לא נעלמתי...המחשב חולה,גם החתול

tiaa1

New member
לא נעלמתי...המחשב חולה,גם החתול

וגם אני. המחשב שלי שבק חיים ועד שיגיע החדש אני יכולה להעזר במחשב בעבודה....אולי ביום א' אחגוג על מחשב חדש והעיקר מסך גדול.... נאוה, שאלה לי אליך...אחרי 3 שבועות של ברונכיט ושיעול קשה, קיבלתי אנטיביוטיקה, סירופ לשיעול וקודאין, והחלמתי (נניח) בינתיים טירטרו אותי עם צילום ריאות ,שבו משהו לא מצא חן בעיני הרנטגנולוג ששלח אותי לסיטי בית חזה. עד שקיבלתי תוצאות טובות נשמתי פרחה. החלק החיובי-ירדתי במשקל מרוב דאגה. אחרי 48 שעות הפוגה חזר כאב גרון חזק יותר. ממש גולה בגרון עם קשיי בליעה. ברור לי שאתחיל עם אנטיביוטיקה כי אין לי חשק לסיבוב חוזר ועוד בדיקות...אבל מה לעשות לגרון? שוב דבש עם בצל???. נו ואם זה לא מספיק אז חתולנו הקשיש מתדרדר ואנחנו דוחים את הקץ כי קשה להפרד. כל זמן שהוא אוכל קצת ומבקש אהבה קשה לי לקרוא לוטרינר ,למרות שמדובר כנראה במצב סופני. זהו. ממש תקופה קשה עוברת עלינו. אז מה קודם? לטפל בגרון ??? ביי שבת שלום, מקווה להתחבר אליכם בקרוב שוב. תודה לזוהרה...תחילה לא יכולתי להכנס לפורום וביקשתי ממנה לידעכם...

זוהרה7

New member
טיה שלום - טוב שקודם קראתי../images/Emo3.gif

תארי לעצמך שהייתי פותחת הודעה ואז הייתי רואה את ההודעה שלך. זה אומר לנו שוב קודם לקרוא ואחר כך לכתוב. וזה ממשיך את השיחה שלי הבוקר עם בתי שיש לנו פה אחד ושני אוזניים כרמז לכך שאנו צריכים יותר להקשיב ופחות ולדבר. מקווה שנאווה תשיב לך בהקדם עם הצעה לגרון. גם לי כואב בזמן האחרון ואני על קלגרונים. בסיבוב הקודם חשבתי לפנות לרופאת המשפחה ולא פניתי, אז אולי הרווחתי שלא לקחתי אנטיביוטיקה ואולי הפסדתי וכאבי הגרון החריפו לי את כאבי הפיברו באזור החזה והגב. רפואה שלמה והצלחה עם המחשב החדש. חג שמיח. זוהרה*

tiaa1

New member
זוהרה נאוה וכולם שלום.

קודם כל -זוהרה- תודה על הרצון הטוב. בתהליך של ניסוי ותהיה הצלחתי פתאום להכנס ל"תפוז" וכך יכולתי לדווח ממקור ראשון על מצב המחשב, החתול ואני. גם עכשיו אני כותבת מהעבודה,רגע לפני שאני יוצאת הביתה אחרי יום עבודה. הערב נקבל את המחשב החדש ואני משערת שנהיה עסוקים בהתחברות מחדש לאינטרנט. אענה בהרחבה לכולם בהמשך..בינתיים בקצרה: החתול מתאושש ואנו בקשר ישיר עם הוטרינר. מתאושש-כנראה מארוע מוחי שלא פגע ביכולת התקשור שלו.ואתמול כשחזר להרגלו להעיר אותי בבוקר לבקש אוכל הבנתי שהוא משתפר. גם מצב הריאות שלי משתפר. לפעמים אין ברירה אלא לקחת אנטיביוטיקה עד שמתגברים על החידק. אני לא לגמרי מרוכזת בכתיבה כי "שמח" בחדר שלנו פה בעבודה. תמיד יש סבה למסיבה. אחזור לעדכנכם בערב או מחר. ביי ותודה לכולם על תשומת הלב. *נאוה-קראתי בתשומת לב את שכתבת, בואריאציות קצת אחרות-זה מה שעשיתי בעבר כשנפרדתי מהחתולים הקודמים. החתולים ,חוץ מהיותם חיות חביבות וחברה נעימה, מהוים גם אמצעי,בשבילי, לבטוי תכנים עמוקים יותר. אם תעקבי אחרי ספורי החתולים שלי תראי שיש קשר . באתר של נורית על פיברומיאלגיה יש את הסיפור "סתיו-אני תפקידי לנגב לך את הדמעות" ובהמשך כתבתי את ספור המחלה שלי- שגם שם לחתולים תפקיד נכבד.. ביי בינתיים .

