לא ניתן לנקות מאשמה את

Harrington

Well-known member
מנהל
לא שמעת שרים אומרים שהכישלון כולו של הדרג הצבאי והדרג המדיני הוא קורבן תמים.
א. לא.
ב. זה לא לגמרי לא נכון. האחריות הממשלתית היא בעיקרה אחריות מיניסטריאלית. זו מתוקף אופייה, בדרך כלל אכן מתקיימת כשמישהו אחר (כפוף) הוא האשם במשהו אבל הדרג שמעליו בשל היותו הדרג שמעליו, אחראי ברמה העקרונית (מיניסטריאלית בלע"ז).
ג. אמנם אפשר לדון אם יש למישהו בדרג הממונה גם אחריות מעבר לאחריות מיניסטריאלית. אבל ככל שעסקינן באחריות הזאת, הטענה שהעלית רחוקה מלהיות שגויה, גם אם היא נשמעת גרוע.
ד. בכל מקרה כאמור, לא מכיר מישהו רציני שמנסה לנקות אותם כהגדרתך באופן מוחלט.

שחר 676

Well-known member
בנימין נתניהו וממשלת ישראל
לא יקירי.

אתם תנסו להדביק לו אשמה כולל באמצעות התחקיר המפוברק שצה"ל ערך על עצמו אבל זה לא יעזור לכם.

תראה אלחנן. כל ילד מבין שאין מצב שהדרג המדיני ימצא אשם בשל תבוסת הצבא החזק במזרח התיכון לחבורת עזתים עלובה חמושה בנשק קל , טיוטות , אופנועים , סכינים וקילשונים.

מדובר בתבוסה טקטית אדירה וזאת מפני שלא קיים שום תרחיש נורמלי בו גבולנו הדרומי יחתך כמו חמאה על ידי ערב רב של עלובים כך שלדרג המדיני אין שום אחריות או אשמה כשמדובר בסדרי גודל כה אדירים של היבריס וטמטום במערכת הבטחון.

תראה - אני יודע ששמאלן מסוגך לא יכול לעכל את דבריי באופן מיידי אבל זכור - בדיוק כפי שאף אחד לא האשים את הנשיא האמריקאי רוזוולט במפלת "פרל הרבור" בה נטבחו 3000 חיילים אמריקאים על ידי יפאן כך לא תצליח להאשים את נתניהו בפאשלת השביעי לאוקטובר.

הוא פשוט לא אשם.
קשה לך ? תתמודד.

שחר 676

Well-known member
מחליפים שר בטחון שתפקד למופת
ומינו ביביסט ליצן.
שר הבטחון בדימוס גלנט היה שווה לתחת- שר בטחון שהתנגח מול ראש ממשלתו על כל צעד ושעל אינו יכול להביא תוצאות מיטביות בעזה.
זה שר בטחון שתמך בהסכם חטופים עם סינוואר עוד בטרם חיסרנו את נסראללה ומוטטנו את חיזבאללה.

זה שר בטחון לוזר - כל הכבוד לנתניהו שעמד נגדו ובסוף גם הצליח לפטרו.

מיותר לציין שכץ הוא בולדוזר ובשקט בשקט הוא מעמיד במקומם את קציני מטכ"ל השמאלנים הצה"לי.
הרמטכ"ל עוזב כי הוא לוקח אחריות
הרמטכ"ל עוזב כי אם הוא לא יעזוב הוא יפוטר...
אחריות בתחת שלי - הוא צריך לשבת בכלא.
רק ביבי נאחז בכסא ורוצה לפטר את
כל המערכת סביבו
רק הציבור יחליט על גורל הדרג המדיני.
מיותר לציין כי לדרג המדיני אין שום אחריות לפאשלת השביעי לאוקטובר וכבר נימקתי מעלה מדוע.

jackie111

Well-known member
שר הבטחון בדימוס גלנט היה שווה לתחת- שר בטחון שהתנגח מול ראש ממשלתו על כל צעד ושעל אינו יכול להביא תוצאות מיטביות בעזה.
זה שר בטחון שתמך בהסכם חטופים עם סינוואר עוד בטרם חיסרנו את נסראללה ומוטטנו את חיזבאללה.
הדרישה של גלנט היתה שחייבים חוק גיוס לכולם.
ביבי חושש לממשלתו ולכן לא מוכן גיוס אחדי לכולם.
שים לב שגם אתה נופל בפח וטוען שגלנט "התנגח"
בראש הממשלה כי גם ביבי יודע שהחוק כזה יציל
אותנו אבל מעדיף צבא חלש וביבי חזק.

