לא סיני, לא עקבה, לא זנזיבר ועכשיו

לא סיני, לא עקבה, לא זנזיבר ועכשיו

לא למלדיבים ? אפשר לעשות מחקר על הקשר של מיקום מושבות אלמוגים לאיזורי סיכסוך בעולם. אני כבר מבולבל לגמריי, כל מקום שבודקים כיעד לנסיעה מתברבר כמוקד סכסוך או מסוכן לישראלים, אתרים כמו פלאו או קוקוס יקרים משמעותית עבורנו. יש המלצה לא לצלול בסיני ובעקבה, בתקופה שהיינו בזנזיבר היו מהומות באי על רקע המאבק לאוטונומיה של האי. התחלנו לבדוק אפשרות לנסוע למלדיבים (דרך רבת עמון וסרי לנקה) ועכשיו אני מתבשר ששדה התעופה בסרי לנקה נסגר עקב פיגוע שבהמלכו הושמד חצי מהצי האווירי הסרי לנקי. בשבוע שעבר הייתי בהרצאה על צלילות בסיפדאן, מהאי הזה חטפו מורדים פיליפינים קבוצת צוללים גרמנית. בקיצור שמח... אולי בכל זאת לרדת לספארי צלילה בסיני היא הבחירה הכי בטוחה

menyl

New member
טיול צלילה בחול- איזור תאילנד

אני מחפש שותפים לטיול צלילה בחול.....כנראה באיזור תאילנד,ואולי עוד כמה איים מוכרים.מה דעתך???

Jordan23

New member
שלא לדבר על זה שהטיסה היא דרך ירדן

גם אני חושב על המלדיביים, אבל האפשרות לעבור בירדן ולטוס עם שלל אנשי מדינות ערב במצב הבטחוני הנוכחי לא כל כך מלהיבה אותי. דווקא שדה התעופה בסרי לנקה אני מניח שהוא יפתח שוב מהר מאוד. עם בדד ישכון ...

ביקו

New member
יש לך אופציה לטוס למאלדיבים דרך

אירופה, אבל הרבה יותר יקר. יחד אם זאת, גם חניה של מספר שעות ברבת עמון, לא מסוכנת מסיבוב בתחנה המרכזית...

זה אומנם קצת רחוק אבל אני בחופש רק

זה אומנם רחוק אבל אני יוצא לחופש רק בפברואר 2002 (לצערי בקיץ הנוכחי כמו בשנים עברו אני עמוק בלימודים) והתוכנית היא שבוע בספארי במלדיביים. אשמח לקבל מידע על איזה ספארי וכו´ ואיפה כדאי להיות ובאילו אתרים אמיר דרור

ביקו

New member
לפחות אתה נוסע בעונה הטובה ../images/Emo13.gif

הצלילות הטובות ביותר במאלדיבים, מתבצעות כמובן מעל גבי ספינה, לא הפלגות יומיות. ניתן למצוא ספינות גם בטווחי מחירים נמוכים (להבדיל מאתרים אקזוטים אחרים), בסביבות 100$-120$ ליום. לגבי המפעילים של הספינה, הקפד שהם לא יהיו גרמנים (חלק גדול ממפעילי הספינות במאלדיבים), לא מטעמי גזענות חלילה, אלא מהסיבה הפשוטה, שהם לא אוהבים לאפשר לצלול יותר מ 3-2 צלילות ביום, בתירוץ של "הצלילות עמוקות ומתבצעות בזרמים חזקים ולכן 2 צלילות בהחלט מספיקות", לא ייאמן... חוץ מהעובדה, שהם ממש ממש, ייקים נודניקים ובטוחים שאתה זקוק לגננת... האזור המומלץ, הוא איזור ARI ATOL, ברר מראש אם האזור כלול בתכנית. בכל מקרה, לא תתאכזב. ביקו

שלא יפחידו אותך

סיני היא לא מוקד סיכסוך ושקט שם מאד (וזה נאמר מניסיון אישי מהתקופה האחרונה). זה הכל כסת"ח. אף אחד לא יגיד לך לא לנסוע לנתניה, לתל אביב או ברכבת לבנימינה...