נראה שיש כאן משהו עמוק יותר

אין מנוס מלעצור ולהתבונן במה שקורה לך. אולי זה הצורך להיפרד מהחתול. חשוב שתדברי על מה שקורה לך - עם המשפחה, עם חברות, איתנו. תדברי ברמה של הרגשות (מעבר לדיווח האינפורמטיבי שכתב) יתכן שיש כאן משהו אחר, אבל מחלת החתול והצורך להיפרד ממנו "יושב טוב" מה אני מציעה? כתבי לחתול מכתב פרידה, שתפי אותו בכל רגשותייך כלפיו, במשמעות שלו בחייך, בכל מה שאת מרגישה שקיבלת ממנו לאורך השנים. דברי על העצב של הפרידה, על האובדן. התבונני בחייך וחפשי חוויה דומה בעברך (הגוף מגיב למשהו מוכר) תני לבכי להציף הרשי לעצמך לכאוב. לדעתי - זה יאפשר לגופך להבריא. פתרונות כמו בצל ודבש מיועדים למצבים פשוטים יותר. כאשר התערבות רפואית היא בלתי נמנעת, ובטח במצבים בהם ההתערבות הרפואית לא פותרת את הבעיה, אין מנוס מלהתמודד עם הרגשות. כתבי את המכתב, הרשי לעצמך לחוש את הכאב, הגיעי להשלמה ו... קחי החלטה. דחיית הקץ תובעת ממך מחיר כבד. ובינתיים, קחי
גדול כדי שיהיה לך האומץ לגעת בדברים בצורה ישירה ואם אנחנו יכולים לעזור...

מרוצה

New member
../images/Emo7.gifהיי טיה..

מאד עצוב להפרד מחיה. אבל קודם כל אני מסכימה עם כל מילה שאמרה לך נאוה. דבר שני, תחשבי כמה אנשים נלחמים על למות בכבוד. ניראה לי שאם וטרינר ינחה אותך את תתני לו הרבה כבוד. החתול מרגיש אותך הוא יודע שקשה לך. החתול חש את אהבתך. מאחלת לך כוחות להחזיק מעמד.,

הי טניה

אינני יודע מה הבעיה הספציפית עם החתול שלך אבל לפי מה שאת מספרת אז דוקא צריך לקחת אותו לוטרינר ומהר! לי היו כמה שהתנהגו כפי שאת מספרת , גם אני דחיתי וכשבסוף הלכתי לוטרינר היה מאוחר מדי [אם כי לא ברור אם ניתן היה לעזור בכל מקרה] אני מחפש ביתץ חם לשתי חתולות מקסימות שלא ראו מעולם רחוב ואם לא ימצא להם בית אזי בלית ברירה הם יהיו ברחוב אם מענין אותך פני במסרים

tiaa1

New member
שלום לך, שמי "טיה"....

