונה מאותו עולם שהיציגו לך מיום היוולדך. אין לי שום דבר אישי נגד האמונה, זה צורך טיבעי של האדם ומכאן היא נולדה ולא להיפך! לא מדובר רק על היהדות כי אם על שלל האמונות המצויות בעולמנו. מאד קל לדעת שיש מישהו למעלה, חזק מאיתנו ששולט ומחליט בשבילנו.. מאד נוח שאפשר לבקש ממנו כל הזמן רחמים או כל דבר אחר... וזה עוד הסתבך עם השנים יותר ויותר... נוצרו מנהגים וחגים נוצרו אין סוף פרושים והילכות, נוצרה דרך חיים ופה קבור הכלב! דבר נוסף, האמונה באלוהים במקורה דיברה על אמונה אישית... לא כפתה מנהגים ולא כפתה גבולות כלשהם, כל אחד היה זכאי להאמין בדרכו שלו ולפי שיקול דעתו. את גודלת וחונכת בחברה חרדית או דתית, החדירו בך פחדים, הרימו בפנייך קירות גבוהים ואטומים ולכן ברורה לי הרגשתך היום. אם תביני יותר לעמוק את כל מה שקורה סביבך, את העולם האמיתי בו אנו חיים... אם תביני למה את מפחדת ולמה את לא חופשייה, למה יש לך מעצורים ולמה את לא מצליחה להשתחרר....רק אז תשתחררי באמת. תנסי להתנתק מהפחדים, מההורים ומהתגובות של כולם תהיי יותר אמיצה, תביעי את עמדתך, גם אם זה יהיה במחיר של ריחוק מהמשפחה או חברים קרובים. אל תנהגי על פי נורמות ומגבלות חברתיות בהן גודלת, ותמצאי את עצמך מאושרת וחופשייה כמו ציפור שיצאה אל הדרור... ולגבי כל אותם חסרי בינה מינימלית שהיגיבו פה... אני לא מאשים אותם, עולמם צר, אין הם מבינים מה מסתתר מאחוריו... או שהם פשוט מפחדים להחסף אליו... בכל מקרה, אני מחזק את אותם אלו, שבחרו לנהוג על פי האמונה הפנימית והאמיתית שלהם... ומבזה את חסרי האומץ שרצים אחרי העדר ולא יודעים להיכן... היו שלום כולכם וקיו...שיהיה לך רק טוב ובהצלחה ואל תהססי, החיים קצרים מאד, חבל על כל דקה :)

אלי פלס

New member
וואו קולי ../images/Emo39.gif

אמרו לך פעם שאתה מדהים??? המון המון המון המון המון תודה. נראה לי שאני צריך להכיר אותך יותר (יא סוטים, לא לזה התכוונתי).

אלי פלס

New member
תזהר!!! ../images/Emo3.gif

אני עוד אתחיל להצטער על זה שאתה לא בטריטוריה שלי

למעלה