שחר 676

Well-known member
הדרישה של גלנט היתה שחייבים חוק גיוס לכולם.
אני לא מדבר על הדרישה המוצדקת הזאת - אני מדבר על ההתנגחויות החוזרות ונשנות בין ראש ממשלת ישראל לבין מטכ"ל השמאלנים הצה"לי - כשגלנט לא תומך בראש ממשלתו אלא בחברים השמאלנים שלו ממטכ"ל צה"ל.
ביבי חושש לממשלתו ולכן לא מוכן גיוס אחדי לכולם.
שים לב שגם אתה נופל בפח וטוען שגלנט "התנגח"
בראש הממשלה כי גם ביבי יודע שהחוק כזה יציל
אותנו אבל מעדיף צבא חלש וביבי חזק
לא יודע אם החוק יציל אותנו גם מפני שצה"ל ערוך לגייס אלפים בודדים של חרדים מידי שנה וזו עובדה.

והאשמה על אי גיוס חרדים מוטלת גם על הימין וגם על השמאל. להזכירך גנץ הציע לחרדים לכתוב את דרישותיהם על מסמך הבנות על כניסה לקואליציה עתידית בראשותו.

אבל זה בכלל לא מה שאני מכוון - שר הבטחון גלנט היה שר בטחון גרוע שגרם לנזק אדיר בין הדרג המדיני הממונה לדרג הצבאי.

נערך לאחרונה ב:

jackie111

Well-known member
אני לא מדבר על הדרישה המוצדקת הזאת - אני מדברמעל ההתנגחויות החוזרות ונשנות בין ראש ממשלת ישראל לבין מטכ"ל השמאלנים הצה"לי - כשגלנט לא תומך בראש ממשלתו אלא בחברים השמאלנים שלו ממטכ"ל צה"ל.

לא יודע אם החוק יציל אותנו גם מפני שצה"ל ערוך לגייס אלפים בודדים של חרדים מידי שנה וזו עובדה.

והאשמה על אי גיוס חרדים מוטלת גם על הימין וגם על השמאל. להזכירך גנץ הציע לחרדים לכתוב את דרישותיהם על מסמך הבנות על כניסה לקואליציה עתידית בראשותו.

אבל זה בכלל לא מה שאני מכוון - שר הבטחון גלנט היה שר בטחון גרוע שגרם לנזק אדיר בין הדרג המדיני הממונה לדרג הצבאי.
ביבי לא יכול היה לסבול שר בטחון שרואה את
טובת המדינה ומקדיש את עצמו לנצחון בלבד.

היום יש שר בטחון שבעצם אין לו כמעט עבודה.
כולו פקא פקא.

שחר 676

Well-known member
ביבי לא יכול היה לסבול שר בטחון שרואה את
טובת המדינה ומקדיש את עצמו לנצחון בלבד.
גלנט פעל עם מטכ"ל השמאלנים הצה"לי וביידן בכדי לכופף את ידיו של ראש ממשלתו.

חתרן בלתי נלאה.

מזל שנתניהו היה חזק מספיק לעמוד בלחצים.
היום יש שר בטחון שבעצם אין לו כמעט עבודה.
כולו פקא פקא.
שר הבטחון כץ מגדיר למטכ"ל השמאלנים הצה"לי מטרות ברורות ומובהקות - הוא הולך עם נתניהו יד ביד.

יתרון אדיר לעומת הסוס הטרויאני הקודם גלנט.

