ראיתי פרסום היום שמשרד הבריאות עומד להקים ועדת חריגים לתו הירוק. לא התעמקתי וקראתי רק את הכותרת הנ"ל, אבל ממליץ לך לבדוק את הנושא וככל שהדיווח נכון, לפנות לוועדת החריגים. נשמע כאילו הוא מיועד בדיוק למקרים כמוך (בהנחה שדברי רופאתך מבוססים על כך שחלית בקורונה, אחרת היא פשוט לא צודקת).אין דרך כלשהי שבה אפשר להוציא תו ירוק?
לא הבנתי. מה הבעיה להתחסן בחיסון שלישי? לא צריך רופא משפחה לשם כך, פשוט קובעים תור וחסל.בתחילת אוגוסט הרגשתי לא טוב ולא נבדקתי או דיווחתי.
היום רופאת המשפחה אמרה לי שאני לא יכול להתחסן חיסון שלישי ולהוציא תו ירוק במשך חצי שנה.
היא אמרה בעצמה שיש עוד כמוני שאכלו אותה.
אין דרך כלשהי שבה אפשר להוציא תו ירוק?
כי יש לי נוגדנים מהתקופה שחליתי.לא הבנתי. מה הבעיה להתחסן בחיסון שלישי? לא צריך רופא משפחה לשם כך, פשוט קובעים תור וחסל.
רגע, אז למה ומתי בדקת?כי יש לי נוגדנים מהתקופה שחליתי.
עשיתי בדיקה סרולוגית חודש אחרי שלא הרגשתי טוב והיא יצאה חיובית.רגע, אז למה ומתי בדקת?
ואם יש לך נוגדנים מספקים, למה שלא תוכל לקבל תו ירוק?
ואם אין לך נוגדנים מספקים, למה שלא תוכל לקבל חיסון?
משהו פה לא הגיוני.
הרופאה אמרה שכדי להיות מחלים הייתי צריך לעשות בדיקה PCR כשהייתי חולה.לפי הנחיות משרד הבריאות אם יש לך החלמה + חיסון אתה זכאי לתו ירוק.
הנחיות התו הירוק - אתר רמזור קורונה (health.gov.il)
אז אמרה. יש הנחיות של משרד הבריאות. לפי התיאור שלך אתה עונה עליהן.הרופאה אמרה שכדי להיות מחלים הייתי צריך לעשות בדיקה PCR כשהייתי חולה.
פורמלית הוא לא עונה על ההנחיות. הוא מעולם לא אומת כחולה. הוא העדיף לא להבדק ולדווח ועכשיו הוא משלם את המחיר של הבחירה שלו.אז אמרה. יש הנחיות של משרד הבריאות. לפי התיאור שלך אתה עונה עליהן.
אפשר לתחמן, שיטוס לחו"ל, יגיד שהתחסן שם ואז בכדי שיכירו בזה שהתחסן שם, הוא ידרש לבדיקה סרולוגית ועל פיו מקבלים תו ירוק.פורמלית הוא לא עונה על ההנחיות. הוא מעולם לא אומת כחולה. הוא העדיף לא להבדק ולדווח ועכשיו הוא משלם את המחיר של הבחירה שלו.
בבדיקה סרולוגית אפשר להבחין בין נוגדנים מהחיסון לבין נוגדנים מהמחלה.אפשר לתחמן, שיטוס לחו"ל, יגיד שהתחסן שם ואז בכדי שיכירו בזה שהתחסן שם, הוא ידרש לבדיקה סרולוגית ועל פיו מקבלים תו ירוק.
להפך. הוא חוסן בעבר (אחרת היה זכאי לחיסון שלישי) ולכן לא היה מחויב להיבדק. למרות זאת הוא נבדק בבדיקה סרולוגית (לא ברור לי למה...) ואלמלא כן היה פשוט מתחסן (בשלישי).פורמלית הוא לא עונה על ההנחיות. הוא מעולם לא אומת כחולה. הוא העדיף לא להבדק ולדווח ועכשיו הוא משלם את המחיר של הבחירה שלו.
זו לא שאלה של הגיון אלא של נהלים.להפך. הוא חוסן בעבר (אחרת היה זכאי לחיסון שלישי) ולכן לא היה מחויב להיבדק. למרות זאת הוא נבדק בבדיקה סרולוגית (לא ברור לי למה...) ואלמלא כן היה פשוט מתחסן (בשלישי).
לפי הקישור שצירפתי "מי שקיבלו תוצאה חיובית בבדיקה סרולוגית ללא כל חיסון לפניה, ובנוסף קיבלו אחריה חיסון אחד לפחות – זכאים לתו ירוק שיהיה בתוקף עד 31.3.2022." ולפי הנחיות החיסון השלישי מי שחלו והחלימו (וזו המשמעות של הבדיקה) פטורים מחיסון שלישי.