צר לי שאיני יכולה לקחת את החתולים שהצעת. אנו גרים בדירת 3 חדרים בבית דירות, ו3 חתולים זה שמחה (לפעמים עצב) אבל צפוף. הבעיה של החתול היתה כנראה נוירולוגית. הוא בן 12.5 ועבר הרבה דברים מאז הגיע אלינו. הוא חולה "גלאוקומה" ויתכן שזה מה שגרם לארוע. אני בקשר מתמיד עם הוטרינר ויחד החלטנו לא לטלטל את החתול שלא לצורך כי היה ברור מה המצב. קבענו שיבוא אלינו הביתה לטפל בו, אבל כאמור החתול כרגע משתפר -אוכל וכו' מבקש תשומת לב וחזר להרגלו "לסחוב" אוכל מהבן שלי המוכר כ"אזרח י' " והוא בן האנוש היחידי שאוכל כאן בשר. ביי.

tiaa1

New member
תודה, לא מתרגשת.....גם "טיה" זה

כינוי שלקוח מה"סאגה" של החתולים שלי. החתולה הראשונה שלי-לפני 25 שנה -שמה היה טיה מריה....ע"ש הליקר. קיבלתי אותה "עם הליקר" בבקשה לא לשנות את שמה....בדר"כ לחתולים שלנו שמות עבריים להלן הרשימה: אחרי ועם טיה- רחלי (סיאמית קטנה ואוטיסטית) אחר כך לתקופה קצרה-הופה הי, אחר כך בא רוני ועכשיו יש גם את מיקה וסתיו- בנות השש. יום טוב.

מרוצה

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo47.gifטיה את ממש מלכה

איך שאת מטפלת בחתולים. תני אות חיים וספרי מה קורה.

זוהרה7

New member
מרוצה שלום - גם המחשב של טיה חולה

והיא תקבל אותו במקרה הטוב ביום ראשון. כל טוב. זוהרה*

tiaa1

New member
הי לכולם, בשעה טובה יש לנו מחשב

וגם חיבור לאינטרנט. החתול רוני משתפר להפליא בבריאותו.ברור שעבר ארוע כלשהו אבל כל יום הוא מתחזק. הוא בהחלט מזהה את דאגתנו ומנצל... גם אני מרגישה הרבה יותר טוב. עדיין על אנטיביוטיקה אבל עובדת ומתעייפת. ביי בינתיים.

זוהרה7

New member
טיה - שמחה לשמוע שהמחשב הגיע

וגם שכל החיבורים עברו בשלום שמחה גם לשמוע שאת מרגישה יותר טוב למרות שזה עם אנטביוטיקה. וכמובן שמחה לשמוע שרוני החתול מרגיש יותר טוב כל טוב. זוהרה*

tiaa1

New member
תודה זוהרה, ה"מחיר"- אני מאד עיפה

למרות שהיום לא עבדתי אני עיפה וכל שעה צריכה קצת לנוח.אין "אפס" כל מאמץ יש לו מחיר.

ששרון

New member
הי טיה, מה ניש?

אם כבר אנו נפגשות פה, רציתי לספר לך בהזדמנות שהמקבצים מוכנים וכבר יצאו לפני כמה זמן מן הדפוס...
ויש לך חלק גדול בזה, אז בטח נורא ישמח אותך ! ישלח הבנתי מהוועד בקרוב בדוא ר לכולם, כרגע פשןט מנסחים לזה עוד מכתבים מצורפים וכו...
שרון

tiaa1

New member
הי שרון, אכן זה משמח....

סוף סוף... חוץ מזה ,אם את עוקבת אחר הפורום את אולי יודעת שאנו בשלבי פרידה מהחתול הותיק ,רוני . בשבועיים האחרונים הוא התדרדר...והיום נראה שבקרוב נפרד ממנו. הוטרינר יגיע לכאן. קשה לי,קשה לבן שלי,אבל זו טובת החתול...וכמובן שביחד עם זה אני חטפתי וירוס/חיידק גרון....והשאר הסטוריה. אבל המחשב חדש...נחמה פורטא... מה נשמע אצלך???ספרי משהו שמח...

ששרון

New member
הי טיה, המשך...