Harrington

Well-known member
מנהל
עוד תפקוד כזה "למופת" ואבדנו.
הכי מצחיק שהרל"ב לא סובלים את גלנט :). תמיכתך בו נובעת אך ורק מהסברה שזה מסייע להשמצת ראש הממשלה הנבחר. אבל לא משנה. בתכל'ס גלנט פגע במדינה ובחטופים ונוצר צורך להחליפו במיידי. טוב שזה נעשה וטוב שראש הממשלה שם פס על איומי הרל"ב בעניין.
ומינו ביביסט ליצן.
למה באמת שלא נשמיץ יהודי טוב שפועל עבורנו 24/7 רק כדי שנוכל להרגיש שבעקיפין השמצנו את ביבי. כאילו, מה זה כבר יושרה, הגינות וכל הביטויים המיותרים האלה אם אפשר להשיג השמצה טובה על הבוקר.
הרמטכ"ל עוזב כי הוא לוקח אחריות.
פחחח... הצחקת. הרמטכ"ל לא לקח אחריות בשום שלב והוא לא עוזב בגלל נטילת אחריות פתאומית עכשיו. הוא עוזב בגלל חוסר שביעות רצון הממונים עליו מתפקודו במהלך המלחמה וכן מאי-הבנתו את המעמד בו נמצא מאז אירועי פתיחת המלחמה (למשל לעניין מינוי דור המטכ"ל הבא). אילו זה היה תלוי בהלוי בלבד הוא היה ממשיך.
כל המערכת סביבו.
"רק ביבי" בהקשר הזה הוא נבחר ציבור שדינו שונה מתפקיד ממונה. אך גם הוא לא נאחז במיוחד בכסא. ברי שבתום המלחמה (במהרה בימינו אמן) הוא יבקש מנדט מחודש מהציבור (ככל שיחליט להתמודד שוב).

הפרבולה1

Well-known member
ומינו ביביסט ליצן.
הרמטכ"ל עוזב כי הוא לוקח אחריות.

כל המערכת סביבו.
שר הבטחון יואב גלנט צריך לעמוד באשמת בגידה בחשד שהידליף לרונן ברגמן על מבצע הביפרים ( רונם ברגמן הזהיר יום לפני ש"ישראל הולכת לעשות מעשים פזיזים בלבנון" ), מזל שביבי לא שמע לו לאחרים שהתנגדו ואישר את מבצע הביפרים ואחר כך את חיסול נאסארללה.

חנן44

Well-known member
לא יקירי.

אתם תנסו להדביק לו אשמה כולל באמצעות התחקיר המפוברק שצה"ל ערך על עצמו אבל זה לא יעזור לכם.

תראה אלחנן. כל ילד מבין שאין מצב שהדרג המדיני ימצא אשם בשל תבוסת הצבא החזק במזרח התיכון לחבורת עזתים עלובה חמושה בנשק קל , טיוטות , אופנועים , סכינים וקילשונים.

מדובר בתבוסה טקטית אדירה וזאת מפני שלא קיים שום תרחיש נורמלי בו גבולנו הדרומי יחתך כמו חמאה על ידי ערב רב של עלובים כך שלדרג המדיני אין שום אחריות או אשמה כשמדובר בסדרי גודל כה אדירים של היבריס וטמטום במערכת הבטחון.

תראה - אני יודע ששמאלן מסוגך לא יכול לעכל את דבריי באופן מיידי אבל זכור - בדיוק כפי שאף אחד לא האשים את הנשיא האמריקאי רוזוולט במפלת "פרל הרבור" בה נטבחו 3000 חיילים אמריקאים על ידי יפאן כך לא תצליח להאשים את נתניהו בפאשלת השביעי לאוקטובר.

הוא פשוט לא אשם.
קשה לך ? תתמודד.
אז מה עשה ראש הממשלה בימים שקדמו לטבח? בילה עם המכשפה שלו בצפון. ראשי המוסד והשבכ הזהירו שעלולה לפרוץ מלחמה והוא לא עשה עם זה כלום, הציעו לו לחסל את סינוואר והוא רצה שקט, שלא לדבר על כך שהוא עסק לאורך כל שלטונו בהעברת כספים לחמאס כך שהוא לא יכול לטעון לא ידעתי. אין ספק שהיה כשל בטחוני נורא ואיום אבל לזכותו של הצבא יאמר שידע להתעשת ולעבור למתקפה. ולסיום אזכיר לך מה אמר ביבי לאחר מלחמת לבנון השניה:

לא ניתן לנקות מאשמה 99.9 אחוז מהעם שנפל שוב למלכודת שינאת החינם ההרסנית משני צידי המתרס הפוליטי- שהובילו את כולנו כרגיל מחורבן לחורבן-
עם של חוכמולוגים מדופלמים
אך
חסרי חוכמת חיים והישרדות לאומית - נקודה

למעלה