הרי אם יש לו די נוגדנים ואינו זקוק לחיסון שלישי, אין מניעה שיקבל תו ירוק; ואם אין לו די נוגדנים, אין סיבה שלא יחוסן בשלישית ואז יקבל תו ירוק. אם חלה בחצי השנה האחרונה (למיטב ידיעתי אפשר להעריך לפי הנוגדנים) הוא באמת לא זקוק לחיסון, ואם נראה שחלה לפני החיסונים הקודמים, אז הסעיף הזה חל עליו והוא זכאי לתו ירוק וחסל.
לסיכום, הייתי מתקשרת למשרד הבריאות, לוחצת בעניין הזה ולא משחררת בלי פתרון. אם צריך לדרוש אחראי/מנהל וכו'.
זו בהחלט שאלה של היגיון!זו לא שאלה של הגיון אלא של נהלים.
המקרה של חוסן פעמיים ואח"כ עשה בדיקה סורולוגית שיצאה חיובית לא מקנה תו ירוק.
המקרה של חוסן פעמיים ואח"כ עשה בדיקת pcr חיובית מקנה תו ירוק.
כשהוא חלה הוא בחר לא להבדק ולדווח ועכשיו הוא משלם את המחיר על כך.
לדעתי, דווקא כן יצאה הנחייה, שמי שלא מרגיש טוב שיילך לעשות בדיקה, אפילו אמרו לנו את זה באסיפת הורים שהיה לנו בבי"ס.הוא לא משלם שום "מחיר", הנהלים לא מחייבים אדם מחוסן שלא מרגיש טוב להיבדק, וגם ההמלצה היא רק אם מדובר בתסמינים מובהקים. הוא לא היה מחויב לעשות בדיקת PCR אם לא הרגיש טוב.
הוא לא נחשב מחלים ללא בדיקת pcr ומבחינת משרד הבריאות, אין כל מניעה שיתחסן.מלכתחילה מי שהחלים לא צריך חיסון שלישי, אבל בתו ירוק כתוב שההגדרה ל"החלים" היא לפי בדיקת pcr והוא לא עשה בדיקה כזאת, כלומר הוא לא נחשב מחלים, אז למה שלא יוכל לקבל חיסון שלישי? ואם הוא נחשב מחלים לצורך פטור מחיסון, הרי שזה אמור להיות תקף גם לקבלת תו ירוק!
כשהרגשתי לא טוב בקיץ (והייתי חולה כמה פעמים) בדקתי את ההנחיות הרשמיות באתר משרד הבריאות (ולא באספת הורים) ולא הייתה חובת בדיקה למחוסנים.לדעתי, דווקא כן יצאה הנחייה, שמי שלא מרגיש טוב שיילך לעשות בדיקה, אפילו אמרו לנו את זה באסיפת הורים שהיה לנו בבי"ס.
הוא לא נחשב מחלים ללא בדיקת pcr ומבחינת משרד הבריאות, אין כל מניעה שיתחסן.
קבלת תו ירוק נעשית לפי הנהלים.זו בהחלט שאלה של היגיון!
הוא לא משלם שום "מחיר", הנהלים לא מחייבים אדם מחוסן שלא מרגיש טוב להיבדק, וגם ההמלצה היא רק אם מדובר בתסמינים מובהקים. הוא לא היה מחויב לעשות בדיקת PCR אם לא הרגיש טוב.
הנהלים גם לא מחייבים בדיקה סרולוגית לפני קבלת חיסון שלישי, אז לא ברור לי מה בדיוק קרה כאן ולמה.
מלכתחילה מי שהחלים לא צריך חיסון שלישי, אבל בתו ירוק כתוב שההגדרה ל"החלים" היא לפי בדיקת pcr והוא לא עשה בדיקה כזאת, כלומר הוא לא נחשב מחלים, אז למה שלא יוכל לקבל חיסון שלישי? ואם הוא נחשב מחלים לצורך פטור מחיסון, הרי שזה אמור להיות תקף גם לקבלת תו ירוק!
ההגדרות צריכות להיות אחידות, לא פעם ככה ופעם ככה. אז כן, זו בהחלט סוגיה של היגיון, אי אפשר לאחוז במקל משני קצותיו.
לא, זה ממש לא סביר.קבלת תו ירוק נעשית לפי הנהלים.
לפי הנהלים הוא לא זכאי לתו ירוק.
סביר שיש מצבים עבורם הנהלים אינם הגיוניים, זה לא הופך את השאלה האם הוא יכול לקבל תו ירוק לשאלה של הגיון.
בכל נושא הקורונה חלק גדול מההתנהלות היה לא הגיוני, אין סיבה שפתאום הנהלים של התו הירוק יהיו מושלמים, הרבה יותר סביר שיהיו פינות שלא יכוסו בצורה הגיונית.לא, זה ממש לא סביר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.