אני בדילמה-מדוע שאנחנו הצוללים

אני בדילמה-מדוע שאנחנו הצוללים לא נתעלה על המנהיגים שבכל זאת הם מעוניינים לשפר את המצב אך טיפסו על עץ גבוה אם לא לומר האימפייר סטייט בילדינג. האם למישהו יש קשר עם מועדונים וארגוני צלילה במצרים/סיני כך שנוכל ליצור קשר בריא ואיכותי שיתבסס על צלילה וחברות טובה ? אמיר דרור

כן בטח

באמת נראה לך שהבעיה היא העובדים במועדוני הצלילה? לא המשטרה והצבא המיצריים? כלומר, אם יש לך הסכם ידידות עם בעל המועדון, אף שוטר לא יעצור אותך באמתלת שוא (כי "רצחתם את מוחמד דורה". ציטוט אמיתי של שוטר מיצרי בסיני), ואף חייל לא ירה בך כי עמדת קרוב מידי לגדר. אף תושב מיצרי לא יפליל אותך על עישון ג´וינט. והנה סיפור אמיתי - עשיתי ספארי צלילה על יכטה ששייכת לאמריקאי וצוות בדואי. היינו אנשים טובים ורגועים, בגילאי 35-50. הקפטן (האמריקאי) שכבר היה חבר שלנו, סיפר לנו איך בכל ספארי שהוא מוציא, גונבים לו משהו ביכטה. בכלל לא היה נראה לו מוזר, ש*כל* קבוצה גונבת משהו. תמיד ביום האחרון. זה שהצוות שלו קבוע, זה בכלל לא זה. אז אחרי שהספארי נגמר, הבן זונה קרא למישטרה המיצרית והתלונן ש*אנחנו* גנבנו לו מצלמה. עצרו אותנו ועשו עלינו חיפוש (כמובן שלא מצאו כלום כי לא היה כלום) ושיחררו אותנו. זה היה לפני שנתיים. סביר שהיום כן היו מוצאים משהו. לא חשוב מה. משהו. תחתונים החשודים כגנובים. חול דבוק לסוליות הנעלים שחשוד כמכיל סמים. חיוך שחשוד כהעלבת שוטר. ככה זה כשאוהבים אותך באמצע המידבר במדינה טוטליטרית בעולם השלישי. ראית אקספרס של חצות?

yossin

New member
לא סיסמאות, דיווחים בבקשה

כמה אנשים כאן דווחו על חויה טובה מסיני. האם יש דיווחים על יחס רע ? יותר מאשר, למשל, באירופה ? יש כאן דיווח על התנכלות של אמריקאי מלפני כשנתיים. אבל, האם מישהו יכול לדווח על יחס שלילי שקיבל בעת האחרונה בסיני ? ואל תזכירו שוב את ראס בורקה. זה היה בשיא אופוריית השלום ומשוגעים תמיד יכולים להיות.

זו לא הנקודה

לא הבנת את הדוגמה עם האמריקאי. לא הוא הבעיה. זו רק דוגמה איך בלי שום התנכלות מיוחדת לתקופה, אפשר להגיע בקלות לידי הרשויות המקומיות. ובתקופה כמו עכשיו, כשאתה מגיע לידי הרשויות יש סבירות גבוהה יותר שזה יגמר לא טוב. והעניין הוא לא "יחס רע" כללי אלא הסיכוי לאסון. עוד דוגמא: חבר שלי היה לפני שבועיים בסיני, שכב על החוף ועישן ג´וינט. בעבר זה היה הדבר הכי רגיל שבעולם (בסיני). הפעם ניגש אליו שוטר מצרי לבדוק אותו. למזלו הוא קלט את השוטר בזמן וקבר את הג´וינט בזמן. אחר כך הבדואי המקומי אמר לו שהשוטר בא לחפש ישראלים שמעשנים. (אתה יודע מה עושים במיצריים על עבירות סמים?) אז אף אחד לא דיבר "לא יפה" עם החבר שלי, אבל הוא פתאום היה בסיכון גבוה מאוד שלא היה בעבר.