הצטערתי נורא לשמוע על החתול! האמת שבדיוק קבלתי לפני כמה ימים פניה במייל ממישהו שמחפש בית חם לחתול, ודווקא חשבתי עליך, אבל החלטתי שאין זה המקום כרגע, כשאת נפרדת מחתול וותק שלווה אותך... אז לא הפנתי את זה אליך. אני מאוד מקווה שיהיה בסדר ואני יודעת כמה עצוב לאבד בעל חייים אהוב (אבדתי כלב אחרי 14 שנה!). אבל ככה זה בטבע, הם חיים פחות מאתנו, ותמיד יפרדו מאתנו לפני שנפרד מהם. אצלנו הרבה חדש... עוברים דירה, יש ח-ת-ו-נ-ה
ועוד... המון שינויים, רק הבריאות אותו דבר=נאחס. מקווה שיהיה טוב לכולנו אגב , ראיתי שמישהי שאלה על מחלת הנשיקה וזכורני שיש לך ידע רב בנושא בשל המקצוע, אז אולי יש לך מה להוסיף לה למעלה
(ואולי לא) שרון שרון

tiaa1

New member
הי שרון, מזל טוב גדול על החתונה...

מתי??? צר לי שהבריאות עוד לא כמו שצריך...אולי גם זה בפתח???? רוני החתול עדיין איתנו....יש לו עליות וירידות או כמו שהאזרח י' טוען "הןא עובד עליך בעינו האחת"....אבל באמת שמשהו עבר עליו...הוא רזה נורא...ומתבודד בכלוב המסע שלו מרצונו....אבל בימים האחרונים הוא יוצא לאכול ולשתות, וכשהוא שומע קול של שניצל או סטייק הוא חוזר להיות אותו חתול פחיסט. הוא פשוט נזהר לא לקפוץ לגבהים-כמו השיש...עדיין נראה נורא וחלש אבל בהחלט בשיפור. לא יודעת לכמה זמן. שוב, האזרח חושב שיש מרכיב נפשי- לפני שבועים כעסתי עליו, ואז הסתגר.החשש-האזרח יוצא לטיול 4 ימים בשבוע הבא....שלא תהיה רגרסיה בהתנהגות החתול....נאוה החמודה חשבה שיש קשר בין מחלת החתול והצרות שהיו לי בחגים-ברונכיט ונאחס כזה....אולי זה היה ההפך?החתול חלה בגללי????לא, לא יכול להיות....אני רק ספקית מזון... חדשות נפלאות שמענו היום מסיון, אני שמחה לטובת כל האנשים שהמחלה מגבילה אותם וזקוקים לעזרה של ביטוח לאומי. אני רק לא מקנאה במי שצריך לעבור את המסכת הבירורטית.... בשבוע הבא אני אצל גילגי....רק למרשמי תרופות.....היא נהיית עוד יותר אדומה כשהיא שומעת שהיו "מחשבות" לקדם אותי לפנסיה רפואית....מה זה אדומה....מהפה שלה:"אני לא בעסק"!....וזה היה ביום שהגעתי אליה משתעלת ואומללה מהברונכיט המוזנחת של הרופאה המוסדית שלי.....לצורך החוויה המתקנת אני אראה לה את התשובה של צילום הריאות,("מלאות בשער ריאה ימנית,מומלץ סי.טי לשלילת ממצאים") עד לסי טי נפלו ממני 3 ק"ג וזה הדבר היחידי טוב שקרה אז. הרופאה המפענחת את הסי טי("את מעשנת"?) שאלה מה בדיוק רוצים ממני ברנטגן....ככה אפשר להרוג בן אדם. מאיפה שאני באה ועם מי שאני עובדת....ומה שאני רואה....לא עלינו. סוף טוב הכל טוב. 3 שבועות אנטיביוטיקה זה לא כסף בשביל פתק קטן מהסי.טי. להתראות....

ששרון

New member
הי טיה

תודה
המועד עוד לא ידוע... הצטערתי לשמוע על המסכת הפיזית שאת עוברת, מחזיקה אצבעות שיחלוף בקלות ומקווה שעם ... יהיה בסדר
* ושוב, אני מאוד מצטערת על מה שקורה עם החתול. קבלי הזדהות מלאה. שרון

למעלה