ניב ד

New member
נו באמת !

החוק המצרי אוסר על שימוש בסמים וקבועים בו עונשים חמורים מאד. מי שרוצה להסתכן - הבעיה כולה שלו. בדיוק כמו לצלול 60 מ´ לבלו הול. פשוט מאד. איך אני אוהב את ההיתממות הזו - רק רצינו לעשן קצת סמים, רק רצינו שיהיה לנו כסף לטיול אז מכרנו קצת לעוד מישהו ורק ורק ורק.

אתה ממש מתעקש לא לקלוט.

*מחפשים אותנו*. הבנת? זה בכלל לא קשור לחוק. ובמקום שבו החוק מאוד "גמיש" ונתון לשיקול דעתו וגחמותיו של כל שוטר, כמו במצריים, גם קל מאוד למצוא אותנו. בין אם עברנו עבירה ובין אם לאו. שלא לדבר על זה שהרבה פעמים אתה לא מכיר את החוק המקומי, והחוק נתון לפרשנות גמישה מאוד. רוצה דוגמה? בבקשה - מדריך טיולים שהוא גם פסל נתקל בחתיכת ענף יבש זרוק באחד הואדיות. לענף היתה צורה מעניינת והוא החליט לשלב אותו בפסל, אז הוא שם אותו בתרמיל. תמים לחלוטין, נכון? כשהגיע למעבר הגבול "מצאו" את הממצא המרשיע, ומפני שהיתה לו ויזה לראס מוחמד, שזו שמורת טבע, עצרו אותו על פגיעה בערכי טבע. כך שגם במסגרת ה"חוק" אפשר להתעמר. וכאמור, כשהשוטר המצרי רוצה (והוא רוצה), *כל* אחד הוא עבריין.

שרקי..

New member
חברים יקרים ויוביוב תקראו בעיתון

שחור על גבי נייר של פלמידה מצריים מנתקת את היחסים עם ישראל!!! היום בידיעות אחרונות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-948508,FF.html

yossin

New member
כנראה שיש לי בעיות בהבנת הנקרא

לא ראיתי בכתבה משהו על ניתוק יחסים, רק התקפה על שרון ראית פעם איך הסמרטוטונים שלנו מתקיפים אותו ? בכל מקרה, אני חוזר על שאלתי: מי יכול לדווח על יחס רע שקיבל בחצי השנה האחרונה ? בדקתי בזמנו עם חדר המצב של משרד החוץ. ההמלצה היא להימנע מכל מדינה מוסלמית, כולל תורכיה. זה פשוט כיסתו"ח

atlantis

New member
אם היו עוד אתרים בארץ

אם היו עוד אתרים מעניינים בארץ ובינתיים לסגור כמה אזורים כמו הריף באילת על מנת לתת לו קצת זמן להתחדש. אז אולי אנשים היו מחפשים כל מיני צלילות קרובות יותר. צללתי פעם לאוטובוס ( בחו"ל ) שאחד המועדונים זרק לים בעומק 6 מטר - ניתן להגיע בשחייה. חוויה אמיתית. ישבנו בכסא הנהג סיבבנו הגה ולקחנו את כולם לנסיעה ( וירטואלי ). סה"כ אטרקציה שמושכת אליה דגים - לא יקרה, לא מסובכת, די בטיחותית. והחשוב ביותר - נגישות לאתר גבוהה ולא מחייבת תשלום למועדון על מנת לארגן קבוצות ולשוט לאתר.

למעלה